Ay Yıldız

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • TALEBE
    A-YI
    • 24 Ekim 2010
    • 1221

BaBo...
    Bu arada,
    Piyasada gordugum en iyi EW analisti olan Sn.Devir de halen "COKUS" yorumu yapiyormu bilmiyorum.
    Eger yapiyorsa o da onumuzdeki 1-2 yil icinde analizlerinde yanilmis olacak.
    Cobalt Nickli Üyeden Alıntı
    Babo abi çok teşekkürler yorumların için. endeksin 57.000'e kadar gevşemesi normal kabul ediyoruz. Altına kayarsa altın vuruşu sorguluyoruz sanırım ?

Peki abi bu endeksin delice yükselmesi sırasında dolar hangi aralıkta 2 tl'yi görecek ? çünkü 2012 yılı için dolarda 2 tl'nin görüleceğini beklirtmiştin 3 gün önce. üstelik amerikalılar deli gibi para basarken.

kafamda bu soruyu da netleştirirsen çok sevinirim.

herşey için çok teşekkürler babo abi.
    Burada 2 soru var..

1.cisine cevap;
    Hayir 57.xxx nin altina kayarsa ALTIN VURUS'u sorgulamamiz gerekmiyor.
    Altin VUrus 20.-EURO nun altina inildiginde sorgulanacak.

Haa endeks de zaten 20.-EURO ya degerse ve benim actigim ALTIN VURUS sorgulanirsa ben de "unumu eler, elegimi duvara asar ve sanal alemde bir daha yazmam."

Gelelim 2.ci soruna..
    Evet USD ile imkb ayni anda cikabilir.
    Kafanizda belirli kaliplar olusmasin lutfen.

Piyasalara "at gozlugu ile" bakmayin.
    Yani iMKB yuari US$ assagi ya da euro/usd paritesi assagi iMKB yukari yada TERSi gibi kaliplar olmasin!

kaizer Nickli Üyeden Alıntı
    EW olayını dünyaya tanıtan bir teknikçi vardı..

Sanırım 70 li yıllarda, düştükçe düşecek falan diyordu..En son bildiğim otel odasında ölü bulunmuştu...

Sonra birileri çıkıp dedi ki; yanlış yerden saymaya başlamış...

Diğer tarafta da EW yapan arkadaşlar var.Yanılgıya düştüklerinde...hımm demek ki 1 numero burasıymış diyorlar..Onu dediğinde zaten iş işten geçiyor...

Sevemedim ben bu EW yi...
    Buna "Covdurme" diyorlar galiba Turkcede..

Ben ne yapiyorum??

EW cinin analizini aliyorum karsima kendi klasik Teknik analizimin suzgecinden geciriyorum.

Turkiyede 3-5 kitap yazmis bir EW cimizin 2008 den beri yazilarini okuyordum.
    BLOGUNU takip ediyordum, hatta 1-2 tane de yazim var onun blogunda ama baktim ki benim Teknik analiz de gorduklerimle onun EW de yazdiklari taban tabana zitlasmaya basladi, biraktim onu okumayi.

Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
      A-YI
      • 24 Ekim 2010
      • 1221

FNT Nickli Üyeden Alıntı
      Shorttan dönenin kaşığı kırılsın
      ....
      BaBo
      iMKB 100 60.275 ye gelsin, ondan sonra kasigi da doneni de konusuruz.. ))
      Soyle izah edeyim;
      iMKB 30 da 71.051 den itibaren LONG kovalarim.
      Guzu gibi kademeli olarak dusunursek de 70.3xx den itibaren de LONG pozisyonumu %50 ye getiririm..
      VOB da bu rakamlar sirasi ile 72.525'e ve 70.250'e tekabul ederrr.. ))
      ....
      kaizer.....
      Babo abi, r XU30 ve VOB kumarhanesi için verdiğin rakamlar XU100 için 58.500 lere denk geliyor ama 60.275 demişsin...

58.500 civarı ayrıca bu trendin realizasyonun bitmesini beklerim dediğin rakamdı..

60.275 ne ola ki...Cahilliğimi mazur gör please..

.....................
      Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
        A-YI
        • 24 Ekim 2010
        • 1221

kuzu....
        simdi usaglar gecmise mazi derler....paralari cepcegizimize koduk...furgun suruyor....

bu furgun....bi surede daha surecek....delevaraging basladi....ortalikta para filan yok....levareging vardi....kaart ustunde hersey....

BU BIR UTOPYA...BOYLE BI PARA YOK....

netice itibariyla....cizilmis olan teknik parayla cizilmadi....HAYALLA CIZILDI...

o yuzden guzu....teknige itibar etmiyor....bunun baboyla alakasi yok....babo cizilmisa bakiyor....iyi bi teknikci....emme cizilenin yalan oldugunu goremiyor....

ben....

durduk oturduk yerde....

neden.....tum teknikcileri kendime dusman edeyim....

fark su....ben cizilanin yalan oldugunu goruyorum...onlar ise....bu cizildi...bak golden cross da oldu deyip....BUNUN GERCEK PARA ILE CIZILDIGINI SANIYORLAR....

halbuki bu cizilan....FED ve ECB nin....gecici verdigi para ile oldu...O PARA DIYE BISEY YOK....

O PARA YOK....HAYAL O....

oyleyse cizdigi hersey HAYALDIR.
        ...
        BABO nun teknikci olarak verdigi gercek yorum ise....parayla cizilan teknige goreydi....

yani hedef....22 000 dolar endeks....

ve altin furus diye bisey yok artik....
        ........................
        FED ve ECB....

bunnar sunu gorduler....verdikleri bu beles para gercek ekonomiye gitmiyor....SPEKULASYONA GIDIYOR....

her ikisininde gorevlerinden biri....SPEKULASYONU DURDURMAKTIR....

DURDURACAKLAR....gorevleri bu.

Yorum

• TALEBE
          A-YI
          • 24 Ekim 2010
          • 1221

kaizer Nickli Üyeden Alıntı
          Kuzum 22 USD endeks hedefin gerçekleşirse oradan sonra hedefin ne olur.Çünkü yine paranın çizdiği o çizgide 22 cent trend desteğidir.Yani..

Kuzunun rallisi 22 cent sonrası mı..Yoksa 2000-2004 arası gibi bezdirici dönem mi ?

kuzu......

ben dalgalara oynuyan bi traderim....simdi ustune 76 000 de bindigim bu dalga....67 000 de sonlaniyor...ilk delevaraging icabi....oraya kadar shortum....orada tepki ucun....fibo 50 ye kdar...yani 75 000 e kadar long olurum....ve tekrar shorta donerim....ikinci dalga ucun...

VE YOL BOYUNCADA GELISMELERE BAKAR....TAVIR ALIRIM....

.....................................

DOLAYISIYLE....

bana gore...babo mun orjinal analizleri hep dogru ve gecerliydi....onlar gercek para ile cizilmisti....2012 de basliyan bu cikis ECB beles parasiyla cizildi....bunu ARALIK ayinda yazdim...teknige ragmen 2012 de borsalar cikacak diye....ama bu cikis yalanci...cunki hakiki para ile degil....

ben size ne diyorum hep....baboyu DOGRU OKUYUN DIYORUM....

onun ucun....su anda gecerli analizi....benden kebab kazandigi analizdir....22 000 endeks....son analizi gecerli degildir....o ne derse desin....
          bu bakimdan...benim onumde BABO nun 22 000 dolar bazli endeks analizi var....ve gecerli...

nitekim dolar bazli dusus trend cizgisini kramadik ona degdi ve dusus basladi....

.......................
          only Nickli Üyeden Alıntı
          "AKLIN SENİN DEĞİL"

2011'in en vurucu sözü....
          VOB 76.000 'lerde iken bile golden cross yok, aldanmayın diyen ve dönüşü işaret eden KUZU 'nun birkaç cilt psikoloji kitabı ile anlatılabilecek
          flash sözü : " AKLIN SENİN DEĞİL"
          hepimize rehber olması gereken bir söz...
          BaBo 'ya ve KUZU 'ya penceremizi genişlettikleri için sonsuz teşekkürler...
          .......
          kuzu...
          bu laf...babo icinde...benim icinde...senin icinde gecerli...

birbirimizi frenlemeliyiz....aklimiz bizde degil cunki....
          yaw...

altin furus....22 000 dolar endeksten sonra...o analizde senin...pic mi yani...allah allah...

kaybettigimiz bisey yok ki...daha yolun basindayiz....

Yorum

• TALEBE
            A-YI
            • 24 Ekim 2010
            • 1221

bikmisbroker Nickli Üyeden Alıntı
            Lem Guzu BaBon yisin seni.
            Bosuna acmadim bu Altin Vurus topikiniii..

manif....

Babo abi aslında ikinizde aynı şeyi söylüyorsunuz.
            Kuzu abi, düzeltmenin devam edeceğini ve ardından long açılacak günlerin geleceğini belirtiyor.
            Sende aynı şekilde temas noktasını vermişsin, buradan fişekliyecek diyorsun.
            Bugün FNT hocamla telde konuşurken benzer şeyleri tartıştık.
            Skender terste malını ederinden satıp aşağıdan alıp, yukarı sürecek. Bunun için direniyor.
            Sağlam yukarı gidip, süratli dalacak...
            İşte o anı yakalamaya çalışıyoruz, hepimiz.
            ................
            k3r3m Nickli Üyeden Alıntı
            ECB para verdiyse neden yalancı çıkış olsun ki bu?
            bu sorumu önceden sorduğum soruyla birşleştirmek istiyorum, EUR'nun çok basılması USD için bir tehlike değil mi aynı zamanda?

kuzu.....
            cunki o parayi geri cekecek...gecici verdi....ve delveraging olacak....
            babo...

senin o topige ben geldim...bunnari yazdim....sende evet beni okuabilmek ucun...GUZU OLMAK GEREKIR DEDIN....

bence israrli olma o topikte....vebal alirsin.

yazim 5 ci sahifede...seninkide hemen ardinda....hissenette de yumusa biraz...milleti mala bogma....cennet var ve cehennem var...
            sen onemli birisin....dikkatli ol....skendere yariyacak hicbirsey yapma....

Yorum

• TALEBE
              A-YI
              • 24 Ekim 2010
              • 1221

kuzu Nickli Üyeden Alıntı
              DOLAYISIYLE....

bana gore...babo mun orjinal analizleri hep dogru ve gecerliydi....onlar gercek para ile cizilmisti....2012 de basliyan bu cikis ECB beles parasiyla cizildi....bunu ARALIK ayinda yazdim...teknige ragmen 2012 de borsalar cikacak diye....ama bu cikis yalanci...cunki hakiki para ile degil....

ben size ne diyorum hep....baboyu DOGRU OKUYUN DIYORUM....

onun ucun....su anda gecerli analizi....benden kebab kazandigi analizdir....22 000 endeks....son analizi gecerli degildir....o ne derse desin....

BaBo
              Bu Noktada yaniliyorsun Guzu..

Ne demek gercek para?
              Ekonomide boyle bir kavram mi var?
              Vaa da benim mi haberim YOK??

Cash ile Tahvil & Bono tarzi seyler arasinda fark oldugunu mu vurgulamak istiyorsun?

Anlamadim??

Bizler Turkiyede yillarca olmayan paralar ile ticaret yapmadik mi?
              Yillarca esnafin cebinde kasasinda CASH olmadan cebinde senetler ile kasasinda cekler ile ticaret yapmadimi?
              O cekler o senetler PARA degilmiydi?
              (Ceke tahvil de, senete de Bono)
              Gercek para'dan kastin ne?

Bizim tuccarimiz elindeki ceki senedi kirdirip CASH yapip, o para ile de ayricana is cevirmedimi?
              Bugun Dunyada yasanan durum ile yillardir bizlerin Turkiyede esnaf ve tuccar/sanayici olarak yasadiklarimiz arasindaki FARK NE??

Biz de yillarca PARA BASTIK.
              Bizdede yillarca GERCEK PARA DOLANMADI ortalikta?
              Bizim ulkemizdede bunun neticesi olaraktan borclanip dogru yere yatiranlar her daim kazandilar!!

Bugun dunya da olanlar bundan farklimi?
              Adam neden hala gidip 11.700 $/Onsdan altin aliyor?
              Neden petrol fiyatlari tekrar yonunu yukari cevirdi ki?

Ortalikta dolanan NAKiT para var.
              +Ortalikta dolanan Cek vaaa,
              +Ortalikda dolanan Bono vaaa,
              +Ortalikta vadesinden once kirdirilmis Cek+Bono NAKiT parasi vaaa,

Parasal buyukluge bakarmisiniz?
              Piyasalar CILGINLAR gibi nereye saldiracagini sasirmis vaziyette.

Bu nedenle dir ki Borsalar cosacaklar.
              FED olsun Bernanke ossun bu PARA ARZINI kisamazlar.

Kistiklari an bindikleri DALI KESECEKLER.

Bindikleri dali kesmek demek, USA nin dagilmasi demek!
              52 Eyaletden olusan bu ulkenin en az 3 belki de 5 parcaya bolunmesi demek.

Bu dusunce bile YUSUF YUSUF ediyor piramidin basindakileri.
              Para bollugu demek=Enflasyon demek..
              Enflasyon demek=Piyasalarin yukariya surulmesi demektir.

19 sene onceki 1.-$ in satin alma gucu bugunki 21.-$ a esitmis.
              Bundan 10 sene sonra ise bu gidisle 210.-$ a esit olacak!!!

Yorum

• TALEBE
                A-YI
                • 24 Ekim 2010
                • 1221

kuzu...........
                yarin cokkkk kritik.....tuzak yapacak yarin....tetikteyiz....
                tuzak su....alcalan dipler ve yukselen tepelerde....2000 puanlik tek gunnuk dusus long ol demektir....yani 72 425 de kapadi....70 425 e yarin inerse....tum pozlari kapayip long olacagim....PULL-BACK UCUN....sonra gene short....
                ...... ...... ...... ..... ....???
                dow....12 750 de....tum shortlari kapattim....cepcegizim doldu....

dow da...boyun cizgisindayiz....OBO ya oynadigimi yazmistim....sol omuz 13 050....tepe 13 250....boyun 12 750....sag omuz 13 050....bakalim bu omuzu cizacak mi....
                gordugunuz gibi....altini...dow u ve VOB u shortladim....aninda buraya yazdim....VE UCUNDEDE GOTURDUM...

elimde VOB son parti var....yarin onun defterinide durecegim...6600 puan karda cepte....bu furusmada....

allahtan golden cross oldu....bu tum teknikcileri mala ve saksaka zorladi....GUZU UCUN BU BUYUK FIRSATTIR....

onemli olan....onlarin skenderce ikna edildikleri andir...O AN YEDDI CEDDINLE FURACAN VE FURDUM....

ve sonucuda ozgozlerinizle gordunuz....

demekki guzu teknigi....indikator olarak kullaniyor....bunu iyi BELLEYIN....SAIR SENDE.
                DOW...12 731 de....

simdi bekliyecegiz....ayni teknikci gurup hedef yerin dibi diye yazdimi...YEDDI CEDDINLE LONG....
                GENE HERKESIN BILDIGININ ZIDDI BISEY YAZAYIM....onuda bilin....

bugun biz destekteydik.....

ve skender....

mali destekte satar....direncte ise alir.....herkes bunun tersini bilir....bugun destekte verdi...dunde....

yarin 1000 puan eksi acip....1000 de asagi gittimi 2000 puan...GUZUYU BAGLASAN DURMAZ.
                BILGIYLE DONANIN....OYLE FURUSUN....

skenderin yazdirdigi kitaplar....verdirdigi bilgiler....bunnari okurken....aklini disipline edecen....

NIYEKINE....

KIM KAZANIR....

KIM KOMISYON ALIR....

NEDEN BOYLE YAZILMIS KINE......

AKLINA MUKAYYET OLAMAZSAN......yakar skender....alin terini alir...colugunu celigini ac birakir....hirsiz cunki.

Yorum

• TALEBE
                  A-YI
                  • 24 Ekim 2010
                  • 1221

kuzu..........
                  dun dow u kapatmis ve yazmistim yarinda vob u kapatirim diye ve kapattim...

dow da....altinda....ve vob da basladigim FURUSMA BITTI.....VOB DA 6600+1000=7600 puan alarak golden cross isini...

1 koyup 2 yaparak....allaha havale ettim....

dun yazmistim....simdi DOW da sag omuzu izliyecegiz....yapacak mi....yapmiyacak mi?????

jako cozer belkim,,,,,

YENI FURUSMA.....buna gore sekillenecek....

Yorum

• TALEBE
                    A-YI
                    • 24 Ekim 2010
                    • 1221

kuzu.
                    amiral ve garanda olusacak ust direnci bekliyorum hala.....su anda tifil in dedigi gibi....ya 73 300....yada 73 600 tupoya bagli....
                    unutmayin....

skender mali....destekte satar....direncte alir....

destekteyiz....dow dada....bizdede....GEL GEL SURECEK....

BIZ TALANCIYIZ....ani bekliyecegiz....netice itibariyla hammal degiliz....

Yorum

• TALEBE
                      A-YI
                      • 24 Ekim 2010
                      • 1221

kuzu.............
                      bi furusmadan buyuk karla ciktin mi....bendeki kural 3 gun bulasma....bekle skenderin bizim usaglarla isi bitsin....neden 3 gun....

skenderde....60 kaart var....her kaardi ayri ayri ayarlamasi icabediyor....

usagin isi zor yani....dow da 30 kaart var....hepsi buyuk para...

Yorum

• TALEBE
                        A-YI
                        • 24 Ekim 2010
                        • 1221

tıfıl....
                        73250-300 yeni direnç..bence

garanda....

yeni kanal direnci olusuyor tifil....dusus kanalini degistirdi...egim 30 derece artik...60 derece ile dustu...

lem JAKO NEREDESIN....koy sana garani....
                        eylem ucun....yeni kanaldan emin olmak gerek....30 derece yapmali....
                        tıfıl...
                        73700 civarı tepeden geri geliş ve yükselebileceğimiz yer ve % 38 geri alışı ..bence
                        amiral ve garanda olusacak ust direnci bekliyorum hala.....su anda tifil in dedigi gibi....ya 73 300....yada 73 600 tupoya bagli....

sabir....

zamandir olduren....ve zamandir gulduren....

Yorum

• TALEBE
                          A-YI
                          • 24 Ekim 2010
                          • 1221

kuzu.............
                          hatasiz borsa olmaz...onemli olan stop yapmamak....nasilsa geri geliyor....

..................
                          akcay....

ben borsada son 10 yildir hep sabit miktarla oynadim....diyelim 50 kontratsa bu hic degismedi...kari asla geri sokmam....

parayi ne yapiyorsun diye sormussun....

2007 deki furgunumla....gelip newyorkta bi town house aldim....fiyati cikar diye umdum....emme aldigim fiyata bile zor satar durumdayim....

daha sonraki furgunlarda....detroitte evler aldik....ortalama 35 000 dolardan....onlarda karliyim cunki belese aldim....bide et kombinasi aldim....turkiyye et satmak ucun....hepsinde isi bilen ortakl;arim var....onda zarardayim...

yani....borsada kaybedebildigin gibi....diger alanlarda tehlikeli....cunki...DEFLASYONDAYIZ....

cok iyi yasiyorum emme....en iyisi yemek parayi....nereye kacirsan onu...ya skender orada....yada onun kurdugu devletlerin vergi memurlari orada....KURTULUS YOK YANI....EN IYISI YE.....

Yorum

• TALEBE
                            A-YI
                            • 24 Ekim 2010
                            • 1221

kuzu..
                            bisey daha yazmaliyim...1994 de borsada herseyimi kaybettim...oturdugum evide...elimde 8 kaart vardi....o yillari yasayanlar bilir...isbankasi....tek kaartti...yani isc...isb vesair yoktu...o krizde bolduler kaardi...yemin ettim onu satmadim....hala duruyor...temettulerini aldim mi...hemen ilave aliyorum...buyuk oglumun ustunde...ve hayati garantide...
                            en karli yatirimim o hayatta....
                            ki beni batirmisti.
                            jakonun garafa bakin....garan tarlada....boga gorunumunde....emme ben yayladayim...buradan baktim mi...essege benziyor....

ben 3 gun kuralimi bekleyecegim....siz furun.....
                            garan...

30 dakkalikta....hem fincan kulp u cizdi....hemde TOBO yu tamamliyor...bi yarim saati kaldi....

ardindan...gidecegi yon onemli....

Yorum

• TALEBE
                              A-YI
                              • 24 Ekim 2010
                              • 1221

kuzu..........

caktim.....73 750....

yarin gelecek haberlere gore....olumsuzsa ki oyle bekliyorum....akcayin dun kodugu gunnuk destek....hasat edilir....olumlu ise yandik...

cakis nedenim bu....yarim saat gecti...her iki formasyonu tamamladi ve teknikcinin bekledigi yonde yukari koptu....asagi kopsa bulasmazdim....ilk kopus yonu...kuzu tuzak olarak algilar....
                              bakin oyun tarzima....TEKNIK TAMAMEN....ama kullanis bicimim farkli....

su anda her oyuncu...yarin cinden gelecek haberlere gore poz aliyor....yuzde 50....yuzde 50...bi taraf yanacak....

Yorum

• TALEBE
                                A-YI
                                • 24 Ekim 2010
                                • 1221

kuzu...
                                ***helecan yookkk....dunyanin heryerinde asagi yonelmis suruyu kesti....biz zaten dipte kapadik...dibin...2000 puan ustunde shortladik...3 GUN bekleme kuralimi bozdum...cin yuzunden....uysaydim yarin daha iyi yerden shortlayabilirdim...ama henuz belli degil... ve ANINDA AYVAYI CIG YEDIK...BU IS BOYLE KURAL BOZMUYACAN...

***cin saatiyle cuma aksam....biz acilmadan evvel...hindistana bak sabah...ilk tepki onda gorulur...
                                ***cinde buyume yuzde 7 nin altinda olursa....AMERIKA ayvayi cig yer....
                                ***mohikan...denge soyle....

dolar....euro....yen.....ESKI EKONOMILER....

BU ucune skender esit oranda yayili....multynationallar sayesinde....eger euro...aniden 1.25 e otursa....5 buyuk avrupa bankasi batar...onlarda am,erikan bankalarini batirir....bu nedenle bu uc para birbirine karsi kolay devalue edilemez....merkezler anlasir...batacak bankalara destek cikarsa olur...ve yumusak inisle olur....

bunlar bi yana....dolar....euro...yen....eski ekonomi....bide yeni bi para var YUAN....YENI EKONOMI....CIN...

SKENDER CINLE ANLASTI 15 YIL ONCE....

simdi sunu yapacak....YUAN...dolar..gibi...euro gibi...yen gibi olacak....gecen JPMORGAN hongkong da bu isi cin hukumeti destegiyle baslatti....

6 ay icinde buyuk bi devaluasyon olacak.....YUAN a karsi tum paralar deger yitirecek....

bu hem cin in isine gelecek....cinde enflasyon var....hemde digerlerinin....

onun ucun....CININ BUYUME RAKKAMLARI ONEMLI....BUYUMEZSE BU ANLASMA UYGULANAMAZ....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information