Sistematik Borsa -2-

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • YESUKAY
    Yeni üye
    • 19 Mayıs 2009
    • 16

seans içi derinlik

seans içi derinlik isteyenlere gün içi yardımcı olmaya çalışacağım.derinlik bölümünden bana ulaşabilirsiniz.tahmin edersiniz ki trading yaparken hız önemli ve ben tek bir blog da yardımcı olabilirim.
    Asla bir hisseyi kovalamayın. Bırakın hisseler sizin istediğiniz fiyata gelsin. Eğer kaçırırsanız da diğerlerine bakarsınız.

Yorum

• ANKARALI
      Seyirci Üye
      • 24 Mayıs 2008
      • 57

ANKARALI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      cuma gunu 44 90 gltrf 3/1 oranında pozısyon actım beklemeye devam dustukce daha da toplarım yalnız endeks cıkısını altın ons ve dolar/yen parıtesı desteklemıyo gıbı geldı su an dovız, altın cephesinde rısk borsaya oranla cok az gorunuyor gıbı tabı bana gore
      altın ons su an 955 usd yen 94 51 en onemlısı de 10 yıllık tahvıl 3 37 cıktı dunku cıkısın saglıklı olmadıgını hıssedıp pozısyon acmamıstım

Yorum

• YORUMCU
        Çalışkan
        • 26 Kasım 2008
        • 1296

Şuan için 32.200'ün altına sarkmadığı sürece endeksin yönünün yukarı olacağını düşünüyorum. ancak 35.000'lerde tutunmaması bugün itibariyle kafamda soru işaretleri oluşturdu. 35.384 endeksin gördüğü en üst nokta.
        dow: destekler birer birer kırılmış gördüm. son desteği 8.200 burayı da kırarsa aşağı iyi şeyler düşünmeyeceğim. yarın endeksin yukarı gitmesi açısından 35.384'ün üstüne atması ve mutlaka 35.000 üstünde kapatması lazım. şayet bu olmazsa 32.200 desteğine çekileceğini düşünürüm. bu destekten sonra aşağı kırılması imza kısmında yazdığım olayın gerçekleşmesinin büyük ihtimal olacağını gösterecek ki o zaman kesinlikle endekse bağlı kağıtlardan uzak durmak gerekecek.
        HERKESE İYİ GECELER. Yarın için bol kazançlar.
        Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian

Yorum

• YORUMCU
          Çalışkan
          • 26 Kasım 2008
          • 1296

34.100 ŞİMDİLİK AŞAĞI KIRILMADIĞI SÜRECE ENDEKS YUKARI YÖNÜNÜ SÜRDÜRCEK. aşağı kırarsa şayet daha önce ki mesajda yazdığım seviye ikinci destek olarak kabul görecek. Tabi bu 2-3 gün için geçerlidir.
          Bu sırada 10,80 den afmaşta alıcıyım.

Yorum

• YORUMCU
            Çalışkan
            • 26 Kasım 2008
            • 1296

Başlangıç Tarihi: 23 Nisan Perşembe 2009
            Endeks: 28.956
            Cebimizde 400 Birim para var. Amaç aylık %4, Yıllıkta hedef % 75... Bundan sonraki 23 Nisan'da 700 birim paramız olmalı. Şayet iki aylıkta şaşma olursa amacımızın altında kalırsak yorum yasak bana...

Cepteki Birim para 257
            tacyo 75 birim para ile alındı. 1,04 maliyetten.
            Afmaş 75 birim para ile alındı. 10,90 maliyetten.
            toplam birim paramız 407

75 birim para ile 10,90 maliyetten afmaş alabildim seans sonuna doğru.
            tacyo hedef 1,30 halen daha.
            afmaş hedef 13,00...

Yorum

• YORUMCU
              Çalışkan
              • 26 Kasım 2008
              • 1296

HAFTANIN son günü para girişi ilk 5 kurum bazında devam etmiş. yabancı payı %64 lere kadar çıktı. Bu şekilde para girişi olduğu sürece hedef endekste 39.000 civarıdır. Ancak 35.000'in üstünde üst üste üç kapanış teyidi verecek diye düşünüyorum.
              Yinede temkinli olmak gerek diye endekse bağlı hisselerden uzak durmakta fayda var.
              Herkes sanıyor ki endeks artık öyle çok düşmeyecek. Düşecek ama hemde öyle düşecek ki yine elimizde senetleri bırakıp gidecekler. Biz satmaya başlayacağız onlar almaya başlayacak. Sonuçta hisse senedinin fiyatını belirleyen savaştır. Dandanakan savaşı geliyor aklıma vur kaçlarla yenmişiz zamanında. Sabırlı olmak en büyük erdem. Elinde hisse olanlar endeksin desteğini kırmasını takip etsin diye düşünüyorum. Destek aşağı kırılırsa satış pozisyonuna geçmek mantıklı olur. 39.000 civarıda desteğe bakılmadan satışa geçmek mantıklı olur. altını çizerek söylüyorum imf anlaşması imzalanmadan söylentiler devam ederken endeksi aşağı çekemezler. Beklentinin gerçekleşmesi gerek büyük düşüşler için.
              HERKESE İYİ TATİLLER.

Yorum

• ANKARALI
                Seyirci Üye
                • 24 Mayıs 2008
                • 57

sayın Yorumcu endeks gosterdıklerı gıbı 39 000 hedefıne de gıtse ben ızleyecem kazanan olursa hayrını gorsun 3000 puan ıcın rısk almaya gece uykusuz kalmaya degmez sakın sakın ızlerım ayrıca Dandakan Savasını kazanmısız derken o savas da kaybeden tarafta turk ve musluman bır devlet olan Gaznelıler ıdı

Yorum

• YORUMCU
                  Çalışkan
                  • 26 Kasım 2008
                  • 1296

ANKARALI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  sayın Yorumcu endeks gosterdıklerı gıbı 39 000 hedefıne de gıtse ben ızleyecem kazanan olursa hayrını gorsun 3000 puan ıcın rısk almaya gece uykusuz kalmaya degmez sakın sakın ızlerım ayrıca Dandakan Savasını kazanmısız derken o savas da kaybeden tarafta turk ve musluman bır devlet olan Gaznelıler ıdı
                  ankaralır dostum bende izliyorum. Benimki bir öngörü. grafikler 39.000 olabileceğini işaret ediyor. Hatta daha fazlada olabilirdi ancak dolar bazında bakıldığında dirence gelinmek üzere. sadece ihtimaldir. endeksin 39.000 olabilmesi için doların çıkışıyla beraber endeksin çıkışıda lazım.
                  Bu bir sinyal olur. Adamlar endeksi yukarı taşırken yavaş yavaş dolarıda çıkartacaklar ki. borsa da olanlar dolarda gitti bayağı bu seviyeden dolarada girilmez gibi düşüncelere kapılacaklar. altın 950 leri geçti altın da olmaz dedirttirecekler.
                  Riske girmeye değer görseydim zaten endekse bağlı kağıtları alayım derdim.
                  az sonra haftalık olarak gönderdiğim 2001 ve 2008 krizindeki endeks grafiklerinin güncel halini göndereceğim. ben riske değer görmüyorum. endekse bağlı kağıtlardan uzak duruyorum.

Yorum

• YORUMCU
                    Çalışkan
                    • 26 Kasım 2008
                    • 1296

2001 krizindeki makas;

2008 krizindeki muhtemel makas

Yorum

• YORUMCU
                      Çalışkan
                      • 26 Kasım 2008
                      • 1296

2001 krizi endeksin dolar bazlı grafiği;

2008 krizi endeksin dolar bazlı grafiği;

2008

Yorum

• YORUMCU
                        Çalışkan
                        • 26 Kasım 2008
                        • 1296

1 nolu çizgi muhmetel 39.000 olursa şayet (bunun olabileceğini düşünmemim tek nedeni 2001 yılında imf anlaşması öncesi endeksin %95 artış göstermesi ve buna bağlı olarakta endeksin şimdi de bu oranda bir artış yakalayabileceğini düşünüyorum) benim kendi yatırımım için baz alacağım direnç çizgisi.

2 nolu çizgi eğer endeks buradan dönerse baz alacağım direnç çizgisi.

3 nolu çizgi ise bana göre bizim yeni desteğimiz. Endeks yeni kanal oluşumuna gidecek. Ne zaman ki düşüş gelir ve daha sonraki çıkışta bu söylediğim direncin üstüne çıkılırsa endeksin 50.000 lere hatta belki de daha fazla bir seviyeye çıkabileceğini düşünüyorum.

tüm bunları düşünmemim nedeni de aşağıdaki 2001 yılına ait grafik. Yazdıklarım önümüzdeki 1-2 yılı kapsayan süreci gösteriyor.
                        2001 yılında mayıs ayında endeks mayıs sonuna kadar yatay seyir izlemiş daha sonra eylül- ekim arasına kadar düşmüş ancak bu sırada uzun vadeli düşüş trendinin direncini destek kabul etmişler. Yine öyle olacağını ve eliot analizindeki sayımın olacağını tahmin ediyorum. Yani eylül-ekim gibi en az endeksin 25.000 lere kadar düşmesini bekliyorum. yalnız arada 2 kere alış fırsatı vermişler bu fırsatlarda mutlaka değerlendirilmeli.

TARİH TEKERRÜRDEN İBARETSE ŞAYET. YİNE BENZER BİR YÖN ÇİZECEKTİR TEKNİKÇİLER.
                        Herkese iyi tatiller.

Yorum

• YORUMCU
                          Çalışkan
                          • 26 Kasım 2008
                          • 1296

Endeks büyük ihtimalle tabi 35.000'in üstünde 3 tane kapanış yapması gerek. Eğer bu olursa 38.XXX lere gelmesi olası. Ben yinede 39.000 lere dayanır diyorum. Ancak riskede girmem. Sadece öngörü benimkisi.

Yorum

• TurkiyeSevdalisi
                            Yeni üye
                            • 24 Nisan 2009
                            • 12

Dünyanın en iyimser borsasına sahibiz galiba bu süreçte. Bakıyorum da evvelsi gece dow -%2 düşerken biz akabinde ya hiç düşmüyoruz, ya az da olsa yükseliyoruz veya yine çok az yaklaşık yarım puanlık bir düşüşümüz oluyor. Zaten bir sonraki gün de o düşüşü fazlasıyla geri alıyoruz.

Akşam dow yarım puan yükselse biz akabinde %2-3-4 artıdayız.

Yani olumlu haberleri fazlasıyla satın alıyoruz, olumsuzları ise nerdeyse görmezden geliyoruz.

İlginç işler dönüyor...

Yorum

• YORUMCU
                              Çalışkan
                              • 26 Kasım 2008
                              • 1296

TurkiyeSevdalisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Dünyanın en iyimser borsasına sahibiz galiba bu süreçte. Bakıyorum da evvelsi gece dow -%2 düşerken biz akabinde ya hiç düşmüyoruz, ya az da olsa yükseliyoruz veya yine çok az yaklaşık yarım puanlık bir düşüşümüz oluyor. Zaten bir sonraki gün de o düşüşü fazlasıyla geri alıyoruz.

Akşam dow yarım puan yükselse biz akabinde %2-3-4 artıdayız.

Yani olumlu haberleri fazlasıyla satın alıyoruz, olumsuzları ise nerdeyse görmezden geliyoruz.

İlginç işler dönüyor...
                              Bu yazdığınız beklenen düşüşten sonra bize verilecek en güzel sinyal olacak.

Yorum

• YORUMCU
                                Çalışkan
                                • 26 Kasım 2008
                                • 1296

Akenerji Elektrik Üretim A.Ş. ile ilgili olarak CEZ, a.s. adına
                                Av. Selin Bayar’In 15.05.2009 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
                                “Konu: Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri:VIII, No: 54 sayılı
                                Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır.
                                Işbu özel durum açıklaması Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri:VIII,
                                No: 54 sayılı Tebliği’nin 5. maddesi uyarınca yapılmaktadır.
                                Merkez adresi 4, Duhova 2/1444 PSC 140 53, Prag Çek Cumhuriyeti'ne
                                bulunan Çek Cumhuriyeti yasalarına göre kurulmuş ve varlığını
                                sürdürmekte bulunan CEZ, a.s. tarafından yapılan açıklamada, CEZ,
                                a.s.’nin Akenerji Elektrik Üretim A.Ş. sermayesinin % 37.36141’ini
                                temsil eden 24.411.945,54 TL nominal değere sahip 2.441.194.554 adet
                                hisseyi devir aldığı ve Seri: IV, No: 8 sayılı Halka Açık Anonim
                                Ortaklıklar Genel Kurullarında Vekaleten Oy Kullanılmasına ve Çağrı
                                Yoluyla Vekalet veya Hisse Senedi Toplanmasına İlişkin Esaslar
                                Tebliği”nin 17. maddesi uyarınca mevzuatta belirtilen süreler
                                dahilince çağrı muafiyeti talebinde bulunacağı belirtilmiş idi.
                                CEZ, a.s. 15 Mayıs 2009 tarihinde Seri: IV, No: 8 sayılı Halka
                                Açık Anonim Ortaklıklar Genel Kurullarında Vekaleten Oy Kullanılmasına
                                ve Çağrı Yoluyla Vekalet veya Hisse Senedi Toplanmasına İlişkin
                                Esaslar Tebliği’nin 17. maddesi uyarınca Sermaye Piyasası Kurulu’na
                                çağrı muafiyeti başvurusunda bulunmuştur.”

İMKB

bugüne kadar çağrı muhabbeti konuşulan senetler ne oldu?????? :-)

Yorum

Working...
                                X

Debug Information