altinda....altin furus....1900 den 1400 e...yuzde 25 dusus...MAKULDUR...EYIDIR...ICABIDER...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

bizim borsada...bu donmde motorlarda degisecektir....

mesala onemli bi motorumuzun...yerli ortagi oranini giderek azaltmaktadir....yuvarlak yuzde 25 paya dusmus...yabanci ortak yuzde 25 payda ve kalan yuzde 50 halktadir....

yerli ortagin surekli pay azaltmasi ise manidardir....

devaluasyon.....bankalarda bu ortak catismasinada sebeb olacaktir....ve bi cok mal el degistirecektir....

yil sonu dolar hedefi....bankalarca 1.75 olarak ilan edilmisti...2011 de...emme bu rakkam simdm 1.90 dir....BU COK ONEMLI ETKILERE SEBEBTIR....blanco anlaminda....

oyleyse....

bizler....bu yeni donemin motor adaylarinida bulup....ustunde calismamiz gerekir....

HER MOTOR ESKIR VE BOZULUR....bizim borsa motor tarlasidir.....
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• FIRTINA
      Akşamcı
      • 04 Eylül 2011
      • 186

Sevgili kuzu

BaBo abi ile ankarada tanışma fırsatımız oldu

Sizinde Türkiye'ye gelişinizde bir organizasyonda tanışırsak. Değmeyin benim keyfime

Makro ekonomi hakkında yaptığınız yorumları hayranlıkla izliyorum

Ellerinize saglık

Yorum

• FNT
        KARAKARTAL
        • 29 Mart 2008
        • 4754

FIRTINA46 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Sevgili kuzu

Sizinde Türkiye'ye gelişinizde bir organizasyonda tanışırsak. Değmeyin benim keyfime

Ellerinize saglık
        Kuzum buraya gelmezse biz amerikanyaya gideriz, demokrasilerde careler tukenmez netekim...

Yorum

• FIRTINA
          Akşamcı
          • 04 Eylül 2011
          • 186

FNT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Kuzum buraya gelmezse biz amerikanyaya gideriz, demokrasilerde careler tukenmez netekim...
          Fikret Abi'm senin sözünün üstüne üstüne soz söylemek bize düşmez

Sen nasıl uygun görürsen kabulümüzdür

Yorum

• FNT
            KARAKARTAL
            • 29 Mart 2008
            • 4754

Fikret Abi'm senin sözünün üstüne üstüne soz söylemek bize düşmez

Sen nasıl uygun görürsen kabulümüzdür
            Est. Turlara bakmak gerek, firsat bulup İngilizcemizi gelistirmek icin Ukrayna veya ufkumuzu gelistirmek icin USA'ya

Yorum

• sonperde29
              Seyirci Üye
              • 21 Haziran 2011
              • 54

Anlaşıldı 53 merkez, tamam...

Yorum

• ayhan53
                Rallici Başkan
                • 27 Nisan 2009
                • 2657

Sevgili kuzu

Ellerinize saglık
                daş fırın erkeğini ortadan kaldırdınızadam ogünden sonra kayboldu gitti kuzuyuda şişe geçirirsiniz
                [B][SIZE="3"][FONT="Arial Narrow"][COLOR="navy"]TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
                M.K.ATATÜRK[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B]

Yorum

• ayhan53
                  Rallici Başkan
                  • 27 Nisan 2009
                  • 2657

sonperde29 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Anlaşıldı 53 merkez, tamam...
                  53 derken
                  [B][SIZE="3"][FONT="Arial Narrow"][COLOR="navy"]TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.

Yorum

• ayhan53
                    Rallici Başkan
                    • 27 Nisan 2009
                    • 2657

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    bizler....bu yeni donemin motor adaylarinida bulup....ustunde calismamiz gerekir....

HER MOTOR ESKIR VE BOZULUR....bizim borsa motor tarlasidir.....
                    memlekette motordan bol ne var kuzum koca koca adamlar motor olmuşlark24

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

FURGUNUN ZAMANLAMASI ISE...

rezerv paralar arasindaki karali dengede ve bu dengeyi dogru tahmin etmede...

bu hareket bugun basladi....gold 1400 de bu is dengede olur...basindayiz yani.....
                      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• k3r3m
                        Aktif
                        • 31 Temmuz 2011
                        • 665

sayın kuzu, sizin daha önce bahsettiğiniz business cycle teorilerden...
                        dow yatay veya hafif yatay yukarı giderken emerginglerin yavaş yavaş düşmesi (cycle'ın duraksama dönemi)...
                        sonra dow düşerken de asıl emerginglerin düşmesi (cycle'ın son çöküş dönemi)... ve çook önceden dillendirdiğiniz xu100'un 36'lara gelmesi bana çok mantıklı geliyordu
                        siz bundan vazgeçme nedeni olarak, sürüyü öne sürüyorsunuz fakat benim gözlemime göre... sürü nötr veya yılsonu nedeniyle daha çok long düşünüyor
                        yılbaşından sonra ne olur bilemeyiz tabi...
                        (ve ayrıca kendimden biliyorum, çöküşü bilmene rağmen bundan zarar yazabiliyosun... bunun pek çok kişinin yaşadığnı da okudum.. tepkiye oynama hasstalığından, o yüzden çöküş diyenlerin pek çoğu yine zarar yazabilirler.. bu ufacık deneyimime göre)

bu cycle'ların ötelenmesi için elimizde likidite olması lazım... bu likidite şu anda sağlanmış durumda mı?
                        sürekli dile getirdiğiniz emerginglerin coleteral olarak gösterilmesi konusunda bir netlik yok sanırım?
                        peki FED'in twist operasyonu da bir nevi zamanı öteleme değil miydi? 400 milyar mıydı? peki bu öteleme sadece DOW için mi işe yarar? yani duraksama dönemi için biçilmiş kaftan gibi gibi
                        eğer öyleyse, bu ne kadar öteleyebilir son çöküşü?

bu arada, bir başka sorum da
                        erdem başçı'yı başarılı buluyor musunuz? bir ara onu tebrik etmiştiniz... isabetli adımlar attı diye
                        ama şu anda önceden tükürdüklerini yalıyor gibi...
                        sizin fikriniz nedir

ps: kendimde hep gördüğüm bir hatayı bu arada söyleyeyim, 2 gün sabredemiyorum... kurguladığım senaryonun gerçekleşmesi için...1000-1500 puan terse gelip, ertesi gün de zararı 500 puana düşürürse anında pes ediyorum.. bunu sürekli yaşıyorum. kendimi bu konuda eğitmem lazım
                        "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• polat55
                          Tecrübeli
                          • 09 Temmuz 2011
                          • 539

bilinen ve ogrenilmls olan....artik degersizdir....bilinen ve ogrenilmis olanin....surekli pompalanmasi ise....yapilmakta olanin saklanmasidir.

biz saklanana kosarir....BILINENE DEGIL.

BU VESILE ILE....mutlu yillar dilerim ....usaglar....
                          Çok hoşuma gitti üstat...ben de diyordum kendi kendime neden 11 eylül saldırılarının perde arkasını artık gizlemiyorlar...

Bu vesile ile şahsınızın, tüm forum ahalisinin ve kendini bu ülkeye ait hisseden herkesin yeni yılını kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim...

Saygı ve sevgilerimle...
                          Lütfen herkes kendi kararını kendi versin...sonra üzülmeyelim...

Yorum

• sonperde29
                            Seyirci Üye
                            • 21 Haziran 2011
                            • 54

Sn.kuzu,
                            MB benjamine filistin askısı,irlanda masası,italyan kılıcı, osmanlı gürzü, A. ne verdi ise ile müdahale ediyor.

son kurşunmu atılıyor dersin?

Yorum

• k3r3m
                              Aktif
                              • 31 Temmuz 2011
                              • 665

yaw, 185'e gelsin biraz dolares alayım dedim, indiği gibi çıkıyor bu...
                              bankada alım/satım spread de 300 pipe yakın

Yorum

• k3r3m
                                Aktif
                                • 31 Temmuz 2011
                                • 665

MB'nin bugünkü dolar satışından(bilanço makyajı için) sonra şöyle düşünebilir miyiz
                                tahvil arttı, yani bankalar elindeki tahvili satıp, gelen ucuz dolarları topladı...
                                ve MB'nin biraz daha ucuz dolar vermesini pusuda bekliyor

peki bunun endekse ne gibi etkisi olacak?
                                şöyle yorumlayabilir miyiz, kuzu'nun bahsettiği son cycle'a doğru gidiyoruz?

Yorum

Working...
                                X

Debug Information