Mur@t ERİŞKİN'le Analiz....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Mur@T_ERISKIN
    Bağımlı
    • 05 Temmuz 2007
    • 1019

dentist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    üstat uzun vadede beklesem sizce gübref nerelere gelir mesela ne kadar zamanda diyeyim
    Sn. dentist. uzun vadede elbet ki kazandıracaktır. Ama size bir fiyat veremem böyle bir durumda sizi yönlendirmiş olurum. Bundan yaklaşık bir - iki ay kadar önce sorulan sorulara hep "pahalı, çok riskli, dikkatli olunması gerekir" dediğimde hisse 35 - 45 YTL aralığındaydı. Hisse 50 YTL iken yine soruldu. Yine "çok pahalı dikkat edilmesi gerekir" dedim. Ama maalesef ben bunları söylediğimde ve hisse her tavan yada tavana yakın kapanarak beklenti oluşturulduğunda arkadaşlar, dalga geçer gibi yazılarla "Üstat noldu gübre tavan kapadı" imalarında bulundular. İşte sonuç ortada. Bizde 12 - 13 yılın acı, tatlı tecrübeleriyle dolu bir birikim var. Emin olun kimsenin kötülüğünü istemiyoruz. Bazen yazdıklarımızın arasında hatalı yorumlar da oluyor ama bu kadarı da olsun artık değil mi?

Şimdi önceleri yazdığım bir yorumu tekrarlamak istiyorum. Son kapanışlarıyla beraber, BAGFAS'ın PD/DD değeri 2,49, GUBRE'nin 3,92 dir. Yani kesinlikle fiyatlarına aldanmayın. BAGFAS, GÜBRE'ye göre yine ucuzdur. Bazı arkadaşlar gibi sakın ola bagfaş bu fiyatlarda gübre de bu fiyatlara gelir mi diye düşünmeyin. Hisselerin değeri çok ve çok gerçek değerinin üzerindedir. Nacizane tavsiyem tepki çıkışıyla beraber maliyet düşürme için yeniden yatırımınızı gözden geçirmeniz. 35 altının risklerinden bahsetmiştim. Umarım daha fazla düşmezler.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
      Bağımlı
      • 05 Temmuz 2007
      • 1019

ozanzade Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Murat ve financer hocam artık elele verir bir portföy yaparsınız umarım, ALTINYILDIZ başta olmak üzere bize bir yorum yapın hocam, bir elin nesi iki elin sesli TAVANLARI olurmuş.
      Sn. ozanzade benim dikkatimi çeken ve orta ve uzun vade takip ettiğim hisseler bellidir. Sn. financer'in de kendi alım yaptığı ve yorumlarda bulunduğu bir portföyü bulunuyor ve ne güzeldir ki çoğu hisse ikimizinde takibinde. Fakat bunlar kesinlikle alım tavsiyeleri olarak algılanmamalı. Nice hisseler bu hisselerden daha çok kazandıracaktır yada kazandırıyor. ALTIN gibi hisselerle niçin ilgilenmediğimi sizlere şöyle anlatmak istiyorum. Seans içerisinde birçok hisse "ben çıkıyorum, hadi beni al" nidasıyla hareketlerde bulunuyor. Bu hisseler risk taşıdığından sizlerle paylaşmayı uygun bulmuyorum. Ama bazen PKENT gibi bir uyarı çekip alımlarda bulunuyorum. Nitekim Pkent yazımı yazdığım çarşamba gününden cuma gününe kadar, bu hissede dört defa alım satım yaptım. Bir düşünün ALTIN gibi sığ bir tahtaya bulaşmış olsam ve böyle bir başka hisse fırsatı yakalamış olsam elimdeki yüklü parayı çıkabilir miyim. Öncelerinde bir defa bulaştım ve başka bir fırsat değerlendirmek istediğimde aşağıdaki 4 kademeyi silmek zorunda kaldım:36_1_13: Bu yüzden böyle hisselerle ilgileniyorsanız kısa vade düşünmeyin derim.

Yorum

• mbey
        Yeni üye
        • 15 Mayıs 2008
        • 5

hocam ykgyo ile ilgili bilgi verebilirmisiniz satış olayı ne kadar hareketlendirir.yksgr gibi olabilir mi teşekkürler

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
          Bağımlı
          • 05 Temmuz 2007
          • 1019

mbey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          hocam ykgyo ile ilgili bilgi verebilirmisiniz satış olayı ne kadar hareketlendirir.yksgr gibi olabilir mi teşekkürler
          2,7 ve 3,28 dirençleri mevcut. Göstergeleri çok güzel. Hareketin devamının ne kadar olacağını kesitrmek zor. Dirençlerin denenme ihtimali çok yüksek. Zaten elinizde yoksa pazartesi büyük ihtimal alış imkanı vermeyeceklerdir. Ondan sonrası da benim için riskli konuma geçiyor. Eğer pazartesi alım imkanı verirse zaten pek yükseliş beklemiyorlar demektir.:36_1_13: Benim şahsi fikrim kaçan balıkları kovalayacağıma pusuya yatıp gelen balıklara bakmak olur.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
            Bağımlı
            • 05 Temmuz 2007
            • 1019

can81 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Murat hocam sngyo 4.44 kapanış.yaptı.Olataya takıldığından beri %23 prim yaptı.Halada alımlar devam ediyor.Hatfa sonu detaylı bir analiz yaparsanız sevinirim.Yoksa dillendirilmemesi gereken sngyo muydu?
            60 dakikalık veriler hissenin toparlanma eğiliminde olduğunu fakat biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu gösteriyor.

Günlük veriler hissenin düşüş eğiliminde olduğunu fakat göstergelerin artık ucuzladığını gösteriyor.

Takas verileri 2 aylık dönemin ilk ayında yapıkredinin alımlarını ikinci ayda (özellikle son 10 günde) EFG'nin alımlarını gösteriyor. Bu arada Deutsche de alım yapmış. Satanlar yabancı ya da yabancı görünümünde bıyıklılar olsa da alım yapan kurumların imkb'ye alım bilgilerini göndermesi ve alımların toplu yapılması güzel bir durum. EFG nin alım ort. 4,5 Deutsche'nin ise 4,66 civarı. Bu veriler hissenin 3,66 dip seviyesinden sonraki verileri. Niçin 2 aylık takas koyduğumu düşünürseniz diye belirtmek istedim.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
              Bağımlı
              • 05 Temmuz 2007
              • 1019

Önceki çalışmamızın devamıdır...
              Son üç gün içinde gelen haberler.
              ***SNGYO*** Sinpas Gayrimenkul Yatirim Ortakligi A.S. ile ilgili olarak EFG Istanbul Menkul Degerler A.S.'den gelen yazi; 23/07/2008 tarihinde Sinpas Gayrimenkul Yatirim Ortakligi A.S. hisseleri ile ilgili olarak 4.5398 YTL fiyat araligindan 530.058 adet alis islemi Autonomy Master Fund Ltd. ortakliginca gerceklestirilmistir. ***SNGYO*** (24/07/2008 - 09:04:36)

***SNGYO*** Sinpas Gayrimenkul Yatirim Ortakligi A.S. ile ilgili olarak EFG Istanbul Menkul Degerler A.S.'den gelen yazi; 24.07.2008 tarihinde Sinpas Gayrimenkul Yatirim Ortakligi A.S. hisseleri ile ilgili olarak 4.5348 YTL fiyat araligindan 144.260 adet alis islemi Autonomy Master Fund Ltd. ortakliginca gerceklestirilmistir. ***SNGYO*** (25/07/2008 - 09:07:56)

***SNGYO*** Sinpas Gayrimenkul Yatirim Ortakligi A.S. ile ilgili olarak Sinpas Yapi Endustrisi ve Ticaret A.S. 'nden gelen yazi: 24 Temmuz 2008 tarihinde Sinpas Gayrimenkul Yatirim Ortakligi A.S hisse senetleri ile ilgili olarak 4.62 fiyat araligindan 50.000 adet alis islemi tarafimizca gerceklestirilmistir. ***SNGYO*** (25/07/2008 - 09:08:57)

***SNGYO*** Sinpas Gayrimenkul Yatirim Ortakligi A.S ile ilgili olarak Ahmet Celik'ten gelen yazi: 24 Temmuz 2008 tarihinde Sinpas Gayrimenkul Yatirim Ortakligi A.S hisse senetleri ile ilgili olarak 4,56/4,58 fiyat araligindan 100.000 adet alis islemi tarafimca gerceklestirilmistir. ***SNGYO*** (25/07/2008 - 09:08:59)

En ilgi çekici alım işlemini de aşağıya ekliyorum.

***SNGYO*** SINPAS GAYRIMENKUL YATIRIM ORTAKLIGI A.S.
              ILE ILGILI OLARAK SINPAS YAPI ENDUSTRISI VE TICARET A.S.`DEN GELEN YAZI; 15 TEMMUZ 2008 TARIHINDE SINPAS GAYRIMENKUL YATIRIM ORTAKLIGI A.S. HISSELERI ILE ILGILI OLARAK 4,6470 FIYAT ARALIGINDAN 1.000.000 ADET ALIS ISLEMI TARAFIMIZCA GERCEKLESTIRILMISTIR. ***SNGYO***

Aşağıdaki internet sitesinden şirket ile ilgili işlemleri görebilirsiniz.

Yorum

• can81
                Seyirci Üye
                • 08 Haziran 2008
                • 62

Murat hocam sngyo hk çalışmandan dolayı sagolasın.Hakkını helal et.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                  Bağımlı
                  • 05 Temmuz 2007
                  • 1019

can81 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Murat hocam sngyo hk çalışmandan dolayı sagolasın.Hakkını helal et.
                  Teşekkür ederim sn can81. Umarım yardımcı olmuşumdur. Hissenin yukarı dönüşünde bir terslik olmaz ise tekrar bilgilendiririm topici. Siz de hakkınızı helal edin.

Yorum

• şahin
                    Katılımcı
                    • 25 Haziran 2008
                    • 69

murat hocam oltaya takılanalrdan işfini bi yorumlar mısınız saygılar

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                      Bağımlı
                      • 05 Temmuz 2007
                      • 1019

EGCYO Yorum;

Hissede 1 YTL seviyesinde satışların artmasıyla başlayan düşüşün, 0,7 seviyesindeki desteğinde hacimin azalması ve günlük oluşan hareket marjının kısalması ile sonlanmaya başladığı görülmektedir. 0,7 seviyesinin 2004 yılında direnç, 2005 yılında destek, 2008 yılında da destek ve direnç olarak sürekli çalışması bu seviyenin gücünü göstermektedir. 0,48 ve 0,6 dip seviyelerinden geçen kısa vadeli alt kanal desteği de son kapanış fiyatından geçmektedir. Buradan anlaşılacak olay bir kaç gün içinde yukarı hareket yaparsa kanal desteğinin üzerinde kalmayı başaracağıdır. Eğer kanal desteğini sağa doğru geçilirse yatay trendin başlaması daha muhtemeldir.
                      Olası yükseliş için günlük kapanış değerinin EMA ve WMA ortalamalarını yukarı kesmesi, dolayısı ile de bu iki değerlerin yatay veya yukarı doğru hareketlenmesi gereklidir. Sonrasında EMA ve WMA ortalamalarının, kapanış değeriyle birlikte SMA ve TMA ortalamalarını yukarı kesmesi gerekir ki bu yükselişin teyidini sağlamış olur. Bu hareket ne kadar sert olursa hissenin hareket marjı ivmesi de o kadar yüksek olur. Düşüş başlangıcı olarak ta kapanış değerinin EMA ve WMA değerinin altına sarkması gereklidir. Grafik incelemesi ne kadar kısa süreli grafik üzerinde kullanılırsa o kadar sağlıklı sonuç verir. Günlük hareketleri yakalamak için 5 dakikalık grafiklerin kullanılması gibi. Genel olarak tüm hisselerde bu durum HO'lara göre alım ve satım tercihlerinde kullanılabilir. Aynı inceleme klasik 5, 21 ve 100 günlük ortalamalarla da gerçekleştirilebilir. Tabi bunun diğer indikatörler ve teknik analiz yöntemleriyle de desteklenmesi yanlış alarmları engelleyecektir.

EGCYO için yükseliş başlangıcının dikkatle takip edilmesi gereklidir.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                        Bağımlı
                        • 05 Temmuz 2007
                        • 1019

şahin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        murat hocam oltaya takılanalrdan işfini bi yorumlar mısınız saygılar

Günlük grafikte görüldüğü kadarıyla, fiyatının olası yatay gitmesi durumunda en geç 18 Ağustosta, kanal direnciyle bir kesişme yaşanacak. Hissenin haftalık grafiğindeki HO'ların, halen düşüş durumunda olduğu ve bu yüzden günlük grafikler ne kadar olumlu gözükse de hisse üzerinde baskı oluşturduğu görülüyor. Dolayısı ile bir kaç hafta daha yatay bir hareket sergileyebilir. Hissenin şu anki durumu ucuz konumunu korumakta. Takas ve Temel anlamda olumsuz gözüken bir durum yok.

Yorum

• şahin
                          Katılımcı
                          • 25 Haziran 2008
                          • 69

üstat bi vanet yorumu alabilirmiyim saygılar

Yorum

• ARAGONN
                            Tecrübeli
                            • 11 Mayıs 2008
                            • 321

Hocam FINBN toplarmı buralardan kendini? Verelim kurtulalım mı bu stresten?
                            HERKES ÖLÜR AMA HERKES YAŞAMAZ

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                              Bağımlı
                              • 05 Temmuz 2007
                              • 1019

ARAGONN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Hocam FINBN toplarmı buralardan kendini? Verelim kurtulalım mı bu stresten?
                              Hala vermediniz mi?:a5: Macd aşağı dönüş yapmış. Bu durumda risk fazla. Alım yada satım kararı sizindir. Ne kadar az da olsa, her zaman göstergeler zirvelerini deneme yeteneğine sahiptir. Dönüş te yapabilir ama şu an olumsuzluk hakim.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                                Bağımlı
                                • 05 Temmuz 2007
                                • 1019

şahin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                üstat bi vanet yorumu alabilirmiyim saygılar
                                Vanet yükseliş ağırlıklı grafiğini cuma günü bozmuş. Bugün ise yine BB orta bandının üzerine çıkarak tepki göstermiş. Bu durumda bir süre BB bandının içerisinde yatay gidebilir. Göstergeler ucuz olsa da güzelliğini biraz bozmuş. Yine de takip edilebilir bir hava sergiliyor.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information