Sn. Cobalt, sizin sorunzun yanıtı, uzun vadeli analiz. Bu akşam eklemeye çalışacağım. Merakınızı gidermek için, beklentime en yakın olasılığın son yazdklarım olduğunu söyleyeyim.
altin....pariteler...ve beklenen son....
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
önceden öğrenenler indirimli fiyattan öğrenir,
otoriteden öğrenenler özgürlük bedeliyle öğrenir,
deneyerek öğrenenler etiket fiyatından öğrenir,
hayattan öğrenenler gecikme zammıyla öğrenir,
hayattan da öğrenemeyenler boşa gitmiş hayatlarıyla öğrenirler...
-
Grafiklere bakarak uzun vadeli hatta orta vadeli analiz yapılamaz. Yukarıdaki yazı bunu kanıtlıyor. Borsalar para girişi olursa yükselirler. İmkb 100'e bakıldığında 61700'de, 63.000'e götürüyor tekrar geri getiriyor, 62700'e götürüyor tekrar geri getiriyor.SAIRIN anlattigi golden cross oldu....anlami...tum teknikciler malda....sonuc ne olacak....
kimse bilemez....
borsa....paranin kolay kazanildigi bi yer degildir....kolay kaybedildigi yerdir....
kucuk yatirimci....allahin kilicina sarilmazsa hep kaybeder....o kilic....ZAMANDIR.
Zamandan bahseden mesaj yukarıda...Sn.filozof'un mesajını gördükten sonra geriye doğru gidip, buldum.
Allahın kılıcı zamansa, zamanın değeri de enflasyondur.
Uzun vadeli garfiklerde çok sık yapılan bir hataya(belki de ben yanlış düşünüyorum, mesleği mühendislik olanlar bu konuda karar verebilirler) dikkat çekmek istedim. Karşılaştırma parametresi dolar olsa da bunun enflasyonu vardır ve karşılaştırılacak bütün değerlerin bugünkü değerini alıp, o şekilde mukayese yapmak gerekir. Aşağıdaki linkte, doların geçmişten bugüne değerini görebilir ve karşılaştırabilirsiniz.
http://www.bls.gov/data/inflation_calculator.htm
Şimdi bir örnek verelim:
1950 yılında petrol :2,57 dolar.
1973 yılında petrol :4,31 dolar.
1974 yılında petrol :10,11 dolar.
1950'deki petrolün 2011 itibariyle değeri :24,12 dolar.
1973'deki petrolün 2011 itibariyle değeri :21,96 dolar.
1974'deki petrolün 2011 itibariyle değeri :46,39 dolar.
Görüldüğü gibi farklı değerler sözkonusudur. Doğru analiz yapabilmek için bütün değerleri bugünkü değerlerine çevirmemiz gerekir. Diğer mukayesenin hiçbir anlamı yoktur.
Acemi teknikçi golden cross oldu diyor. Babo, euro yada dolar bazlı grafiklere bakın diyor. Onlara baksan ne olacak? Grafikten ne göreceksin, yukarıdaki yazıya göre euronunda dolarında enflasyonu var, enflasyondan arındırılmamış verilerle çizilen grafikler elma ile armutları karşılaştırıyor.
Kuzu, dün ne diyor? ''İki kere geri geldi, shortçu biriktirmiş olabilir'', diyor. Fakat net yazamıyor. Bu noktada kimse bilemez. Bu noktada tekniğe yada Ew'e göre işlem yapanın, yaptığı işlemim bilimselliği, burç yorumuna yada yazı tura atarak işlem yapanın bilimselliği kadardır.
Kuzu geçen gün şunu yazdı :''Obama, Skenderin adamı.'' Bundan emin olabiliyorsanız, çok şeyi borsalar dahil tahmin edebilirsiniz. Ben, emin değilim. Fakat Skenderin adamı olupta emin olduklarım var. Saddam, Kaddafi, Bin Ali ve Hüsnü Mübarek...Şimdi birinden daha eminim, Skender onu bütün gücüyle savunmaya çalışıyor. Suriye lideri Esad.
Bir kaç gün önce dış basında bir haber çıktı, bizim medyada pek yer almadı.
Türkiye'nin siyaseti, ekonomisi karar verme noktasında, CIA başkanı tarih boyunca bir ülkeyi bu kadar kısa zamanda iki kere ziyaret etmemiştir. O derece baskı var ki, Tayyip Ağamın bağırsakları dayanmıyor.Pozisyon açığımız 356 milyar dolar
"Uluslararası yatırım pozisyonu açığı", yüzde 10.1 oranında artışla 356 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.
Skenderin tarihine bakıldığında Abd'de iki kalesi olduğunu görürüz. CIA ve Wall Street...Şimdi ikisinde de kontrolü kaybettiğini görüyoruz. İmkb'de de kontrol onda değil. Kontrol onda olsaydı, borsayı aşağıya sürer hatta Türkiye'de ekonomik kriz çıkarırdı.
Türkiye dışarıdan para girişlerine muhtaçtır. Bu anlamda bir eroin bağımlısına benziyor. Türkiye'nin ihtiyacı olan para giriyor. Bu para, Bahreyn ve Suudi Arabistan gibi Sunni Arap ülkelerinden geliyor. Karşılığında ise Suriye'ye müdahale etmemiz isteniyor.
Skender ise Türkiye'yi terör ile tehdit ediyor. Son bir haftadaki 18 şehit, Türkiye için çok acıdır ama Skenderin de çaresizliğini gösterir. Bir kaç gündür bir şey daha yapıyor. El cezire televizyonunda bir kaç gündür Türkiye, birinci haber...Türkiye'deki Nevruz olayları aynen Libya, Mısır ve Tunus olayları gibi gösteriliyor. Sanki Türkiye'de de Arap baharı gibi hareketlerin olduğu yayılmak isteniyor.
Skenderin en iyi bildiği iş, ekonomik krizler ve borsa spekülasyonlarıdır. En son yapacağı ise terör hadiseleridir. Skender terör yapıyorsa, insan öldürüyorsa(kesikbaş cinayeti gibi) çaresiz demektir.
Türkiye'nin siyaseten önemli bir karar verme noktasında olduğunu yazmıştık. Bu nokta İmkb100'de 61700 noktasıdır. Türkiye, Suriye'ye müdahale ederse borsada kısa ve orta vadede yön yukarıdır. İşte o zaman ''golden cross'' çalışacaktır.
Uzun vadede ise kaybeden tarafta olacağımızdan belki de siyasi birliğimizi koruyamayacağız, bölüneceğiz.
Şu an Türkiye'nin menfaatine olacak politika, ''İsmet Paşa politikasıdır''...Yani kıvırmaktır. Aslında Tayyip Erdoğan bu politikayı bugüne kadar iyi becerdi. Fakat şimdi kendisine ''kıvıracak'' alan bırakılmadığını görüyoruz. Tayyip Erdoğan kıvırırsa borsa, ekonomi kalmaz.
Yorum
-
Arkadaşlar bilgi dolu güzel paylaşımlar yapıyorlar... Boş insanlar değiller... Emme bu skenderi fazla abartıyorlar... Obama skenderin adamı demek hayal perestliktir bana göre... yalnız bunu söylerkene düşüncemi belirtmek için söylüyorum.. zıtlaşmak için değil...
bide şu enflasyon olgusunu ortaya koyuyorlar ki mantıken doğruymuş gibi gözüksede zaten borsalarda para kazanmak aslanın ***ünden yemeğini almaya benziyor... e sen bide enflasyondur, deflasyondur karıştırırsan bu borsada hiç oynama zaten... Yatırımcının zarar etmeyip zorla yaptığı 2-3 kuruş kara sevinmek zorunda olabildiği bir borsayı dahada içinden çıkılmaz bir hale sokmanın anlamı yok...
şu XU100 endekste kısa vadede 50,000 lerden mal alınsa ve 61,000 lerde satılsa geçenki yükselişteki gibi bu satışta enflasyon yada başka cart curt veriler karşısında hiç kar elde edilmediğinden bahsedilebilinir mi ?
işleri içinden çıkılmaz hale sokup sadece kendi pencereniz ve bilginiz dahilinde bakış açınızdan bakıp küçük yatırımcının zaten karışmış kafasını dahada karıştırmayın...
yanlış anlamassanız şunuda söyliyecem bu enflasyon ile ımkb fiyat hareketlerini karşılaştırmak bana göre mantıken doğru gibi gözüksede uygulayabilme açısından boş iştir derim...
" Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."
Yorum
-
Arkadaslar bakin ABD para basmaya devam ettikce. E US$ reserv para olarak kaldikca orsalar da emtea piyasalari da Boga piyasasi olmaya devam edecek.
ABD de yaklasan secimler var, bu kritik donemecte buyuk para=skender bindigi dali kesemez.
Bizde bile nerdeyse bana "altin vurus2" topikini aciracaklar bunnar!
Zevk almaya bakalim.
Yorum
-
Sn.Bıkmışbroker sizi yakalamışken birde dolar tl yorumu rica edebilirmiyiz ?bikmisbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterArkadaslar bakin ABD para basmaya devam ettikce. E US$ reserv para olarak kaldikca orsalar da emtea piyasalari da Boga piyasasi olmaya devam edecek.
ABD de yaklasan secimler var, bu kritik donemecte buyuk para=skender bindigi dali kesemez.
Zevk almaya bakalim.
teşekkürler.
geçen seneden hatırlyıroum 2 üzeri bir hedefiniz vardı sanırım. ama bu para basma işi bunu bozmuş olabilir mi ?
Yorum
-
Babo abi,bikmisbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterArkadaslar bakin ABD para basmaya devam ettikce. E US$ reserv para olarak kaldikca orsalar da emtea piyasalari da Boga piyasasi olmaya devam edecek.
Zevk almaya bakalim.
abd para basmaya mı başladı?.. Operation twist'i de para basma sayarsak, ben bundan sonra abd'de para basma operasyonu bilmiyorum.. Yoksa para basma beklentisini mi ima ediyorsunuz..
Geçen gün grafikleri de kaçırdım.. burda olmadığım için pişmanım. üzgünüm.. Jako, şair ve tümer olmasalar grafiksiz kalacak bu başlık..
kuzu da sanki sadece piyasa öngörüsünde bulunuyor başka birşey paylaşmıyor ya.. o yüzden dört buçuk ile beş arasında yazacakmış... hani herşey muhabett içindi... Hani
"YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara...."
İsyandayım..
Yorum
-
Babo abinin büyüklüğünü, Kuzu nun bilgeliğini kimse inkar edemez ki zaten;
Bu grafik silme, şifreli konuşma, yazılanları silme modunu ben sevmedim.
Biz bunları okuyamayacaksak ky olarak kendimize nasıl yön çizeceğiz, tecrübeli abilerimizin görüşlerini nasıl öğreneceğiz.....
Yorum
-
lem olumm...yok oyle bisey...ne babo nede ben....oyle sey yapmayiz....yillardir karsiliksiz paylastik....
yalniz sunuda soylemem lazim....
babo ya saldirdiklarinda korumasiz kalmasi hic hosuma gitmemisti....bi ben yazdim bu topikte....
ikimizde biliyoruzki....biz yazdik mi bicok kisi veya kurumun isine gelmiyor bu....ve saldirilarida ikimizde normal karsiliyacak yasa ve tecrubeye sahibiz....
aynen devam ediyorum....verdigim teknik yorum hala gecerli....kisa vadede....
jako ve babo....orta ve uzun vadeyi ima ediyorlar....ben ise trade i....eldeki kisa vadeyi....
babo nun....bundan 8 ay once verdigi graflar...bana gore hala gecerli....o 60 000 demisti....bu 63 000 yapti emme bu sayilmaz....kaartlari tek tek incelersen zorlama ile onu yapti....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
babo nun....tavan diye verdigi bu bolge....yani 200 gunnuk haraketli ortalamanin 76 000 ve ustu olan bolge....yabancinin mali AKP li yerli ortaklarina mali yiktiklari bolge....o mali geri asla almaz....karli olarak....
tepkiyi kodugu....48 000 den....gelip gectigi 200 gunnuk hareketli ortalama ise 70 000 lerde...bu hareketli ortalama YENI NORMALDIR....eski NORMAL 76 000 DE....ve fiyatsal denge eski NORMALDE KURULU...
nitekim....ZORLANIYOR....
EGER....ASSAGI 48 000 E INDIGINDE.....60 000 ila 72 000 arasinda mali ustlenmis yerli usaglar kol kestiyse o ayri....ama kol kesmezler onlar tecrubeli degiller....bu donemde zengin oldular....kazigi yeni yediler...
forumlardaki....BOGA SOYLEMLER BUNNARA AIT....ZARARDALAR.....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
YENI DUNYA EKONOMISI DEGISTI....DOLAYISIYLA UZUN VADELI GRAFLARDA DEGISTI....
URETIM YANI EKONOMIK BUYUKLUKLER ESKIDEN 3 ADETTI....
amerika.....avrupa....japler ve etrafi.....ve total uretim.....45 trillyondu....cin yoktu....japler icindeydi....
ve amerika 15 trilyon uretiyordu....avrupa 15 trilyon.....japler ve etrafi 15 trilyon dolardi....
simdi....
4 lu bi kutup var.....
amerika...14.6 trilyon uretiyor....CIN....14.8 trilyon....avrupa 14 trillion....japler ve cevresi....10 trillion...
ne olmus....DUNYANIN EN BUYUK EKONOMISI CIN OLMUS....
ne olacak simdi....
eskiden....dolar....euro....yen olan referans duzlem....
simdi......dolar....euro....yen....ve yuan olacak.....
dunya borcu ise....
amerika 15 trillion....cin borcu yok ....avrupa 6 trillion....japler ve etrafi 6 trillion....
buyume....eski ekonomiler yuzde 1.7.....cin yuzde 9....
universite ogrenci bilgi duzeyi.....cin birinci....amerika 14 cu....
ordu....silah...nuklear arena....cin amerikayi katliyor....2.2 milyon leskeri var hepsi disiplinli...
amerikada....160 MILYON ISCI VAR....CINDE 810 MILYON ISCI VAR....
AMERIKADA....bunnarin yuzde 80 i nin isi var...cinde yuzde 97 i si isde....cinde iscilik maliyeti 1....amerikada 6.5 birim....
iste bu yazdiklarim....teknik graflari uzun vadede OYAR....DEGISTIRIR....ELIOT WAVE DEGISIR....
VE......
BUSINESS CYCLE.....DEGISIR....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
ESEN RUZGALAR HAVADIR....
akin vaarrrrrr gunese akinnnnnn.....gunesi zaaaaptttedecegiz.....gunesin zapti yakin.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
yeni BUSINESS CYLE....bunu yazacagim....bu cycle da....paranin dongusu islenecek....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
altinda....
uc gun once shorttan vazgectim acmiyacagim dedim....paritelrde skender (fed ve 20 banka) manupule ediyor demistim....
hakli ciktim....shortu acsaydim oyulmustum....1665 de yeniden...shortcu kesiyor su an...
hepsinde...su yukaridaki yazdiklarim var....dolar yen euro ve yuan duzlemi....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
Yorum