Sistematik Borsa -2-

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • YORUMCU
    Çalışkan
    • 26 Kasım 2008
    • 1296

Akenerji hisseleri CEZ'e satıldı yatırımcının boynu bükük kaldı
    Akenerji'nin yüzde 37.3'ü nihayet Çek CEZ A.Ş'ye devredildi. Akal Tekstil, Aksa ve Aksu İplik'in elinden ucuza alınan Akenerji hisselerinin, yüksek fiyattan CEZ'e satılması sonrasında Dinçkökler'e ciddi hisse satış geliri sağlarken, şirketlerin küçük ortakları bu büyük kardan mahrum kaldı

EKONOMİ SERVİSİ
    Akkök Şirketler Grubu ile Orta ve Doğu Avrupa'nın önemli enerji şirketi CEZ arasında, Akenerji'nin yüzde 75'lik hissesi üzerinde yüzde 50-50 ortaklığı dayalı stratejik ortaklık anlaşması uyarınca hisse devri tamamlandı. CEZ, Akenerji'nin yüzde 37,36'sını temsil eden 24,4 milyon lira nominal değere sahip hisseyi devraldı. 30 milyar avro piyasa değeriyle CEZ'in Akenerji'deki ortaklığının büyük önem taşıdığı belirtiliyor.
    YÖNETİM KURULU DEĞİŞİYOR

Akkök Grubu ile CEZ arasındaki bu hisse devriyle ilgili olarak Akenerji'den İMKB'ye gönderilen yazıda, Akenerji Yönetim Kurulu tarafından, şirket Yönetim Kurulu üyelerinden Ahmet Ümit Danışman, Gamze Dinçkök Yüceoğlu ve Zafer Tuncel'in istifa bildirimlerinin kabulüne ve istifa ile boşalan Yönetim Kurulu üyeliklerine, yapılacak ilk Genel Kurul toplantısına kadar görev yapmak üzere şirket pay sahiplerinden Cez A.S.'yi temsilen Çek Cumhuriyeti uyruklu Martin Roman, Vladimir Schmalz ve Peter Bodnar'ın tayin edilmelerine oy birliğiyle karar verildiği bildirildi.

YATIRIMCI REEL OLARAK ZARAR ETTİ

Öte yandan Rekabet Kurulu'nun kararı sonrasında tamamlanan bu hisse devri bir kez daha Akkök Grubu'nun hisse operasyonlarını gündeme getirdi. İki önemli enerji şirket arasındaki hisse devri, Akkök Grubu'nda sevinçle karşılanırken, Akal Tekstil, Aksa ve Aksu İplik yatırımcıları cephesinde ise burukluğa yol açtı. Hatırlanacağı üzere 2007 yılının Mayıs ayında halka açık şirketler Ak-Al Tekstil, Aksu İplik ve Aksa'nın elindeki Ak Enerji hisselerini, 4 dolar (5,60 lira) bedelle, halka kapalı grup şirketi Akkök Sanayi Yatırım ve Geliştirme A.Ş.'ye satılmıştı.

Yatırımcı değil, Dinçkök kazandı

Aksa, Akal Tekstil ve Aksu İplik'in elinde bulunan Akenerji hisselerinin Akkök Sanayi ve Yatırım adlı şirkete 4 dolar bedelle satılmasının üzerinden yaklaşık 1,5 yıl sonra geçtikten sonra yani 2008'in ekim ayında ise aynı hisselerin 12,4 dolar bedelle Cez A.Ş'ye devredileceği açıklandı. Bu devirle beraber, halka açık şirketler Aksa 97,2 milyon lira, Akal Tekstil, 61,1 milyon lira ve Aksa 28,4 milyon lira hisse satış kaybı yaşadı. Üç halka açık şirketin toplam kaybı ise 186,5 milyon lira oldu. Söz konusu dönemde bu durum "Halka açık şirketlerin elindeki hisseler, düşük fiyattan alındı, 3 katı pahalı fiyattan Çek şirkete sattı. Halka açık şirketlerin satış karı elde etmesinin önüne geçildi" eleştirilerine yol açmıştı. Bu satışla Ak Enerji'nin yüzde 37'lik hissesine 302,6 milyon dolar değer biçilirken, Dinçkök Ailesi, hisse satışı sonrasında 200 milyon dolara yakın kâr etti. Şirketin küçük ortaklarının eli ise bu büyük kardar mahrum kaldı.

Bu yükseliş dikkat çekti

Satış haberi duyurulmadan önce yaşanan hisse hareketinin de önemli olduğuna dikkat çekiliyor. Akenerji hisseleri Akal, Aksu ve Aksa'nın elinden alınmadan önce 26 Haziran 2006 tarihinde 2,67 lira seviyesine gerileyerek dip yapan Akenerji hisseleri, Cez A.Ş.'ye hisse satış haberinin duyurulduğu mayıs ayına kadar yüzde 113 yükseldi. İMKB-100 Endeksi ise 26 Haziran 2006 tarihinden Mayıs 2007 tarihine kadarki sürede sadece yüzde 45'lik bir yükseliş sergiledi. Henüz hisse satışına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmamışken, Akenerji hisselerinin endeksin çok üzerinde bir getiriye ulaşması ise klasik, haberden önce yaşanan yükseliş mi?" sorularına yol açmıştı.
    Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian

Yorum

• YORUMCU
      Çalışkan
      • 26 Kasım 2008
      • 1296

Kendim çalıp kendim oynuyorum ama neyse
      akenr %5,92 primli bugün.

Yorum

• YORUMCU
        Çalışkan
        • 26 Kasım 2008
        • 1296

YORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        bir %5 daha yukarıda akenrj. neyse bakalım. gidiyor daha hemde endeks düşerken.

Yorum

• dekolaj
          Katılımcı
          • 04 Temmuz 2008
          • 1

bir %5 daha yukarıda akenrj. neyse bakalım. gidiyor daha hemde endeks düşerken.
          tebrikler hocamk7k7k7

Yorum

• YORUMCU
            Çalışkan
            • 26 Kasım 2008
            • 1296

dekolaj Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            tebrikler hocamk7k7k7
            DÜNÜ %10 DANA daha fazla yukarıda kapadı bugünde hareketi devam ediyor.

Yorum

• YORUMCU
              Çalışkan
              • 26 Kasım 2008
              • 1296

sırada afmaş var... Belki zaman alacak ama çok iyi olacak senet bence.

Yorum

• kızılşahin
                Seyirci Üye
                • 08 Temmuz 2007
                • 33

lütfen öyle düşünmeyin, bilgi eksikliğinden dolayı yanlış birşeyler yazmamak için yorumlara katılamayıp sizlere iştirak edemiyoruz belki ama şunu bilmenizde yarar var, şahsım adına yazdıklarınızı sessizde olsa takip ediyorum, bol kazançlar.

Yorum

• YORUMCU
                  Çalışkan
                  • 26 Kasım 2008
                  • 1296

tacyo 1,18 den satıp 1,14 ten yerine koydum ancak bu tür tradeleri yazmıyorum.
                  ayrıca alıp yazmadığım akenr var zaten. haberleri yapıştırmıştım tutmaya devam ediyorum. Ne zamanki en tepeden %4-5 düşüş kaydederse o zaman satarım.
                  birde inatla tutmaya devam ettiğim afmaş elimde.
                  Bunları haricinde senet yok.
                  listemizde sadece iki senet yazılı ve tradeleri yazmıyorum. afmaş ve tacyo.
                  çıkmaları için endeksin biraz sarsılması gerek. tacyo 1,20 barajını aşarsa iyi yerlere gelecek. 1,30 satış dedim ama bu satışı yukarı çekme imkanı olacak.
                  Bu sırada iyi prim beklediğim hisselerB
                  acıbadem 7,10
                  afmaş.... 10,90
                  afyon.....720
                  bossa....2,17
                  aslan.....59
                  akgrt....3,64
                  arsan....0,93
                  şuanki fiyatları böyle bir iki hafta içinde %10 kazancı realize düşünülebilir.
                  Puslu hava ne olacağı belli değil. İlk desteği kırmaları stoploss olarak düşünülebilir.
                  HERKESE İYİ GECELER.

Yorum

• yusuf79
                    Tecrübeli
                    • 25 Mart 2009
                    • 517

hocam emeğinize sağlık..

Yorum

• YORUMCU
                      Çalışkan
                      • 26 Kasım 2008
                      • 1296

34.500 yarın için destek burayı para çıkışı olarak kırarsa aşağı doğru 32.500 desteği mevcut. Bu destekler günü birlik değişir. iki gün sonra 32.500 desteği kendini yukarı taşır. 32.500 desteğinin aşağı doğru kırılması artık düşüşlerin başladığı anlamına gelecek bende ancak yazdığım iki hissede destekler
                      tacyo 1,06
                      afmaş 10,00
                      afmaşı bilmem ama tacyo'yu 1,06 ya götürmezler öyle kolay kolay.

Yorum

• YORUMCU
                        Çalışkan
                        • 26 Kasım 2008
                        • 1296

Ya çıkışta sona geliyoruz ya da beklediğim 38.000-39.000 haketi bir kaç iş gününde belli olur. Benim şartım 35.000'in altına sarkmadan devam eden 3 iş günüdür.

Yorum

• ANKARALI
                          Seyirci Üye
                          • 24 Mayıs 2008
                          • 57

dostum 2 76 kozalak almıs bulundum aslında ıs olsun dıye yazmıstım ama malı elımde buldum ne onerırsın

Yorum

• YORUMCU
                            Çalışkan
                            • 26 Kasım 2008
                            • 1296

yaşar erdinç;
                            dün tv programı notlarım:

-amerikan 10 yıllık faiz oranlarındaki artış enflasyon için ciddi endişedir. Mortgage faizleri de buna bağlı. Borclanma maliyetleri artacaktır.ilerde enflasyon artacaksa altına talep gelecek demektir.

Euro/dolar:teknik olarak 1,45 seviyesini geçmesi çok zor. 1,3250 seviyesine kadar düşebilir.

Herkes çin diye konuşuyor ama 1 trilyon 300 milyar dolarmış almanyanın ihracatı.tabi onların da tahsilat sıkıntısı varmış.

Dow 8250 ye geldiği anda stres artacak.1929 krizinde intiharlar şöyle olmuş: şu anki gibi yükseliş başlamış ve tamam düzelmeye başladık diye girmişler ve borsa çakılmış. Aynen bugunkü şeyler konuşuluyormuş o zamanlarda da dedi…aynı şey ikiz kulelere çarpma olayından sonra da var. Grafikler ortada ve hepsini gösterdi.

Geçenki olumlu haberle dow un belki 9000 yol alması lazımdı. Ama biliyorlar ki piyasada işi bitmiş ama hala batışı ilan edilmemiş zombi bankalar var.

Daha önce yatırımcıya ters köşe yaptığı için 2002 yılında 200-250 milyon dolar ceza yiyen yatırım bankaları yine portföyündeki senetlere al raporu yazıyormuş oyuna gelmeyin dedi.zaten moodys falan gibi kurumların “turkiye imf ile anlaşmazsa anca bu yaza çıkarabilir” gibisinden yorumları da bunla ilgili. Yani yabancı malda, bakın kaçmak için hala yukarı çekmeye çalışıyorlar “imf anlaşmasını yapın da işimize bakalım olarak yorumluyorum bu raporları” tarzında konuştu.

Önümüzdeki üç ay önerisi. %20 euro, %10 dolar, %10 altın. Borsa %5 dedi.borsayı biraz daha götürebilirlerse de kesinlikle hisse alacak kişi muhakkak stoplos koysun. Israrla 3 ay borsacılar beklesin girmesin deyip durdu.

Konuk vardı. Tekstilcilerin başkanı hikmet tanrıverdi. Yaşar hoca kendisine rusyadan alacaklarınızı tahsil edebildiniz mi, ne oldu o iş diye sordu.1 milyar dolar civarı rusyadan alacağımız varmış. Kasım ayında hükümete”biz rubleyle alışveriş yapalım dedik” dedi.cbaskanı da araya girmiş.bankalarla işbirliğine gitmeye çalışmışlar.gecen ay ilk defa bir bankamız rubleyle çalışabileceğini söylemiş. bu işi yapan iki üç banka varmış halen ama efektif olarak yapan hala 1 bankamız varmış. benim açıklamalardan anladığım kadarıyla halen rubleyi sallayan yok. Gerçi Dünyada toparlanma olsa da rusyada yeni bir dalga beklenebilirmiş bu da sebeplerden biriymiş tabi.ihracat alacaklarının sigortalanması konusu türkiye’de mümkün olmadığı için sıkıntıları aşmakta zorlanıyorlarmış tabi.Bunu yapmaya calışıyorlarmış şimdi. 1-2 haftalık süre içinde bddk kanalıyla bankaları işin içine sokmaya çalışıyorlarmış.

ihracatçılar Vob öğrensinler vob oynasınlar kur dalgalanmalarından etkilenmesinler dediler.

Başka bir sitede görüp alıntı yaptım yukarıdaki yazıyı hoşuma gitti. Malı bırakabilmek için yeni bir hızlı çıkışın yaşanması gerek. Biz ky olarak dikkatli olmalıyız. Malda olan stopları kullansın, malda olmayan ne olur ne olmaz hesabıyla haber kaynaklı artışlar dışında uzak dursun diye düşünüyorum.
                            İki kuruş paramız var gevura kaptırmayalım.

Yorum

• YORUMCU
                              Çalışkan
                              • 26 Kasım 2008
                              • 1296

ANKARALI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              dostum 2 76 kozalak almıs bulundum aslında ıs olsun dıye yazmıstım ama malı elımde buldum ne onerırsın
                              Çok iyi denk geldi. Tam bir yazı buldum kopyala yapıştır yapayım dedim senin yazını gördüm. Tesadüfe bak dedidim kendi kendime yüzümde gerçekten tebessüm oluştu. ama senin adına gerçekten üzüldüm. Piyasadan emilmesi gereken çok senet ortaya çıktı birden bire kim emecek?

KOZA ANADOLU METAL MADENCILIK ISLETMELERI A.S. HISSE SENETLERI ILE ILGILI OLARAK,
                              BLACKROCK GROUP TARAFINDAN YONETILEN FONLAR TARAFINDAN 26 MAYIS 2009 TARIHINDE
                              2,9003 TL FIYATTAN 2.681.831 ADET SATIS ISLEMI GERCEKLESTIRDI.
                              BU ISLEM SONUCUNDA SOZKONUSU KISI/KURULUSUN SIRKET SERMAYESI ICINDEKI PAYI
                              % 4.076 OLDU.
                              NOT: SERMAYE PIYASASI KURULU'NUN SERI:VIII, NO: 39 SAYILI TEBLIGI'NIN 5/H-1
                              VE 14'UNCU MADDELERI KAPSAMINDA IMKB'YE GONDERILEN BU ACIKLAMA IMKB GUNLUK
                              BULTEN EKINDE YAYINLANDI.

Yorum

• YORUMCU
                                Çalışkan
                                • 26 Kasım 2008
                                • 1296

Kozaa da 2,43 de destek var... İlk görebildiğim bu.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information