orta vade vob

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • karınca06
    KASAP
    • 12 Nisan 2009
    • 976

sevgılı dostlar yarının grafığı bence bu grafık olacak 1,4390-1,4225 ıkı gunluk aralık dolar kontratı ve artan pozısyon sayısı 18000
    egerki yarın bu 18000 poz kapatılmaz ve düşük acarak daha sonra yukselmeye baslar ve pozısyon sayısı artar ise 1,4390 yukarı kırıldığında
    dolar yukarı endeks aşağı gider......

acık poz sayısı artmaya baslar ve fıyat düşmeye devam ederse ben yanlış trendeyım ve yanlış düşünüyorum aşağıdakı yazdığım kişiye şapka cıkarmak gerekır.....

aşağı acılır ve hızlı şekilde apsd azalır ise zararlı zararı kabul edıyor kar eden bu kadar kar yeter dıyor bu harekette yıne benım için doların yukarı
    endeksın asağı gideceği anlamına gelecektır.

herkes bahar gulucuklerı atıyor Sevgılı Yiğit Bulut un ağzından cıkanı kulağı duyuyormu
    bılmıyorum 11250 kırılırsa endeks yıl sonuna 15000 e gider diyor yuh artık diyorum....

abd hazine bakanı g-20 toplantısından önce parite 1,41-1,42 arasıydı...doların daha fazla değer kaybedeceğini düşünmüyorum dedi.
    şimdi yine aynı yerde ve yukarıda bahsettıgım kişi parite için 1,45-1,50 usdtl içinde 1,30-1,15 diyor...
    ya abd hazine bakanı yanılıyor ya da sevgılı Yiğit Bulut .....

vobda kendi pozisyonum 90200 den kısa.....89500 üzeri görülürse stoplarım ama bence bu sefer doğru yoldayım.....

Yorum

• karınca06
      KASAP
      • 12 Nisan 2009
      • 976

eurusd de 1.40 yukarı kırılmadıkça trend bitmiştir...........

Yorum

• karınca06
        KASAP
        • 12 Nisan 2009
        • 976

karınca06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

abd hazine bakanı g-20 toplantısından önce parite 1,41-1,42 arasıydı...doların daha fazla değer kaybedeceğini düşünmüyorum dedi.
        şimdi yine aynı yerde ve yukarıda bahsettıgım kişi parite için 1,45-1,50 usdtl içinde 1,30-1,15 diyor...

vobda kendi pozisyonum 90200 den kısa.....89500 üzeri görülürse stoplarım ama bence bu sefer doğru yoldayım.....
        Parite için tehlike çanları çalıyor.Bunu bizim piyasa yapıcı kurumlar nasıl algılar ne yaparlar onu göreceğiz....

uzun zamandır gün içi seans izlemıyorum bugun 12.00-15.00 arası izleme fırsatı buldum ve sevgili
        buyuklerımızın ne kadar dogru bır karar aldığını bir kez daha gördum
        pıyasada kademeler 25 er puan değilde 50 şer 100 er artıyor ve azalıyordu kım alıyor kım satıyor gören yok tabikii istedikleri gibi at oynatsınlar...

buradan birkez daha yazıyorum sevgılı buyuklerım şeffaf olmak istiyorsanız toplam apsd ve pozısyon sayılarının görünmemesinide sağlayınız ben pıyasa yapıcı isem atıyorum 50000 uzun pozısyonum 30000
        shotrt pozısyonum olsa apsd 55000 olsa ky şimdi nerede bulmak zor mu işlemi ben yapayım belkı bunuda yapmak aklınıza gelmez ky de 5000 long 25000 short var.birde bunların maliyetlerını hesapla %3-4 le bır gunde mc ye düşür at paraları cebe....bugun dolar kontratta sabah saat 14.30 a kadar apsd değişimi -6000 idi yani toplam kontrat sayısının %8 i.akşam bu pozısyonlar tekrar acılmış -77 ile kapanmış bu kadar öngörüsüz bir piyasa yapıcılık olabilirmi sabahtan akşama ne oldu..yoksa bunların hepsı ky yı kandırmak için yapılan bir ayak oyunumudur.....birileri kuzu yu kurda bogdurmak için kararlar alıyor ise sadece adam değillermiş demek gerekir......

şimdide ihracatcıları voba bulaştırarak ihracatcılarımızın pıyasadaki işlerını vob da hedge etmeleri için
        formuller ve onları cezbedebılecek planlar üzerınde calışıyorlarmış.batırmadıkları bır onlar kalmıştı adamlar hedge edeceğiz diye pozisyon acarlar yok vade sonu vade değişimi yok temınat tamamla dıyerek onları da batırırlar.....

Yorum

• karınca06
          KASAP
          • 12 Nisan 2009
          • 976

çizgilerin kesiştiği yere dikkat 92500 kırılmadığı sürece hedef ilk aşamada 85900 oradan küçük bir tepki gelebilir daha sonra oranın kırılmasıyla
          asıl direnç 81850.....

Yorum

• karınca06
            KASAP
            • 12 Nisan 2009
            • 976

eurusd 1,3501 kırılırsa 1,3810-1,3890 aralıgına kadar yukselebılır.....

1,3501 kırılmazsada veya 1,38 ler görülsede orta vadede 1,08-1,05 e kadar düşüş sürebılır.......
            26 eylülde yukarıdaki yazıyı yazmışım ve biraz daha yukarı yaparak 1,42 lere kadar gitti ve dönüşü sert oldu normal şartlarda yıl sonu rallısı olurmu şüphesi olmasa cok rahatcana 1 dolar =1 euro yolculugu basladı dıyeceğim.aralık ılk haftasına kadar düşüş görünüyor.....

eurusd de 1.40 yukarı kırılmadıkça trend bitmiştir...........

1 euro =1 dolar olacak........

sevgılı dostlar mobius un söyledıklerıde aklınızın bir kenarında dursun yılbaşına kadar %20 duzeltme demişti..hoş haberturk yatırımcıyı sılkelemekmı ıstıyor dıye dalga gecercesıne yazılar yazdı ama.aynı genel yayın yönetmeni dün gece dow 10250 den 100 puan tepkı verınce bugun içinde dun 1000 puan satanlar bu sabah mal almak için birbirini ezecekler demişti 11450-11250 e 200 puan %50 sını gerı alarak düşüşe devam edeceğini tahmın edemeyen bir teknık analist.

Yorum

• karınca06
              KASAP
              • 12 Nisan 2009
              • 976

eurusd de 1,3360 cıvarlarından bır tepkı gelebılır.aksi halde 1,3075 e kadar yolu var.......

Yorum

• karınca06
                KASAP
                • 12 Nisan 2009
                • 976

pazartesi günü piyasalar yıl sonu için start alıyor ve ben dahil piyasada hemen hemen herkes yükseliş bekliyor.böyle zamanlarda duygusallığa yer olmadan grafık ve üzerındekı çizgilere uymak gerekır.120 dk lık grafıklerde 88000-90000 arası gri bölge.90000 üzeri yeşil 88000 altı ise kırmızı bölge.

eurusd de ise 1,3770 krıtık nokta da

Yorum

• karınca06
                  KASAP
                  • 12 Nisan 2009
                  • 976

en düşük 87850 görüldü ve yukarı döndü gercekleşen işlemler daha aşağı beklentılerımde hayal kırıklığı
                  yarattı ve elımdekı shortları kapattım.pazartesi günü mc saatınden sonrakı hareketler sert olursa bugune kadar bayramdakı short beklentımın aksıne long gırebılırım.
                  mezarlık ziyaretı nedebıyle ekran basında yoktum mc saatınden sonra yukarı yapmış ama yıne beklenen işlemler gercekleşmemış bayrama flat gırdım......

içimden geçen 81900 lerin gelmesi ama pıyasada olan bıtenler 81900 un görulmeyeceği gibi..şimdi çizgilere göre yapılması gereken 86100 üzeri 120 dk lık kapanışta long olmam gerekır ama tabıkıı olabılırsem...

neden long olmak gerekır pıyasada o kadar sacma işlemler oluyorki düşmemız için hiç bir neden yok sadece py nın long olanları stoplatmak için yaptığı bir gündü.eger pıyasa 81900 den daha aşağı giderse hatta yarın mc saatı bıttıkten sonra daha aşağılara gıdılmesı py denen mahlükatın hiç bir boktan anlamadığıdır.bakalım yarın akşam ne ile karşılaşacağız....

Yorum

• karınca06
                    KASAP
                    • 12 Nisan 2009
                    • 976

eurusd de 1,3360 cıvarlarından bır tepkı gelebılır.aksi halde 1,3075 e kadar yolu var.......

krıtık nokta ya dönecek ya da 1,3075 i boylayacak........

Yorum

• karınca06
                      KASAP
                      • 12 Nisan 2009
                      • 976

yenılen pehlivan güreşe doymazmış misali hacimsiz düşüş kaçtı çıkışı kaçırmayayım....

geceden 82000 e alış yazacağım gelırse stoplossuda 81000 otomatik yazılı.....yok buralara gelmezse 120 dk lık 86100 üzeri kapanış long
                      86100 altı kapanış tekrar stoploss.......

Yorum

• karınca06
                        KASAP
                        • 12 Nisan 2009
                        • 976

tehlikenin farkındamısınız.....................

yukarıdaki grafık dow 11250 ımkb 58000 dow 11200 ımkb 70800.kımse asagıyı düşünmüyor ve jöleli abim halen 14000 hayalleriyle
                        altın bazında grafiklerle millete mal alın demeye getiriyor.....pıyasa terse dönerde bir yerde eşitlenirsek cok canlar yanabilir.....

ya kardeşim her hafta programın var sen gelecek haftaya kadar ne olacak onu söyle seni kurtaracak tek şey yıl sonu rallisi buradan
                        asagı salınırda yılbaşında çift tepe olur ise o da suya düşer....iddialı konuşmayı sevmem ama izlediğim göstergeler bu vadedeki tepe kırılmadan
                        mal alan veya vob da long olan hayal kırıklığına uğrayabilir..dostların aklına hangi gösterge diye gelebilir calıştığı ispatlansın hep bırlıkte
                        paylaşırız....dostlar vade sonuna kadar yanılma payımı küçük görüyorum 300-500 puan alacağız dıye 1500-2000 puan kaybetmeyelım.....
                        arkadaşın maaşı kaç paradır bılmıyorum ama yazık denklem yazıyormuş......
                        beni yani milleti ben bılırım diye kandırmaya çalışıyor tek uyanık kendısı.....

1.40 üzeri eurdolar-11250 üzeri dow- 85 dolar üzeri petrol gerektırırmış 70000
                        puan üzeri imkb....bunu bılmeyen var mı?

adamın standart bir göstergesi olur grafık üzerinde çalış hangi ho üzerinde kalmış at grafige....
                        şimdi endeks 2 yılda çift dip yapsa veya %50 düzeltme yapsa sonra yukarı hareketle 100000-150000
                        e gitse şimdi bu adamlar bilmiş mi olacak.....

arkadas ben orta vade yorum yaparım dıyorsan 3 ayda bır program yap ne olacağını söyle
                        kısa vadede milletin beynini yıkama ve yanıltma......yoksa türkiyenin bugunkı mali durumunun
                        gelecekte avrupa ülkelerinde daha ıyı olacagını sokakta sorsan ülkenin %51 i zaten bılıyordur......

herkes bahar gulucuklerı atıyor Sevgılı Yiğit Bulut un ağzından cıkanı kulağı duyuyormu
                        bılmıyorum 11250 kırılırsa endeks yıl sonuna 15000 e gider diyor yuh artık diyorum....

bakalım yarın ne dıyecek......

Yorum

• karınca06
                          KASAP
                          • 12 Nisan 2009
                          • 976

85900-86100 aralığı önemlı nokta kırılırsa eskı tepelere kadar bır cıkış gelebılır....

kıramazsada ılk hedef aşağıda 82000.....

dolartl ve eurusdye dıkkat......

dolartl 1,4850 yı yukarı kırmamalı......

eurusd 1,3360 ın üzerıne cıkmalı....

yoksa bugunkı cıkış sadece feyk olarak kalabılır ve 82000 lerı tekrar zıyeret edebılırız....

dıpten 3000 puan cıkıpta py nın mallanmaması beni kıllandırdı......

Yorum

• karınca06
                            KASAP
                            • 12 Nisan 2009
                            • 976

82000 den longlar geldı normalde stoploss 81000 olması gerekıyordu ama otomatık stopploss koymadığım için stop olmadım.yarın için artı açılış olur ve öğleden önce 82000 cıvarı görulurse stoplarım...çünkü öğleden sonra kol kesmeler gelecek ve dıp sevıyeler tekrar zıyaret edılır dıye dusunuyorum...öğleden sonra eurusd 1,32 üzerınde olursa tekrar long olurum aksı takdırde eurusd de 1.3078 kırılırsa bır alt durak 1.28 vob da ise 82000 üzerine atamaz isek hedef 78000........

Yorum

• daroka
                              ......
                              • 24 Nisan 2009
                              • 362

Herşey aslında çok net ve açık önemli olan uyguluyabilmek...

saygılar....
                              YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım, bilgi, yorum ve tavsiyelerim "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.

Yorum

• karınca06
                                KASAP
                                • 12 Nisan 2009
                                • 976

82000 den longlar geldı normalde stoploss 81000 olması gerekıyordu ama otomatık stopploss koymadığım için stop olmadım.yarın için artı açılış olur ve öğleden önce 82000 cıvarı görulurse stoplarım...çünkü öğleden sonra kol kesmeler gelecek ve dıp sevıyeler tekrar zıyaret edılır dıye dusunuyorum...öğleden sonra eurusd 1,32 üzerınde olursa tekrar long olurum aksı takdırde eurusd de 1.3078 kırılırsa bır alt durak 1.28 vob da ise 82000 üzerine atamaz isek hedef 78000........
                                yukarıdakı yazıyı yazdım daha sonra finansonline hesabıma gırdım baktım ne var ne yok dıye baktım portfoyde pozısyon yok emırlerı actım baktımkı 82000 yazacağıma yanlışlıkla 72000 yazmışım ve işlem gercekleşmemiş....

yarın mc saatınden sonra eurusd 1,3078 den tepkı vermış olursa long olurum mc saatındekı 60 dk lık bar dıbının 50 puan altı stoplossum olur....

mc saatınden sonra akşama doğru 82000 kırılması ıle 82100 den geceye long gırdım yalnız pıyasada boğa sentımentı oldukca fazla ve bu pek hoşuma gıtmıyor bunun yanında parıtede kendını bırak 1,32 ustune atmayı 1,3078 ınde altına ındı.1,3078 üzerıne atamadıkca hedef 1,28 ler....tum bunlardan dolayı 82000 altı kesınlıkle stoploss noktamdır...

bu cıkışta buyuk ıhtımal 92500 lerı kırmadan max.88000 lere kadar bır tepkı yukselışı ve daha sonra 75000 hedef olarak bir düşüş beklıyorum.....75000 lerden sonra 100000 lı rakamları okuruz dıye dusunuyorum....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information