Ay Yıldız

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • TALEBE
    A-YI
    • 24 Ekim 2010
    • 1221

kuzu.....
    1500 puan kari cebe aldim....hafta sonu IMF VE FRANSA SECIM RISKINI TASIMK ISTEMIYORUM....
    BOYLECE....DOW...VOB...ve altinda bu baslikta....aldigim pozlardan....maksimum karla ayrildim....vob da....7600+1500=9100 puan....

komisyon yok....vermem....gir yaatttt....ve cikkkk....
    Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
      A-YI
      • 24 Ekim 2010
      • 1221

kuzu.......
      strateji ve prensiplerden sapmiyacaksin.....suruklenmiyeceksin...surukluyen olacaksin....itilip kakilmiyacan...itecen...ve kakacan.

neydi oyunumuz....

baslikta yazili....IMF toplantisi....ispanya....bonoya kilitli para....bu hafta sonu bu toplantida bu sorunlara cozum uretecekler....

neydi bu baslikta destekleyici unsurlar...teknikciler hedef feyza...altin furus....golden cross oldu diye...forum forum dolasip inim inim inliyorlardi...BU BIZIM ISIMIZE YARIYORDU..MILLETI MALA KILITLIYOR....SKENDERIN MALDAN CIKMASINI SAGLIYORLARDI....

EMME SIMDI....bu usaglarda sustu....elimizde tutunacak dal kalmadi....

o yuzden ....ciktim
      Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
        A-YI
        • 24 Ekim 2010
        • 1221

JAKO emice...............
        Altın formülü buldum.
        Nasıl buldum?
        Hareketi göstermiş, sonra düzeltme yapmış senetleri seçiyorum.
        Her iki harekette de kriterim, ralli.
        Kararlı ralli senetlerinin süzülmemiş hali bu, mantığı şu: birinci sütunda, kaç gündür ralliyi başlatmış olduğu... ikinci sütunda, önceki ralliyi kaç gün önce bitirdiği gün sayıları var.
        Fibonacci geri alma ve hedef seviyelerini de ekleyeceğim, tırmalıyorum.
        Temel şart, bir ralli başlatmış olacak.. ama, daha önce bir ralli bitirmiş olacak... süzük olacak.
        Bu kriterde, bugün ikinci seans sonunda, hisse sayısında patlama oldu.
        Bu patlama, kafamı krıştırdı.
        Kontese ne oldu dedim!
        Lodos'un ne yapacağı belli olmaz, biterken yağmur yağdırır.

Yorum

• TALEBE
          A-YI
          • 24 Ekim 2010
          • 1221

kuzu........
          hakan....bu hafta sonu....IMF toplantisinda....alinacak kararlar....FED in ne yapacagi hususunuda belli edecek....

gene bi virajdayiz....ve virajlarda.....kuzu givraktir merak etme....niye maldan cikti saniyorsun....
          dun maldan ciktim...bugunu beklemedim....niye....cunki...microft....mac....GE ....iyi gelecegi belli idi....amerika batiyor...amerikan multynationallar degil....onnar cinde....cekikleri sovusluyorlar....ve karlilar....bugunki cikis bunlarla....artik biz acildigimizda sali dow u etkiliyecek....sirket kalmiyacak....VE MACRO HUKMETMEYE BASLIYCK...YANI BEN.
          burada patliyacak bomba APLE....

MARKET CAPI=MICROSOFT arti IBM arti INTEL=588 MILYAR DOLAR....

oyle bi balonki....ucamiyor bilem....anadin ni.....

bu nedenle az once dow a kokledim....13 070 den...bu fiyati bulamam diye....

Yorum

• TALEBE
            A-YI
            • 24 Ekim 2010
            • 1221

kaizer....sormuş........

BÜYÜKLERİME VE UZMANLARA SORUM VAR;

Operasyon yemiş bazı tahtalar aylar va bazen yıllar boyunca kimsesizler mezarlığına döner.Bunu önceki yıllarda da gördük.Afyon , Piston, Fren...aylarca komik lotlarla işlem gördü.
            Bedelsiz adı altında mal yığma projesi son 3-4 gündür İMKB ye hakim.Sanki bunların bir acelesi var.Spekler bişeyler olup bitmeden operasyonlarını yaptılar, yapıyorlar, peki neden ?
            Çünkü normalde bu tür XU30 un eşlik etmediği hareketler büyük trend çıkışlarından sonra olurdu.Yatırımcıya mal yedirilir, birkaç ay-yıl sonra alttan yerine konurdu
            Peki şimdi olan nedir ?
            BÜYÜKLERİME VE UZMANLARA SORUM VAR 2

Operasyon yiyen hisseler de ilginç.Otomotiv yan sanayi ağırlıklı.Ülkede otomobil satışları geçen yıla göre %30 azalmış, yan sanayi coşuyor...Neden ?

Şimdi ülkenin parsel parsel satılacağı 2B yasası, yani talan var.Peki bu yalan yasasını elini ovuşturarak bekleyen GYO lar neden sessiz?

Ben çözemedim ağam.Bilen varsa anlatsın

Tek bildiğim bundan sonraki hareket ağır toplardan olacak.Diğerleri uzun bir süre diğerleri olarak kalacak
            BÜYÜKLERİME VE UZMANLARA SORUM VAR 3

Her iki yön için de senaryo hazır.Birkaçgündür bunu düşünüyorum

1-Çöküş teorisi:48-60 bin hareketi zaten ana hareketti.Beklentili hisseler de operasyonu bitirdi.Bundan sonra Kuzu nun bahsettiği 22 cent e yolculuk.

2-Bedelsiz beklentili hisselerin bilançoları gelecek dönemlerde balon çıkacak ve ana hareket sadece bankalar ve holdinglerle olacak.1-1,5 yıl sürecek büyük ralli sonrası diğer hisseler zaten beklemekten bıkan yatırımcının elinden düşük fiyattan tekrar yerine konup son hareketlerini trendin sonuna doğru yapıp çöküş öyle başlayacak

Bunnar zor sorular.

Yorum

• TALEBE
              A-YI
              • 24 Ekim 2010
              • 1221

..........Bedelsiz Potansiyeli (%).... Piyasa Değeri/ Defter Değeri
              ADEL................1062.......................... ...2,81

AFYON..............1476........................... .5,94

ALCAR..............2343........................... ..1,48

ALGYO..............2040........................... ..0,83

BAGFS..............7809........................... ..2,25

BRISA................5927......................... ...2,65

BRSAN...............2219.......................... ..1,13

BRYAT...............1113.......................... ...0,92

BSHEV...............2362.......................... ...4,15

CMBTN..............1955........................... ..2,55

ECZYT................1346......................... ....0,4

EGEEN................1761......................... ...3,4

EGGUB................4915......................... ...1,92

ERBOS...............1580.......................... ...1,38

GOLTS................3876......................... ...1,48

GOODY................2688......................... ...1,94

GUBRF.................1136........................ ....1,03

KARTN.................7068........................ ....2,94

KENT...................1058....................... .....13,53

KONYA.................7858........................ ....3,52

MRSHL.................1130........................ ....5,1

NETAS.................5412........................ .....2,67

PKENT..................2191....................... ......3,95

YAZIC...................1479...................... .......0,8

Yorum

• TALEBE
                A-YI
                • 24 Ekim 2010
                • 1221

kuzu...........
                yazdimya ulen...APPLE dedim ve dow u shortladim....ahnda yikiliyor....

biliyorsunuz....agustosta altin da APLE gibi gudurmus 1900 olmustu....guzu baslik acip onu shortlamisti....o gunden beri altin belini dogrultamadi....aynisini simdi APLE de yaptim....600 de....450 ye kadar short....

macro bu....hickimse durduramaz.....bizim borsa biyiklinin elinde....direniyor emme nafile....

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

al bunu coz lem A -YI

GDP=C+I+G+(x-i)......bunda turkiyeyi irdele....
                  YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• TALEBE
                    A-YI
                    • 24 Ekim 2010
                    • 1221

Kuzu yukarıdaki soruyu talebe A-YI ya sormuş...............

Biz JAKO'ya aşağıdakini sormuştuk......

JAKO üstat abi...........
                    "bir ralli öncesindeyiz." diyorsunuz....

Ben bir garip talebe AYI'yım.... Öğrenmek adına , affınıza sığınarak sormak istiyorum......

Bir ralliyi destekleyecek, dünyanın, ülkemizin, şirketlerimizin kendi performansları var mı...?

Şirket kârları artmadan...veya... ülkemiz faiz oranları çok daha düşüp, insanlar yatırımlarını 240 ay yerine 360 ayda amorti etmek anlayışına kavuşmadıkça borsamız nasıl ralli yapabilir..?

Veya.... bir ralli olması için bu türden performanslara ihtiyaç yok mudur..?

Biz, dışarıya rağmen ne ölçüde ralli yaşayabiliriz..? Yoksa dışarıda da ralli olabilir mi..?

Eğer sizi yormazsa..... aydınlatmanız mümkün mü...?

saygılarımla
                    talebe A-YI
                    Gavurcamız yok........... İktisatçı zaten değiliz............... Sağolsun Bilge Google başladık sormaya....

Yorum

• TALEBE
                      A-YI
                      • 24 Ekim 2010
                      • 1221

Fransa’da cumhurbaşkanlığı ilk turundan Sosyalist aday François Hollande’ın birinci çıkması Avrupa piyasalarını ürküttü.

Hollande’ın 6 Mayıs’a kadar piyasaları daha da sert vurabilecek popülist vaatlerde bulunmasından endişe edilirken özellikle Fransa, Almanya ve İtalya borsalarında kayıplar yüzde 3’ü buldu. Hollande’ın ilk turda galip çıkmasının yanısıra Avrupa Birliği’nin (AB) yeni bütçe hedeflerini tutturmak için 16 milyar Euro’luk tasarruf paketini görüşen Hollanda da koalisyon hükümetinin yıkılması Avrupa piyasalarındaki endişeleri iyice artırdı.
                      ‘Kusursuz fırtına’ algısı
                      Avrupa piyasalarında, gerek Fransa gerek Hollanda’da gelişmeler sosyalizmin ve anti-Euro politikalarının yeniden yükselişi olarak algılandı. Endişeler, ‘Euro krizinin derinleşmesini hazırlayacak ‘kusursuz fırtına’nın gelişi’ olarak tanımlanırken, Avrupa piyasalarında öğleden sonraki seanslarda panik havası ile kayıplar hızlandı.
                      Bankalar hızlı düştü
                      Elinde yüklü miktarda borçlu AB ülkelerinin tahvilleri bulunan banka hisseleri, genel endekslerden daha hızlı düştü. İspanya’da borçlanma faizinin yüzde 6’yı bulması da banka hisselerindeki düşüşü tetikleyen gelişme oldu. Resmi tatil olması nedeniyle Türkiye’de İMKB’nin etkilenmediği gelişmeler sonucunda günün ilk saatlerinde düşüşle açılan FTSEEurofirst 100 endeksi gün sonuna doğru yüzde 2.27 oldu. STOXX 50 endeksi yüzde 3 düşüşle mart ayı ortasından bu yana en düşük seviyesini gördü. Gün sonuna doğru Fransa borsası yüzde 2.88, Almanya borsası yüzde 3.59, Hollanda borsası yüzde 2.91, İtalya borsası yüzde 3.32 oranında düştü.
                      Endişe kokteyli tamamlandı
                      Hollanda Kraliçesi Beatrix’le görüşüp dün istifasını sunan Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin, Hollanda’nın önünde iki seçenekten birinin erken seçimler diğerinin de uzlaşarak seçimleri 2015’te yapmak olduğunu açıklamasının ardından Amsterdam borsasında hızlı kayıplar yaşandı. Gelişmeler piyasalarda, “Sol kanadın sallantıda olacağı bir politik yapı AB için kötü bir adım olur. Buna bir de Hollanda’nın seçime gitmesi eklenince piyasalar için endişe kokteyli tamamlanmış oluyor” diye yorumlandı.
                      Notu düşer endişesi
                      AVRUPA piyasalarındaki düşüşlerde etkili olan bir diğer unsur da politik kriz nedeniyle AB’nin Almanya, Finlandiya, Lüksemgurg ve Hollanda’nın oluşturduğu üç kredi kuruluşundan da en yüksek not olan ‘AAA’ kredi notuna sahip Hollanda’nın bu kulüpten çıkıp çıkmayacağı endisei oldu. Fransa’nın da notunun düşürüleceği söylentilerinin geçen hafta etkili olduğu piyasalar bu hafta notu düşecek söylentilerine Hollanda’yı eklemiş oldu. Hollanda geçen yıl Fransa’nın notunun düşürüldüğü dönemde notu düşebilir uyarısı alan ülkeler arasındaydı.

Yorum

• TALEBE
                        A-YI
                        • 24 Ekim 2010
                        • 1221

vikipedi..........den.........

Gayrısafî yurtiçi hâsıla

Bir ülkenin gayri safi yurtiçi hasılası (GSYİH), ekonomik büyüklüğünün birkaç ölçütünden biridir. GSYİH, GSMH'den farklı olarak, bir ülke sınırları içerisinde belli bir zaman içinde, üretilen tüm nihai mal ve hizmetlerin para birimi cinsinden değeridir.
                        Bu tanımda belli bir zaman, bir ay, üç ay ya da bir yıl olabilir. GSYİH genellikle bir yıl için ele alınır. Nihai mal ve hizmetler ise, üretilen toplam mal ve hizmetlerden üretim için kullanılan ara mallar düşüldükten sonra geriye kalan değerdir. Gsyih verilerini bulmak için şu formül uygulanır.
                        GSYİH = tüketim + yatırım + devlet harcamaları + (ihracat - ithalat)
                        GSYİH’dan amortismanlar (sermayenin aşınma ve eskime payı) çıkarıldığı zaman safi yurt içi hasıla elde edilir. “Gayri safi”, sermaye stoğuna amortismanın eklenmiş olduğunu ifade eder.
                        Safi yurt içi hasıladan dolaylı vergiler çıkıp, sübvansiyonlar eklendiği zaman yurt içi gelir elde edilir.
                        Yurt içi gelire, net dış dünya faktör gelirleri eklendiği zaman milli gelir elde edilir.
                        Milli gelire, transfer ödemeleri eklenip, kurumlar vergisi, dağıtılmayan kurum karları ve sosyal sigortalar kesenekleri çıkarıldığı zaman kişisel gelir elde edilir.
                        Kişisel gelirden, kişisel gelir vergisi çıkarıldığında da harcanabilir kişisel gelir elde edilir.
                        Yukarıdaki eşitlikte, tüketim ve yatırım, nihai mal ve hizmetler için yapılan harcamalardır. Eşitliğin ihracat eksi ithalat kısmı ise harcamaların yurt içinde üretilmemiş kısmını (ithalat) düşüp, yurt içi üretimin içeride tüketilmemiş kısmını(ihracat) eklemek suretiyle dengeler. İktisatçılar, (Keynes’ten bu yana), genel tüketim kavramını, özel tüketim ve kamu sektörü tüketimi olmak üzere ikiye bölmeyi tercih etmişlerdir.
                        Bu nedenle GSYİH şu şekilde ifade edilir.
                        GSYİH= özel tüketim + yatırım + devlet harcamaları + net ihracat Ya da basitçe GSYİH=T+D+Y+X-M (X-M, ihracat eksi ithalatı ifade eder).
                        Konu başlıkları

[gizle] GSYİH’nın bileşenleri [değiştir]

T, Y, D ve (X-M) değişkenleri:
                        • T özel tüketim ya da tüketici harcamaları olarak anılır. Ev halkının yemek, kira, ilaç gibi en kişisel harcamalarıdır.
                        • Y sermaye cinsinden işle ilgili yatırımlardır. Örneğin yeni bir fabrika binası inşaatı, bir yazılım alımı ya da makine, teçhizat alımları gibi harcamalar işle ilgili yatırım olarak anılır. GSYİH için ‘yatırım’ özellikle finansal olmayan ürünlerin alımıdır. makroekonomide finansal ürünlerin alımı tasarruf olarak sınıflandırılır (GSYİH tasarruflardan değil harcamalardan oluşur). Ayırım (teorik olarak) oldukça açıktır: eğer para geri ödeme yükümlülüğü olmaksızın, mal ve hizmetlere dönüştürülebiliyor ise, bu bir yatırımdır. Örneğin, tahvil ya da hisse senedi alımlarında paranın sahipliği nominal olarak el değiştirir ve bu transfer ödeme GSYİH toplamının dışında tutulur. Konuşma dilinde bu türü harcamaların yatırım olarak anılmasına karşın, iktisadi açıdan bu harcamalar bir yer değiştirmedir ve reel ekonomi ya da GSYİH formülünün bir parçası değildir.
                        • D nihai mal ve hizmetler için yapılmış devlet harcamaları’nın tamamıdır. devlet memurlarının ücretleri, askeri amaçlı silah alımları ve devlet tarafından yapılan her türlü benzeri yatırım harcamasını içerir. Sosyal sigorta ya da işsizlik yardımı gibi transfer ödemelerini içermez. GSYİH’nın bütünü içerisindeki devlet harcamalarının nispi büyüklüğü iktisadi açıdan oldukça önemlidir.
                        • (X-M) bir ekonomi içerisindeki net ihracattır (ihracat-ithalat). GSYİH, diğer ülkelerin tüketimi için üretilmiş mal ve hizmetleri de kapsar. Bu nedenle ihracatın tamamı GSYİH’ya eklenir. Buna karşın ithalat GSYİH’dan çıkarılır çünkü yurt dışından alınan mal ve hizmetler hali hazırda T, Y ve D’ye dahil edilmiştir. Yabancı ülkelerden yapılan tedariğin yurt içi olarak hesaplanmasını engellemek amacıyla çıkarılırlar.
                        GSYİH’nın değişkenlerine örnekler [değiştir]

T,Y,D ve (X-M)’e örnekler:
                        Doluluk oranını artırmak amacıyla bir otele yapılan yenileme harcamaları özel Yatırım iken, aynı sonuca hizmet edecek otel hisseleri alımı bir tasarruftur. Birinci durum GSYİH ölçümüne dahil edilirken (Y), ikincisi dahil edilmez. Eğer otel binası aynı zamanda özel bir ev ise, yenileme harcamaları Tüketim olarak değerlendirilir. Eğer bir kamu kuruluşu aynı binayı kamu yararına bir hizmet için alındığına bağlı olarak T veya Y bilişenlerinde bir artışa neden olur.
                        GSYİH’nın ülkeler arası farklılıklara göre karşılaştırılabilir hale getirilmesi [değiştir]

GSYİH ve yaşam standardı [değiştir]

Kişi başına GSYİH, sıklıkla bir ekonomideki yaşam standardının bir göstergesi olarak kullanılır. Bu yaklaşımın sağladığı kolaylıklara karşın, GSYİH hakkındaki pek çok eleştiri, onun bir yaşam standardı olarak kullanılmasına odaklanmaktadır.
                        Kişi başına GSYİH’nın bir yaşam standardı göstergesi olarak kullanılmasının en önemli nedeni, yaygın, düzenli ve sıkça ölçülüyor olmasıdır. Dünyanın bütün ülkeleri bu ölçümlemeyi hemen hemen aynı teknikle yapar, dolayısıyla her ülkede aynı şeyin ölçüldüğüne dair bir güven oluşmuştur.
                        Buna karşın, GSYİH’nın bir yaşam standardı ölçütü olarak kullanılmasının güçlüğü ise, direk bir ifadeyle, GSYİH’nın bir yaşam standardı ölçütü olmamasıdır. GSYİH bir ülkedeki belli ekonomik aktiviteleri ölçümlemeyi hedefler. GSYİH’nın bir yaşam standardı ölçütü olarak kullanılmasının gerekçesini güçlendiren argüman, (diğer değişkenlerin sabit kalacağını varsayarsak) genellikle bir ülkenin GSYİH’sı yükselirken, beraberinde o ülkedeki yaşam standardının da yükseliyor olmasıdır. Bu dur
                        GSYİH’nın ölçümlenmesi ve bir gösterge olarak kullanılmasına getirilen eleştiriler [değiştir]

GSYİH’nin ekonomistler tarafından yaygın kullanılmasına karşın, yaşam standardı göstergesi olarak değeri her zaman sorgulanmıştır. Bu konuda alternatif olarak, Birleşmiş Milletlerin İnsani Gelişme Endeksi gösterilir.

GSYİH’nın nasıl kullanıldığına dair yapılan eleştiriler:
                        • GSYİH harcanan paranın kaydı olmayan kara borsayı ve para dışı ekonomiyi hesaba katmaz. Bu nedenle, özellikle iş hayatın önemli bir kısmının kayıt dışı gerçekleştiği ekonomilerde, olması gerekenin çok altında GSYİH değerleri ile karşılaşılabilir. Barter’ın yaygın kullanıldığı ekonomilerde de benzeri durumlarla karşılaşılır.
                        • Yaygın ekonomik analizler, çevre, yardımcı işler ve kadınların çalışmasını ihmal ederler. Çocuk bakıcılığı ya da ev temizlikçiliği gibi işler bu analizlerde yer almazlar. Yeni Zelandalı ekonomist Marilyn Waring çalışmasında, bu konuyu, “ödeme ile sonuçlanmayan işler faktör edilebilecek olsa, ödenmeyen işgücünün uğradığı haksızlık bir parça telafi edilebilecek ve demokrasinin ihtiyaç duyduğu politik saydamlık sağlanabilecektir” şeklinde vurgulamıştır.
                        • GSYİH’nın hesaplanmasında karşılaşılan farklılıklar, ülkeler arasında çelişkiler yaratmaktadır.
                        • GSYİH net bir değişim yaratmayan üretimleri ya da hasarların tamiri için yapılanları da hesaba katar. Örneğin doğal bir felaketten ya da bir savaştan sonra yapılan yeniden yapılanma büyük bir ekonomik aktivite yaratarak GSYİH’nın sıçramasına neden olur. Buna karşın bu felaketlerin yaşanmamış olması gerçekte çok daha iyidir. Sağlık hizmetlerinin ekonomik değeri ise bir başka klasik örnektir. Çok sayıda insanın hasta olması ve pahalı tedaviler görmesi arzu edilen bir şey değildir fakat gerçekleşmesi GSYİH’nın büyümesine neden olur.
                        • Yaşam kalitesi (insanların mutluluğu), mal ve hizmetlerden çok farklı şeylerle belirlenir. Yaşam standardının ölçülmesi için kullanılan alternatif ölçüm araçları dahi bu etkenleri hesaba katmazlar.
                        • Şirketlerin ülkeler arası ticari faaliyetleri GSYİH’nın değerini saptıran bir başka etkendir. Örneğin Avrupalı ve Amerikalı şirketler vergilerden tasarruf etmek amacı ile alım satım faaliyetlerinin bir kısmını İsviçre ya da İrlanda gibi ülkelerden geçirirler. Böylece vergilerden tasarruf elde ederken, bu faaliyeti yaptıkları ülkelerin GSYİH’sının yükselmesine neden olurlar.
                        • Ülkelerin ucuz ve kısa ömürlü mallar ya da pahalı fakat uzun ömürlü mallar alma alışkanlıkları da GSYİH’nın olumsuz etkilenmesine neden olabilir. Bu konuda kesin bir ayırım elde etmek zor olmakla birlikte, bazı durumlarda, pahalı fakat kalite malların uzun vadede kısa ömürlü mallardan daha ucuz olabilir. Böyle durumlarda alışkanlıkların kısa ömürlü mallara yönelmesi GSYİH’nın yükselmesine neden olur iken aynı davranış biçimi moda, teknoloji değişimi gibi nedenlerle sık yenilenme ihtiyacı duyulan mallarda ise GSYİH’nın düşmesini sağlayabilir.
                        • Japonya gibi vatandaşları tasarrufa eğilimi ülkelerin GSYİH’sı düşüş eğilimine girerken, vatandaşları, parası olmadığı halde borç alarak, harcama eğilimli, Türkiye gibi ülkelerin GSYİH’sı büyüme yönünde etkilenecektir. GSYİH’nın hesaplanışında birikmiş tasarruf ya da borçlar hesaba katılmazlar.
                        • GSYİH büyümenin sürdürülebilir olup olmadığını ölçemez. Bir ülke doğal kaynaklarını çok hızlı bir şekilde tüketerek ya da yanlış yatırımlar yaparak, geçici bir süreyle yüksek GSYİH’ya sahip olabilir. Örneğin geçmişte yüksek fosfat kaynakları nedeniyle dünyanın en yüksek kişi başına milli gelire sahip ülkesi olan Nauru, 1989’dan sonra, kaynakların tükenmesi ile milli gelirinde hızlı düşüş yaşamıştır. Sanayileşmeksizin petrol zengini olan ülkeler, gelecekte petrol kaynaklarının tükenmesi ile bugünkü yüksek GSYİH’larını sürdüremeyeceklerdir. Düşük tasarruf oranları ve yüksek tüketim harcamaları nedeniyle, ekonomiler, şişirilmiş hisse fiyatları ya da şişirilmiş ev fiyatları gibi varlık balonları ile karşı karşıyadırlar. Doğanın kirletilerek yok edilmesi pahasına yüksek ekonomik büyüme yaşayan Çin gibi ülkeler, ödenmesi çok zor, tekrar temizleme bedellerini, GSYİH hesaplarına dahil etmemektedirler.
                        • GSYİH’nın yıllık büyümesi, yıllara göre, üretim çıktısının kalitesindeki objektif değişimi hafife alan GSYİH deflatörü ile düzeltilmektedir. Deflatör, subjektif deneyimlere dayandığı için, teknoloji ve kalite seviyelerindeki iyileşmelerin, ne dereceye kadar, gerçek yaşam standardını yükseltebileceğini ölçmek konusunda yetersiz kalacaktır.
                        • GSYİH, fakirle zengininin gelirleri arasındaki eşitsizliği hesaba katmaz.
                        Bazı iktisatçılar, yukarıdaki eleştirilere çözüm üretmeye çalışan, Akıllı Gelişme Göstergesi adı altında, GSYİH’nın bir ikamesini yaratmaya çalışmışlardır. Dünyanın en mutlu toplumu olduğunu iddia eden Butan gibi bazı ülkeler ise, Gayri safi ulusal mutluluk kavramının bir yaşam standardı olarak avukatlığını yapmaya çalışmaktadır.
                        Ülkelerin GSYİH’larına göre sıralandığı listeler [değiştir]

Yorum

• TALEBE
                          A-YI
                          • 24 Ekim 2010
                          • 1221

kuzu.......
                          dibimiz cuma gunu 71 700 du....o bolgeye pull-back yapti....boslugu doldurdu....ve shorta bindim yeniden....

altincilara....

birazdan onuda shortluyacgim yeniden....avrupada sikisanlar onuda satarlar....

.............
                          avrupada....merkel disinda hukumet kalmiyacak.....sarko yu yazmistim....hollande gelirse ne oluru yazmistim secimden once....

dolayisiyla....skenderin isteklerini uyguluyacak kimse yok artik....BONOYA KILITLI OLANLAR....OBURLERINI SATAR DEMISTIM BU BASLIKTA....ve satiyorlar yedire yedire....

Yorum

• TALEBE
                            A-YI
                            • 24 Ekim 2010
                            • 1221

kuzu..........
                            utteki yesili parelel cizme....2007 tepesi ile 2010 tepeini birlestir....biraz eliot wave yapacagim....1988 den....2012 ye....ve politik durumuda kapsayacak bu....bu grafda turkiye var....politikasiyl....ekonomissyle....darbeleriyl e....VE GELECEK SIRITIYOR.....

DEVRIM....ve karsi devrimler....ama tamamlanamamis olan karsi devrimler....ve neden tamamlanamadigida var....

tumer1960.......

kuzu......
                            saol tumerim....bunu kullanacagim yazilarimda izninle....

Yorum

• TALEBE
                              A-YI
                              • 24 Ekim 2010
                              • 1221

arman.......... altın vuruş -1- topiğinde 1.11.2008 de yazmış....

Bıkmış broker abi,
                              Topiği görür görmez aklıma Arena topiğinde yazdıkların geldi.
                              Sanırım ben bu yabancı niye satmıyor demiştim. Siz de hemen ardına grafiği patlatıp altın vuruş ihtimalinden bahsetmiştiniz.
                              Yalnız ben şu an için bunun gerçekleşeceğini çok düşünmüyorum.
                              Benim aklımdan şöyle bi senaryo geçiyor. Tarafınca dikkate alınır mı bilmem.
                              Senaryo aslında kuzu abinin dile getirdiği durumla başlıyor;
                              Endeksi 48000 seviyelerine çekip aşağı salacaklar hem de feci bi salış. Çok can yanacak. Bu düşüşte benim canım çok yandı ama o daha can yakıcı olacak. Sanırım dolardaki hareketlenmeyle endeks dolar bazında dibi görecek.
                              Yalnız bu hareket boyunca yani şu an yaşadığımız çıkışta, yatayda ve düşüşte yabancı sürekli mal verecek. 2003'den beri yaptığı en baba para çıkışını yaşayacağız.
                              Dolardaki hareketlenme bizi ne yazık ki tekrar ıMF'nin kucağına itecek.
                              Reel sektördeki iflasların, batakların, el değiştirmelerin ardından bahse konu olan altın vuruş için yeterli bahane bulunur. (Imf programı, Abd'nin kriz paketlerinin "olumlu" etkisi, Finans kurumlarının Bizim ekonomiyi övücü haberleri üstüne AB cilası vb, vb...)
                              Haa bu olmazsa haberler vb.. şimdi pompalanırsa Imf ile anlaşılırsa dediğiniz altın vuruşun içindeyiz demektir.
                              Hepimize hayırlı uğurlu olsun.
                              Saygılarımla.

Yorum

• TALEBE
                                A-YI
                                • 24 Ekim 2010
                                • 1221

hakanbakan..aktarmış..........
                                fed parasal gevşeme yok demiş sabah ola hayır ola bakalım ne olacak..

FED toplantı sonrası kamu oyuna paylaşılan kararlar:

1. % 0,0 - % 0,25 düşük faiz politikası 2014 ortasına kadar devam edecek.
                                2. Bilanço büyüklüğü devamlı kontrol edilecek ve varlıkların vadesi uzun vadeli varlık alımına gidilerek uzatılacaktır.
                                3. İşsizlik kademeli olarak düşecek.
                                4. Global finansal gerilimler ciddi risk oluşturmaya devam ediyor.
                                5. Petrol ve gaz fiyatındaki artış geçici.
                                6. Genişlemeci parasal politakaların sürdürülmesini bekliyoruz.

Sonuç; haziran toplantısına kadar uzun vadeli varlık alımı devam ediyor, düşük faiz politikası 2014 ortasına kadar devam edecek.
                                QE3, haziran toplantısına kalmış görünüyor.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information