k3r3m Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
altin....pariteler...ve beklenen son....
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
BaBo bu resmi gördü, onun için kenara çekildi.kuzu Nickli Üyeden Alıntıgel bu topikte beni zaman analizinle tamamla....seni orada celik cocuk okuyor...burada klass var...
seni okuyorum....babo hippi oldu...kulagini deldirmis...kulagina fabrika takmis...durzu nikis cikti...lem canadadan bi irmak bagla sellele yapalim dedim....olmaz dedi....niyekine dedim...erken girdiniz dedi...girer gireriz lem...pipimizin kahyasimisin dedim...sen suyu ver karisma dedim....
bakalim verecek mi....
endeks, dolara göre ingilizce konuşuyor, liraya göre Türkçe konuşuyor. Lira endeks, dolara göre grafiğin Türkçeye tercümesi olmadığı için, iki farklı hesap çıkıyor, güç kimdeyse onun dediği oluyor.
dolara göre, uzun vadeli düşüş trendi içinde tepki çıkışı yaşıyoruz ve sonlarındayız. bunu ne bozar?
alçalan kanal direncinden kurtulmak bozar. bozabilmesi için, düşmesi lazım. ve tekrar yükselişe geçmesi lazım. birinci düşüş kapısı bu.
ikinci düşüş kapısı, zaten düşüş trendindeyiz ve tepki biter, son düşüş dalgası başlar. haziran sonuna kadar devam edecek bir düşüş. normal trend, başarılı düşüş trendi ihtimali bu.
üçüncü düşüş kapısı, endeks düşer, ama, hazmettire hazmettire düşer. ağır ağır düşer. hem alçalan kanal direncine yaklaşır, hem geri alma seviyelerine yaklaşır, ikisini birden bir arada bulur, ve alçalan kanal direncinden kurtulduğu an, alıcılar güçlenir. bu olalısılkta da, düşüş var.
Üç yol var, üçü de düşüşe bakar. kırmızı destek çizçisi stop çizgisi.
bu arada ne olur, coşkuyu verirler, biraz daha yükseltirler, havuç gösterirler. havucu yiyenin dişleri kırılır.
önceden öğrenenler indirimli fiyattan öğrenir,
otoriteden öğrenenler özgürlük bedeliyle öğrenir,
deneyerek öğrenenler etiket fiyatından öğrenir,
hayattan öğrenenler gecikme zammıyla öğrenir,
hayattan da öğrenemeyenler boşa gitmiş hayatlarıyla öğrenirler...
Yorum
-
Lira grafiğe göre ise, bugün son güzel gün, bundan sonra, ay sonuna kadar düşüş görünüyor. alçalan kanal direncinden kurtulmuş, yükselmiş de. ama geri alması yok, yükseliş olarak devam edebilmesi için düşmesi lazım. uzun vadeli düşüş trendi bu grafikte söz konusu değil, düşüş trendi söz konusu değil, sadece yükselişin geri alması gelmeli.
ve bugün son satış günü. yarından itibaren, ay sonuna kadar, toprak kokar.
6 bin ile 9 bin puan arasında bir düşüş gelmesi lazım.
önceden öğrenenler indirimli fiyattan öğrenir,
otoriteden öğrenenler özgürlük bedeliyle öğrenir,
deneyerek öğrenenler etiket fiyatından öğrenir,
hayattan öğrenenler gecikme zammıyla öğrenir,
hayattan da öğrenemeyenler boşa gitmiş hayatlarıyla öğrenirler...
Yorum
-
Baboz yisin sizi..
1 haftadir Kanadadayim misafirlerimle.
Hafta sonu da Ne Yok'a gecicem.
Oradan da Atlantic City'e gecip biraz kafa dinleywcegim.
Endeks grafiklerine US$ ve/veya Avro bakmanizi tavsiye ederim.
TL baktiginiz grafiklerde de illaki pek cok olusum ve arkasindan pek cok senaryo gorebilirsiniz.
Simdilik bu kadar yazayim.
(fabrikada isler yogun, reel hayat ve birseyler uretmek hosuma gitti.)
Yorum
-
yavvv bikmis abi hosgeldin,,,ozlettin kendini...
gozunun yaaani yidiiim, bir grafik ataydinda altina iki kelime yazaydin (onceden yaptigin gibi) oylebi yazmissinki ustte sanki biz senin gibi grafiklerle dogduk buyuduk!!! neyse yinede canin saolsun sesini duymak guzel...
Yorum
-
Analiz güzel. Ellerinize sağlık. Takdiri ve teşekkürü hakediyor.JAKO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterLira grafiğe göre ise, bugün son güzel gün, bundan sonra, ay sonuna kadar düşüş görünüyor.
Ama şu yukarıdaki cümlenize katılmıyorum. Bu ayın son güzel günü bugün değildi. Daha güzel günler var diye düşünüyorum.
Saygılarımla.
Yorum
-
Sayın tumer1960 arşiviniz ve bunu bizimle paylaşmanız harika ben de görünce çok sevindim. Bunlarla beraber bütün paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum.
Sayın JAKO size de paylaşımınız için teşekkür ediyorum, özelllikle de imzanıza bayıldığımı ifade etmeliyim. Çok güzel yazmışsınız.
Bu topikten haberdar olduğum ve okuyabildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum.
Arşiv meselesine gelince, inşallah keyborsa uzun yıllar yaşamını sürdürür ve bu paylaşımlar silinmez fakat bütün siteyi download etmek gibi yöntemler yerine (hem alacak kişi için hem de site için pek verimli bir yöntem olmayabilir), sitenin moderatörü veya sahiplerinden direk istesek, örneğin sayın kuzunun topikleri dosya halinde alabileceğimiz bir yerlere yüklense biz de alsak olmaz mı? Böyle bir şey mantıklı ve mümkün müdür?
Yorum
-
Arkadaşlar bu konuyu çok dert ettiniz,bir ofifice word dosyası açın içine kopylaya ve yapıştır.Tahminen 20-30 yazı var 15 dakikanızı alır.Bu yazıları ben size tek tek kopyalayıp yapıştırdım.Her gönderdigim yazıyı word a kopyalayıp yapıştır sonunda word un içinde kitap şekline gelecektir.15 dk.yı geçmez
Yorum
-
hanXX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterErdem başcı , TL/GOLD a karşıda savaşırız demiş. Dünyaya destan cari açığımızla USD/TL ye ayar vereceğiz güdük altın rezervimizle de GOLD/USD ye ayar vereceğiz , şaka yaptı herhal.!............
Şaka değil de...10 yıldır her ihtiyaç olduğunda Merkez Bankası'nın bilançosunda "Net hata noksan" kaleminde anında bitiveren ve ne için geldiği bilinmeyen milyar dolarlara güveniyordur...
Yorum
-
onu bilmem, ne zaman bu adam çıkıpta ayar veririz derse hakikaten veriyor,
birazda dünyada neyin nereye gideceğini biliyor olmasından kaynaklı, kendi cephanesine güveniyor olmasından ziyade.Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!
Yorum

Yorum