Mur@t ERİŞKİN'le Analiz....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • derya
    Yasaklı
    • 14 Ocak 2008
    • 177

murat erişkin slm borrsa ptesi nasıl olabilir savaş çıktı ya rusya gürcistan arasında borsa etkilenirmi çok amerika borsası % 2,65 artıda kapattı buda olumlu gelişme

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
      Bağımlı
      • 05 Temmuz 2007
      • 1019

derya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      murat erişkin slm borrsa ptesi nasıl olabilir savaş çıktı ya rusya gürcistan arasında borsa etkilenirmi çok amerika borsası % 2,65 artıda kapattı buda olumlu gelişme
      Sn. derya sn. KUTERO'nun bölümünde yazdığım yazıyı alıntı şeklinde ekliyorum.

Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı
      Sayın servet öncelikle bu olaya savaş diyebilmek için çok erken. Ben bizim TÜRK medyası kadar yaygara koparan bir medya görmedim açıkçası. Bu olayı çatışma olarak adlandırabilirsiniz, saldırı olarak adlandırabilirsiniz ama şu anda savaş diye adlandıramazsınız. Ben olayın kısa süre içerisinde kapatılacağını düşünüyorum.

Kaldı ki IMKB'deki günlükçü oyuncular bunu kullanırlar mı bilemem ama özellikle yabancı olmak üzere büyük düşünen yatırımcıların mal çıkacaklarını düşünmüyorum. Endeks için de halen ikinci GAP'ın doldurulması için 39.000 seviyelerine bir kısa yolculuk yapabileceğini düşünüyorum. Ama bunu bir düzeltme dalgası olarak algılamak gerekir.

Yorum

• derya
        Yasaklı
        • 14 Ocak 2008
        • 177

slm murat erişkin aşağıdaki yazını anlamı yorumlarmısınız

10 Ağustos 2008 MENDERES, HAKSIZ KAZANÇ SAĞLADIĞI ŞİRKETLERDEN PARASINI GERİ ALACAKSPK, 7,5 milyon YTL’nin geri almasına, aksi taktirde şirket hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Menderes Tekstil’in, ilişkili olduğu şirketlere haksız olarak aktardığı toplam 7,5 milyon YTL’sini geri almasına, aksi taktirde şirket hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.
        Kurul, Menderes Tekstil’in ilişkili taraf işlemleri ile ilgili yapılan inceleme sonucunu karara bağladı. Menderes Tekstil’in 31 Mart 2003-31 Aralık 2007 tarihleri arasında yönetim ve sermaye bakımından ilişkili olduğu Akça Holding, Osman Akça Tarım Ürünleri ve Akça Yağ şirketinden olan ticari olmayan alacaklarının nemalandırılmasına ilişkin uygulamalar sonucunda, Akça Holding’e aktarılan 1 milyon 534 bin YTL, Osman Akça Tarım Ürünleri’ne aktarılan 1 milyon 591 bin YTL ve Akça Yağ’a aktarılan 75 bin 199 YTL’nin kanuni ticari faizi
        ile birlikte Menderes’e iade edilmesinin istenmesine karar verildi. Verilen süre içerisinde iade işleminin gerçekleşmemesi durumunda ise sorumlu yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunulacak.
        Menderes Tekstil tarafından Akça Holding ile yapılan ticari işlemlerde emsaline göre bariz şekilde uzun vade süresi ve düşük vade farkı uygulanması veya hiç vade farkı uygulanmaması nedeniyle Akça Holding’e aktarılan toplam 3 milyon 756 bin YTL’nin kanuni ticari faizi ile birlikte Menderes’e iade edilmesinin istenmesi kararı da alındı. Aynı şekilde, verilen süre içerisinde iade işleminin gerçekleşmemesi durumunda sorumlu yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunulacak.
        Menderes Tekstil tarafından, Selin Tekstil ile yapılan ticari işlemlerde vade farkı uygulanmaması nedeniyle bu şirkete aktarılan toplam 559 bin 82 YTL’nin kanuni ticari faizi ile birlikte iade edilmesinin istenmesine, verilen süre içerisinde iade işleminin gerçekleşmemesi durumunda ise sorumlu yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunulmasına da karar verildi.
        Menderes Tekstil’in toplamda 7 milyon 517 bin YTL’sini geri alması gerekecek.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
          Bağımlı
          • 05 Temmuz 2007
          • 1019

10 Ağustos 2008 MENDERES, HAKSIZ KAZANÇ SAĞLADIĞI ŞİRKETLERDEN PARASINI GERİ ALACAKSPK, 7,5 milyon YTL’nin geri almasına, aksi taktirde şirket hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Menderes Tekstil’in, ilişkili olduğu şirketlere haksız olarak aktardığı toplam 7,5 milyon YTL’sini geri almasına, aksi taktirde şirket hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.
          Kurul, Menderes Tekstil’in ilişkili taraf işlemleri ile ilgili yapılan inceleme sonucunu karara bağladı. Menderes Tekstil’in 31 Mart 2003-31 Aralık 2007 tarihleri arasında yönetim ve sermaye bakımından ilişkili olduğu Akça Holding, Osman Akça Tarım Ürünleri ve Akça Yağ şirketinden olan ticari olmayan alacaklarının nemalandırılmasına ilişkin uygulamalar sonucunda, Akça Holding’e aktarılan 1 milyon 534 bin YTL, Osman Akça Tarım Ürünleri’ne aktarılan 1 milyon 591 bin YTL ve Akça Yağ’a aktarılan 75 bin 199 YTL’nin kanuni ticari faizi
          ile birlikte Menderes’e iade edilmesinin istenmesine karar verildi. Verilen süre içerisinde iade işleminin gerçekleşmemesi durumunda ise sorumlu yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunulacak.
          Menderes Tekstil tarafından Akça Holding ile yapılan ticari işlemlerde emsaline göre bariz şekilde uzun vade süresi ve düşük vade farkı uygulanması veya hiç vade farkı uygulanmaması nedeniyle Akça Holding’e aktarılan toplam 3 milyon 756 bin YTL’nin kanuni ticari faizi ile birlikte Menderes’e iade edilmesinin istenmesi kararı da alındı. Aynı şekilde, verilen süre içerisinde iade işleminin gerçekleşmemesi durumunda sorumlu yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunulacak.
          Menderes Tekstil tarafından, Selin Tekstil ile yapılan ticari işlemlerde vade farkı uygulanmaması nedeniyle bu şirkete aktarılan toplam 559 bin 82 YTL’nin kanuni ticari faizi ile birlikte iade edilmesinin istenmesine, verilen süre içerisinde iade işleminin gerçekleşmemesi durumunda ise sorumlu yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunulmasına da karar verildi.
          Öncelikle geçmiş olsun diyelim. Biz ne kadar 30 kuruşluk hisselere bulaşmayın, bu hisselerin eğer fiyatları burdaysa vardır bir bildikleri, para kolay kazanılmıyor desek te sizler yine bildiğinizi okuyorsunuz. Bir para bir şirketten diğerine haksız olarak niçin aktarılır? Bir bunu düşünün ben size bu konuda tek bir söz bile etmeyeceğim. SPK'yı kutluyorum.

Pazartesi bunun hisseye nasıl yansıyacağını hep beraber göreceğiz. Arkadaşlar tekrar hatırlatıyorum her hissenin bulunduğu seviyesinden daha aşağı düşecek bir seviyesi vardır. Lütfen yatırım yaparken seçtiğiniz şirketi artısı ve eksisi ile iyi değerlendirin.

Yorum

• haskan
            Aktif
            • 29 Mart 2008
            • 143

sayın hocam vakko nun grafiğine bir bakmanız mümkünmü hisseyi tutmamda yarar varmı sizce ne dersiniz

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
              Bağımlı
              • 05 Temmuz 2007
              • 1019

haskan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              sayın hocam vakko nun grafiğine bir bakmanız mümkünmü hisseyi tutmamda yarar varmı sizce ne dersiniz
              Birkaç sayfa geride cuma gününün yorumları var. Halen değişen birşey yok.

Yorum

• haskan
                Aktif
                • 29 Mart 2008
                • 143

cok teşekkür ederim

Yorum

• derya
                  Yasaklı
                  • 14 Ocak 2008
                  • 177

Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Öncelikle geçmiş olsun diyelim. Biz ne kadar 30 kuruşluk hisselere bulaşmayın, bu hisselerin eğer fiyatları burdaysa vardır bir bildikleri, para kolay kazanılmıyor desek te sizler yine bildiğinizi okuyorsunuz. Bir para bir şirketten diğerine haksız olarak niçin aktarılır? Bir bunu düşünün ben size bu konuda tek bir söz bile etmeyeceğim. SPK'yı kutluyorum.

Pazartesi bunun hisseye nasıl yansıyacağını hep beraber göreceğiz. Arkadaşlar tekrar hatırlatıyorum her hissenin bulunduğu seviyesinden daha aşağı düşecek bir seviyesi vardır. Lütfen yatırım yaparken seçtiğiniz şirketi artısı ve eksisi ile iyi değerlendirin.

çok kötü bir haber olarakmı yorumlamamız gerekir yoksa şirkeye para geleceği için mi iyi olarak yorumlamamız gerekir bakalım yarın ne kadar düşecek siz mndrs kaç seviyelerine düşer tahmininiz

Yorum

• saydami
                    Katılımcı
                    • 22 Mart 2008
                    • 81

alkim ve vkfyt hakkında destek ve dirençlerini öğrenebilirmiyim şimdiden teşekkür ederim.

Yorum

• ÇAKAL
                      Ağa'nın Adamı
                      • 27 Haziran 2007
                      • 2545

Yeni mi farketmiş SPK,hayret.
                      Olumlu yansır hisseye bence.
                      Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
                      Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                        Bağımlı
                        • 05 Temmuz 2007
                        • 1019

saydami Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        alkim ve vkfyt hakkında destek ve dirençlerini öğrenebilirmiyim şimdiden teşekkür ederim.
                        Vakıf Yatırım 04.07.2008 tarihinde başladığı kanal desteğini aşağı kırmış durumda. Her ne kadar indikatörler sat vermemiş olsa da, Kullandığım 4 güvenilir Ortalamadan, 9 günlük EMA, 14 günlük WMA ortalamalarını aşağı kesmiş durumda. 1,12 seviyesinde bulunan 21 günlük SMA ve TMA ortalamalarının altına sarkması durumunda ise 1 YTL desteğine tekrar geri dönebilir. Yukarıda ise 1,18 ve 1,23 dirençleri ilk geçilmesi gereken dirençler.

ALKIM, ilk desteği 7.6, ilk direnci ise 8,85 seviyesinde. İndikatörler son günkü düşüş ile aşağı dönmüş durumda. Kısa süreli aşağı sarkma olabilir.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                          Bağımlı
                          • 05 Temmuz 2007
                          • 1019

ÇAKAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Yeni mi farketmiş SPK,hayret.
                          Olumlu yansır hisseye bence.

Sn. Çakalım, açıkçası yarın beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor. Yapılan işlemin ne olduğu belli. Burada SPK'nın amacı, "Şirket sahiplerini korumak değil, şirketin tüzel kişiliğini korumaktır." Sonuçta şirket sahipleri öyle yada böyle aralıklarla bu parayı şirketin dışına aktarmayı başarmışlar ve bu durum farkedilmiştir. SPK ise Şirket Tüzel Kişiliğini korumak için bu işlemi başlatmıştır. Bilmeyen arkadaşlar için şunu belirtmek isterim. İster şirketin patronu, ister sahibi, isterse 7 ced'den kurucusu olsun kanunlara göre şirketten istediği gibi para çıkaramaz.

Sonuçta olumlu kullanılacak bir şey değil. Şirketin kasasına ekstradan bir para girmiyor. Daha önce kendi kasasından çıkan para bu. Ama oyuncular bunu nereye çekerler bilemem. Yarın ister yukarı ister aşağı gitsin, bundan sonra isterse %1000 kazandırsın, bu tür davranışlarından dolayı, benim için 5 kuruşluk bir şirkettir.

Saygılarımı sunuyorum.

Yorum

• batikborsaci
                            Yeni üye
                            • 28 Temmuz 2008
                            • 16

murat hocam deneme amacli kutpo almistim satis yaptim hesaba para gecmedi. bir zamanlarda frigoda ayni seyi yasamistim 2 gun sonra gecmisti. bu seneddemi borsa oyunculari yuzunden sakıncali gruba giren tur senedlerden

Yorum

• AYEDAY
                              Yeni üye
                              • 16 Mayıs 2008
                              • 25

uSTAT GUNAYDIN..

Yorum

• narin
                                Aktif
                                • 23 Mayıs 2008
                                • 187

murat üstat olmks vanet akalt parsn nasıl kısada sence

Yorum

Working...
                                X

Debug Information