Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Öncelikle iyi bayramlar...bi de mühendis hocaya ne oldu...?
Merhaba sn. marjiman Mühendis kendi isteğiyle sanırım siteden ayrılma kararı aldı. Sayfası da bir süre yanlış anlaşılmalara sebep olmaması için kilitli olarak tutuldu ve sonrasında siteden kaldırıldı. Sanırım kendisi başka bir isim altında hisse.net'te normal olarak yazmaya devam ediyor.
Daha önceki yorumumdan farklı değişen birşey yok. 100 ve 95 seviyesinde geçen bir yatay ve bir kanal desteği mevcut. 2 -3 hafta içinde kanal desteği de 100 YTL seviyesine çıkacak. Dolayısı ile 100 YTL seviyesi çok önemli. Burası kırılırsa uzun vadeli alt kanal çizgileri 75 ve 45 YTL seviyeleri muhtemel tutunacağı güçlü destek noktaları. Düşmez gözüyle bakmayın. Daha önce de belirttiğim gibi 45 YTL seviyesi üzerinde kaldığı müddetçe uzun vadeli yükseliş trendi içersinde hareket ediyor demektir.
üstad1m bu topic lerin çogu ilgisizlikten çürümüs bi el atsan1z...
Gerekeni zamanında söyledik. Bu zamanda ne hisse analizi yapılır ne de hisse alınır yada satılır yorumu yapılabilir. Yol halen karanlık çıkmaz sokak mı yoksa çıkar mı bilinmez.
sayın murat erişkin temel analizlerde biz ky hali ortada bilanço ve mali tablolarda nelere dikkat etmeliyiz bununla ilgili bir çalışmanız var mı?
Merhaba kişilerin analiz şekli farklı oluyor açıkçası. Bana göre şirketin sermayesi, Öz sermayesi ve bilanço karlılığının birbirlerine oranları benim için çok önemlidir. Özellikle Özsermayenin sermayeden düşük olması gibi bir durumu kabul edemem. Elbetki böyle şirketlerin hisselerinde de alım satım yaparım ama kısa bir süre içerisinde çıkarım. Çünkü bu tür hisseler tepkilerini ya bir beklenti ya da teknik olarak verirler. Oysa genel olarak Temel Analiz uzun vade yatırımlar için kullanılır. Bu sebeple er yada geç hisseler temel durumlarını göz önünde tutmaya başlarlar. Şirketin dönem karlılığının da Öz sermaye içindeki oranı hissenin uzun süreli fiyatlanmasında çok etkilidir.
Bunun yanında şirketin aktif - pasif ve alacak - borç dengelerinin de göz önünde bulundurulması gereklidir. Özellikle borçlu şirketlerden uzak durulması yada illa pozisyon açılacaksa kısa ve uzun vadeli borç değerlendirmesi yapılması uygun olur.
Merhaba kişilerin analiz şekli farklı oluyor açıkçası. Bana göre şirketin sermayesi, Öz sermayesi ve bilanço karlılığının birbirlerine oranları benim için çok önemlidir. Özellikle Özsermayenin sermayeden düşük olması gibi bir durumu kabul edemem. Elbetki böyle şirketlerin hisselerinde de alım satım yaparım ama kısa bir süre içerisinde çıkarım. Çünkü bu tür hisseler tepkilerini ya bir beklenti ya da teknik olarak verirler. Oysa genel olarak Temel Analiz uzun vade yatırımlar için kullanılır. Bu sebeple er yada geç hisseler temel durumlarını göz önünde tutmaya başlarlar. Şirketin dönem karlılığının da Öz sermaye içindeki oranı hissenin uzun süreli fiyatlanmasında çok etkilidir.
Bunun yanında şirketin aktif - pasif ve alacak - borç dengelerinin de göz önünde bulundurulması gereklidir. Özellikle borçlu şirketlerden uzak durulması yada illa pozisyon açılacaksa kısa ve uzun vadeli borç değerlendirmesi yapılması uygun olur.
teşekkür ederim paylaşım için teknik analiz eğitimi aldım ama temel analizde pek iyi değilim
Beni
Bir hecenle,
İki silüetinle
Üç şaşkın gözlerinle çizele
Muratbey iyi akşamlar. Tav niçin bu kadar düşüyor .Bu fiyatlardan orta vadeli alım önerirmisiniz Yoksa biraz daha bekleyelm mi. Trşrkkürler.
BAŞARISIZ HALKA ARZ MI YOKSA İKİNCİ HALKA ARZ MI DENİLMELİ?
Hissenin şu anki PD/DD değeri 0,97 yani neredeyse gerçek değeri. Peki şuanki fiyatına göre (2,5 YTL) 1,5 yıl önce 10 YTL civarında bir fiyattan halka arz gerçekleştiyse gerçek değerinin kaç katı fiyattan halka arz edilmiş bu hisse ve NİÇİN? Kimse bunu denetlemiyor mu? Aklıma gelen ilk soru bu hisseleri gerçek değerinin yaklaşık 4 katı fiyattan kim almış ve niçin sürekli zararla satmış?
Bunun iki cevabı var.
1. Günlük al-satlar ile maliyeti buraya kadar düşürdüler ve bu işten yine karla çıkmayı bildiler.(Sizce ne kadar bir ihtimal verilebilir bu şıkka?)
2. İkincisi ise kendi hisselerini bir şekilde arzda satın alıp (Ne de olsa 10 YTL den arz edilmiş bir hisseye bizim yatırımcımız 7,5 YTL ye geriledi deyip balıklama atlar) ufak zararlarla halka yedirmek. Yani çifte arz. Olur mu olur. Peki size sorum böyle birşey varsa bu adam zarar mı yazmıştır yoksa şirketini kat ve kat bir fiyattan geriye çekip, halka pazarlayarak cebini mi doldurmuştur?
Düşüş süresince, daha doğrusu kriz ortamı bitinceye kadar hisse bazında yorumlar yanlış yönlendirmelere sebep olacağı için bu tür yanıtları istemeyerek cevapsız bırakacağım maalesef. Size söyleyeceğim tek şey her ne kadar sert düşüş yaşarsa yaşasın, yükselişler de beklentisi olan ve temeli sağlam ucuzlamış hisseler daha sert cevaplar verecektir.
Yorum