yorumlarınızla bize ışık tutuyorsunuz,iyi ki varsınız..
Sistematik Borsa -2-
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
düşük puanı verenlerin verme sebeplerini özelden yazmalarını isterdim.freehope Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterHocam fırsat
buldukça sizi takip ediyorum ancak ilk kez bir topiği izlediğimden puan nasıl verilir bilmiyorum...
Puan verecek olsaydım 100 üzerinden 100:a88:
Yorumlarınızı takipteyim
Saygılar...
Şu topiğe senet yazıyorum. Kaç tanesi zarar etmiş.
diğer topiğe senet yazdım onlardan kaç tanesi kazandırmamış.
3 senet kazandırmadı, (sonuçta yanılma payı her zaman vardır.)
1- Tcell
2- tspor
3- tire
Bu SENETLERden stoploss uygulayıp çıktık. Tarihleri ile kontrol edebilirsiniz.
Tsporda 10 gün daha bekleseydik kar elde ediyorduk ancak stoploss kuralını uyguladık.
tire aynı şekilde.
tcell bu endeks çıkışında vasat kaldı zaten 7,65-8,30 arası dalgalanıp durdu ama yakında kokusu çıkar.
Neyse sonuçta yazmaya devam. Ne zaman ki hedefim 2 aylıkta sapma yapar o zaman bırakacağım. Sessiz sedasız yazarız.Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian
Yorum
-
endeks %10 daha gidebilir. ancak aşağı düşmeye başlarsa 25.000-26.000 arasında toparlar.
%10 Kazanmak için paranızın %20'sini kaybetmeyi göze alıyorsanız endekse bağlı kağıtlar alınır. Ancak ben bu kadar riski göze almam. Almıyorum da. Ne zamanki kötü haberler gelmeden endeks saatliklerde al vermeye başlar yeniden o zaman giriş yaparım. Hava bozulursa zaten çıkarım.
ALKA 1,35 direncinde çok zorlanıyor. İyiye işaret değil.
RYSAS 1,39'u gördü bugün daha önceden de hedef 1,40 diye yazmıştım ulaşmadığı için satmadım diye gösterdim. ancak ben trade yaptım. Lakin seans içi yapılan tradeler takip edilemez. O yüzden tradeleri yazmıyorum ben.
HERKESE İYİ GECELER.Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian
Yorum
-
YORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterdolar destek 1,57 bu seviyeye çok yakınız.
dolar dünya piyasalarında değer kaybediyor.
bovesteva bugün şov yaptı.
Realizasyon olacak ama desteğin altına gelmedikçe sorun yok piyasada.
IMKB için destek 29.800'e çıktı.
Saatliklerde al vermeden yeni hisse almam.
Bodozlama senede girmek yerine sakince beklemeyi bilmeli insan.
SADECE tek senetle oynayan ve alacağı yeri bilen biri son iki yılda parasını 2 ye katladı (Krize rağmen).
Elbette size katılmamamak mümkün değil banka haricinde alçalan trendi kırmakta olan yada yeni kırmış birçok hisse var hatta taban çalışması yeni onaylanmış.Bence bu hisselerde hareket endeksdeki olası geri çekilmeler rağmen devam edecektir.
4 kriz görmüş bu işe 16 yılını vermiş birisi olarak umarım yazdıklarım arkadaşlarım tarafından dikkate alınır.Kazanılanı korumak kazanmaktan çok daha zordur.
Yorum
-
Sayın YİĞİT; 4 kriz görmüşsünüz. o zaman size bir soru soracağım. Sormamın tek sebebi bu krizin 1929 daki krizden daha şiddetli olduğu söylentisi kafamı kurcalıyor. Düşüş trendi bitti mi sizce?
Ben bitmiştir diyorum. 2001 ve 2008 krizini karışlaştıran iki tane grafik göndermiştim daha önceki günlerde neredeyse bire bir örtüşüyor destekler dirençler. Eğer böyle bir durum olacaksa dalgalı 1 yılın bizi beklediği kanısındayım ben.
Dipte kalmış haber bekleyen senetler var. Katılıyorum size. Bununla ilgili biraz araştırma yapmak gerek tabi. En iyi kazanç sağlam olanıdır. 40 senet takip eden hata yapabilir. ben sadece 13 senet takip ediyorum. Bazen istisna yapıyorum. Doğru dürüst 5 hisse bile takip edilse borsadan muazzam paralar kazanılabilir.
KRİZ ENDEKS BAZINDA BİTTİ. Bu düşmeyeceğiz demek olmuyor tabi ben artık 20.XXX leri görmeyeceğiz diyorum. Hata 22.000 altı olmaz diyorum. Hele ogünler gelsin. Haziran başı.Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian
Yorum
-
Kısa vadedeYİGİT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBu gece dow da 8400 üzeri ilk kapanışı görecez sanırım...
NOT:
Bu arada gelişmekte olan piyasalara olan ilgi son 1 haftadır artmaya başladı...
direnç 8.459.
8.250 destek.
Kar satışı gelebilir.Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian
Yorum
-
İMKB TL bazında düşüş trendini kırıdı ama asıl bakılması gereken nokta dolar bazlı.(ÇÜNKÜ YABANCILAR BUNA BAKAR) Dolar bazında imkb alçalan trendi kıramamıştır henüz .YORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSayın YİĞİT; 4 kriz görmüşsünüz. o zaman size bir soru soracağım. Sormamın tek sebebi bu krizin 1929 daki krizden daha şiddetli olduğu söylentisi kafamı kurcalıyor. Düşüş trendi bitti mi sizce?
Ben bitmiştir diyorum. 2001 ve 2008 krizini karışlaştıran iki tane grafik göndermiştim daha önceki günlerde neredeyse bire bir örtüşüyor destekler dirençler. Eğer böyle bir durum olacaksa dalgalı 1 yılın bizi beklediği kanısındayım ben.
Dipte kalmış haber bekleyen senetler var. Katılıyorum size. Bununla ilgili biraz araştırma yapmak gerek tabi. En iyi kazanç sağlam olanıdır. 40 senet takip eden hata yapabilir. ben sadece 13 senet takip ediyorum. Bazen istisna yapıyorum. Doğru dürüst 5 hisse bile takip edilse borsadan muazzam paralar kazanılabilir.
KRİZ ENDEKS BAZINDA BİTTİ. Bu düşmeyeceğiz demek olmuyor tabi ben artık 20.XXX leri görmeyeceğiz diyorum. Hata 22.000 altı olmaz diyorum. Hele ogünler gelsin. Haziran başı.
DOLAR BAZINDA ALÇALAN TREND DRENCİ 2.5 CENT CİVARIDIR BURASI NE ZAMAN KIRILIRSA HAREKETLER AŞIRI SERTLEŞECEKTİR....Kazanılanı korumak kazanmaktan çok daha zordur.
Yorum
-


Grafik net değil ama kısa vadeli dirence dayandı. Geçerse 8.600 ler konuşulmaya başlar. Önemli olan önceden pozisyon alabilmek. Günlükler bozulmadan saatliklerle yola devam sinyali geldiği an. endekse bağımlı kağıtlara gireceğim. Kuraldan şaşmamak kaydıyla. Yarın bizde 32.600'ü yoklayıp geri dönebiliriz. İnşallah yanılmam.Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian
Yorum
-
20.000 civarı şuanda 5.000'lik artış lazım.YİGİT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterİMKB TL bazında düşüş trendini kırıdı ama asıl bakılması gereken nokta dolar bazlı.(ÇÜNKÜ YABANCILAR BUNA BAKAR) Dolar bazında imkb alçalan trendi kıramamıştır henüz .
DOLAR BAZINDA ALÇALAN TREND DRENCİ 2.5 CENT CİVARIDIR BURASI NE ZAMAN KIRILIRSA HAREKETLER AŞIRI SERTLEŞECEKTİR....
%20 dolar bazlı. Eğer dolar hızlı düşerse aradaki fark kapanır. Şayet dolar fazla düşmeden dolar bazlı direci denemek isterlerse endeks 35.000'i geçer. Ancak aralarında bir korelasyonun mutlaka sağlanacağını düşünüyorum.
2,5 centin kırılması çok zaman alır gibime geliyor.
Altını çizerek söylüyorum. IMF parası gelmeden düşüşler sınırlı olur.Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian
Yorum


Yorum