altin....pariteler...ve beklenen son....
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
[COLOR="rgb(255, 0, 255)"]yukarıdaki imkb100 dolar bazlı grafigimizde 37.80 direnç test edilebilir derken,daha önce MAVİ ve PEMBE yükselen kanal alt destekleri 31 -32 dolar arasında bir bölge düzeltme esnasında görülmesindede bir sakınca yoktur diye düşünüyorum.[/COLOR]
Yorum
-
o malı alan kim? halk olmadığı kesin.okut_val Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSon bomba Eregl....
3,53 den 134milyon lot vermiş mittalll...
şuan hacim 90milyon taban a 4 kademe var... Malı halka yüklüyorlar dikkatGel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!
Yorum
-
Bana göre ereglinin 2011-12 bilançosu 2010 - 12 aylık bilançosuna göre satışları %34 faaliyat karı ise %53 oranında artmıştır.Ancak 2011-9 ve 2010 -9 aylık bilançolardak, %41 satış,%73 faaliyet karı artışına göre biraz ivme kaybetmiştir.Yinede enflasyon üzerinde bir artış olmuştur.
Bana göre bu bilanço hesaplamaları ışıgında 3.70 tl fiyatların altında uzun vade alım denenebilir.Şayet borsalarda bir yıkım beklenmiyorsa bu fiyatlar uzun vade için uygun görünmektedir.Kademeli alım denenebilir diye düşünüyorum.Bunun yatırım tavsiyesi olarak görmeyin lütfen,şayet MİTTAL bu fiyatlara razıysa sıkıntı var demektir.
Yorum
-
Ereğliyi satmadan önce satış varantı alıyor ondan sonra hisseye taban yaptırıp varanttan parayı kazanıyor... Açığa satış yasaklansa ne olur?önceden öğrenenler indirimli fiyattan öğrenir,
otoriteden öğrenenler özgürlük bedeliyle öğrenir,
deneyerek öğrenenler etiket fiyatından öğrenir,
hayattan öğrenenler gecikme zammıyla öğrenir,
hayattan da öğrenemeyenler boşa gitmiş hayatlarıyla öğrenirler...
Yorum
-
Büyük mal çıkacağı zaman yabancı, taşeron firma kullanır genelde...sonperde33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstero malı alan kim? halk olmadığı kesin.
3,56 dan taşeron firmaya malı verir ve bence bu satışın bir kısmı bikaç gün önceden gerçekleşmiştir... Kalan büyük kısımda bu seviyelerden çok düştü diye alım yapanlara veya günlükçülere veriyor..
Şahsi düşüncem bu şekilde...'' VOB Finansal Bir Kitle İmha Silahıdır '' Warren BUFFET
Yorum
-
bizim eregli varantlarında o kadarlık hacim oluyor mu abi....JAKO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterEreğliyi satmadan önce satış varantı alıyor ondan sonra hisseye taban yaptırıp varanttan parayı kazanıyor... Açığa satış yasaklansa ne olur?
Açıklamada bu 137milyon satış karşılıgında varant ihraç etme niyetindedir diyor'' VOB Finansal Bir Kitle İmha Silahıdır '' Warren BUFFET
Yorum
-
Eregl tabana göz kırpmaya başladı.. 3,44-,50 civarı destek olabilir ilerleyen günlerde
Ereglideki satışa rağmen garanti özellikle çok iyi duruyor... Garanti 7,08 çok önemli seviye... Tamam yada Devam diyecekler'' VOB Finansal Bir Kitle İmha Silahıdır '' Warren BUFFET
Yorum
-
tumer1960 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBana göre ereglinin 2011-12 bilançosu 2010 - 12 aylık bilançosuna göre satışları %34 faaliyat karı ise %53 oranında artmıştır.Ancak 2011-9 ve 2010 -9 aylık bilançolardak, %41 satış,%73 faaliyet karı artışına göre biraz ivme kaybetmiştir.Yinede enflasyon üzerinde bir artış olmuştur.
Bana göre bu bilanço hesaplamaları ışıgında 3.70 tl fiyatların altında uzun vade alım denenebilir.Şayet borsalarda bir yıkım beklenmiyorsa bu fiyatlar uzun vade için uygun görünmektedir.Kademeli alım denenebilir diye düşünüyorum.Bunun yatırım tavsiyesi olarak görmeyin lütfen,şayet MİTTAL bu fiyatlara razıysa sıkıntı var demektir.
küçük bir temel analiz bilgisi...
EREĞLİ eskliden tekel idi................
Şimdi yeni teknolojiyle kurulmuş pek çok rakibi var......
Ancak ereğli yöneticileri eski bürokatik idare tarzlarını sürdürmeye devam ediyorlar......
büyüklüğün verdiği ivme ile bir süre daha gerçekler örtülebilir....
Ancak yakın bir gelecekte EREĞLİ duvara tosladığında iş işten geçmiş olacak.......
Belki de hisse satışı bu gerçeği görenlerin bir hamlesidir...
Saygılarımla
talebe A-YIGücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
Bunun yatırım tavsiyesi olarak görmeyin lütfen,şayet MİTTAL bu fiyatlara razıysa sıkıntı var demektir.
Bu yazıyı iyi okuman gerekir,ereglinin durumunu mittal bizden iyi bilir.Bilançolarını sizden çok daha iyi analiz edebilecek adamlara sahiptir.Yukarıdaki yazıyı bu çerçevede okursan daha iyi anlayabilirsin.Ben olayların içyüzünü bilmeden ahkam kesmem
Yorum
-
Bu ülkedeki binaların %70 den fazlası depreme dayanıksız ise ,hükümetler binaların yenilenmesi için çalışmalar başlatacaklarsa ,demir ve çimentodan başka inşaat yapmak için yeni emtialar bulunmadıgı taktirde ,EREGLİ bana göre bu ülkede TEKEL dir.Eregli gibi bir şirketi sıfırdan kurmak için çok para veçok zaman gereklidir.
Yorum

Yorum