Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
ENDEKSTE hiç düşerim havası yok.. 32.500'ü zarar kes olarak kullanmakta fayda olacağını düşünüyorum. Olumsuz haberler gelmeye devam etse bile endeks kulağını tıkamış durumda sadece bizim ülkemizde değil yurt dışında da aynı durum söz konusu. Altın artmıyor öyle aman aman. Dolar sakin. Yurt dışı sakin. Böyle devam ederse 34.XXX hedefi tutacak.
Yineliyorum. Imf anlaşması olmadan düşüş zor gelecek gibi duruyor halen daha. Dün yaptığımız sohbette ımf anlaşması olduktan sonra endeks %48 düşmüş diye yazmıştı YİĞİT dostumuz.
Sorun şu? İmf anlaşması ne zaman olacak?
Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian
34.XXX dedik ama borsada kar satışları gelmeden artışa devam ediyor.
Bu akşam yeniden imza kısmındaki hedefleri revize edeceğim. Daha yolu var gibi geldi bana. 35.000-36.000 aralığına endeks gelecek büyük ihtimalle. Olumlu haberler var. Düzelmenin belirtilileri var.
İlk 5 kurum baz alındığında 55 trilyon eksideyiz. Yükseliş yavaşlayacak artık sanırım. Yarın 34.000 leri gördükten sonra bu çıkışlar devam ederse hiç hayırlı olmayacağız. Ancak, citi ve deutche halen daha ciddi alıcı durumundalar. Credit ve HSBC ise satışta. Yabancılar birer birer satıcı olma konumuna geçmiş durumdalar. Bakalım ne olacak. 34.XXX leri revize etmiyorum. 34.500 üstüne geçtiği anda endekse bağımlı kağıtları tutmakta anlamsızlaşmaya başlayacak. 35.000 işlem hacmi ve para girişiyle desteklenirse bu kezde 40.000 ler konuşulmaya başlalancak. Günlük stoplosları kullanmak faydalı olur. Eğer 3 gün üstüste bir önceki günün üstüne çıkamazsa endeks tehlike çanları çalmaya başlayacak gibi bir his var içimde.
Chrysler iflas korunma isteği çok kötü bir haber buna rağmen dow yukselişle destekleniyor kulaklar kapali....
Demekki dov da güçlü 'v' formasyonu özelliğini göstermeye devam edecek.seans içi kisa düzeltmeler yaşansada...
Belli bir noktaya gelincede çok ii haberler gelmesine rağmen düşecek bizlerde niye düştü bu dow veride ii geldi gibi sorular soracaz...
Dün akşam bahsettiğimiz gibi güçlü 'v' formasyonu tam gaz devam ediyor.
Sayın yiğit peki bu v formasyonu nereye kadar devam edecek. ben ilk etapta daha önceden de yazığım var 34.XXX ler düşünüyorum. İmf anlaşması olmaz ve para girişinin devam gelirse. arkasından hacimde devam eder ve 35.XXX ler yukarı doğru gitmeye başlarsa 39.000-40.000 aralığını bulabilir. ancak ihtiyatlı olmak için,
senet alınmalı mı yoksa böyle durulmalı mı buna tam karar vermiş değilim. Piyasa şuan herşeye gebe. iyi haberlerde borsa gidiyor olumsuz haberleri endeks hiç görmüyor.
Başka bir siteden beğendiğim yazıyı buraya kopyalıyorum. Yazı alıntıdır ve gerçekten çok güzel bir yazı. EKONOMİ ÜZERİNE !!!!!!!
Mevsim yaz, aylardan Ağustos ayı...
Riviera kıyısında küçük bir kasaba, yaz sezonu, ancak yağmur yağıyor, yani kasaba bomboş.
Herkesin borcu var ve kredi ile yaşıyorlar.
Şans eseri bir otele zengin bir Rus geliyor ve resepsiyona 100 $ bırakıp, odaya bakmaya çıkıyor.
Otel sahibi parayı hemen alıp, et marketine olan borcunu ödüyor.
Market sahibi 100$ kaparak, hemen toptancıya olan borcunu vermeye gidiyor.
Toptancı büyük bir sevinçle parayı alıp, kriz nedeniyle kredili hizmet veren son defa birlikte olduğu
fahişeye götürüyor.
Fahişe parayı alıp aynı otele giderek oraya olan borcunu ödüyor....
Ve o anda Rus müşteri odadan geri dönüyor ve odayı beğenmediğini söyleyip 100$ parasını alarak kasabayı terk ediyor.
Rus müşterinin bu ziyaretinden somut olarak hiç para kazanan olmuyor, ancak
TÜM KASABA BORÇLARINDAN KURTULUYOR VE GELECEĞE ÜMİTLE BAKIYOR!!!
Sayın yiğit peki bu v formasyonu nereye kadar devam edecek. ben ilk etapta daha önceden de yazığım var 34.XXX ler düşünüyorum. İmf anlaşması olmaz ve para girişinin devam gelirse. arkasından hacimde devam eder ve 35.XXX ler yukarı doğru gitmeye başlarsa 39.000-40.000 aralığını bulabilir. ancak ihtiyatlı olmak için,
senet alınmalı mı yoksa böyle durulmalı mı buna tam karar vermiş değilim. Piyasa şuan herşeye gebe. iyi haberlerde borsa gidiyor olumsuz haberleri endeks hiç görmüyor.
DOW endeksinde 8600 ardından 9000-9200 aralığna yolculuk kokusu alıyorum
İMKB de Bana dolar bazlı drenç seviyesine yolculuk var gibi geliyor sevgili yorumcu.
DOW endeksinde 8600 ardından 9000-9200 aralığna yolculuk kokusu alıyorum
İMKB de Bana dolar bazlı drenç seviyesine yolculuk var gibi geliyor sevgili yorumcu.
2001 yılındaki krizde dolar bazlı dirence yaklaştığında yine dolar bazlı yatay gitmiş. Yani 25.000'i dolar bazında görmeyebilir. Biraz daha aşağıdan direnci görecektir diye düşünüyorum. Bu sırada da endeks bir süre yatay gidecek diye düşünüyorum.
2001 yılının mayıs ayı grafiğini ve 2008 yılının mayıs ayını içeren grafiği yan yana koyduğumda bunu elde ediyorum. Bu kez değişiklik olsun diyorlarsa bilemem tabi. Dolar 1,50 olduğunda merkez bankası müdahele edip alımlara başlayabilir. O zaman borsa yerinde saymaya başlar tl bazında çıkıyorda olsa dolar bazında yatay saymaya başlayabilir. Biz dolar bazı takip edelim iki grafiğide gönderiyorum inceleme açısından iyi olur.
2001 mayıs ayının öncesini ve sonrasına güzelce bakarsak geldiğimiz nokta daha iyi anlaşılıyor. Dolar bazlı endeks daha aşağıları eylül-ekim ayında görebilir.
alttaki grafikte 2008 yılındaki krize ait. Üç aşağı beş yukarı aynı seyri izlemişler.
Yorum