MEMSA Mensa Mensucat

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • siname
    Bağımlı
    • 18 Eylül 2013
    • 1034

spk yı aradım sizde arayın ankaradakini benden yazılı istedi bende dedimki hangi dilekçeme cevap gönderdiniz birde memsaya müfetiş atamamışlar hepsi bizi uyutmak içinmiş yalan dolan hepsi bizleri uyutmak içinmiş ben bunu anladım sizde isteyin müfetişin telefonunu her şeyin bistin tahtayı kapatmasının bile düzmece olduğunu göreceksiniz bist spk memsa ele ele Allah çoluğunuzdan çocuğunuzdan çıkarsın ertaş şöyleymiş ertaş böyleymiş bunların hepsi aynı sadece resimler farklı

Yorum

• exitus123
      Kıdemli
      • 17 Mart 2013
      • 3035

SPK yazılı dilekçemi gönderdim.

mail attım. klasik metinle bilgi edenmeme cevap verdiler.. JET yanıtla mail dönüyolar

Sayın ............

Sermaye piyasası mevzuatına http://www.spk.gov.tr adresinden ulaşmanız mümkündür.

Diğer yandan, Halka açık şirketlerin faaliyetleri ve mali tabloları Kurulumuzun ilgili birimleri tarafından izlenmekte, Kurulumuza ulaşan ihbar ve şikayetler de dikkate alınarak gerekli görülen hallerde ayrıntılı inceleme yapılmaktadır. Yapılan incelemeler sonucunda suç unsuru tespit edilmesi halinde ise sorumlular hakkında gerekli yasal işlemler tesis edilmekte ve inceleme sonuçları Kurulumuz haftalık bültenleri ile kamuya duyurulmaktadır.
      Bilgi edinilmesi rica olunur.

-----------------------------------------------------------------
      Başvuru Sahibi:.............
      Başvuru Tipi: Bilgi Edinme
      Başvuru Tarihi: 21.11.2013
      Başvuru Konusu: Şirketler
      Başvuru Sahibi E-Posta Adresi: .....
      Başvuru Sahibi Adresi: ....
      Başvuru İçeriği: Merkezi Kayıt Kurumu' nda ....... sicil numarasına sahip bireysel yatırımcıyım. BİST' de ortağı olduğum MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş (MEMSA)'nin 08.10.2013 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul toplantısına katıldım ve 11. Maddeye hayır oyu vererek ayrılma hakkımı kullandım. 0.46 TL değer ile ......adet hisse senedimi şirkete virman ettiğim halde olağanüstü genel kurul yapılalalı toplam 26 iş günü olduğu halde hala paramı alamadım. Bu şirkrtle ilgili ne gibi yaptırımınız olacaktır?

Yorum

• exitus123
        Kıdemli
        • 17 Mart 2013
        • 3035

12. madde 0.47 den ayrılan arkadaşların dilekçelerine Ticaret Bakanlığının 12 . maddeyi SPK nın onayı olmadan nasıl tescil edebileceğini de sorsunlar.

Kurumların birbirinden habersiz OGK 12. ve 13 maddeyi tescil etmesi hangi mantığa uymaktadır? (TÜRKİYE TİCARET SİCİL GAZETESİ İSTANBUL ŞİRKET SİCİL NO: 611326 MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR ANONİM ŞİRKETİ İLAN ÇIKIŞ TARİH: 31/10/2013 SAYI: 8433 SAYFA:523) Zamanında bunun için SPK sanırım 0.47 ayrılan kimse başvurmadı. Başvurulsayda faiğ bu kadar kolay kıvırtmazdı!!!

Yorum

• karot43
          Çalışkan
          • 17 Mart 2013
          • 2534

fait,sadece kıvırıyor panik yok,relakss...))spk'ya yüklenelim arkadaşlar...!!!
          AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
          GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE

Yorum

• karot43
            Çalışkan
            • 17 Mart 2013
            • 2534

ünlü bir düşünür ve aktivist derki: eğer bir yerde çok sık dinden sözediliyorsa:bilinki orada ya malınıza,ya canınıza,ya da vatanınıza kasıt vardır...!!!din tacirlerinin gerçek yüzünü görmek için spk'ya yüklenelim arkadaşlar...!!!

Yorum

• exitus123
              Kıdemli
              • 17 Mart 2013
              • 3035

Biz ayrıldık diye arkamızdan konuşanlar ve faiğ para ödememek için kıvırttığından sevinen arkadaşlara 9 ARALIK 2013 deki olağan genel kurula katılmalarını... Yeni Tadil metni 6. maddesine hayır oyu vermelerini istiyorum..

Bakalım bakim siz kaç milyon lot toplayacaksınız..

oturduğunuz yerden yazmak kolay, işi allaha havale etmek daha da kolay, yok alınterimle kazandım çoluk çoçuğumun rızkını yiyolar diyenler buyrun genel kurula bu şirketin hala nerdeyse %90 yakını KY da... Görelim sizleri 9 ARALIKTA.. Benim 3 lotum var birinize vekalet yollayabilirim..

Yorum

• exitus123
                Kıdemli
                • 17 Mart 2013
                • 3035

faiğ paşa paşa ödeyeceksin, şimdi faiziyle de ödemekle zorunlu kıldın kendi kendinin başını yaktın!!!!!!!!! 1 gün sonra bu paraları yatırsaydın bu kadar ortalık karışırmıydı...

babana söyle zaten 10 milyon lotu 1 TL alacaktı, biraz şirkete para havale etsin, ailece şirketleri kendinize borçlu etmeyi iyi bilirsin....

Yorum

• karot43
                  Çalışkan
                  • 17 Mart 2013
                  • 2534

exitus123 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Biz ayrıldık diye arkamızdan konuşanlar ve faiğ para ödememek için kıvırttığından sevinen arkadaşlara 9 ARALIK 2013 deki olağan genel kurula katılmalarını... Yeni Tadil metni 6. maddesine hayır oyu vermelerini istiyorum..

Bakalım bakim siz kaç milyon lot toplayacaksınız..

oturduğunuz yerden yazmak kolay, işi allaha havale etmek daha da kolay, yok alınterimle kazandım çoluk çoçuğumun rızkını yiyolar diyenler buyrun genel kurula bu şirketin hala nerdeyse %90 yakını KY da... Görelim sizleri 9 ARALIKTA.. Benim 3 lotum var birinize vekalet yollayabilirim..
                  bazı arkadaşlarımız istanbul'un yolunu bilmiyor...))evine araba göndersen hastalanırlar,sadece dua ederek,bunu tavsiye ederek faitin ekmeğine yağ sürerler...))

Yorum

• exitus123
                    Kıdemli
                    • 17 Mart 2013
                    • 3035

Veyahutta finlandiyalı kukla hisseleri satsın.. ordan ödersin aklımı seveyim ....

SPK bu finlandiyalı nerden buldu diyedemi yazsak T.C de başka hisse mi kalmadı yatırım yapıp genel kuruldada evet oyu verecek

Yorum

• exitus123
                      Kıdemli
                      • 17 Mart 2013
                      • 3035

Faiğ sanırım sen idam sehpasında kendi kendinin ipini çeken ilk yatırımcı olacaksın

Yorum

• Erendiz
                        Katılımcı
                        • 12 Eylül 2013
                        • 126

0312 219 67 81 vahdettin ertasin ozel faxi. Ayrilanlar bugun fax cekin. Hemen duzeltirler. Ben cekiyorum
                        SAYIN SPK BAŞKANI VAHDETTİN ERTAŞ BEYE
                        ANKARA
                        MEMSA kodlu hisse senedinde iki senedir yatırımcı konumundayım. En son yapılan genel kurulda ayrılma hakkımı kullandım ve şirkete sahip olduğum 333333 adet payı 11 Kasım 2013 günü virman yaptım. Ben bu kararı yürürlükte olan kanun ve tebliğler ile aldım ve bu durumda virmanlar bittikten en geç 10 gün sonra bana paylarımın bedeli ödenmesi gerekir. Oysa 20 Kasım 2013 de şirket KAP a gönderdiği özel durum açıklaması ile farklı bir süreci işletmek istediğini beyan etmektedir. Biz yatırımcılardan paylarımızı aldıktan sonra sürecin değiştirilmek istenmesi düpedüz sahtekarlıktır. Ben kararımı yürürlükte olan kanun ve tebliğler ile aldığıma göre sürecinde bu kanun ve tebliğlerde belirtildiği gibi işlemesi gerekir. Maalesef durum bu kadar açık olmasına rağmen bu şirketin SPK dan bu konuda izin istemeye cüret etmesi bile SPK içinde bazı kişi ve organların farklı bir düzene tabi oldukları izlenimi yaratmaktadır. SPK olarak kendi kurumunuzun güvenilirliğini ve inanılırlığını göstermek için bu şirkete gereken cevabı en kısa zamanda ve en ağır şekliyle vermeniz gerektiğine inanmaktayım.Üç kızımın geleceği için ayırdığım paramı bu sahtekarlardan kurtarmak istiyorum. Bir baba olan sizin beni anlayacağınızı ve bu işe hemen bir çözüm bulacağınıza inanıyorum.Saygılarımla arz ederim.*Adres:Hoşdere cad. No:139 21.11.2013Ayrancı And Lisesi Ersin RaylazANKARA Matematik ÖğretmeniTel: 0535 895 39 31
                        Ben bunu gönderdim. Sizde gönderim...

Yorum

• exitus123
                          Kıdemli
                          • 17 Mart 2013
                          • 3035

Borsagündeme de mail attım..

Daha önce MEMSA hakkında haber yapmıştınız ama dün tarihli MEMSA nın KAP haberiyle şirketin olağanüstü genel kurulda hayır oyu vererek ayrılma hakkını kullanan küçük yatırımcıların şirket tarafından nasıl oyalandığını (olağanüstü genel kurul yapıldıktan toplam 26 iş günü geçmesine rağmen) virman işlemini yaptığımız halde paramızı alamadığımızı neden haber yapmıyorsunuz?

Yorum

• exitus123
                            Kıdemli
                            • 17 Mart 2013
                            • 3035

Faiğ , küçük yatırımcı senin ipini çekecek bu gidişle...

Yorum

• exitus123
                              Kıdemli
                              • 17 Mart 2013
                              • 3035

borsagündem de haber...

AYRILMA HAKKI İÇİN GENEL KURULDA İTİRAZ VE ŞERH YETERLİ

SORU-Haziran 2011’den beri Memsa hissedarıyım. Şirket sermaye azaltımı ve bedelli sermaye artırımı için Olağanüstü Genel Kurul kararı çıkartmış. Ayrılma hakkının sınırını 2 milyon olarak belirlemiştir. 2 milyon sınırı konularak Genel Kurul’a nasılsa sınırın geçileceği algısı oluşturularak küçük yatırımcının gelmesi engellenmiştir.2 milyon sınırı geçilince Mehmet ULUTAŞ sınırı 7 milyona çıkartmış ve şirketin tüm istediği kararlar çıkartılmıştır. Ayrılma hakkını sadece 87 kişi kullanmış olup ne yapabiliriz?

Ömer Korkut

YANIT-Memsa 8 Ekim 2013 tarihinde gerçekleştirdiği Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda çıkarılmış sermayesini 162 milyon TL'den 35 milyon TL'ye indirilmesi ve eş zamanlı yapılacak bedelli sermaye artırımı ile 77 milyon TL'ye yükseltilmesine karar verdi. SPK ise gerek sermaye azaltımı ve artırımı nedeniyle gerekse Firma’nın, Volt Yatırım ile Mensa Gayrimenkul’ü alacak olması nedeniyle diğer hissedarlara ayrılma hakkının tanınmasını şart koştu.

Şirket, SPK’nın kararı çerçevesinde 8 Ekim 2013 tarihinde Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Genel Kurul’a katılıp da sermaye artırımı ya da yukarıda adını saydığımız firmalardan birisinin alımına itiraz eden ve bu itirazlarını şerh düşenler ayrılma hakkını kullanabilecek.

Ayrılma hakkı sermaye artırımına itirazlar için 0,46 TL’den, Volt Yatırım’ın alımına itiraz edenler için 0,47 TL’den ve Mensa Gayrimenkul’ün alımına itiraz edenler için 0,35 TL’den kullanılabilecek. Ancak tekrar hatırlatmak gerekir ki itirazın yapılan Genel Kurul’da tutanağa geçirilmesi gerekiyor. Sonradan yapılacak itiraz ayrılma hakkının kullanılmasına imkan tanımıyor. Ayrılma hakkının kullanılmasında fiyatın farklı olmasının nedeni, her konuya ilişkin kamuya yapılan açıklamanın farklı günlerde olmasından dolayı hissenin fiyatının da farklı olmasıyla alakalı.

Ayrılma hakkının herhangi bir şekilde sınırlandırılması okurumuzun düşündüğü gibi söz konusu değil. Yeter ki Genel Kurul’a katılıp itiraz ve şerh tutanağa işlenmiş olsun. Genel Kurul’da 2 milyon TL’den 7 milyon TL’ye çıkarılan husus, sermaye artırımı ya da bahsedilen firmaların alımlarının azami maliyet tutarı ile ilgili rakamlardır.

Tüm bunlardan ayrı olarak Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre; ayrılma hakkını kullanacak yatırımcının elindeki hissenin toplam nominal değeri 13 milyon 151 bin TL. Bu hisselerin satın alma maliyetleri ise 6 milyon 117 bin TL.

Memsa’nın gidişatından memnun olmayan yatırımcılar için ayrılma hakkının kullanılması bir fırsat olarak görülebilir. Neticede hissenin 20 Kasım 2013 tarihindeki 0,28 TL’den işlem gördüğü göz önüne alınırsa, verilen bedelin piyasa fiyatının bir hayli üstünde olduğu anlaşılacaktır.

Yorum

• exitus123
                                Kıdemli
                                • 17 Mart 2013
                                • 3035

http://www.borsagundem.com/haber/yat.../524482-236201

Yorum

Working...
                                X

Debug Information