altin....pariteler...ve beklenen son....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • tumer1960
    Tecrübeli
    • 01 Ağustos 2011
    • 710

DOLAR VE TURŞU MUHABBETİ İSE ŞÖYLEDİR....

finansal piyasalar insan bedeni gibidir....kan paradır....su anda 50 trilyon dolar dünya damar sistemi içinde akıp durmaktadır....bu parayı pompalayan FED kalpdir....bu paraya oksijen katan akciger euro bolgesidir...europa yani...bu parayı temizliyen bobrekler japonyadır...cin ise sidik torbasıdır....bizim piyasa ise...yani emerging marketler...bunlar finansal piyasaların cinsel organlarıdır....bu 50 trilyonluk kan dolasırken bu bedende....kütle ve enerji alısverişi yapar....bu kanı olusturan esas gıda ise...PETROLDUR...o da 80 pangınota degdi....

petrol 80 pangınotu asınca....gıda azalır ve cinsel iktidarsızlık baslar....cinsel iktidarsızlıgın akabinde....beden mutsuz olur...soysuzluk gelir....bu ara doneme pichimsi donemde denir....

İŞTE BU DÖNEMLERDE TURŞU MUHABBETİ ÖNEM KAZANIR....HA HA HA
    fed sunu görüyor ve söylüyor....

pompaladıgım para.....çogunlukla cinsel organlara gitmekte ve bu organlarda ki aşırı aktivite....dünya finansal ahlakını göçertmektedir....para AMERİKAN OLAN hiçbir hücreye gitmemekte...ya cinsel organlara yada sidik torbasına dolmakta....faizleri düşürürse...bu parayı pompalıyan kalb....yani amerikadan sermaye kacacaktır....kacarsa nereye gidecek....gene cinsel organlara yada sidik torbasına...

oyleyse FED ....faizi artırmalı....bırak düşürmeyi....
    bizim merkez faizi düşürdü...sembolik amma önemli...

NE DİYOR...

at yarışı sipikeri degilim diyor....yaptıklarınız yetti diyor....bende varım diyor....hazır dünyada bi kriz varken....bizde olacak korkunc boyutlu krizin....kabahatını yıkacak yer hazır diyor...ABD kirizi....el cabuklugu marifettir....doları 1.4-1.6 aralıgına atıp...işin içinden ucuz çıkayım diyor...

KUZUDA DİYOR Kİ...

geçti borun pazarı...sür eşşegin nigdeye....ha ha ha
    sevgili king...

kendi pozizyonum söyle...hala yuzde 80 dolardayım...kalan yuzde 20 i ile 48500 endeks maliyetli maldayım....

1-fed faizi düşürmez veya artırırsa...en az ihtimal....dolar pozizyonum coşar...borsa pozizyonum çöker....

2-fed faizi düşürürse....bu kısa vadede....yükseliştir....borsada 52 000 üstünde hemen satarım....dolar pozizyonum kalır....

ORTA VADEDE İSE...hiçbir güç....global bir trend degişikligini engelliyemez...TREND 2 ay once degişti aslında
    ziko....

ilk satış yerim 2 pangınot....altına kapik çalışmaz....

dünya halklarını borca bogdular....insanlar borc ödemekten baska bişey yapamıyorlar....daralma kesin...büyüme mafiş....krediler geri dönmüyor....yiyenin

Yorum

• tumer1960
      Tecrübeli
      • 01 Ağustos 2011
      • 710

yanında kalacak....cok panka göçecek....
      su anda borsada dönen para....komisyona gidiyor....aracı kurumlar...orada maas alan onbinlerce insan....bu parada buharlaşıyor....

KORKU DAGLARI SARDI....gayri ölümleri şerefli ossun bari....böyle ölürlerse açgözlülükleri nedeniyle öldüler demesinler diye....bi şavaş ilazım onlara...ya iran...ya suriye
      ESAS BALON....

LONDON da patlıyacak....

kuzu bunu bekliyor....bu patladıgında ortalıgı pis kokular saracak....

AMERİKA....

london ve oraya para akıtan petrodollar sahiplerini cezalandıracak...

ve para yeniden NEWYORK a akacak....

yoksa amerika biter....
      yürüyen trend nedir....

hepimiz sürekli para kazanalım....hisse fiyatları artsın....10 katına çıksın...sonra 20 katına...sonra...hep çıksın...

ÇIKMAZSA...

fed...faizleri düşürsün...bişey yapsın ve çıksın...

anan güzel mi senin yawrum....bu dünya senin için mi var *****....ha ha ha

GÖÇECEK İŞTE....VE SEN ÖLECEKSİN....bizde seni gömecegiz...şükret gömen birileri kalacak deccal...yoksa leşini sürüngenler yiyecek...
      osmanlı kanuni döneminde göçtü....

kanuni para bitti mi....ya irana karsı...yada avrupaya karsı sefere çıkıp savas acardı....son iran seferinde...elde ettigi ganimet....ordunun istanbuldan cıkıp irana varıp dönmesine yetmedi....devlet cok büyüktü...mesafe coktu...yol pahalıydı....

BUSH iraka petrol için girdi...petrole el koydu...ama ordunun masrafı o denli büyüdü ki petrol ganimeti yetmiyor artık....

AMERİKA YARALI....sermaye dolar olmuyan herseye kacıyor....çare bulacaklar....
      KORKU....

bunu yayarsan herseye inanır insanoğlu....

cehennem korkusu olmasaydı....acaba ne olurdu insanlık....

KORKU....

bütün trendleri yıkar....

KORKU....

Yorum

• tumer1960
        Tecrübeli
        • 01 Ağustos 2011
        • 710

önce tehlikeyi görenleri sarar....ve krediler donar....sonra köşeye şıkıştırılan bi büyük birden göçer....ve CEHENNEM GÖRÜNÜR....
        kısa vadede....

bizim borsayı...18 eylülde 52 500 e dayarlar....karardan önce....

ertesi günü faiz indirimi gelirse....yukarıdan acar döşerler....gelmezse tabandan acarlar...benim planım 52 000 üzerine cıkar cıkmaz gömmek...2500 puan yeterli...
        benim görüşüm su....

FED faiz indirmiyecek....çok büyükleri destekliyerek....piyasayı paniksiz sogutarak...AMERİKA ya oynuyacaktır...piyasaya degil....
        dolar nasıl asagı basılır....

getirirsin 1 milyar dolar ve satarsın...1.25 den...gömersin ytl yi borsaya...borsa çıkar ama alıcı olmaz...çıkar payın yuzde 74 lere....

KARIN VAR MI...kaat üstünde evet...realitede ayvayı yemişsin....kim yapar bunu...FED e baskı yapan kafayı sıyırmış açgözlüler....ellerine ne gecer...batırdıkları ve zararı kamuya yükledikleri batık şirketler....kendilerine bişey olur mu....HAYIR...HİÇBİRŞEY...ÇÜNKİ PARALARI YOK Kİ...ONUN BUNUN PARASI....
        fed neyi biliyor....ONUN BUNUN PARASIYLA GERDEGE GİRENLERİ...

18 EYLÜLDE bunları oyacak....oya gibi....7 agustostaki toplantısında...FED herseyi biliyordu...tüm durumu...ama faiz indirmedi...iskontu faizini indirdi....piyasa yapıcıya popusunu toparlamak için 18 eylül beklentisini sürdü....oda popuyu toparladı zaten....

NE YAPTI PİYASA YAPICI....krizde kucagına gelen malları bu bir ay içinde karla devretti....dow da 12 500 e dogru aldıgı malları 13 250 ortalama ile döşedi....

ŞİMDİ HEDEF 12 300 DÜR...
        FED in artık bi tek amacı var....

ODA ...SERMAYEYİ AMERİKAYA ÇEKMEK....

bunun iki yolu var...ya savas...ya faiz artırımı....

dolar faizlerinde ki hedef yuzde 8 dir....önümüzdeki yılda 2008 yani....

buna ne yen...ne euro....ne gold...nede emtia dayanır....

petrolun 80 pangınota dayandıgı bu yaz sonunda...kuzey küre kısa giriyor...yani petrol tüketimi katlanacak....petrol fiyatıda....

bu petrol fiyatına hiçbir enflasyon direnemez....azar ki azar....her ürünün girdi maliyetinin yuzde 25 i petroldur....
        bu bakımdan kuzu kirizlerin anasına oynuyor....danasına degil....

bu kiriz sonunda...herkes amerikaya biat edip yerine oturacak....ha ha ha...
        bugünki amerikan faizleri nedeniyle para amerikadan kaçıyor....

faizleri düşürürse...bu kaçış tsunami şeklinde olur....

o zaman....amerikan cari açıgını kim finansa edecek....

o zaman...amerikan pankalarının hali nice olur....

Yorum

• tumer1960
          Tecrübeli
          • 01 Ağustos 2011
          • 710

OYLEYSE...faiz artırılıcak....amerikan tarihine faizler iki kez dip olmuştur...biri 1964...digeri 2001...maksımum oldugu yuzde 10 üstu yıllar reagan dönemidir...o dönemde rusya göçertildi....çünki tüm sermaye amerikaya aktı ve ekonomiyi büyüttü....

ben bernanke bunun için atandı....paul volcker yükseltti...alan greenspan düsürdü...ben bernanke yükseltecek...önce yuzde 8 e...sonra yüzde 10 a...bu politikalar amerikan baskanından bagımsız yürütülür...baskan kim olusa ossun farketmez....
          aylardır bunnarı yazıyorum....greenspaan yazınca kuzuya inanacaksınız...ne diyor deccal...faizler iki haneliye dogru düzenli artmalı ki...amerika ayaga kalksın...

ben ne yazıyorum 6 aydır....aynı seyleri....kitap cıkmak üzere...

SAOL İMALSAN....
          yukaıdaki faiz grafigi....40 yılı içeriyor....

ilk 20 yıl kominizmi yıkısı ve dünya sermayesinin amerikaya akıtılmasını....bu faizlerin trendsel artısı ile oluyor...ikinci 20 yıl...kominizmden acıga cıkan ülkelere amerikan sermayesinin cıkısı ve oraları zaptedişini gosteriyor....bu faizlerin trendsel düşüşü ile olacak....soros un open soceıty si bu iş için kuruldu...

bunun adı...long run busıness cycle dir....bu cycle de simdi ....greenspaannın dedigi gibi faizler trendsel olarak yükseltilerek....5 er yıllık ara cycllerla 2030 u bulacak....amerikan imparatorlugunun tescilini içeriyor....

onun için kuzu gunubirlik trıska işleri bıraktı ve dolara gömüldü....su anda dolar gocecek diyerek...dunya halklarını euro...yen...ytl...v.s...ye yatırıma zorluyorlar ki....ellerinde ki euro...yen...pozizyonlarından alıcı ve iyi fiyatla alıcı bulabilmek ve bunlardan cıkabilmek içindir...

BU BİR SÜREÇTİR....agır agır oluyor....
          çin le ilgili yazdıklarımıda....bu kitapta goreceksiniz...adam 81 yasında...18 yıl baskanlık yaptı....regean atadı...clınton dokunmadı...kaldı...bush da kaldı...

yani...amerikan establishmentin taaaa kendisi bu adam....
          fed...18 eylülde...ne karar verirse versin...

TREND DÖNDÜ....orta ve uzun vadede....cinsel iktidarsızlık kacınılmaz emerginglerde

Yorum

• tumer1960
            Tecrübeli
            • 01 Ağustos 2011
            • 710

Aman tanrım borsalar emerginglerde

Yorum

• pit
              Katılımcı
              • 09 Eylül 2011
              • 161

günaydınlar herkese,
              vob oynamıyorum, bankalara yatırım yapmıyorum (kafam onların bilançosuna basmıyor çünkü her türlü dalavereye müsait, aynı parayı 5 kere satış gösterebilirler ). Sadece ve sadece temettü veren sanayi şirketlerine yatırım yapıyorum. Ancak 2011 i sağlam hatta primli kapatsa da birçoğu bu yılın ilk çeyreğinde geçen yıla göre ciddi satış düşüşü yaşıyor. Otomotivde %30-40 satış düşüşü var, petrolde %15 satış düşüşü var. Bu beklenen şelale gelirse sanayi şirketlerinin zaten bu yıl düşecek olması muhtemel karlarından dolayı piyasanın onları bankalara göre daha fazla satabileceğini düşünüyorum. Hatta birçoğu şu son yükselişe katılmayarak ilk belirtileri veriyorlar. Öte yandan şelalede ciddi düşüş yaşarsa eğer tüpraş, froto, çimento şirketleri gibi şirketleri cazip fiyatlarla portföye katabilmenin hayali de aslında fena değil

Yorum

• tumer1960
                Tecrübeli
                • 01 Ağustos 2011
                • 710

tumer1962 esas kullandıgım nik budur.Site izin vermeyince bunu kullanmak zorunda kaldık.

Yorum

• tumer1960
                  Tecrübeli
                  • 01 Ağustos 2011
                  • 710

24 saat oldu forumunuza gireli bizi onurlandırdınız KATILIMCI yaptınız,çok teşekkürler

Yorum

• tumer1960
                    Tecrübeli
                    • 01 Ağustos 2011
                    • 710

Yorum

• tumer1960
                      Tecrübeli
                      • 01 Ağustos 2011
                      • 710

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

sevgili tumer....

bu yazilar yillar once....senin istigal ettigin is ne....beni cok sasirttin....dogum gunu hediyesi gibi....lem bi kitap yazmisim haberim yok....

kitaplarla ilgili su var tarihte....

islam arap ordusu irani fethediyor....iran biz turklerden cooookkkkk eski bi kultur....ve buyuk bi kultur....pers imparatorlugu....

neyse...

islam komutani baskent kutuphanesine giriyor....kitaplariyakacaklar....kutuphaneci....b u kurana uyar...bu kurana uymaz diye....kitaplari ikiye ayiriyor....meydanda iki kitap dagi var...komutan soruyor arap....nedir bunnar...bunnar kurana uymuyanlar diyor....yakin diyor komutan....bunnar kurana uyanlar....komutan gene yakin diyor ve yakiyorlar....dayanamiyor kelleyi goze alip soruyor....bunnar kurana uyanlar diyor....neden yaktiniz diyor....iyi ya hepsi kurana uyuyorsa o kalabaliga ne gerek var ,,,kuran yeter diyor....pers ve yunan medeniyetini komple yakiyor komutan....

sahnamede....firdevsi yana done anlatir....
                        YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• TALEBE
                          A-YI
                          • 24 Ekim 2010
                          • 1221

tumer1960 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          24 saat oldu forumunuza gireli bizi onurlandırdınız KATILIMCI yaptınız,çok teşekkürler
                          1960............

ben arşiv tutarım...............

http://forum.keyborsa.com/showthread...228#post414228

amma sen beni fersah fersah geçtin.......

hissenetin arşivi senin emrinde mi.....?

bu nasıl bir tekniktir......? bu nasıl azimdir.....?

komple topiği kopyalamanın bir usulu var mı...?

sen onu anlat..........

saygılarımla
                          talebe A-YI
                          Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• manaw
                            havacı
                            • 28 Ekim 2011
                            • 896

Keyiften dört köşe oldum..

Aaşam bir daha okumayı sabırsızlıkla bekliyorum...

Teşekkürler Tümer.. Teşekkürler Kuzu...

Yorum

• tumer1960
                              Tecrübeli
                              • 01 Ağustos 2011
                              • 710

Sevgili dostum bir üniversite hastanesinde BİYOLOG olarak görev yapıyorum.O yıllarda senin ve yazılarının önemini anlamak için üstün zekalı olmaya gerek yoktu.Seni taşlıyorlardı.Meyva verecegini anlamıştım.Yazıların tecrübe kokuyordu.

Yorum

• oya
                                Katılımcı
                                • 20 Eylül 2009
                                • 139

ya düşerse.....

pit Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                günaydınlar herkese,
                                vob oynamıyorum, bankalara yatırım yapmıyorum (kafam onların bilançosuna basmıyor çünkü her türlü dalavereye müsait, aynı parayı 5 kere satış gösterebilirler ). Sadece ve sadece temettü veren sanayi şirketlerine yatırım yapıyorum. Ancak 2011 i sağlam hatta primli kapatsa da birçoğu bu yılın ilk çeyreğinde geçen yıla göre ciddi satış düşüşü yaşıyor. Otomotivde %30-40 satış düşüşü var, petrolde %15 satış düşüşü var. Bu beklenen şelale gelirse sanayi şirketlerinin zaten bu yıl düşecek olması muhtemel karlarından dolayı piyasanın onları bankalara göre daha fazla satabileceğini düşünüyorum. Hatta birçoğu şu son yükselişe katılmayarak ilk belirtileri veriyorlar. Öte yandan şelalede ciddi düşüş yaşarsa eğer tüpraş, froto, çimento şirketleri gibi şirketleri cazip fiyatlarla portföye katabilmenin hayali de aslında fena değil
                                IMKB 30 içinde değeri 1-2 tl ye inebilecek banka hisselerini de ek olarak katabilirsiniz.!

Yorum

Working...
                                X

Debug Information