Sistematik Borsa -2-

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • YORUMCU
    Çalışkan
    • 26 Kasım 2008
    • 1296

Başlangıç Tarihi: 23 Nisan Perşembe 2009
    Endeks: 28.956
    Cebimizde 400 Birim para var. Amaç aylık %4, Yıllıkta hedef % 75... Bundan sonraki 23 Nisan'da 700 birim paramız olmalı. Şayet iki aylıkta şaşma olursa amacımızın altında kalırsak yorum yasak bana...

Cepteki Birim para 332
    tacyo 75 birim para ile alındı. 1,04 maliyetten.
    toplam birim paramız 407

rysas endeks tepeye geldiğinde makası ben yemedim. gündüz saatinde sattım. Ancak yazmaya fırsatım ve zamanım olmadığı için yazamadım.
    1,35 den verdim. Makası yememek için. Makas geçilirse yeniden alım yaparım rysaşta üç kuruş yukarı olsun sağlam olsun.
    1,29 maliyet 1,35 satış %4,65 kar. 25 birim para 26 birim para olarak geçti elimize.

ALKA İÇİN 1,40 SATIŞ FİYATI DEMİŞTİM BUGÜN İTİBARİYLE SATILMIŞ. hemde tam yerinde 1,30 maliyet 1,40 satış 25 birim para 27 birim para oldu.

Tacyo için 1,30 dan aşağı satmak yok dedim. Yüklü almıştım zaten endeksteki düşüşe rağmen artışı umut verici. Umarım yanılmam.
    Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian

Yorum

• YORUMCU
      Çalışkan
      • 26 Kasım 2008
      • 1296

ilk beş kurum bazında para girişi halen daha gözüküyor. Para çıkışı yabancıların kaçışı başlamamış gibi. Eğer makas yukarı bu girişle beraber geçebilirse yeniden rysas ve alka alacağım aksi takdirde nakitte bekleyeceğim. desteğe kadar.

Yorum

• ANKARALI
        Seyirci Üye
        • 24 Mayıs 2008
        • 57

ANKARALI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        USD 10 Yıllık tahvıl 3 17 cıvarında bunu dıkkatle ızleyın acıklanan onca paketın kurtarma planının tek kaynagı tahvıl satarak borclanmak tahvıl pıyasasında eger stres azalmazsa enınde sonunda Dowu gomerler
        Tahvıl pıyasasında durumlar ıyı degıl bu gun 3 29 sevıyesıne cıktı pıyasa ıcın alarm zıllerı calıyor :(

Yorum

• YORUMCU
          Çalışkan
          • 26 Kasım 2008
          • 1296

YORUMSUZ

Yorum

• YORUMCU
            Çalışkan
            • 26 Kasım 2008
            • 1296

Herkes 30,800 de endeksin duracağını sanıyor ama bence yanılıyor.
            orayı destek gösterip biraz yukarı atıp malı millete giydirip kaçacak olmasın bu faniler.

Yorum

• ANKARALI
              Seyirci Üye
              • 24 Mayıs 2008
              • 57

YORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Herkes 30,800 de endeksin duracağını sanıyor ama bence yanılıyor.
              orayı destek gösterip biraz yukarı atıp malı millete giydirip kaçacak olmasın bu faniler.
              Dostum endeksın 34 700 ustune tekrar cıkması ıcın IMF olayı dısında bı sebep goremıyorum o da su aralar yıne sakatta oyle yada boyle 26 500 beklentım suruyor banka endeksı halen asırı prımlı gelıyor bana

Yorum

• YORUMCU
                Çalışkan
                • 26 Kasım 2008
                • 1296

Sayın ankaralı biraz dediğim 34.700 ler değil. 30.800 den 34.700 e çıkacak endeks bence biraz değildir. o ara bir çok senet %15 ve üzeri bırakır. Desteğin çalışıp çalışmadığına ve makas direncinin geçilmesine bakacağım ben. 26.500 dedinde orayı görecek ama bence eylül ekim ayına doğru daha aşağısı görülecek.

Yorum

• YORUMCU
                  Çalışkan
                  • 26 Kasım 2008
                  • 1296

4 mayısta imzayı atmışız. ilki tuttu ikincisi orta vadeli bakalım nasip. endeksin düşüş hızı çok önemli.
                  31.740 4 mayıstaki endeks. 34.XXX demişiz şimdilik ordan dönmüş. Tepkiler elbet olacaktır. ancak ankaralıya yazdığımı savunuyorum.
                  Eylül-ekim gibi endeks dibe yakın biryerden al beni diye bağıracak. Şimdilik 25.000 bir iki ay sonra tekrar bakmak lazım.

Yorum

• YORUMCU
                    Çalışkan
                    • 26 Kasım 2008
                    • 1296

daha sonra görüşmek dileğiyle. Herkese bol kazançlar.

Yorum

• ANKARALI
                      Seyirci Üye
                      • 24 Mayıs 2008
                      • 57

YORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Sayın ankaralı biraz dediğim 34.700 ler değil. 30.800 den 34.700 e çıkacak endeks bence biraz değildir. o ara bir çok senet %15 ve üzeri bırakır. Desteğin çalışıp çalışmadığına ve makas direncinin geçilmesine bakacağım ben. 26.500 dedinde orayı görecek ama bence eylül ekim ayına doğru daha aşağısı görülecek.
                      Daha oncede yazdım ben tasıma amaclı 26 500 kadar mal almayacam arada gunluk trade yapabılırım dedıgın gıbı daha asagısını gorursek de en azından hedef fıyatımdan aldıgım ıcın uzulmem en fazla bıraz daha beklemıs olurum ama en korktugum senaryo olan ABD TAHVIL PIYASASI patlarsa ınankı 20000 endeks bıle ıyımser olur o zaman tası taragı toplayıp ekranı kapatmak gerekır

Yorum

• yusuf79
                        Tecrübeli
                        • 25 Mart 2009
                        • 517

Allah yardımcımız olsun

Yorum

• YORUMCU
                          Çalışkan
                          • 26 Kasım 2008
                          • 1296

Yarın endeksi inşallah yamultmazlar. Para çıkışı var.
                          Yinede yabancılardan alıma devam edenler var.
                          Ben yinede 35.000 lere adım atılmadan alış yapılmaması taraftarıyım. Risk alabilen alsın. ben almıyorum.

Yorum

• YORUMCU
                            Çalışkan
                            • 26 Kasım 2008
                            • 1296

İLK HEDEF GÖRÜLDÜĞÜ İÇİN İMZA KISMINI DEĞİŞTİRİYORUM. Sonra vay niye değişti denmesin.

Yorum

• TurkiyeSevdalisi
                              Yeni üye
                              • 24 Nisan 2009
                              • 12

Kısa bir süre yorumlarınıza ara verdiniz sanırım Yorumcu hocam. Sizi ve yorumlarınızı burda tekrar gördüğüme sevindim. Takibe devam.

Bu arada portföyde son durumlar nasıl. Bir değişikliğe gittiniz mi? Tacyo bir tek kalmıştı elde yanlış hatırlamıyorsam. O da düzenli olarak artıyor takibe aldığınızdan beri galiba.

Bir de bu beklenen düzeltme sonrası için gözünüze şimdiden kestirdiğiniz kağıtlar var mı acaba?

Yorum

• YORUMCU
                                Çalışkan
                                • 26 Kasım 2008
                                • 1296

TurkiyeSevdalisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Kısa bir süre yorumlarınıza ara verdiniz sanırım Yorumcu hocam. Sizi ve yorumlarınızı burda tekrar gördüğüme sevindim. Takibe devam.

Bu arada portföyde son durumlar nasıl. Bir değişikliğe gittiniz mi? Tacyo bir tek kalmıştı elde yanlış hatırlamıyorsam. O da düzenli olarak artıyor takibe aldığınızdan beri galiba.

Bir de bu beklenen düzeltme sonrası için gözünüze şimdiden kestirdiğiniz kağıtlar var mı acaba?
                                tacyo duruyor. 1,30 satış dedim. Şirket veya ortakları satışa geçmeden ve 1,30 a çıkmadan satmayacağım. şimdilik yol oraya doğru gidiyor. Kısmet.
                                Düşüş trendi bittikten sonra gözüme kestirdiğim kağıt elbet var.
                                düşüş büyük ihtimalle eylül ekim gibi bitecek. ona göre planlarımı yapıyorum. ara sıra endeksin yüzde onbeş yirmi arttığı olacak ama iki aydır olan çıkış gibi bir çıkış yakalaması eylül ekim aylarını bulacak. hele bir grafik netleşsin ona göre son karar verilir. Tl bazında şu sona eren düşüş trendinin direncini destek olarak kabul edeceğine inanıyorum. oraya geldiğinde garan, sahol düşünüyorum tabi bilançolarının bozulmaması önemli birşey. THYAO düşünüyordum diğer topikte var senet uçtu gitti. bende var ancak tradeler yaptığım için buraya yazmadım. THYAO çok sakata gelmezse on lira otuz kuruşa çıkar inşallah. Yazdığım listede tek tacyo kaldı.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information