Ay Yıldız

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • TALEBE
    A-YI
    • 24 Ekim 2010
    • 1221

Taka abi.... sırrını ifşa etmiş....

...ben
    tilki modunda treyd ediyom vede
    pozumu istisna hariç diğer güne asla taşımam.ve
    1 mn ile 5 mn arası treyd maksatlı vur kaç yaparım.ana poz içinse günlük,120-60-30 ve 15 mn kullanır ona göre pozumu yaparım
    Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
      A-YI
      • 24 Ekim 2010
      • 1221

taka abimden.....

hayrını görün aslında bu indi çok özeldir ve en gelişmiş halini dün yaptım.bu sistem için gecem ve gündüzüm birbirine girdiğini unutmayın ve formülü çok iyi muhafaza ediniz.aslan ve kani(çırak) dostum neler çektiğime bizzat şahittir.
      A2RSIMID:
      -----------------------------
      Periods:=Input("PeriodRSI",1,540,14);
      A:=RSI(Periods);
      UL:=Ref(HHV(A,25),-1);
      ML:=(UL-LL)/1.25;
      LL:=Ref(LLV(A,25),-1);
      A;
      UL;
      ML;
      LL;Mov(A,9,S)

x100 ve sistemsel son durum.VPRZ indisi hacim ve fiyat odaklı bir sistemdir.macd histogromda aynı şekilde hacime odaklı sistemdir.diğer macd sistemlerden farklıdır.olc ise volalite odaklıdr.
      A2RSIMID ise rsı indisini belirli noktalarda kontrol altına alma maksatlıdır.

taka emiceme huzurlarınızda teşekkür ederim...
      Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
        A-YI
        • 24 Ekim 2010
        • 1221

Taka abi yine bilgi vermiş....
        süpekülatörler,ne alan taraftır nede satan taraftır .
        onlar sadece giden yöne kuvvet vermek için yardım ederler.
        ve herkesin bildiğinin tersine yukarı piyasadan değil,
        aldıklarını yukardan satıp aşağıdan toplarlarken kazanırlar.
        olaya bu açıdan bakarsak yeterli mal toplanmadan piyasa hiç biryere gidemez.

Yorum

• TALEBE
          A-YI
          • 24 Ekim 2010
          • 1221

Taka abi.. öfkelendiği tiplerden bahsetmiş... ;)

manipilatörler piyasanın atmacaları yada leş kargalarıdır.bilhassa süpekülatörün terkine uğramış hisselerde iş yaparlar.
          işlemleri ya bir kaçgün için yada sadece o günü amaçlayan mal toplama tekniği ile mal yapılır ve hacimsiz aniden harekete başlarlar.
          bazen tavandan tabana kadar al ver yapabilirler.
          bu tip tahlara bulaşmak tehlikelidir.
          sığ tahatalar en çok uğrak yerleridir.
          hayırlı geceler.

Yorum

• TALEBE
            A-YI
            • 24 Ekim 2010
            • 1221

taka emiceden bir bilgi daha..........
            pala bu iki fonda,bunlardaki hareketleri izleyin,bu puştlar ne derse piyasa o demektir.GARENF,IST30F

Yorum

• TALEBE
              A-YI
              • 24 Ekim 2010
              • 1221

Silkeleme nasıl yapılıyor?
              Örnek 1) Elinde bir hisseden bol miktarda bulunan birisi, bu hisseleri yüksek fiyattan satmak isteyebilir. Genellikle, piyasada fazla değeri olmayan hisseleri elinde bulunduranlar bu hisseleri satmak istedikleri zaman, hissenin borsa değeri çok süratle düşer ve zarar ederler. Bu zararı önlemek için hisseleri satmak isteyen kişi, bu hisselerde çok ciddi yükselmeler olacağı rivayetini yayar veya yaydırır. İşte “keriz”ler bu rivayetlerle kandırılıp; alım yapmaya yönlendirilirler. “Keriz”in elinde, “silkeleyicileri”ne göre yeterli hisse olduğu zaman, hisse fiyatları düşürülmeye başlar. Elindeki hissenin değerinin düştüğünü gören “keriz” yatırımcı, “silkeleyicileri”ne ne yapması gerektiğini sorduğunda, biraz daha alarak fiyatların düşmesine engel olunabileceği cevabını alır ve yatırıma devam eder. Sonuçta, yatırmayı düşündüğü paradan çok daha fazlasını tek bir hisseye veya hisseler grubuna yatırmış olur.
              Örnek 2) Bazı durumlarda, değişik bir kurgu yapılır. Elinde bol parası olan bir kişiye üzerinde oynanılacak olan hisse aldırılır. Sonra “keriz” ayarlanmaya çalışılır. “Keriz” bulununca yukarıdaki işlemler aynen devam eder. Bazı durumlarda ise, “keriz” kendiliğinden gelir. Bu durumda, acele bir para babası bulunup, yapay işlemlerin krokisinin oluşturulması gerekir.
              Örnek 3) Bazı durumlarda, “keriz” yoktur. Çeşitli nedenlerle, halka açık şirketin hisse değerlerinin yükseltilmesi gerekmektedir. Borsa temsilcileri arasında yapılan birkaç karşılıklı alım satım ile hisse değerleri yükseltilir. Bu işlemin maliyetine (maliyeti varsa), operasyonu talep eden katlanır.
              Örnek 4) Şirketinin hisselerini Borsa’da satan bir işadamı, hisselerin bir bölümünü yakın arkadaşına veya dışarıdaki fonlara aldırmış ve bu alım için gerekli parayı da kendisi sağlamış olabilir. Böyle bir durumda, işadamı elindeki (arkadaşındaki veya dışarıdaki) hisseleri halka açılım sonrasında pahalıya satmak isteyebilir. “Silkeleyiciler”e başvurur; işin büyüklüğüne göre, “silkeleyiciler” ya kendileri işlem yapar ya da “sermayedar” bulurlar. “Keriz” veya “kerizler” bulunur bulunmaz, “silkeleme operasyonu” başlatılır. “Silkeleme”den elde edilen kâr, elindeki hisseleri pahalıya satmak isteyen iş adamı, sermayedar ve “silkeleyiciler” arasında bölüşülür.

Yaman Törüner

Yorum

• TALEBE
                A-YI
                • 24 Ekim 2010
                • 1221

Silkeleme nasıl yapılıyor?
                Örnek 1) Elinde bir hisseden bol miktarda bulunan birisi, bu hisseleri yüksek fiyattan satmak isteyebilir. Genellikle, piyasada fazla değeri olmayan hisseleri elinde bulunduranlar bu hisseleri satmak istedikleri zaman, hissenin borsa değeri çok süratle düşer ve zarar ederler. Bu zararı önlemek için hisseleri satmak isteyen kişi, bu hisselerde çok ciddi yükselmeler olacağı rivayetini yayar veya yaydırır. İşte “keriz”ler bu rivayetlerle kandırılıp; alım yapmaya yönlendirilirler. “Keriz”in elinde, “silkeleyicileri”ne göre yeterli hisse olduğu zaman, hisse fiyatları düşürülmeye başlar. Elindeki hissenin değerinin düştüğünü gören “keriz” yatırımcı, “silkeleyicileri”ne ne yapması gerektiğini sorduğunda, biraz daha alarak fiyatların düşmesine engel olunabileceği cevabını alır ve yatırıma devam eder. Sonuçta, yatırmayı düşündüğü paradan çok daha fazlasını tek bir hisseye veya hisseler grubuna yatırmış olur.
                Örnek 2) Bazı durumlarda, değişik bir kurgu yapılır. Elinde bol parası olan bir kişiye üzerinde oynanılacak olan hisse aldırılır. Sonra “keriz” ayarlanmaya çalışılır. “Keriz” bulununca yukarıdaki işlemler aynen devam eder. Bazı durumlarda ise, “keriz” kendiliğinden gelir. Bu durumda, acele bir para babası bulunup, yapay işlemlerin krokisinin oluşturulması gerekir.
                Örnek 3) Bazı durumlarda, “keriz” yoktur. Çeşitli nedenlerle, halka açık şirketin hisse değerlerinin yükseltilmesi gerekmektedir. Borsa temsilcileri arasında yapılan birkaç karşılıklı alım satım ile hisse değerleri yükseltilir. Bu işlemin maliyetine (maliyeti varsa), operasyonu talep eden katlanır.
                Örnek 4) Şirketinin hisselerini Borsa’da satan bir işadamı, hisselerin bir bölümünü yakın arkadaşına veya dışarıdaki fonlara aldırmış ve bu alım için gerekli parayı da kendisi sağlamış olabilir. Böyle bir durumda, işadamı elindeki (arkadaşındaki veya dışarıdaki) hisseleri halka açılım sonrasında pahalıya satmak isteyebilir. “Silkeleyiciler”e başvurur; işin büyüklüğüne göre, “silkeleyiciler” ya kendileri işlem yapar ya da “sermayedar” bulurlar. “Keriz” veya “kerizler” bulunur bulunmaz, “silkeleme operasyonu” başlatılır. “Silkeleme”den elde edilen kâr, elindeki hisseleri pahalıya satmak isteyen iş adamı, sermayedar ve “silkeleyiciler” arasında bölüşülür.

Yaman Törüner

Yorum

• TALEBE
                  A-YI
                  • 24 Ekim 2010
                  • 1221

Bazı Borsa Terimleri.
                  MAL KİTLEME: Düşük fiyattan alınan bir hisse senedinin fiyatını yapay olarak yükseltilip, daha sonra bu hisse senedini bir aracı kuruma alıp parasını vermeden kaçmak!

ÇITIR: Hisse senedinde küçük alım satımlarda elde edilen kar.

TAHTA: Bir hisse senedinin işlem sırası. daha önce borsada işlemler bir tahtaya yazıldığı için eskiden kalma bir dil alışkanlığı.

AÇIĞA VERMEK: Elinde o hisse senedinden olmamasına rağmen satmak ve gün içi pozisyon kapatmak kaydı ile satış.

MAL YEMEK: Daha ziyade operasyon yapan spekülatörlerin desteğine satış gelmesi... Beklenmeyen satış.

MAL YAPMAK: Bir hisse senedini toplamak. Yani yavaş yavaş satın almak.

PARA YAPMAK: Borsada para kazanmak.

BASMAK: Satın alınan hisse senedini aynı kademeye geri satış yapmak.

TAHTA SAHİBİ: Bir hisse senedinde operasyon yapan kişi-spekülatör.

SPEKÜLATÖR: Bir hisse senedinde gerçek yada gerçek dışı beklenti yaratarak fiyat oluşturan kişi.

YANCI: Spekülatörlere yakın kişi. Mal aldıran kişi.

DÖKMEK: Her hangi bir hisse senedi alan yatırımcıya baskı yaparak geri satış yapmasını sağlamak.

TAHTA YAPMAK: Bir şirketin hisse senedini toplayarak fiyatı yukarı taşımak.

VAMPİR: Spekülatörlere yakın olup ta, ondan habersiz hisse senedi alıp satan ve gizli kazanç elde eden kişi.

SAHİPLİ MAL: Spekülatörün bulunduğu hisse senedi.

ÇİZMEK: Bir kademedeki hisse senedinden tek kalem almak.

KALDIRMAK: Bir hisse senedinin satış kademesinin tamamen alınması, tek kalemde...

GRUP: Bir şirkete ait hisse senedinde operasyon yapan kişiler.

YARALI MAL: Daha önce bir spekülatör tarafından operasyon yapılan ve başarısızlıkla sonuçlanan hisse senedi.

SAKAT MAL: Ortak satışı olan veya olacak olan hisse senedi.

KUŞ: Bir hisse senedini bilmeden alan ve zarar eden yatırımcı.

JAWS: Spekülatörlerin senet satarken çalıştırdıkları kademeye, hareketi görüp atlayan yatırımcı.

MAL: Hisse senedi

GÖMMEK: Pasife gelmeyeceğini düşünerek alış yazan tanıdık birine ansızın satış yapmak.

Yorum

• TALEBE
                    A-YI
                    • 24 Ekim 2010
                    • 1221

Taka emiceden bir tiyo daha.............

RSI ağırlaştırılmış trend yoklayıcı.
                    RSIEMA
                    ------------------
                    Periods:=Input("periods",1,260,4);
                    v1:= .1*(RSI(periods)-50);
                    v2:= Mov(v1,13,W);
                    g1:=(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1);
                    g2:=Mov(g1,8,W);
                    g1;
                    g2;0.5;0;-0.5

Yorum

• TALEBE
                      A-YI
                      • 24 Ekim 2010
                      • 1221

yine taka emiceden....

alın bakam belki işe yarar.bolingerin düzleşmiş hali.DonchainChannels
                      ----------------------------------
                      Periods:= Input("periods", 20, 144, 20);
                      UpperChannelLine:= Ref(HHV(HIGH, Periods), -1);
                      LowerChannelLine:= Ref(LLV(LOW, Periods), -1);
                      UpperChannelLine;
                      (UpperChannelLine + LowerChannelLine)/2;
                      LowerChannelLine
                      ---------------------

Yorum

• TALEBE
                        A-YI
                        • 24 Ekim 2010
                        • 1221

Taka emiceden yine....

kuzu ben daha teorisyen olupta malı götüreni duymadım.belki ömrü yetmemiştir kazanmaya.ama şundan eminim ew sayımı göründüğü kadar basit olsaydı dünyada sayısız sayımcılar olurdu.ama bir elin parmaklarını geçmez bunu doğru şekilde sayabilen.türkiyede ise bizim endeksi sayabilecek babayiğitte bir elin parmaklarını geçemez.ew dalgalarının ana yapısında fibolar yatmaktadır.süper saykıl içinde ise matruşka gibi iç içe girmiş bir sürü sayımlar mevcuttur.işte herkes bu matruşkada çuvallamaktadır.yoksa ana saykıl ve zamanlaması hem yıllar hemde mevsimsel ve aylar bazında yanılgıya sebeb vermezler.öyle zamanlar olurki senin ****nder benim pala dediğim piyasa yapıcı dahi akımın önüne geçememiştir.eğer öyle olsaydı 1 asırlık dow endeksinde dowu ilk götüren pala bugün yaşarmıydı.öyle bir doğal yapısı vardırki,bunu en basit denizdeki dalgalarla örnekleyebilirim.hadi çıksında biri denizdeki dalgaları eşitlesin yada durdursun bu mümkünmü,eğer mümkünse bunu ancak yüce rabbim mümkün kılabilir.başkaca mümkün olamaz.varsa denizdeki dalgaları durduracak başka bir güç yada teknoloji işte o zaman ew saçma ve palanın düzmecesidir der ve bu saçmalığı ilk haykıran ben olurum.
                        ayrıca ew konusunda geçmişte yaşadıklarım ve yaşanmışlıklarımın olduğunuda belirtmek isterim.fibosal yapıdan yapılmış geniş bant ho kullanırım hemde 1 ve 5 mn de saatlik ve günlükte daha trend konusunda bir kez olsun hata yapmadılar.ne zaman bu ho lar kırılsa kesin ya aşağı yada yukarı sert dalgalanmalar olur.bak bakalım bu fotada ho neler yapmış.
                        http://forum.keyborsa.com/showthread...d=1#post400345

Yorum

• TALEBE
                          A-YI
                          • 24 Ekim 2010
                          • 1221

A-YI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Poriden vecize gibi net söz........................
                          Fikret abim sana da tavsiyem birkac gun 2 yone de trade etmeye calis abi...
                          Ben resmen patenti bana ait olan onemli 2 kuralimi cignedigimi farkettim...
                          "piyasa diplerdeyse ve en dusukten kapatiyorsa, gercek yukselis icin ertesigun daha asagisini gormeli"
                          "ama eger ertesigun gapli acip asagi vermiyorsa o gun en yuksekten kapatmaya gider ama o gun gordugu seviyeler bir sure ust sinir olarak kalir"

Pazartesi ve sali resmen bu 2 genellememe uygun hareket etti...

Not: bunlar Yazi diliyle sacma gelebilir ama acip bakarsaniz istatistiksel olarak tuttuklarini goreceksiniz.
                          Pori prensiplerini anlatmaya devam etti.....

Arkadaşlar en dipten kapanışlarla ilgili oldugu gibi tepeden olan kapanışlarla ilgili de aynı teorim vardı...

Eğer en yüksekten yaptığımız kapanış önemli direnc/tepe bolgesindeyse....
                          1)normalde Spot ertesigün o değerin üstünü görmeli.
                          2)ya da Spot eksi gapla açılır ve o gapı kapatmazsa kapanış en düşüklerden olur...

Yorum

• TALEBE
                            A-YI
                            • 24 Ekim 2010
                            • 1221

Bu yazıyı başka yerde yazdım.... Lazım olur...

"Özür" ,"enaniyetin" olduğu yerde pek mümkün değil....
                            Bazı insanlar , düz yolda yürürlerken , üçüncü adımdan sonra hır çıkarabilecekleri kişi bulamazlarsa kaldırım taşlarıyla bile kavga edebilirler....

Yaratılışları öyledir...

"Büyük filozof Beydabâ'nın Kelile ile Dimne" hikayelerindeki akrep gibi , kendini taşıyanı bile suyun ortasında sokar ve hep birlikte helak olur... "Mîzâcı budur".

Değişemezler.....

Orhan Gencebay'ın dediği gibi "beni böyle sev seveceksen, olduğum gibi göreceksen.."

İnsanları "bükemezsin" , "kırılırlar"......

"Simurg" , beyefendi bir arkadaş.... Zor bir işe talip..... İnsanları "kırmadan" yürümeye çalışıyor....

* * *

Peki..... Uysal mı olalım...? Baş mı eğelim..?

İstiklâl Marşımızın şairi ,
                            "Yumuşak başliysam kim demiş uysal koyunum.
                            Kesmeye gelir, ancak çekmeye gelmez boynum.." diyor...

Başbakan da "diklenmeden dik durmak" tanımı yapıyor.... Herkes kendi zaviyesinden "diklenmeden dik durduğunda " işler rayına girer...

Diye düşünüyorum....

Saygılarımla
                            talebe A-YI

Yorum

• TALEBE
                              A-YI
                              • 24 Ekim 2010
                              • 1221

BaBo dan.........

Bu noktadan hareketle gun gelecek biz de "yukarilari" isaret edecegiz.
                              Ancak, oncelikle Altin Vurus grafigindeki cikisin duzeltmesinin tamamlanmasi lazim.

Sayin muratteknik,
                              Ustteki son cumlem sizin sorulariniza da cevap veriyor.
                              Altin vurus topiki acildiginda 22 binlerde olan endeks 71 bin seviyesine gelerek "Altin Vurusunu" yapti.
                              Su anda yasanan ise bu Altin Vurusun duzeltmesidir.
                              Bu duzeltmeyi yaza yaza dilimde tuy, kalemimde guc bitti.

Teknik analiz "buyuk parayi takip etme" yontemidir.
                              Teknik Analiz ASLA "paraya yon verme yontemi" olmamistir.
                              Konuya bu acidan bakarsak, ben haddimi bilirim, dusus bitmedikce, yeni bir dip olusumu yasanmadikca, borsanin diger SAC ayaklari olarak defalarca izah ettigim FAİz ve DOVİZ de akan sular durulmadikca bu dusus ve bu duzeltme devam edecektir.

Bak arkadasim bu uzun cumle ile sana Altin bir anahtar veriyorum.
                              İsin Sirrini anlatiyorum.
                              Ama sen halen ky olarak anlamamazliktan geliyorsan ve 3 kurusluk grafik ile 5 kurusluk cizgin ile ve 10 kurusluk indikatorlerin ile Aslanlar gibi ZARAR etmeye devam ediyorsan, esas ben bu durumda hakkimi SANA HELAL ETMIYORUM.

Yorum

• TALEBE
                                A-YI
                                • 24 Ekim 2010
                                • 1221

Quanto abi bakın neler yazmış.....

16 Ocak 2012 Pazartesi

Toz Duman ortadan kalkarken

Biraz sitemde bulunmuşsunuz yazı gelmiyor diye, doğrudur haklısınız. Bunun iki tane sebebi var, birincisi kendi işlerim konusunda büyük bir değişikliğe gittim bir ikinci sebep ise. AB'nin aldığı büyük adımın piyasalara yansımasını net olarak görmek istedim.

İşin açıkcası, AB liderleri bir araya gelip gelip bir şeyler yapıyormuş gibi gösterdiler işe yaramadı. En son dönemeçte baktılar pabuç pahalı büyük bir adım atılmış gibi yaptılar. Ve klasik oyunları olana piyasaları bekletip vakit kazanmaya çalıştılar. o kadar karmaşık hale getirdiler ki olayı EFSF'den ECB'ye oradan yeni kurulan başka bir fona, ECB ona parayı vereckmiş de o bunu yapacakmış filan derken. Finansal atağı yapanlarda birşey anlamadı, oradan aldım oraya koydum , buradan aldım şuna koydum derken, işlerin netleşmeye başlaması için biraz zaman geçmesi gerekiyor idi.

Bu zaman zarfında AB'nin üstü kapalı olarak monetizasyona gittiğine yönelik bir takım spekülasyonlar yapıldı. Eğer bu monetizasyon yapılsa idi, kısa vadeli finansal piyasa baskısı ortadan kalkar idi. Bu arada bilmiyenler için yazayım; monetizasyon şudur, "kardeşim ben senin borcunu ödüyorum" diyerek, Merkez bankasına dönüp ne kadar borcun varsa o kadar para bastırır ödersin. Bunun enflasyonist bir etkisi olur, yani zaman içerisinde bunun acısı yavaş yavaş vatandaştan çıkar.

Uzun vadeli olarak Mali yapının yeniden düzenlenmesi konusunda bir takım prensiplerde anlaştılar.Bu aslında bu sorunun bir daha olmaması için yapılması gereken asıl tedavi idi. Ama piyasaları bu uzun vadeli çözümler ilgilendirmez, kısa vadede elinde bonosu olan ne yapacak , verdiği parayı geri alabilecek mi buna bakılır.
                                Yunanistan haricindeki ülkelere bakıyoruz zaten çünkü Yunanistan artık net olarak iflas etti sayılır. Her ne kadar yalan dolan , gönüllü borç indirimi filan da olsa hikaye, Yunanistan iflas etti.

Ben kafamda sorunları şimdi daha net hale getirdim, herhalde sırf bunun için bile hayır duası alırım.
                                AB'nin sorunlar;

-Uzun vadeli yapısal sorun
                                - Kısa Vadede halihazırda ödenmesi gereken borçlar
                                - Bir de bu süreç yönetilirken ( hem kısa vadeli hem uzun), var olan faizlerin daha da yükselerek işi daha da beter hale getirmesinin engellenmesi.
                                - Ortak şekilde karar verilip uygulanamaması ( liderlik eksikliği)

Uzun vadeli Sorun hakkında AB liderleri bir araya geldi ve Mali Birlik için anlaştılar. Bunun yasal altyapısı ve nasıl olacağı , nasıl uygulanacağı konusu belli olmasa bile en azından başıboşluk duygusu ortadan kalktı. "AB konusunda bir şeyler yapılacak " fikri uyandı. Sırf bu bile piyasalara can verdi lakin bunun devamında geçen onca zamanda bir ilerleme kaydedildi mi derseniz? Sanmıyorum! Yani lafa gelince herkes aman AB dağılmasın, dağılırsa vebali bende olmasın diyor ama bakalım Fransa artık harcamaları için Almanya'dan izin almak zorunda kalacağını anlayınca hala "Herşeye rağmen Euro'ya evet!" mi diyecek yoksa

Kısa vadeli Borçlardan, Yunanistan zaten borcunu bir kısmını gönüllü olarak bir güzel sildirdi. Muhtemelen bu kısımda yeterli olmayıp %100'ünü de sildirecek. kalan ülkelere sıkı mali disiplin getirdiler ama sırf bu kadar mali disiplin bile başlı başına resesyon için yeterli, ki bir de küçülen ekonomide iken borçların çevrilip ödenmesi daha da zorlaşır. Bunun yanında gerek Macaristan gerek Italya faizleri ve ihaleleri sıkıntı olmaya aday.

İhalelerin döndürülümesi; bu konuda ECB'ye şöyle bir görev verildi. Madem para basmıyorsun ( yani birebir girip piyasadan sıkıntıda olan ülke tahvillerini almıyorsun) o zaman bankalara sonsuz likidite ver ki onlar alsın bu tahvilleri. O da verdi. Sonuç, bankalar aldıkları likidite ile ellerindeki tahvilleri satmaya çalışırken bir yandan da ellerindeki boştaki parayı geri ECB'ye mevduat yaptılar! Şimdilik Italya faizlerini Italyan bankaları borçlanıp borçlanıp çeviriyorlar ama gözüken birşey var bu iş , yine döndürülemez.

Bütün bunlar olurken, global piyasalarda durum şu.
                                Bütün reel sektörün fikri 2012 ilk çeyrek zor geçer sonra kurtarırız.
                                Finansal oyuncuların büyük kısmı hem Avrupa hem de ABD piyasalarında short durumda idi, tabi piyasa bunu fark edince önce bir güzel onların canını yaktı. Amerika olaylardan bağımsızmışcasına çıktıkça çıktı. Allahtan stop-loss uygulamayı biliyorum ve canım yanmadan kaçmasını bildim. Ama Amerika o kadar çok çıktı ki şimdi
                                küçük yatırımcı beklentileri şöyle:

Bullish:49.14%Neutral:33.68%Bearish:17.18%
                                Ee şimdi herkes almış hisseyi , olumlu olarak bekliyor, kim alacak artık bu noktadan sonra?? Geride kalan %17 lik kesimde alsın biraz daha .. eee?? Nasıl gidecek Dow Jones daha da yukarı?

Biz de ise durum biraz daha farklı, global olumlu havaya hiç inanmadılar baştan beri, şimdi 52,500 olunca seviniyorlar. Farkında mısınız bilmiyorum ama 61,000 olunca da sevinmişlerdi. Hatırlatmak lazım bu insanlara bu endeks 72,000 den beri düşüyor. Yani olay bu! Düşüyor! Daha ne diyeyim? Sigortalar ellerde, ha bugün ha yarın demekle olmuyor, bu alet düşüyor. ben demiyorum, sayılar diyor!!!

Yorum

Working...
                                X

Debug Information