Ay Yıldız

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • TALEBE
    A-YI
    • 24 Ekim 2010
    • 1221

kuzudan.........bugün........
    bildiginiz gibi....ben bi traderim....su andada....yuzde 25 lik cikisin duzeltmesine oynuyorum....bu furusmada cebimde 2000 puan kar ve elimde 74 300 le 73 300 maliyetli iki short var....bu furusmada tavani 76 000 ve dibi 72 000 ilan ettim....emme duzeltme oldu demek ucun....klasik manada....imkb 100 un....55 000 e....imkb 30 un ise....67 000 i opmesi aklimda hep....

pazartesi veya sali....gelirse eger....74 300 lerimi 73 300 den kapayip....1000 puan daha cebe alacagim...boylece karim 3000 puan olacak...ve elimdeki orjinal 73 300 lerin maliyeti 76 300 e cekilmis olacak...

ve bu 76 300 maliyetlerle 67 000 i izliyor olacagim....

bildiginiz gibi....stop loss kullanmiyor....yerine 4 kademe ve margin koyuyorum...bu yolla zarar yazdigimi goren pek olmadi henuz....bi kol kestim....3000 puan....hemen takip eden hafta 3200 puan alarak o kol kesme bertaraf edildi....ilk kol kesmemde 2009 cikisindaydi...yani 2009 dan bu yana bi kere kol kestim...ve hemen geri aldim...

..................................................
    peki bu altin furuslar bu boga soylemler nedir guzu derseniz....onlar ayri....onlar teknik....yani graflarin dili...

onemli olan ise...

o graflarin dilini cozup....poz alip para kazanmaktir....GRAFLAR UZUN VADEYI SOYLER....

trade ise....farklidir...
    .................................................. ......

Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
      A-YI
      • 24 Ekim 2010
      • 1221

tumer...........
      Merkez Bankasının faiz indirmesi,para arzını arttırması demektir
      Para arzı artarsa ne olur? Piyasada daha fazla para olması demek[COLOR="rgb(255, 0, 255)"],tahvil ve hisse senetlerine daha fazla talep gelecek olması[/COLOR] anlamına gelir.Buda hisse senedi fiyatlarının yükselmesine,tahvil faizlerinin düşmesine yol açar.
      Bu nedenle para "faiz arttırımının muhtemel" olduğu piyasalardan"faiz indiriminin muhtemel" olduğu piyasalara akar
      Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
        A-YI
        • 24 Ekim 2010
        • 1221

kuzu.............. bugün......
        TURUN FURUSKAN EVLATLARINA....

borsada uc seye ayni anda bak....

teknik analiz....

temel analiz....

macro durum....

grafikler teknik analiz....bunu temel analizle teyit et....ve macroya bak....

TEMEL ANALIZ TEKNIK ANALIZI DESTEKLIYORMU.....

zinhar hayir....

niye....temel analiz .................

s@p de fiyat kazanc orani 23.46....

s@p de fiyat kazanc orani....7 ve altinda ise yeddi ceddinle al.....

s@p de fiyat kazanc orani.....20 ve ustuyse yeddi ceddinle sat....simdi bu oran 23.46....

eeeeeeee.....

Yorum

• TALEBE
          A-YI
          • 24 Ekim 2010
          • 1221

Ulunay TERZİ finanstrendde.....yazmış..
          http://www.finanstrend.com/yazar/272...-yonunu-ariyor

Yorum

• TALEBE
            A-YI
            • 24 Ekim 2010
            • 1221

Bilgiye ulaşmak kolay...............

Kapitalizmin katedralindeki zangoçun tekelinde değil......

ABD'de bankalar neredeyse mevduattan faiz alacaklar.... Negatif faiz var......

Citibanka...1 yıllık 25.000 $ lık mevduata %1,08 faiz veriyormuş..............

ABD'de borsa çıkmasın da ne yapsın...? http://www.bankrate.com/cd.aspx

Yorum

• TALEBE
              A-YI
              • 24 Ekim 2010
              • 1221

ppqq.........

Borsaya ilk bulaştığım yıllarda, borsada yaptığım işlemlerde daha güvenli ve daha karlı yöntemleri araştırmakla meşgul oldum.

Mekanik sistemler geliştirerek, teknik analiz çalışarak kendimi koruyacak ve karlılığımı istikrarlı hale getirecek arayışla geçti yıllar.

Dalga prensibi, piyasa yükselirken al ve piyasa düşerken sat! Çok basit bir yaklaşım ancak bir o kadar da uygulaması ZOR.

Sonraki yıllarda anladım ki; borsa dinamikleri, ekonomi biliminden çok psikoloji ve sosyoloji bilimini ilgilendiriyor.
              İstatistiksel veriler, destekler, dirençler, konjonktür, trend, yatırımcı raporları ile inşa edilmek isteyen piyasanın temeli Psikoloji üzerinde yükseliyor.

Bizlerde insan olduğumuza göre, akıllı paranın psikolojisinin kurbanları oluyoruz büyük oranda. Refleks olarak olup hemen neler olduğunu anlamak için piyasa ekonomisini çözmeye çalışıyoruz.

Petrol, altın, tahvil, faiz, emtialar, dış borsalar, fonlarda ki paranın iz takibi gibi çok bilinmeyenli denklemlerde çözüm arıyoruz. Sonuç birçoklarımız için yok! Çünkü psikoloji dersinin sınavına ekonomi kitabından çalışıyoruz!

Geçen gün okuduğum makale şöyle diyordu,

Zıtlıklar dünyasında yaşıyoruz. Zıtlıklar sürekli değişim halindedir. Sürekli hareket eder, hiç bir şey sabit değildir. Hayatı doğru anlamlandıran bir kişi istikrar beklentisi içinde olamaz. İstikrarı aptallar ve korkaklar arar.
              Her kriz beraberinde çözümünü de büyütür. Önemli olan bu çözümü görüp problemlerin üstesinden gelmektir. Hayat hep dalgalanır.

Akıllı insanlar Krizlerde büyür!

Krizler istisnai durumlar olmayıp ekonominin doğasından kaynaklanırlar. Hiçbir şey tesadüf eseri gerçekleşmiyor.

Bireyin dışında, bizi kontrol eden mekanizmalar çalışmaktadır. Bu acımasız piyasada para kazanabilmek için benim yöntemim sistemin dışına çıkıp olabildiğince hareketsiz kalmak.

Hatta kendime imkb de yıllık işlem kotası koyuyorum desem, inanırmısınız! Akıllı paranın, disiplinimi bozmasını ancak bu şekilde engelleyebiliyorum.

Tüm yıl oyuncudan çok seyirci olduğunuzda iyi maçlara, iyi tahtalara yöneliyorsunuz doğal olarak.

Yorum

• TALEBE
                A-YI
                • 24 Ekim 2010
                • 1221

tnaa28.....

Bir hisseden kar ediyorsan karını almasınıda bileceksin... belki bir sürü kar etmiş olabilirsin ama bunu realize etmeyip artık hissede yükseliş hareketi ve trendi bitinceye kadar bekler ve inmeye başladıktan sonra satarsan o kadar beklediğin karı kaçırıverirsin...

bir beklenti üzerine aldığın hissede beklenti gerçekleştiğinde ve hatta hisse fiyatı henüz yükselirken satmasını becereceksin... genelde beklenti ile yükselen hisselerde beklenti bitince yada gerçekleşince sert satışlar gelir... fazlada aç gözlü olmamak gerekir... belki az daha yükseliverir deyip kendini avutmamak gerekir...aslında belkide az daha yükselse bile satıp senden sonra alan kişiyede biraz ekmek çıkarma fırsatı vermek en güzelidir...

Sermayeyi korumak sermayeyi büyütmekten önce gelmelidir borsada...Borsada fırsatlar bitmez denir.. biri kaçtısa öteki gelir...
                bir fırsatı kaçırdığın zaman üzülme...şu fırsat daha fazla kaçmadan bende atlıyayım alayım bari kalan yükselişe yetişeyim demek ile alınan büyük risk yüzünden çoğu yatırımcı en çok zarara bu şekilde uğramakta... hisseye bu şekilde atlıyanlardan kazananlarda olacaktır ama illaki zarar edenlerde olacak çünkü manipilatörlerin tuzağına düşmüş olacak... hisseyi sanki uzaya çıkaracakmış havası verip gelen yatırımcının eline bırakmaktır bunların amacı zaten...

Ben şahsen uzun vadeli yatırımı düşünmem... belki orta vade oda en fazla 6 aya kadar endeksinde kati kesin boğa piyasası yani yükseliş trendlerinde olduğu zamnlarda hisseye yatırım yapabilirim...Kısa vadeyi severim ve kısa vadeyi savunurum genelde...kısa vadeden kastım 1 günde olabilir ki böyle fırsatlarında olduğu aşikardır... Ama genelde kısa vadeyi 1-2 haftadan 2,5-3 ay arası olarak görürüm... bence 2,5-3 ay ve 6 ay beklediğin hisse yükselişinide yapmışsa karını alman en mantıklısı çünkü yükselişin düşüşü muhakkak olacak ve bu düşüşten sonra hisse belki alt seviyelerden (fiyatlardan) yeni alım fırsatı verecek...

uzun vadeli yatırımda yapılabilir iyi temettü veren hisselerde...bana göre ise en güzel uzun vadeli yatırım borsa endeksinin dip yaptığı zamanlarda olur... Bunuda görmek için yine acık uzun zaman beklemek gerekir... Temettü verimi düşük hisseleri uzun vadeli tutmak akıllıca bir iş olamaz...çoğunlukla zaman yazık olur ve çok büyük olasılıkla zarar edilir...

Yorum

• TALEBE
                  A-YI
                  • 24 Ekim 2010
                  • 1221

kuzu......
                  yorum....

uzun uzun dusunerek planladigim bu furusma iki ayaga dayandirildi....

birincisi...IMF nin parasi bitti....iki hafta sonra wasingtonda toplanacaklar ve uye ulkelere IMF ye para miktarini artirin diyecekler...bu ispanya ucun sart....ulkeler hayir diyor suan....evete donmesi ucun bunun....SKENDER PIYASALARI BU IKI HAFTADA HASAT EDER...

ikincisi....haftaya 11 nisanda amerikada alcao ile basliyacak birinci ceyrek karlari...bunnar dusuk gelecek...

SELL IN MAY...GO AWAY....

skender bu aliskanligi kiracak....may e geldigimizde borsalar dusmus olacak ki....bu sezon al saticilar kumda oynasin...

subatta hazirladigim...ve pozizyonlara ancak yerlestigim bu plan tutarsa EYI GOTURECEGIM...

Yorum

• TALEBE
                    A-YI
                    • 24 Ekim 2010
                    • 1221

Draghi, ECB'nin Frankfurt'ta yapılan faiz toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Avro Bölgesi ülkelerinde borç ve işsizlik seviyesinin yüksek kalmaya devam edeceğine işaret ederek, bölgede ekonomik toparlanmanın aşamalı olarak süreceğini vurguladı.
                    ECB Başkanı Draghi, Avro Bölgesinde enflasyonun 2012 yılı boyunca yüzde 2'nin üzerinde kalmasının muhtemel olduğuna da dikkati çekti. Emtia fiyatlarındaki artışın enflasyonist risklerin başını çektiği uyarısında bulunan Draghi, enflasyonun ikincil riskleriyle mücadele edebilecek araçları bulunduğu kaydetti.
                    Faizi sabit tuttu
                    ECB, beklentilere uygun olarak gösterge faiz oranını yüzde 1'de bıraktı.
                    Mario Draghi'nin geçen yıl Kasım ayında ilk kez ECB başkanı olarak katıldığı toplantıda, banka sürpriz şekilde gösterge faiz oranını 25 baz puan (yüzde 0,25) azaltarak yüzde 1,50'den yüzde 1,25'e, Aralık 2011'de de çeyrek puan azaltarak yüzde 1,25'ten yüzde 1'e indirmişti.
                    Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, Avro Bölgesi tahvil piyasalarındaki gerginliklerin, finansal ve finansal olmayan sektörlerdeki bilanço düzeltmeleri ile yüksek işsizliğin bölgenin büyüme hızını azaltmasına etkisini sürdürmesini beklediklerini söyledi.
                    Draghi, ECB'nin faiz toplantısının ardından Frankfurt'ta düzenlediği basın toplantısında, yukarı yönlü devam eden risklerle birlikte enflasyonun 2012 yılında yüzde 2 seviyesinin üzerinde olacağını, ancak fiyat gelişmelerinin fiyat istikrarıyla doğru orantılı olmasını beklediklerini belirtti.
                    Avro Bölgesi ekonomisinin büyümesinin bu yılın ilk aylarında düşük seviyelerde olduğunu ve yıl boyunca ekonomik faaliyetlerin ılımlı seviyede toparlanacağına işaret eden Draghi, ekonomik görünümün aşağı yönlü risklere açık olduğunu ifade etti.
                    Son birkaç ayda standart ve standart dışı para politikası önlemleri uyguladıklarını, bu önlemler bileşiminin finansal koşulların ve para politikasının uygulanmasının istikrarına katkı sağladığına dikkati çeken Draghi, ''Standart dışı para politikası doğal olarak geçici. Orta vadede fiyat istikrarında yukarı yönlü risklerin çözümü için gerekli tüm araçlara sahibiz'' dedi.
                    Araştırmaların bu yılın başında ekonomik faaliyetlerin düşük seviyede olduğunu doğruladığını belirten Draghi, ''Avro Bölgesi ekonomisinin bu yıl kademeli olarak toparlanmasını bekliyoruz. Ekonomik görünüme ilişkin görünüm dış talep, çok düşük kısa vadeli faiz oranları ve Avro Bölgesi ekonomisinin uygun biçimde işlemesini teşvik etmek için alınan tedbirlerle desteklenmeli'' diye konuştu.
                    Draghi, şunları kaydetti:
                    ''Avro Bölgesi tahvil piyasalarındaki devam eden gerginlikler ve bunların kredi koşulları üzerindeki etkisinin yanı sıra finansal ve finansal olmaya sektörlerdeki bilanço düzeltmeleri süreci ile bölgenin bazı kesimlerindeki yüksek işsizliğin bölgenin büyüme hızını azaltmasında etkisini sürdürmesini bekliyoruz.
                    Ekonomik görünüm için aşağı yönlü riskler devam ediyor. Bunlar özellikle Avro Bölgesi borç piyasalarındaki gerilimlerin tekrarlaması ve bunların bölgenin reel ekonomisine yayılma potansiyeliyle ilişkili. Aynı zamanda aşağı yönlü risklerin emtia fiyatlarındaki artışla da ilgisi bulunuyor.''
                    Bankalar için fonlama koşullarının genel olarak düzeldiğini, fonlama piyasaların bazı kesimlerinin yeniden açıldığını ve ihraç faaliyetlerinin arttığını vurgulayan Draghi, ekonomik faaliyetlerin azaldığını ve finansal olmayan sektörlerdeki bilanço düzeltme süreci göz önüne alındığında kredi talebinin düşük olduğunu söyledi.
                    ''Finansal koşullardaki istikrarı takiben, dağıtılmamış karlar dahil bankaların direncini daha da güçlendirmesi elzem'' diyen Draghi, bankaların bilançolarının sağlamlığının ekonomi için uygun kredi karşılığı ve bütün fonlama kanallarının normalleşmesinin kolaylaşmasında anahtar unsur olduğunu kaydetti.
                    Güvenin, sürdürülebilir büyüme istikrarın desteklenmesi için hükümetlere sağlam mali pozisyon oluşturma ve güçlü yapısal reform uygulaması çağrısı yapan Draghi, ulusal politika yapıcıların mali sürdürülebilirliği sağlamak, üretim ve istihdam piyasalarının kapasitesini artırmak, verimlilik ve rekabet edebilirliği güçlendirmek ve finansal sistemlerinin sağlamlığını garanti etmede sorumluluklarını tam olarak yerine getirmesi gerektiğinin altını çizdi.
                    Draghi, ihtiyatlı mali politikalar, rekabet edebilirlik, esnek üretim ve istihdam piyasalarının Avro Bölgesi ekonomisinin işlemesi için hayati öneme sahip olduğunu sözlerine ekledi.
                    ECB Başkanı Draghi, ne enflasyon seviyesi ne ekonomik durum ne de yüksek işsizlik oranının kriz karşıtı önlemleri sonlandırmaya izin vermediğini ifade etti

Yorum

• TALEBE
                      A-YI
                      • 24 Ekim 2010
                      • 1221

kuzu......
                      obur topikte yazmistim...bu furusma uc seyin ustune subatta planlandi....

birincisi....IMF....bunun parasi bitti....187 uye ulke var...onlara getirin paralari spanya yi kurtarayim diyorlar...onlarda olmaz avrupa kendi kendini kurtarsin....2 hafta sonra wasingtonda toplanacaklar....skender piyasalari sallamaliki evet desinler...sallamaya basladi....

ikincisi....nisan 11 de alcao ile basliyacak amerikan birinci ceyrek kar aciklamalari....bunnar beklentilerin altinda kalacak....

ucuncusu.....her yil wall street te....SELL IN MAY....GO AWAY....yapan bi gurup var....bunnar sezonal....may geldiginde borsa duserek bunnara kumda oynayin diyecektir skender....

yukaridaki dusuncelerle....herkesin boga oldugu....olumune yukari giden piyasalari....olumune shortladim yeddi ceddimle....4 kademede...

BU BIR KUZU KLASIGIDIR....BU HEP BOYLEDIR...HERKESTEN 3 ADIM ONDEDIR.

Yorum

• TALEBE
                        A-YI
                        • 24 Ekim 2010
                        • 1221

kuzu..........
                        biri telefonda...

oburu yazarak fircalarin attilar....ikiside haklilar....

hadise sudur...kuzunun yazdiklari altin degerinde olsa...bunlar tonla para yaptirsa...bunlarla,nitekim simdi buyukl para goturecekler...

"gonulleri kiriyorsa kuzu" haksizdir....

gercek hayatinda cok sevilen biri olan ben....bu kuzu rolunde civitiyorum....

borsa stresi...para kaybetme veya kazanma durtusu ile yanip tutusan bizler...BU dunyayi zehir ettik kendimize....yetmedi...AHRETI TEHLIKEYE ATIYORUZ...

GONLUNU KIRDIGIM DOSTLARIM BENI AFFEDIN....BAGISLAYIN....

bu kuzuyu yakinda kesecegim....bu artik bedenimden tasti....

sevgiler....

* uygun cevaplar verilmişti...

Yorum

• TALEBE
                          A-YI
                          • 24 Ekim 2010
                          • 1221

kuzu...
                          eger yazmazsam artik....ilk dip nisan 15 de ve tepki gelir....sonra tekrar assagi....

usaglar....hicbirpara....hicbirbasari obur dunyayi saglama almaz....gonullerle obur dunyayi edinirsin....

bu kuzu....ARTIK BANA ZARAR VERIYOR.

Yorum

• TALEBE
                            A-YI
                            • 24 Ekim 2010
                            • 1221

kuzu.
                            bi altin furus yaptim usaglar....usulet ve suhuletle....

76 300 ve 75 300 lerimi caktim 74 300 den sistemim geregi....3000 puan kari cebe aldim....3000 de onceki alislarim vardi bu kademelerde....

toplam 6000 puan kar cebte....elde 74 300 ve 73 300 ler furusmaya devam....

altinda 210 dolar cebte....dowda 550 puan cepte....

ben bi traderim....LAGALUGAYLA ISIM OLMAZ....
                            .............
                            parite..........
                            polat....1.25 nihai hedef....
                            ..........
                            usulet ve suhulet....yeni okuyucularim ucun....

su anda tepede furusuyoruz....bu nedenle dibe dogru poz azaltiyoruz...kari kilitliyoruz....

elde en son....73 300 ler kalacak....yukari dondumu bunnari 74 300 de...kapatacagim...kar kilitleme....

72 000 e vardigimizda....elde 73 300 ler var....

72 000 asagi kirildimi....sistemim yeniden pramitliyor....ilava shortlar....her 1000 puanda acilip kapaniyor....

67 000 de vardik mi.....HEPSI KAPANIYOR....BU SEFER LONG A BU SISTEMI AL BASTAN UYGULUYORUM....
                            ...........
                            hissede de ayni...
                            ..................

Yorum

• TALEBE
                              A-YI
                              • 24 Ekim 2010
                              • 1221

kuzu...dan..
                              lem yataga yattim...aklima geldi....uyuyamadim....

altin furusculara....

ben stoploss a karsiyim....kademeli bu sistemi uygulayabilisiniz......elinizdek hisse...her yuzde 5 dustukce alip....her tepki kodukca onu satip...su anki maliyetinizi iyilestirebilirsiniz...STOP LOSS...SKENDERIN UYDURDUGU BI SOYMA ARACIDIR....

Yorum

• TALEBE
                                A-YI
                                • 24 Ekim 2010
                                • 1221

BaBo......

Arkadaslar bakin,

Borsalar inecek de cikacak da.
                                Ben Altin vurus topikini actigim zaman bir "DONUS" gordugumu belirtmek icin actim.

O topikde ilk sayfalarda olabilecek gevsemeler vs de var.
                                (57.xxx lere kadar gevseme normal sayilacak)

Hatta ve hatta "Altin Vurus" topikinin sorgulanabilecegi noktayi da belirttim.

USA da sakir sakir para basiliyor.
                                Sermaye bindigi dali kesemiyor.

Palyatif tedbirlerle piyasayi ayakta tutmaya calisiyorlar.
                                Haa gun gelirde bu piyasalar cokerse zaten ALTIN olur 3600$/Ons!

Bakin bu Topiki acan Guzuya..

Ne diyordu?
                                ALTIN 3600$ a gelecek, ben rapor da yazdim vs diyordu degilmi?
                                Ne yapiyor simdi? ALTIN da CORT KOVALIYOR?
                                Cunki TRADE edebilmesi icin bu sart!

Haa halen 3600$/Ons degerini savunuyormu bilemem.
                                Ancak epeyce bir muddet once ben de ALTIN/ONS da 1.309$ a kadar bir gevseme ihtimalinden bahsettim.
                                Ne oldu sonra??

Baktim ki grafikler tersine donuyor ciktim yazdim!
                                O gunlerden sonra altin 1.4xx l$ lardan geldi dayandi 1.7xx $lara..
                                Ben de kendimce (Gunluk-saatlik bazda olmasa bile) Daha uzun vadede Trade ediyorum.
                                Pazartesi Turkiyede isimin basinda olacagim, ve isimin yogunlugundan belki de uzunca bir muddet yazamayacagim!

Ozetle sunu TEKRAR yazayim;
                                Piyasa kendi dinamikleri neticesinde belirli bir noktaya kadar gevsemesine devam edecek.
                                ANCAK daha sonra yonunu yukariya CEViRECEK!

Yine sanal alemde dillendirdigim, ve yazdigim 22$ endex artik HAYAL oldu.
                                Yeni bir trendin esigindeyiz.
                                Oyle az buz bir trend degil bu.
                                bazilarinin dillendirdigi gibi 70.xxx lerde durmayacak.

EW ciler ne dusunuyorlar bu konuda??
                                Bilmiyorum ne dusunduklerini, ancak EW ciler israrla PARANIN YONUNU EW nin belirledigini yazip duruyorlar.
                                (Guya EW deki kaliplara gore piyasalar hareket ediyorlarmis??)

Gectigimiz 10 sene icerisinde yaptigi EW yorumlarinda yanilan cok EW ci gordu bu gozler.
                                Teknik analiz ise "Buyuk paranin ayak izlerini takip eder"..
                                Teknik analiz Hicbir zaman "Buyuk paranin hareketinin onune ge-ce-mez"

Teknik analist de haddini bilir!
                                Zaten piyasalar bizlere haddimizi bildire bildire ADAM eder.

Biz Teknik analisler basit adamlariz.
                                Iddaaa miz YOKTUR.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information