Ay Yıldız

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • TALEBE
    A-YI
    • 24 Ekim 2010
    • 1221

kuzu...
    BU OLMADI....65 000 YANMADI...BU donus olamaz....

bu durumda....dip belli oldu emme...63 000....

az az dusen borsada dip derindir....onun cun...az az duser....

Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
      A-YI
      • 24 Ekim 2010
      • 1221

kuzu..

Citibank...akbankltaki hisselerini satacak......
      bu haber 3 gundur biliniyordu....yarin bu habere gore bugun oynuyanlar dogranacak....

borsa ince istir...ince isten ise guzu annar....yarin boyuk gun...acilista burada olacagim...
      dua edin...parite 1,25 i assagi kirmasin....yogusam pozizyonumuz kiyak...yogsa girermiyim ula.......

temettulerden vazgecmez fonlar....temmettu anindayiz....satamazlar.....

tam tersine zayif ellerden alip....TEMETTULERIN USTUNE OTURACAKLAR....

TEMETTULERI ALIP....SONRA IKINCI DALGA SATISI YAPACAKLAR....

.........
      UNUTMAYIN....

alicinin kalmadigi piyasada....SATICI ALICI OLUR.....

anadin ni....

...........
      haber dustu.....beklenti bitti...once zayif eller dokulur....SONRA FISEKLENIR....hadise budur...

Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
        A-YI
        • 24 Ekim 2010
        • 1221

kuzu....
        hedef cok asagida....ben sadece tepkiye oynuyorum....obur topigimde uzun uzun yazdim....hedef 28 000 dolar endeks....altin furus filan latife...oldu ve bitti....burasi dususun ilk dalgasinin dibi....tepeden 12 500 puan dustuk....biz en az dusen emerging marketiz...digerleri 2012 ocak basina dustu....yani bizde onlar gibi dusseydik...simdi 62 000 lerde olacaktik....

peki basindan beri short olan ben dun neden maldan indim....cunki diplerine inmis diger emergingler tepki vermek uzere....onlar tepki verirken biz en cok 67 000 leri goruruz...ustu imkansiz.

eger bu ilk dalga dibiyse....buradan 2500 ila 3000 pun tepki....yani 67 500 ila 68 000....

oradan ikinci dalga dusus gelir....12 500 puan....yani 67 500-12500=55 000....haziran ucuncu hafta...

NEDEN.....

obur ana topigimde yazdim...tum dunyada DELEVAREGING oluyorlr...citi akbanki bundan satiyor...akbanki satan citi...elindeki diger senetleride satiyor demektir....

turkiye sansli bi ulke...su anda avrupadan kacan paranin bi bolumu turkiyeye geliyor...bilhassa arap kokenli soverign fonlar...bizi tercih ediyor....ondan az dustuk....

bu short isine baslarken....ilk dalga dibi ucun iki rakkam vermistim...biri 65 000 ler...nitekim 65 800 de shortu kapadim...

digeri 63 000 lerdi.....bugun ne yapacak bakalim....inecek mi...buradan tepkiye girecek mi....
        64 250 den furdum kerizi usaglr....maliyetim...65 300 deydi...onu...64750 yaptim....

bu aldigim 1/2 ilaveyi.....1000 puan ustten caktim....

boylece....elimde 1/2 mal var....maliyeti...64 300 indirildi....devam...usulet ve suhuletle....

küçük_k .....
        grafik analizim der ki... 69binlere belki çok kısa süreli olarak 70binlere kadar tepki kaçınılmaz... emme sonrasında en az 10bin pointlik bi düşüş daha var.. iii geceler

Yorum

• TALEBE
          A-YI
          • 24 Ekim 2010
          • 1221

muratman...sunmuş....

Yorum

• TALEBE
            A-YI
            • 24 Ekim 2010
            • 1221

kuzu...
            onumuzdeki hafta.....

topigimin gerilerini okursaniz....planli ve nedenli bi long olusun izlerini goreceksiniz....

ne dedim ozette....TEMETTU HAFTASI....SHORT DOGRAMA....YENI VE IKINCI DALGA BUYUK DUSUSE HAZIRLANMA....

BU planla....ki hep onceden planlidir...mesala haziran ayi bende tamamen planli....64 300 ortalama ile 1/2 LONG oldum....65 500 yapti yani 1200 puan kar onerdi vermedim....verirmiyim onumdeki PLANA AYKIRI....

PLAN NE DIYOR....

bu hafta ilk yari....longa girerken yazdigim ve yukarida kisalastirdigim nedenlerle....

ulusal 100.....56 500....ulusal30....68 000 diyor....YANI 4000 PUAN KAR DIYOR....BENIM UCUN....

OVERS HOOTING YAPARSA....KI YAPAR.....IMKB 100 ...57 500.....IMKB 30 69 000....Buda bana 5000 puan kar yazar....

haftanin ikinci yarisi ve takip eden hafta basi.....ulusal 100....53 000....ulusal 30....63 000 ler....

planini yap ve oyna.....aklina mukayyet olamiyorsan...FORUMLARI OKUMA...SENI ONLAR TELEF EDIYOR....guzu atasozu....

bu plan geregi....tutmazsa bu....64300 maliyetli longlar...orada kapatilacak basabas yani ve short donulecek yeniden...

GAZANIZ MUBAREK OSSUN AKLINA MUKAYYET TURKUN FURUSKAN EVLATLARI....
            simdi bu yorum size cok ters gelecek....sizde forumlarin ve skenderin olusturdugu ALGILAMALAR nedeniyle...

UNUTMAYIN....herkes longken guzu shorttu....simdi guzu long...deeelllmi....ha ha ha

aklina mukayyet olamiyorsan....aklinin dediginin tersini yapacaksin...cunki akil senin degil artik....guzu atasozu.

bridge....
            Guzum , 7 haziran da ABD'den misafirler gelecek Türkiye'ye bilgi olsun!

Bir de soru ; 64300 maliyetli longları baktın ki (OVERS HOOTING) olmuyor maliyete düşmeden mi kaparsın yoksam yeni dipten ful long olmak için bekler misin? Zarar kes yapma huyun olmadığını bildiğimden soruyorum.

Güzel başlıkların bu kısa long sürecinden sonra , shorta dönülürken başka başlık olacak mı? buna cevap vermesen de canın sağolsun

kuzu.....
            bridge..ye..

acgozlu degilim ben....4000 cok bile....overshooting skenderin hakki bizim degil....biz 4000 aldikmi...skender ancak 2000 alabiliyor...onun maliyeti her kademede....garibim piyasa yapiyor....biz suluguz kanini emiyoruz....onada yazik.

.........bu hafatya bunnar....temettuler ve AKKIZDA olusacak buyuk cikis hukmedecek....
            parite....haftaya cikar....yazmiyorum sebebini....bende kalsin....sonra haziran ilk hafta....1.2 ye kosar...bizim ikinci dalga buyuk dusus gelir o na parelel...ve babonun...20 000 euro imkb 100 deki hedefine ineriz....

Yorum

• TALEBE
              A-YI
              • 24 Ekim 2010
              • 1221

kuzu.........
              64 300 maliyetli....1/2 malin...yarisini 1700 puan karla caktim....orjinal mal miktarina indim...risk azaltma ve kar kilitleme..
              boylece....65 000 e geri cekildiginde....agama alttan tekrar cakacagim....

Yorum

• TALEBE
                A-YI
                • 24 Ekim 2010
                • 1221

YALIN.....

Hal böyle iken imkb’nin kendi dinamikleri ile uzun boylu yükselişler yapmasını ben açıkcası beklemiyorum. Teknik anlamda ise ilk çeyrek dönemde yaşanan yükselişten sonra direnç aralıklarının daha da daraldığı ve artık bir miktar geri çekilmelerin yaşanması gerektiğini düşünüyorum ama bu geri çekilmeyi de bir çöküş yada çok abartılı satışlar olarak düşünmüyorum. Şubat ayının ortalarından bu yana endeks kaba taslak 59.000 ile 64.000 arası yatay bir bandda hareket etti. Şimdi ise yine yatay kalacağımızı ve bu yatay bandın aşağı bir eğim oluşturarak bir süre kaba taslak 60.000 - 55.000 aralığı civarında olacağını bekliyorum. Teknik anlamda bu olumsuz sayılabilecek düşüncemi yokedebilecek gelişme ise XU30 endeksinin 76.500 üzerinde bir kaç kapanış yapabilmesi olur ki şimdilik bunu da uzak ihtimal olarak görüyorum.

Grafikteki yatay çizgi 66.000 seviyelerine denk gelmektedir. XU30 daki düşüş devam eder ve 66.000 seviyesi görülür ise yaklaşık aynı orandaki bu düşüş XU100 de 55.000 seviyesine denk gelecektir.

Şimdilik 58.000 seviyesine kadar düşen endeks, grafikte çok ciddi bir bozulma sağlayamadı ama 55.000 olasılığımız hala günceldir ve eğer 55.000 seviyesi kırılırsa tekrar değerlendirme yapmak gerekecektir.

Son gelen bilançolar (2012/03) genel anlamda hayal kırıklığı yaratıyor. Bir çok sektöre baktığımda kimi şirketler satışlarını arttırmayı başarmış olsa dahi karlılıklarda azalmalar var. Bu durumun başlıca sebepleri üzerine biraz kafa yordum ve şu sonuçlara ulaştım.
                …………………………………………….
                …………………………..
                Borsaya kote olmuş şirketlerin döviz açık pozisyonlarının 2011’in ikinci çeyreğinde 40,7 milyar TL, üçüncü çeyreğinde ise 46,9 milyar TL, yıl sonunda ise 44,1 milyar TL ile 2010 yılına göre %31’lik artışla kapattıkları göz önüne alınırsa artış trendine devam eden döviz fiyatlarının toplamda şirketlerin karlılıklarını olumsuz etkilemeye devam edeceğini düşünmek bence yersiz olmayacaktır.

……………………………….
                ……………………..

Bir çok kişi tarafından mayıs ayından itibaren baz etkisi ile tek haneli rakamlara düşeceği söylenen enflasyonun bence, petrol fiyatlarındaki yükselişin ardında hükümetin benzin, doğalgaz ve elektriğe yaptığı zamlarla birlikte önümüzdeki dönemlerde de yüksek kalmaya devam edecektir.

Tüm bunları üst üste koyduğumda ve 2010 – 2011 yıllarında neredeyse çift haneli rakamlara yaklaşan büyüme hızının 2012 için hükümet tarafından %4 büyüme gibi aslında keskin bir daralmayı hedef aldığını da düşünürsem, 2012 yılının kalan dönemlerinde de şirketlerden karlılık adına iyi performanslar beklememek gerektiğini düşünüyorum.
                ……………………………………..
                …………………………..
                Açıkcası burada küresel risk iştahının yönsüz olduğunu düşünüyorum ve iyimserlik yada kötümserlik adına net bir tavır sergilenmediğini düşünüyorum.

Euro bölgesi, zaman geçtikçe sorunlar ortadan kalkacağına sürekli yenilenen sorunlar ile boğuşmak durumunda kalıyor. Fransa cumhurbaşkanı’nın değişmesi daha önce Euro bölgesinde Almanya ve Fransa gibi güçlü iki ülke liderinin uyumlu politikalarını devam ettirme olasılığını zayıflattığı gibi yeni cumhurbaşkanının daha önce ortak alınan kararları da gözden geçireceğim söylemleri, ekonomik kaygıları diz boyu ve hepimizin malumu olan Euro bölgesine bir de siyasi kaygılar eklemiş oldu.

Tüm bunlar, önümüzdeki dönemlerde karlılık adına daha kısır sonuçlar alınacağı intibası ile kendi adıma borsa’da fazla riske girmemem gerektiği anlamına gelmektedir ve bu yüzden borsa yatırımlarıma bir süre daha çok düşük risk ile devam etmem gerekliliğini ortaya koymaktadır.

.................

Endeks hakkında kötümser beklentiler okumak hiç kimsenin hoşuna gitmez hatta tersini düşünenler bu tip yazıları hiç okumak dahi istemez. Bir kaç haftadır bu topikde iyimserlikten uzak yazılar yazdığım için topiğin okunma sayısındaki azalmanın farkında olarak söylüyorum bunları. Mayıs ayı boyunca okunma sayısının yanında bu topiğe yazan kişi sayısı da çok ciddi bir şekilde azaldı. (Topiğe olan ilgisizliğin bir sürü istatistiğini de çıkarttım) )) Keşke imkan olsa da iyimserlik içerikli yazılar yazabilsem ve hiç kimseyi mutsuz etmesem diyorum ama ben de düşüncelerimi ve beklentilerimi duygusuz bir şekilde objektif olarak dile getirmezsem bu defa kendim rahatsızlık duyarım.

Ama şunu da unutmamak lazım, her yazılan illa doğru olacaktır diye bir kaide yok, belki de ben yanılıyorumdur, belki de piyasa o kadar da kötümser olmayacaktır, isterdim ki iyimser düşüncede olanlar da kendi düşüncelerinin dayanaklarını dile getirsinler ve düzeyli bir fikir alışverişi ile doğru sonuçları bulabilme olanağımız artsın.

Zaten her yazdığım yazıda ben mutlaka bir açık kapı bırakarak yazdıklarım sorgulansın istiyorum ama ne yazıkki her defasında da bu düşündüklerim havada kalıyor ))

Neyse, elbet bir gün piyasa bana da iyimser gelecektir ve risk iştahım artacaktır, emin olabilirsiniz o zaman da düşüncelerimi duygusuz bir şekilde ifade edeceğim Fakat şimdilik iyimser olmamı gerektiren bir durum göremiyorum... Aksini düşünen varsa buyursun ))

..................

Aynen bahsettiğiniz gibi değerli dostum.

Piyasa dediğimiz olgu, bazen reel gerçeklikten uzak iyimser yada kötümser hareket edebiliyor, bu anlamda bizlere düşen görev ise öncelikle bu dalgalanmalardan kendimizi koruyabilmek ve zarar etmemektir, sonrasında ise çok fazla tamah etmeden olabildiği kadar kar edilebilirse, başarı budur.

Özetini alıntı yaptığım yazınızda bahsettiğiniz konuların çoğunda sizinle hemfikirim ama belirtmiş olduğunuz küçük yada büyük boyutlu yaşanabilecek ralliler için en azından şimdilik sizin kadar iyimser değilim. Sebebi ise, temel anlamda başta abd ekonomisinde bir kaç aydır yaşanan iyileşmelerin borsa endekslerine yansıdığını düşündüğümü belirtmiştim zaten ve daha yüksek fiyatlar için bir kaç aylık verilerin takip edilmesi gerektiğini de belirtmiştim ve doğal olarak abd endeksinin biraz bekleme dönemine girmesi gerektiğini daha önce de söylemiştim. Euro bölgesi, her geçen gün daha da içinden çıkılmaz bir hal almakta ve çözülemeyen sorunlar yumağı her geçen gün daha da büyümekte. İçerde ise en büyük riskimiz olan cari açığın göreceli olarak düşüyor olması ile birlikte geçtiğimiz iki yılda oluşan hızlı büyümelerin 2012 yılında aynı oranda devam etmeyeceği bilinen bir gerçek iken, hatta ciddi bir daralma sürecine girilmişken şirket karlılıklarının ilk üç aydaki gibi daralmaya devam etmesini bekliyorum. Temel analiz anlamında, özet olarak yazdığım bu konuların detaylarını bir kaç gün önce topikde paylaşmıştım. Tüm bunlara rağmen sizin de belirtiğiniz gibi hatta daha önce çok defa örneğini gördüğümüz gibi piyasa herşeye rağmen yükselebilir ve böylesi bir yükselişi ise ancak teknik analiz ile sezinleyebiliriz yada ben ancak kendimce teknik analizi baz alarak öngörebilirim diyeyim. Grafiklere baktığımda da bir kaç haftadır belirttiğim gibi iyimserlikten uzak resimler görüyorum ve hala da grafiklerde bir toparlanma emaresi göremiyorum. Şayet düşüşler biter ve bir kaç günlükte olsa yatay bir seyir alırsak yada kendimce destek olarak gördüğüm noktalara gelirsek elbette tekrar değerlendirme yapabilirim ama şimdilik yükseliş adına ne yazıkki iyimser olamıyorum.

Yorum

• TALEBE
                  A-YI
                  • 24 Ekim 2010
                  • 1221

kuzu........
                  kalanlarida kapadim....1700+1400=3100 puan karla bu furusmadanda ciktim....kar cebe yakisir....zorlandi.

SEBEB..AKKIZ ona tepki gelmedi....ve garanda ve onda bugun temettu gunu....FLAT...firsat yoksa guzu yok...netice itibariyla ben hammal degilim...istikbali belirsiz mali tasimam....
                  yarin....buyuk dusus ucun...hazirlik yapar....bittabi....orada olacagim....

Yorum

• TALEBE
                    A-YI
                    • 24 Ekim 2010
                    • 1221

kuzu..
                    1200 puan kari aldim usaglar....3100 de evvelki gun longdan almistim...etti...4300....

agaminan aramdan su sizmir...eleki siki ehbabiz....serefsiz....ha ha ha....

....
                    66 500 e short yazdim yeniden...tepki kor birazdan....

Yorum

• TALEBE
                      A-YI
                      • 24 Ekim 2010
                      • 1221

taka....
                      yarın ay sonu olması vede teknik sebeblerden dolayı mutlaka 65800-900 aralığında kalırsa 67400 civarı test edebilir diye düşünmekteyim.66400 günlük ana pivot alt desteği olup üstü kapanışlar ana pivotu yukarı kırması anlamına gelir.buda yaklaşık 66700 civarıdır.zaten ana kırılım da o bölgeden olmuştur.

..................
                      66500-650 aralığından poz fılat.gerisine bi dinlensin bakarız.neydi öle dik açılı alış.şok işlemdi.çıldırmış bunlar. .....
                      ...........
                      yeni moda aşağı basarken poz artışı.

Yorum

• TALEBE
                        A-YI
                        • 24 Ekim 2010
                        • 1221

kuzu........

sorun su...hedge eden shortlar....agami mecburi long yapiyor...agam long olunca sikisiyor....donup yukari gidiyor....elindeki longlari....bizim oteki koydeki STOP LOSS cu shortcu usaglara stop yaptirip kapiyor....ciunki hedge shortu actimi kapamaz....

soyulan....habire sartli stoploss yazan bizim usaglar...onlarda hakediyor....bilgisizler....

Yorum

• TALEBE
                          A-YI
                          • 24 Ekim 2010
                          • 1221

filozof16..
                          filozof16 Nickli Üyeden Alıntı
                          sn.kuzu..evet..çoğunluk...altın vuruşta ama...
                          fikir sahibi...çeşitli platformlarda...sizi times square..le ilişkilendiriyor...
                          hatırladığım kadarıyla...yakın zamanda...cevap vermediniz...
                          bu sizin biraz tedirgin olduğunuz yorumlarına yol açmakta...
                          ne dersiniz...u-30 için 53-54 ler....hala...imkan dahilinde midir...

neden soruyorum...acaba...yukarıdaki rakam...altın vuruşla örtüşüyor mu...yoksa..zıtlıklar mı içeriyor...saygılar...

kuzu....
                          keinlikle...borsayi....cikaran veya indiren...bankalardir...piyasayi onlar yapar....tum bankalar BASEL 3 e hazirlaniyor....yani mal satip sermaye yaratacaklar....onlarin maldan ciktigi bu donemde....sen veya bi baska biri....altin furusa cikarsa....bu bankalarin mali yikacak adam bulmasini saglar....bunu bilen GUZU,,,,HEDEF 22 000 DOLAR ENDEKS DIYE TOPIK ACTI....o topik varken babo gelip ALTIN FURUS DEYIVERDI....borsa zero sum game dir....yani sen kaybedeceksin ki.....ben kazanayim....dolayisiyla altin furus topigi benim isime geliyor...skender mali verecek adami buldugu ucun asagi gidiyor....gordugun gibi bu da bana acaip para yaziyor....ama genede altin furus filan yok deyip durdum...

emme....adam illa ben olecegim diyorsa....onu durduramazin...kaderi boyle....

yoksa....benim tedirgin filan oldugum yok...eylemlerim ortada...sessizce para kaldiriyorum...musluk akiyor cunki....
                          kucuk yatirimci hep malda ve zarardadir....borsa cikacak....altin furus olacak dedin mi....bu kitle arkana dizilir...umut veriyorsun....

simdi cikip bunnara yanlis yapiyorsunuz denmez....kendi yorumunu ve kendi oyununu yazasin.....ben onu yapiyorum....beni izliyen ve yazmiyan sessiz cogunlukta onu yapiyor...her koyun kendi bacagindan asilir....zorlamak....ahmakliktir...kaybedince ogreniyorsun zaten....

Yorum

• TALEBE
                            A-YI
                            • 24 Ekim 2010
                            • 1221

pit...........

gerçekten bende yaşar erdinc'in vakasına benzer bişey yaşadım. Askere gitmeden önce bir arkadaşımın tavsiyesi ile hisse senedi aldım. Yedek subay okulundayken o hisse bedelli yaptı, babama hesaba para yatırtıp bedelliye de katıldım. Ve sonra yaklaşık 1 yıl diyarbakır'ın dağlarında terörist kovaladım. Döndükten birkaç zaman sonra o arkadaş bana halen hisseler duruyor mu dedi? Bende duruyor dedim. Gittik beraber baktık ki para neredeyse 40 katına çıkmış (bedelli olarak koyduklarımı hesaplamadan). O zaman sıfır bir golf araba alabiliyordu.
                            Tabi naaptım, hemen borsacı oldum
                            O paradan bir iki kez %5-10 kazandıktan sonra hepsine sabah ve medya holding aldım.......

Yorum

• TALEBE
                              A-YI
                              • 24 Ekim 2010
                              • 1221

kuzu.....
                              akkizda cikis surecek daha.....citi malini blok devrediyor....

bu cikisda....amiral....halk....ve evkaf dusecek....onlari tutmuslardi....akkiza hedge olarak....

EN TEHLIKELI YERDEYIZ....HERAN AVRUPADAN....EURO YU KURTARACAK BI HABER BEKLIYORUM....

tetikte olmak lazim....onemli bi dipteyiz....eski 48 000 dibindeyiz su an.....
                              ..............
                              obur topikte ne demistim...

dengeler....paritelerde....servetler bunlarla el degistirir....ve iki kiritik deger vermistim....

parite.....1.25.....altin....1530.....

parite.....1.20.....altin.....1400....

demistim ki....parite 1.20 ye yoneldimi....ITALYA....ISPANYA....ve yunan altinlari....piyasaya iner....ya sicak satis....yada ipotek olarak.....TAM ORADAYIZ....BU KRIZI BITIRIR....YADA 6 AY DAHA ERTELER....

bu kritik noktada.....harbe short olarak bulunucagim....EMME HEP KOL KESME IHTIMALI CEBIMDE OLARAK.....

Yorum

• TALEBE
                                A-YI
                                • 24 Ekim 2010
                                • 1221

Kuzu emice....

http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...icleID=1073115

sayfasında bu bilgileri buldum....

Bu rakamlar.... eğer doğruysa........ diş kovuğuna bile yetmez cinsinden...

Bunların dışında başka...altınları da olabilir mi..?

Bir de... Akkızdaki gibi.......... anlaşmalı satışla......çindistan ikilisine verilirse.... altın fiyatları belki mağmaya inmez.....

Yanılıyormuyum.....

Saygılarımla
                                talebe AYI (umreye giden)

Yorum

Working...
                                X

Debug Information