Mur@t ERİŞKİN'le Analiz....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • financer
    Bağımlı
    • 08 Mayıs 2008
    • 128

xrelated Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sevgili Murat çokça kaybetmiş biri olarak, bugün biraz hisseye girdim, stoplossumu da fiyat olarak değil, zaman olarak koydum.. bakalım hayırlısı olsun, ancak bu sefer ilk kez bidon olmayan hisselere girdim..haa diyeceksin ki, lehman bidon muydu, değildi.. ama sanırım 150 tane bidon batar bi tane lehman ancak batar.. bakalım ne olacak.. sevgi ve saygıyla..sen yine doğru bildiklerini yaz, seni takip ediyoruz..

Kardeş keşke acele etmeseydin.

Bu kriz kolay kolay atlatılabilecek tarzda bir kriz değil.

Endeks kağıtlarının alınabileceği en kötü zamanı seçmissin.

Dışarda banka iflasları konuşulurken, içerde de gündem yolsuzluklara odaklanmış durumda.

Özellikle bu deniz fenerinin altından çok şeyler çıkacak gibi duruyor.

Doğan medyası bombaları patlatıyor, hergün bir yolsuzluk haberi yayınlıyor.

Dikkatli olmakta ve dışarda kalıp da resmin bütününü görmek en güzeli bence.

Bol kazançlar...
    [B]POZİTİF DÜŞÜN, [I]HEDEFLERİN OLSUN[/I], [I]BAŞARIRSIN[/I]![/B]

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
      Bağımlı
      • 05 Temmuz 2007
      • 1019

Ne bu yaww. Sitede in cin top oynuyor. Bu kadar mı durum kötü?

Yorum

• stockbroker
        Master
        • 28 Temmuz 2008
        • 4807

Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Ne bu yaww. Sitede in cin top oynuyor. Bu kadar mı durum kötü?
        Burası dip diyene,daha aşağı düşmez diyene malı çakıyorlar.

Millet de ne yapacağını şaşırmış her gün düşen fiyatları dehşetle izliyor.

Bu arada, topikteki enka ile ilgili yazılarımı alıntılamak için uygun zamanı bekliyorum.

Yorum

• radyolog
          OKURYAZAR
          • 03 Ağustos 2008
          • 24027

epey bir ziüredir bana mail göndermeyen ( adını bile bilmediğim :() bir sürü AK mudur nedir bellmem belirsiz bir ton mail aldım bu akşam saat 1945 itibarı ile )

hepsi aynı şeyi söylüyor

waaayyyy ABD de bilmem ne bankası batttı

aslında buların YARISI KAPATILMALI İDİ :081:

bazısı ise daha ilginç :YENİ FIRSATLAR DOĞABİLİR

DAHA DA ÖTESİ VAR : türk yatırımcısı ne yapmalı

ve takiben bir ton dolar,EMTİA (petrol, altın , bakır,bilmemne madeni ) ile ilgili TA ler

kısaca dostlar

en baba ( ne demekse) ekonomistler bile neye uğradığını bilemeyecek durumda

ben nemi yapıyorum

ALLAHA ŞÜKÜR KAATLARIMDA UZUN VADELİ YATIRIMCI OLDUM GENE
          DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
            Bağımlı
            • 05 Temmuz 2007
            • 1019

radyolog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

ALLAHA ŞÜKÜR KAATLARIMDA UZUN VADELİ YATIRIMCI OLDUM GENE
            Doğru hissede bulunduğunuz zaman hiçbirşey olmaz emin olun.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
              Bağımlı
              • 05 Temmuz 2007
              • 1019

stockbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Burası dip diyene,daha aşağı düşmez diyene malı çakıyorlar.

Millet de ne yapacağını şaşırmış her gün düşen fiyatları dehşetle izliyor.

Bu arada, topikteki enka ile ilgili yazılarımı alıntılamak için uygun zamanı bekliyorum.
              Ben de ne adamım yaaw. Borsa çıkarken zarar üzerine zarar yazıyorduk. Düşüşten bu yana alımlarımda %10 karı yakaladık.

Enkai dediğimiz gibi düşüşle birlikte 10 desteğini sert bir şekilde aşağı kırdı. Hadi bakalım stocbrokerım benimkileri de yanına eklersin.

Yorum

• stockbroker
                Master
                • 28 Temmuz 2008
                • 4807

Ben de ne adamım yaaw. Borsa çıkarken zarar üzerine zarar yazıyorduk. Düşüşten bu yana alımlarımda %10 karı yakaladık.

Enkai dediğimiz gibi düşüşle birlikte 10 desteğini sert bir şekilde aşağı kırdı. Hadi bakalım stocbrokerım benimkileri de yanına eklersin.
                Mevzu ben bildim,sen bildin konusu değil ki hocam...

"Bshev'i yukardan almışsın, sorun yukardan maliyet yapmak" anlamında mesajın üzerine ben de aşağıdaki mesajları yazdım.

Madem hissenin zirvesinin dibinin neresi olduğunu yıllar önceden bilebiliyorsak, aradan bir sürü zaman geçtikten sonra pahalı fiyattan alım yapmışın demenin kimseye faydası olmadığını anlatmaya çalışmıştım.O zamanki piyasa koşullarını, beklentileri, hisseyi bilmeden, grafiklere vaya temel verilere bakıp sen aldığında PD/DD' si fazlaymış, F/K' sı yüksekmiş,fiyat zirvedeymiş diye yorum yapmak doğru sonuç vermeyebilir. O zaman,örneğin F/K oranı 2,5 gibi komik değerlerde iken 1 YTL den KRDMD alıp %30 zararda olan yatırımcıya ne diyeceğiz?

Enka hissesi alacakları burası zirve diye şimdiden uyarmayıp, fiyat düştükten sonra çok yukardan maliyet yapmışsınız diye yorum yaparsan bu mesajımı hatırlatacağımı ifade etmiştim.

O gün gelirse hatırlatacağım, ömrümüz yeterse...

Ayrıca, aylık Trix göstergesine bakıp "Bshev uzun vadede kazandıracak" öngörünüzü de doğaldır ki yakından takip ediyorum.

Sadece yanlış alımlara bir örnek vermek istedim.

Sn. stockbroker 1994'te sadece 1000 adet vestel hissesi alan birisinin 2000 yılında ne kadar parası oluyor? Ben hesaplayamadım.

Bir de 2000 yılında şimdiki fiyatına göre 9,3 fiyattan bu hisseye bulaşan bir hissedar ne kadar zararda?
                Bu mantıkla düşünmek kimi zaman yanılgıya düşürebilir.Bunun sonu yoktur çünkü.Tepenin tepe, dibin dip olduğu yıllar sonra bakarsanız görünür.

O zaman ben de size şöyle birşey sunayım.

Bir kaç ay önce temeli sağlam beklentileri mevcut diye 13,00 YTL seviyelerinden uzun vadeli yatırım amacıyla Enka İnşaat hissesi alan için bundan 1-2 yıl sonra hisse değeri 5 YTL seviyelerinde gezdiği zaman,şimdilerde sesi çıkmayanlar o zaman ortaya çıkıp şöyle diyecekler.

"Ama kardeşim siz de gidip zirveden hisse almışsınız.5,50 den maliyet yapan adam için sorun yok.

Anlatabildim mi?
                1-2 sene sonra ölmez sağ kalırsak,o zaman topiğe Enkai grafiği koyup Vestel için yaptığınız yorumu yaparsanız ben de çıkıp diyecem ki Murat hocam, yatırımcı zirveden pahalı almış malı bilmem kaç kat prim prim yapmış hisseyi almış.Niye uyarmadınız diye?

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                  Bağımlı
                  • 05 Temmuz 2007
                  • 1019

Aslında anlatmak istediğim tam olarak bu değildi. Sanırım yazımda bıkmış abimden bir örnek verecektim onu sildim. Onunla beraber teknik bir açıklamayı da sildim. Biz analizlerimizi sadece belirli kıstaslara göer yapıyoruz. Evet dediğiniz gibi her dibin dibi her tepenin de tepesi var. Ama yine de 5 dakikalıktan aylığa kadar tüm göstergeleri inceleyip yatırımlarımızı bir daha gözden geçirsek en azından yüzdesel olarak şansımızı arttırırız. Özelden attığım yazımda sadece (macd) verisini bile inceleseniz ne demek istediğimi anlayabilirsiniz. Söylediğiniz hissede aylık macd dönüşlerinde sadece 2000 yılından bugüne ortalama %100 lük prim ve geri çekilmeler mevcut ve şu an tekrar 0 çizgisinin aşağısından bir dönüş gerçekleştiriyor.
                  Aynı örnekte enkai için aylık grafikte risk çok. Elbetki bir yerden tekrar geriye dönecek ama Bu seviyelerden bunu görerek almak ne kadar akılcı olur bilemem.

Tam olarak anlatmak istediğim bu;

Uzun vade için BSHEV bana göre kazandıracak.

Her zaman takdire şayan bulduğum enkai için aylık grafikte iki ay öncesine kadar yukarı potansiyeli yüksek buluyordum. Ama bu grafik beni korkutmaya başladı.

Yorum

• MAGGGMA
                    ...................
                    • 12 Haziran 2007
                    • 1375

Arkadaşlar şu kozaya bir bakın size zahmet, nerden alım denenebilir,denesekmi...

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                      Bağımlı
                      • 05 Temmuz 2007
                      • 1019

MAGGGMA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Arkadaşlar şu kozaya bir bakın size zahmet, nerden alım denenebilir,denesekmi...
                      1,2 de kırılırsa 0,8'den alıcıyım.

Yorum

• MAGGGMA
                        ...................
                        • 12 Haziran 2007
                        • 1375

1,2 de kırılırsa 0,8'den alıcıyım.
                        Endeksin olmazı kalmadı artık neden olmasın

Yorum

• ramazanakdere
                          Yeni üye
                          • 12 Temmuz 2008
                          • 11

sayın murat bey;
                          asyab alım için neresi uygun sizce,yorumunuz için şimdiden teşekkür

Yorum

• tractact
                            TOBOma
                            • 19 Kasım 2007
                            • 560

ramazanakdere Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            sayın murat bey;

murat bey gelene kadar belki bu grafik idare eder... 1,85 önemli bir fiyat ASYAB için...

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                              Bağımlı
                              • 05 Temmuz 2007
                              • 1019

ramazanakdere Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              sayın murat bey;
                              tractact Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              http://img225.imageshack.us/img225/1716/asyab1lz7.jpg

murat bey gelene kadar belki bu grafik idare eder... 1,85 önemli bir fiyat ASYAB için...
                              Gerekli bilgileri zaten tractact arkadaşım vermiş. Ben biraz daha genel bir şekilde borsayı yorumlamak istiyorum. Bu son günleri herkes panik atak olarak tanımlıyor. Ne kadar sürer bilinmez ama çoğu hisse bu kriz atlatılınca yeniden yukarı ataklarına başlayacaktır. Bu durum ise çoğu aylık grafiklerde "Ayı Tuzağı" olarak benimsediğimiz durumu ortaya çıkaracak. Ayının pençesini ensesinde hissedenler dökülecek kalanlar ise tekrar yukarı dönüşü yakalayacak. Bu tür zamanlarda grafikler böyle ayı veya boğa tuzakları ile delinir. Yani grafikler devre dışı kalır. Peki hangi hisseler bu tuzaklardan kurtulacak? Yada hangi kişiler dönüşte şanslı olacak?

-- Hissesini düşüş öncesi elinden çıkaranlar doğru hisseleri uygun fiyatlardan yakalarsa bu sert, aldatıcı düşüş yaşayan sağlam hisselerden yararlanacaktır.
                              -- Tekrar yukarı olası dönüş yapacak endeks ile hareketlenecek sağlam hisselere sahip olan kişiler kazanmaya devam edecektir.

Bu iki seçenekten ise çıkaracağımız sonuç ise şu anda ne hisse satılır ne de hisse alınır. Bekleyelim görelim.

Yorum

• usta0560
                                Katılımcı
                                • 21 Şubat 2008
                                • 91

Doğru hissede bulunduğunuz zaman hiçbirşey olmaz emin olun.
                                murat bey tekfen de açgözlülük yaptım satmadım.şu anda pis yuvarlandık.1 yıl dokunmayacağım bir parayla yatırdım.tekfen azerilere gitti.526 milyon euro gibi para nakitleri vat.bu paradan yatırımcya bir şeyler düşer mi?tekfen in önünün açıkolduğunu düşüyorum.alımları başladı mı?yorumlar mısın?

Yorum

Working...
                                X

Debug Information