MEMSA Mensa Mensucat

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • karot43
    Çalışkan
    • 17 Mart 2013
    • 2534

haydi fait,faruk'u,emel'i,avukatını ve babanı da al yanına...din kardeşliği adına spk'yı da unutma,haydi çakallar yandannnnnn...)) ...ooohhh,yandannnnnnnnnnnn......
    AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
    GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE

Yorum

• karot43
      Çalışkan
      • 17 Mart 2013
      • 2534

spk bugün yayınladığı bülten ile diyor ki:ey fait sana bir 10 gün izin,siz mensa yatırımcıları verin din kardeşimize kağıtları...))
      AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
      GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE

Yorum

• exitus123
        Kıdemli
        • 17 Mart 2013
        • 3035

9 aralıkta MU ve FU yüzüne tükürerek, yağmur yağmış yarabbim dedirtiriz

Faiğ bak bizi yine yollara döktürme... zaten alışığız istanbul havasını almaya...

Yorum

• exitus123
          Kıdemli
          • 17 Mart 2013
          • 3035

MU toplantı yeni bitmişti gariban ak sakallı Resul ( emekli olan çalışan ) seccadeyi sermek istedi, MU millet gitsin demişti..

Biz gidince bugüne kadar kıldığı namazlarda rabbimize bu kadar şükür etmemiştir... Hala bunlar başlarına büyük bela açtıklarının farkına buradan vardıracağız... 9 aralık için hazırlıklara başlayalım. Ayrılıpta hissesi olmayanlar 1 lot alsın bence 9 aralıkta GK bunlara o odayı dar edelim.....

Söz ile uslanmayanın hakkı kötektir derler ya, biz sadece o genel kurulu çok iyi çalıştıralım , ertelenirse tekrar katılalım taki bunlar gözaltına gidene kadar....

KY nın kendince sabrını zorlamak neymiş gösteririz...

Yorum

• exitus123
            Kıdemli
            • 17 Mart 2013
            • 3035

ALACAKLIYIZ ( faiziyle) + 3 lotlada ortağız faik....

Hesabını kitabını iyi yap...

Yorum

• siname
              Bağımlı
              • 18 Eylül 2013
              • 1034

arkadaşlar genel kurulda evet diyenleri unutmayalım yapmışken onlarında ocağına incir ağacı dikelim pek gerizekalıya benziyolardı ama olsun amaç kayserili diye herkeze kaldıramayacağını öğretmek nurulah beye onuda bildirdim

Yorum

• Intelligent
                Katılımcı
                • 12 Eylül 2013
                • 110

Karot hocam, ben de bir miktar aldım ve 9 aralıktaki toplatıya da katılmayı planlıyorum. Sermaya arttırımı / azaltımı öncesi paralar hesaba geçmezse bu toplantı olaylara gebe olur. Geçen sefer toplantı iptal olmasın diye herkes kuzu gibi sus pus olmuştu ama bu defa farklı olacak.

karot43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                bende de 67,000 var...100,000'e tamamlarım o güne kadar...

Yorum

• mmerbas
                  Yeni Üye
                  • 05 Ekim 2013
                  • 30

Yorum

• Intelligent
                    Katılımcı
                    • 12 Eylül 2013
                    • 110

Doktor teşekkür ederim. Elimde, daha önce platformda dolaşan ve MEMSA'daki dolambazlığı sıralı olarak anlatan metin var ama şimdi adamın kafası karışır. Önce, senin gönderdiğini bir sindirsin sonra bunu da mail olarak ben gönderebilirim.

exitus123 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    hakim hocam ;

1) Ben dilekçemi de yolladım.

2) Ayrıca; TÜRKİYE TİCARET SİCİL GAZETESİ , ŞİRKET SİCİL NO: 611326 MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR ANONİM ŞİRKETİ İLAN ÇIKIŞ TARİH: 31/10/2013 SAYI: 8433 SAYFA:523 de olağanüstü genel kurul kabul edilen 12. Ve 13. Maddeler SPK nın izni olmadan neden tescil edilmiştir?

EK te PDF dosyasında Sicil gazatesinin ilgili sayfaları mevcuttur.

Yorum

• exitus123
                      Kıdemli
                      • 17 Mart 2013
                      • 3035

karot abi ye yine liste yapma işi düşecek gibi..... 1 günümüz yine MEMSA için gidecek gibi...

Para o güne kadar faiziyle yatmasın o günü faiğ düşünsün....

O anlar, bizlerle muhattap olmamak ....... paşa paşa yatıracak.....

Yorum

• mmerbas
                        Yeni Üye
                        • 05 Ekim 2013
                        • 30

BGokrem@spk.gov.tr

Yorum

• Intelligent
                          Katılımcı
                          • 12 Eylül 2013
                          • 110

Ben de Nurullah bey'e aşağıdaki gibi bir mail attım.

Nurullah bey merhaba,

Özel sektörde çalışıyorum. Aylık maaşından az da olsa arttırabildiğim paramı getiri amaçlı olarak borsada değerlendirmeye çalışıyorum. Konu ile ilgili fazla bir tecrübe ve bilgi sahibi olmadığım için MENSA kodlu hisseyi aldım, iki senedir bu hissedeyim ve bir türlü çıkamadım. MENSA'nın sahipleri Ulutaş ailesidir ve yıllardır adeta küçük yatırımcının kanını emiyorlar. Yapılan düzenbazlıkları, oynanan oyunları, tutulmayan sözleri, söylenen yalanları vb. duysanız adeta kanınız donar. Binlerce KY'ya hayatı tam anlamıyla zehir ettiler ve hala devam ediyorlar.

3,24TL ve altında (Çoğunluğun ortalama maliyeti 1-1,5 TL aralığındadır ) MENSA hissesi alan küçük yatırımcılardan bazıları onca zararı (1 TL maliyetliler için %214 zarar ) göze alarak genel kurula katıldı ve 0,46/ 0,47'den ayrılma hakkı kazanmak istediler. Toplantı 08.10.2013 tarihinde yapıldı. Öncesinde yapılan düzenbazlıklardan bahsederek zamanınızı almak istemiyorum (Hisseyi 0,26'ya kadar düşürüp son bir aylık ortalamayı 0,26 tutmaya çalışarak bu fiyattan ayrılma hakları vermek istediler. Fakat, SPK buna izin vermedi ilk başvurunun yapıldığı tarihteki ortalama olan 0,46 / 0,47'den ayrılma hakkı verilmesini sağladı. KAP’da genel kurul gündemi ve sonuçlarını bulabilirsiniz)

11 ve 18 Kasım 2013 zaman aralığında virmanların yapılması için gerekli hesap numarasını KAP’da yayınladılar ve KY’nin çok büyük kısmı gerekli virmanları yaptı. Tüm işlemlerin SPK'nın ayrılmaya ilişkin belirlediği usul / esaslar çerçevesinde ve SPK yetkilisi kontrolünde yapıldığı için herhangi bir sıkıntı oluşmamasını ve tüm işlemlerin 20 iş gününde tamamlanmasını bekliyorduk. Firma tüm virmanları aldıktan sonra (18 Kasım 2013) 10 iş günü içerisinde bize ödeme yapması gerekirken 20 Kasım 2013'de KAP'a haber göndererek ödemelerin sermaya arttırımı / azaltımı sonrası yapılması için SPK'dan görüş isteneceğini belirten bir haber gönderdi. (Buradaki amaçları hisseleri 0,47’den satan KY’nin sermaye azaltımı öncesinden tekrar 0,26’dan hisseye girme ihtimali olabilir ve buna imkan tanımak istemiyorlar )

Şirket olağanüstü genel kurul sonrasında almış olduğu yönetim kurulu kararıyla ayrılma hakkını kullanan tüm ortakların kullanma talebinin karşılanacağını beyan etmiştir. Bu beyanı yapan şirketin gerekli ödemeleri yapacak sermayesi mevcuttur. ( Ödeme yapacak paraları var. Halkbank'da aldıkları ve bir türlü ödemedikleri kredi birkaç ay önce Taraf gazetesi tarafında gündeme getirilince 30 milyon TL'lik peşin ödeme teklif ettiler, Mehmet Ulutaş şirkete 10 milyon TL vermeyi taahhüt etmişti ) Sonuç itibarıyla, şirketin ödeme yapabilecek gücü bulunmaktadır ve genel kurul öncesi bunu zaten beyan etmişti.

Bizler devlet kurumu olan SPK'nın belirlediği usul ve esaslara güvenerek ayrılma hakkımızı kullandık ve ödemelerin de bu usul ve esaslar çerçevesinde yapılması gerekiyor. Aşağıdaki maddelerden de açıkca belirtildiği gibi KY'ye ödeme yapılmadan herhangi bir tescil de yapılamaz. (MENSA'nın Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Sonucuna http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgu...aspx?id=313926 linkinden ulaşabilirsiniz. )

Nurullah bey, normal koşullarda SPK’nın bu işlemi onaylamasını beklemiyorum. Sizden ricam bu konuya gereken hassasiyeti göstermeniz ve Ulutaşların yapmaya kalkıştığı bu usulsüzlüğe hayır demenizdir.

Konu ile ilgili olarak SPK’ya fakslamış olduğum bilgilere de ekteki Word dökümanında ulaşabilirsiniz.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Ayrılmaya İlişkin Maddeler;
                          (5) Ayrılma hakkının kullanılmasına ilişkin işleyiş süreci, fiyat ve ilgili işleme ilişkin
                          alınan yönetim kurulu kararı bağımsız yönetim kurulu üyelerinin oyu da belirtilmek üzere
                          KAP’ta açıklanır. Payları Borsada işlem görmeyen şirketlerin yönetim kurulu kararı ise
                          Kurulumuz ve ortaklık internet sitesinde açıklanır. Genel kurul toplantısına katılıp da olumsuz
                          oy kullanan ve muhalefet şerhini toplantı tutanağına işleten pay sahiplerine ortaklık tarafından
                          ayrılma hakkının kullanımını temin etmek için hazırlanacak form genel kurul gündemiyle
                          birlikte kamuya duyurulur. Bu formlar genel kurul toplantı tarihinden itibaren 10 iş günü içinde
                          iadeli taahhütlü ve noter tasdikli olarak ortaklığa gönderilir. Ortaklık, formun kendisine
                          teslimini izleyen 10 iş günü içerisinde payların devri karşılığında ödemeyi yapar. Ödemenin
                          geç yapılması halinde yasal faiz işletilir.

(6) Genel kurulların birleşme ve bölünmeye ilişkin olarak verdikleri kararlar, ayrılma
                          hakkını kullanacak pay sahiplerine yapılacak ödemeler tamamlanmadan tescil edilemez.

Yorum

• Intelligent
                            Katılımcı
                            • 12 Eylül 2013
                            • 110

Aşağıdaki mail'i attım.

Nurullah bey merhaba,

Özel sektörde çalışıyorum. Aylık maaşından az da olsa arttırabildiğim paramı getiri amaçlı olarak borsada değerlendirmeye çalışıyorum. Konu ile ilgili fazla bir tecrübe ve bilgi sahibi olmadığım için MENSA kodlu hisseyi aldım, iki senedir bu hissedeyim ve bir türlü çıkamadım. MENSA'nın sahipleri Ulutaş ailesidir ve yıllardır adeta küçük yatırımcının kanını emiyorlar. Yapılan düzenbazlıkları, oynanan oyunları, tutulmayan sözleri, söylenen yalanları vb. duysanız adeta kanınız donar. Binlerce KY'ya hayatı tam anlamıyla zehir ettiler ve hala devam ediyorlar.

3,24TL ve altında (Çoğunluğun ortalama maliyeti 1-1,5 TL aralığındadır ) MENSA hissesi alan küçük yatırımcılardan bazıları onca zararı (1 TL maliyetliler için %214 zarar ) göze alarak genel kurula katıldı ve 0,46/ 0,47'den ayrılma hakkı kazanmak istediler. Toplantı 08.10.2013 tarihinde yapıldı. Öncesinde yapılan düzenbazlıklardan bahsederek zamanınızı almak istemiyorum (Hisseyi 0,26'ya kadar düşürüp son bir aylık ortalamayı 0,26 tutmaya çalışarak bu fiyattan ayrılma hakları vermek istediler. Fakat, SPK buna izin vermedi ilk başvurunun yapıldığı tarihteki ortalama olan 0,46 / 0,47'den ayrılma hakkı verilmesini sağladı. KAP’da genel kurul gündemi ve sonuçlarını bulabilirsiniz)

11 ve 18 Kasım 2013 zaman aralığında virmanların yapılması için gerekli hesap numarasını KAP’da yayınladılar ve KY’nin çok büyük kısmı gerekli virmanları yaptı. Tüm işlemlerin SPK'nın ayrılmaya ilişkin belirlediği usul / esaslar çerçevesinde ve SPK yetkilisi kontrolünde yapıldığı için herhangi bir sıkıntı oluşmamasını ve tüm işlemlerin 20 iş gününde tamamlanmasını bekliyorduk. Firma tüm virmanları aldıktan sonra (18 Kasım 2013) 10 iş günü içerisinde bize ödeme yapması gerekirken 20 Kasım 2013'de KAP'a haber göndererek ödemelerin sermaya arttırımı / azaltımı sonrası yapılması için SPK'dan görüş isteneceğini belirten bir haber gönderdi. (Buradaki amaçları hisseleri 0,47’den satan KY’nin sermaye azaltımı öncesinden tekrar 0,26’dan hisseye girme ihtimali olabilir ve buna imkan tanımak istemiyorlar )

Şirket olağanüstü genel kurul sonrasında almış olduğu yönetim kurulu kararıyla ayrılma hakkını kullanan tüm ortakların kullanma talebinin karşılanacağını beyan etmiştir. Bu beyanı yapan şirketin gerekli ödemeleri yapacak sermayesi mevcuttur. ( Ödeme yapacak paraları var. Halkbank'da aldıkları ve bir türlü ödemedikleri kredi birkaç ay önce Taraf gazetesi tarafında gündeme getirilince 30 milyon TL'lik peşin ödeme teklif ettiler, Mehmet Ulutaş şirkete 10 milyon TL vermeyi taahhüt etmişti ) Sonuç itibarıyla, şirketin ödeme yapabilecek gücü bulunmaktadır ve genel kurul öncesi bunu zaten beyan etmişti.

Bizler devlet kurumu olan SPK'nın belirlediği usul ve esaslara güvenerek ayrılma hakkımızı kullandık ve ödemelerin de bu usul ve esaslar çerçevesinde yapılması gerekiyor. Aşağıdaki maddelerden de açıkca belirtildiği gibi KY'ye ödeme yapılmadan herhangi bir tescil de yapılamaz. (MENSA'nın Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Sonucuna http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgu...aspx?id=313926 linkinden ulaşabilirsiniz. )

Nurullah bey, normal koşullarda SPK’nın bu işlemi onaylamasını beklemiyorum. Sizden ricam bu konuya gereken hassasiyeti göstermeniz ve Ulutaşların yapmaya kalkıştığı bu usulsüzlüğe hayır demenizdir.

Konu ile ilgili olarak SPK’ya fakslamış olduğum bilgilere de ekteki Word dökümanında ulaşabilirsiniz.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Ayrılmaya İlişkin Maddeler;
                            (5) Ayrılma hakkının kullanılmasına ilişkin işleyiş süreci, fiyat ve ilgili işleme ilişkin
                            alınan yönetim kurulu kararı bağımsız yönetim kurulu üyelerinin oyu da belirtilmek üzere
                            KAP’ta açıklanır. Payları Borsada işlem görmeyen şirketlerin yönetim kurulu kararı ise
                            Kurulumuz ve ortaklık internet sitesinde açıklanır. Genel kurul toplantısına katılıp da olumsuz
                            oy kullanan ve muhalefet şerhini toplantı tutanağına işleten pay sahiplerine ortaklık tarafından
                            ayrılma hakkının kullanımını temin etmek için hazırlanacak form genel kurul gündemiyle
                            birlikte kamuya duyurulur. Bu formlar genel kurul toplantı tarihinden itibaren 10 iş günü içinde
                            iadeli taahhütlü ve noter tasdikli olarak ortaklığa gönderilir. Ortaklık, formun kendisine
                            teslimini izleyen 10 iş günü içerisinde payların devri karşılığında ödemeyi yapar. Ödemenin
                            geç yapılması halinde yasal faiz işletilir.

(6) Genel kurulların birleşme ve bölünmeye ilişkin olarak verdikleri kararlar, ayrılma
                            hakkını kullanacak pay sahiplerine yapılacak ödemeler tamamlanmadan tescil edilemez.

Yorum

• lidaki
                              Katılımcı
                              • 12 Eylül 2013
                              • 88

Sevgili arkadaşlar dershaneleri kapatılacak cemaat gibi oldunuz.Herşey aynı ne değişti mems yönetim kurulu mu, şerh koyanlar mı, bizim gibi koyamayanlar, yada koymayanlar mı?Sadece çıkarlar değişti.Korkmayın hiçbirşey olmaz (iflas açıklamadıkça)...

Yorum

• mmerbas
                                Yeni Üye
                                • 05 Ekim 2013
                                • 30

SPK' ye şikayet dilekcemi İNGİLİZCE yolladım. belki daha iyi anlarlar

Yorum

Working...
                                X

Debug Information