Kuşadası Feneri

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • yagmur
    Kıdemli
    • 29 Nisan 2008
    • 4717

sayın penguen

listenizden güzel kağıtlar çıktı yine)

izleyerek öğrenmeye çalışıyorum hareketli ortalamalar dışında dikkat edeceğimiz nelerdir?? ve günü gününe bu kağıtları nasıl buluyorsunuz? hangi veriler yol gösterici olabiliyor..
    açıkçası grafik okumayı öğrenmek istiyorum..kendi balığımı tutmak için...hamsi olsun ama benim olsun...balinalarla yarışamam))

emeğinize sağlık ,tebrikler,saygılar..
    Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• Penguen
      Mahdumu Kamil
      • 02 Mayıs 2008
      • 1387

Sn. Yağmur,

Listelerin hazırlanmasında benim bir payım, katkım yok. Bu sınıfta matematik ve yabancı dili pekiyi olan öğrencileri sırala dediğinizde makine zaten size listeyi veriyor. Helvayı hazırlarken hangi malzemeyi, ne oranda kullanacağınız ise sizin bilgi, beceri ve deneyiminize kalıyor.

Herkesin kullandığı standart ölçüleri kullanırsanız konfeksiyon atölyesindeki işçiden farkınız kalmıyor. Oturduğunuz mahallenin terzisi olmak ve fark yaratmak içinse başkalarından farklı bakış-görüş açılarına sahip olmanız ve kendi stilinizi oluşturmanız gerekiyor.

Mesela; herkes getiri düzeyine bakıp borsanın düne göre % 1 primli olduğunu düşünürken bendeniz piyasanın Doğan Grubu ve Petro-Kimya sektörü ile ayakta tutulduğu kanısını taşıyorum.

Parası çok olan aracı kurumda kendine tahsis edilen broker’a kendi bildiğince al-sat talimatı veriyor. Halbuki iktisat yasaları “nadir olanın kıymetli olduğunu” söylüyor. Yani küçük yatırımcının mirasyedi gibi davranma lüksü olmadığından her şeyi inceleyip araştırması ve alım-satımda ince eleyip sık dokuması gerekiyor. Ve sevdiği balıkların selameti için oturduğu salona koyduğu akvaryumun yemini-suyunu her gün kontrol etmesi şart oluyor.

Son olarak teknik analiz ile ilgilenen insanların piyasayı bir adım geriden takip ettiğini itiraf etmem gerekiyor. Elinde paleti, boyası, fırçası olanlar ortaya bir resim çıkarıp bunu sergiliyor. Sergiyi gezenler ise tabloya bakarak ressamın hangi duygu ve düşüncelerle bu tabloyu oluşturduğunu anlayıp yorumlamaya çalışıyor.

Gününüz güzel geçsin.

(İşin sırrını çözme kaygısı ön plana çıkınca; üstteki mesajda grafiği sağda olan hissenin dün ikinci ve bugün birinci seansta tavandan ve satıcısız işlem gördüğünü gözden kaçırmışsınız. )
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• yagmur
        Kıdemli
        • 29 Nisan 2008
        • 4717

sn penguen

derslerinizi takip ediyorum.grafiğin bilinmezliğini çözmek ayrıca oyun gibi geldiğinden çok zevk aldığım bir çalışma oluyor.işin sırrını çözme gibi bir kaygım asla olmadı..
        teşbih sanatını çok iyi kullanıyorsunuz o şekilde yanıt vermek istiyorum bende..
        her insanın damak lezzeti ve kesesi farklıdır..bende en lezzetli en ucuz ve taşıyabileceğim ağırlıkta balık tutmak istiyorum..deniz ya da göl balığı) o an yolum nereye düşerse...)
        saygılar..
        Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• Penguen
          Mahdumu Kamil
          • 02 Mayıs 2008
          • 1387

Çizgiler ve Tuzaklar

Sn. Yağmur,

Hiç kimse tüm gerçeği keşfettiğini, bütün soruların cevabını bildiğini söyleyemez. Vakıf oldukları olsa olsa uçsuz-bucaksız denizde bir su damlası kadardır.

El attığı işte başarılı olabilmesi için insanın konuya nufüz etmesi ve olayları yönlendirebilme gücüne sahip olması gerekir. Tribünde oturup maçı izleyen seyircinin sahaya inip topa vurma ve gol atma ihtimali de yoktur.

Sözü aşağıdaki grafiğe getirmeden önce böyle bir giriş yapmak gerekiyordu.

Hareketli ortalamalara göre işlem yapan bir küçük yatırımcının mavi çizginin yukarı kesildiği yerde alış, aşağı kesildiği yerde satış yaptığını farz edelim. Bu noktalar 4.38 ve 4.62 seviyelerinden geçmektedir. Ve 26 günlük sabrın sonunda elde edilen gelir % 5'tir. Halbuki dipten alıp tepeden satma başarısı gösteren güçlü elin tek günlük getirisi % 7 (5.00/4.60)'dir.

Uzun lafın kısası; grafik bize borsadan para kazanmanın kolay olmadığını, tekniğe inanan ve çizgilerin peşinde koşan küçük yatırımcının bir yere kadar başarı sağladığını ama sonuçta büyüklerin kurduğu tuzaklara yakalanmaktan kurtulamadığını gösteriyor.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• ARAGONN
            Tecrübeli
            • 11 Mayıs 2008
            • 321

Sn Hocam Çalışmalarınız için teşekkürler. Şu yarıyıl tatilinde biraz grafik öğrenmek istiyorum da ne yapacağımı kestiremedim. Grafiklere bön bön bakmak istemiyorum. Sizce nereden başlamalıyım yardımcı olursanız minnettar kalırım
            saygılar
            HERKES ÖLÜR AMA HERKES YAŞAMAZ

Yorum

• güneşş
              Tecrübeli
              • 08 Ocak 2008
              • 742

sn. penguen altın yorumu alabilirmiyim eğer vaktiniz varsa şimdiden tşk.

Yorum

• Penguen
                Mahdumu Kamil
                • 02 Mayıs 2008
                • 1387

Sn. ARAGONN,

Fiyatı başka yerlerde 35 TL'ye kadar çıkan ama Simurg Hoca'nın adını taşıyan Kitabevinde 17 TL'ye satılan Yaşar Erdinç'in Yatırımcı ve Teknik Analiz Sorgulanıyor kitabının ihtiyacınızı karşılayacağını düşünüyorum.

Simurg Kitabevinin linkini ve kitabın içeriğini aşağıya kopyalıyorum.

Kitapta Yer Alan Önemli Konu Başlıkları

Yatırımcı Cephesi
                Borsada Tahmin Yapılabilir mi?
                Bilgisayarda Teknik Analiz
                Teknik Analiz Sorgulanıyor
                Teknik Analiz ve Para Kazanmak
                Teknik Analizin Yapı Taşları
                Trend Analizleri
                Bu Göstergelere Dikkat
                Dünyada Yeni Teknik Analiz Göstergeleri
                Diğer Teknik Analiz Göstergeleri

Sn. Güneşş,

23/1 ve 27/1'de görülen kuvvetli alımlar sonrasında hisse 30/12'de gördüğü 3.40 zirvesini bugün tekrar ziyaret etmiş ve kapanışını da bu seviyeden yapmış. Buna rağmen hisse 3.38 satıcılı, 330 alıcılı kapanmış.

23/1'deki alımların 2.60, 27/1'deki alımların 2.85 seviyelerinde yoğunlaştığı görülüyor. Yani hisse ortalama maliyetlerin oluştuğu bölgelerden uzaklaşmış. Son 4 işlem gününde fiyat sert yukarıya giderken işlem hacmi günden güne düşmüş. Bu noktaya odaklanmak ve mevcut fiyattan hisse almak isteyen yatırımcı sayısının azaldığını söylemek mümkün.

60 Dakikalık grafikte desteği 3.17 seviyesinden geçen ve geçmiş dönemlerde sert aşağı-yukarı hareketleri izlenen hissenin kısa vadede soluklanacağı düşüncesindeyim.

Yorum

• güneşş
                  Tecrübeli
                  • 08 Ocak 2008
                  • 742

özür dilerim sn.penguen sizi yorduğum için ben maden olan altını sormuştum.bunu önce belirtmem gerekirdi lütfen kusuruma bakmayın.

Yorum

• gunguruk
                    Aktif
                    • 23 Mayıs 2007
                    • 191

[QUOTE=Penguen;44979]Sn. ARAGONN,

Fiyatı başka yerlerde 35 TL'ye kadar çıkan ama Simurg Hoca'nın adını taşıyan Kitabevinde 17 TL'ye satılan Yaşar Erdinç'in Yatırımcı ve Teknik Analiz Sorgulanıyor kitabının ihtiyacınızı karşılayacağını düşünüyorum.

Simurg Kitabevinin linkini ve kitabın içeriğini aşağıya kopyalıyorum.

Maliyeti 2 tl daha düşürelim ..15 TL

http://www.kulturtv.com.tr/kitap/331...gulan%C4%B1yor

Yorum

• Penguen
                      Mahdumu Kamil
                      • 02 Mayıs 2008
                      • 1387

Bir Trade Hikayesi

Dikkat ederseniz toplam işlem hacminde 2 nci sırada yer alan TERA’nın
                      ne alıcılar, ne satıcılar arasında olmadığını göreceksiniz.

Olsun. 0.54’ten 97.935 adet hisse alır ve aldığınız hisseleri 0.51’den satarsınız.

Bu işlem sonrasında cebinizden çıkan 53.139 TL 50.635 TL olarak size geri dönse de
                      2.504 TL kayıp karşılığında hissede hacim yaratmış olursunuz.

Sn. Güneşş,

Chicago'da faaliyet gösteren Vadeli Altın Borsası (COMEX)'ndaki son işlemlere göre
                      Altın'ın 60 dakikalık grafiği aşağıdaki gibidir.

Last edited by Penguen; 29 Ocak 2009, 15:47.

Yorum

• Penguen
                        Mahdumu Kamil
                        • 02 Mayıs 2008
                        • 1387

XU100 Saatlik Grafik

XU100 saatlik grafiği aşağıdadır.

Grafikte 26.400 desteğinin bugün saat 11:15'te aşağı geçildiği, 26.100 desteğinin ise saat 15:15'te zedelendiği görülmektedir.

Günlük grafiğe bakıldığında XU100'ün 25.800 bölgesine kadar bir geri çekilmeyi tolere edebileceği anlaşılsa da endeksin güçlü görünümünü yitirdiği söylenebilir.

Yorum

• ketenhelva
                          ..................
                          • 10 Aralık 2008
                          • 1488

sebebi

sayın penguen;tera bunu neden yapar.böyle yapınca ne olur yada nasıl bir yol açılmış olur..
                          her şey olacağına varır..

Yorum

• ARAGONN
                            Tecrübeli
                            • 11 Mayıs 2008
                            • 321

Teşekkür ederim Hocam en kısa süredee edineceğim.
                            Saygılar
                            HERKES ÖLÜR AMA HERKES YAŞAMAZ

Yorum

• ÇAKAL
                              Ağa'nın Adamı
                              • 27 Haziran 2007
                              • 2545

Sn.abim diyorlarki şubat ayı borsa için dert ayı olacakmış.Ben de diyorum ki 7.600 -8.300 arası dow da mallarını toplarlar.Buralar maliyetlenme yeri DOW için.Bizi bilemem.Bakarsın yarın gireriz İsrail'e. Ve ilk kalkış dow'da olur.2 yıl içinde de en az 20.000 li seviyeleri görür.
                              Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
                              Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)

Yorum

• Penguen
                                Mahdumu Kamil
                                • 02 Mayıs 2008
                                • 1387

Sn. Ketenhelva,

Bu işlemi kurumsal değil de bireysel olarak değerlendirmek daha doğru olur. TERA’nın takas bakiyesi sıfır olduğuna göre herhangi bir virman işleminden de söz edilemez. En fazla nara atmaya kalkan bir yeni yetmeye mahallenin kabadayıları tokadı basmış diyebiliriz.

Sn. ARAGONN,

Ankara’da oturduğunuza göre Sn. Gunguruk’un önerisi sizin için daha makul ve makbul görünüyor.

Sevgili ÇAKAL,

Yeniler ne yapar bilmiyorum ama eskiler Şubat ayında, karne tatili zamanı çocuklarını alır Uludağ’a giderdi.

DJI’nın 20 bin olduğu yerde İMKB’nin 90 bin olması gerekir ki bu durum şu an için benim hayallerimin sınırını aşıyor.

Mevla mevcutlardan mahrum etmesin, bizim için yeterlidir. Tutup komşunun kapısını çalarsak komşu da bizim kapımızı çalar. Üstelik ayağına kurşun sıkan biri tutup ben sahaya çıkıp gol atacağım derse ona hangi ayakla topa vuracaksın diye sual etmek gerekir.

İyi hafta sonları dilerim.
                                Last edited by Penguen; 31 Ocak 2009, 13:32.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information