Yavaş yavaş olması banada çok fayda sağlıyor. Ben daha geriden geliyorum sistemde.. sanırım devamlı gelişmeye açık bir sistem...
Fikirler -> Sistemler
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterhepsini aynı günde yazmıyayım artık, bu forumun okunmaya ihtiyacı var..
Yavaş yavaş, her kolonun anlamı var...
Ben Sayın Dante Ob için acele ettiği için , bugune OB yi yazdım...
Ustad cok tesekkur ederim o kadar ihtiyacim vardiki ob ve digerlerine. yukarida Ustad sizin ve sn gungorun soylediklerinize sonuna kadar katiliyorum bu konuyu anlamaya basladiktan sonra hem periodsuz bir sistem dusunmustum cunku bunun onemini cooook iyi biliyorum. indikatorler bile kullansaniz ne iyisi bile olsa cok fazla al sat veriyor ve cogu fake yada cokaz kazandiran seyler yada kaybettiren. onun icin genel marketi anlamaya calisan MP ve TGUS cook ama cok yararli.binlerce tesekkur hafta sonu anlattiklarinizi anlamaya calismak icin cok iyi zaman.Bildiğim şeyler, bilemediklerimin yanında sıfırdır.
Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorum
-
pardon yazılarımdan Anhiighmax yazmısım, bunun Anhighall olması gerekıyor, duzelttım, yenıden oncekı 2 mesajı okursanız, kafada karısıklık olmasın...bgungor68 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterOB ve Anhighmax ile trade edeblirsek diger kolon bilgilerini nasıl kullanırız? onları nokta atış için mi hesaplıyoruz? Bu sistemde 30 dakkada bir bilgi yapıstırmıyoruz. Ekrana kilitlenmiyoruz. Boyle bir dusunce olustu kafamda..
Ob ile trade etmek tamamı ıle size kalmıs, Ben sıstemı daha tam yazmadım.
Yazacagım baska formuller var...
Ama sadece OB yontemı aklınıza yattı, ıse, bunu da kullanabılırsınız.
Ama OB yontemı , Vobda Daytrade ıcın uygundur....
Bunun nedenı ,bızım vobda acılısta ters bır hareket, sıze , fıyatın ne yaptıgı hakkında bılgı verır, panık etmez, ama, luzumsuz vakıt kaybettırır.
Halbukı geceye pozisyon almamıssanız, avantaj sızde olur,Kafanızdakını daha rahat uygularsınız.
24 Saat markette daytrade dıye bır sey yok cunku, sureklı devam eder...
Yorum
-
Ufak bir duzeltme OB kolonu ıcın,
Formul aynı, ama her durumda + sonuc goster eklememız lazım,
Bugune kadar hic rastlamadıgım olaya rastladım Cuma ıtıbarı ıle USDJPY
-0.78 cıktı, Degerı eksı olamıyacagı ıcın. Abs eklememız gerekıyor.
OB kolonu formul aynı ABS eklıyoruz, hep artı gostersın dıye...
=ABS((C45-B45+E45-D45)/(2*(C45-D45)))
Yorum
-
Burada iyi bir ekip oluştu sanırım. Umarım çalışmalardan biz de faydalanırız....
Yorum
-
bu gidişle yakında yeniden fx'e dönecemsimurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBurada iyi bir ekip oluştu sanırım. Umarım çalışmalardan biz de faydalanırız....
Yorum
-
Maalesef bunu yapamıyoruz, sebebı Mp de her 30 dakıka da bır gırıyoruz datayı...
Bunda basta olur gıbı dusundum ama pratıkte gunluk barı 2 ye ayırmak mumkun degıl.
Sadece acılıs degıl, bıze dunun yuksek ve dusuklerıde lazım.
Bunu seansa uygularsak ısım cok zorlasacak..
En ıyısı de her zaman en basıt olanıdır..
Saat 00:00 ıle 12:00 arası open close hıgh low ayrı tutulup 12 den yenıden 23:30 barına kadar ayrı tutmak epey vakıt alır, hatada yapabılırız.
Bunu Forexde de bu sekılde uygulayacagız.
Sadece 00:00 acılıs barı....
Yorum
-
sayın teo sisteminizi izlemeye çalışıyorum,ama vobda işlemim yok,zannımca bu söyledikleriniz spotada uygulanabilir..degilmidir??her şey olacağına varır..
Yorum
-
MP deki IB ra gore işlem yapıyorum. Şöyleki IB bar uzunlugunu tespit ediyorum : ornegin 10 bar. olsun. Eger Acılıs
--->Dunden aşağı ise, ( Agırlıklı olarak Short acmaya meyilli oluyorum) ( 20 tick ukardan ) seviyesinde ise kesinlikle short IB + I(15 Tick) ise ihtiyatli long . Ama aşağıya donerse Short. Acılıs, (15 Tick) ise ihtiyati Short. ( 20 tick) is bu seviyeden Long.
----> Dunden Yukarı ise (Agırlıklı olarak Long acmaya meyilli oluyorum), Yukardaki işlemin tam tersi işlem yapıyorum...
Çok nadir olarak Terse geldigimi gordum. Ama gunun nasıl market type oldugunu anlayamıyordum. ama son sistemdeki OB degeri cok işimize yarayabilir.
Yorum
-
ketenhelva Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersayın teo sisteminizi izlemeye çalışıyorum,ama vobda işlemim yok,zannımca bu söyledikleriniz spotada uygulanabilir..degilmidir??
elbette her yerde uygulayabılırız,
Hosgeldınız topıge bu arada...
Yorum
-
bgungor68 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterPArite de ise uzakdogu , avrupa ve Amerikanın açılış saatlerine dikkat ediyorum. o zamanlardaki ilk 30 dakikadkii barı IB kabul ediyorum.. Çünkü açılan her piyasa kendine gore Market type belirliyor gibi geldi bana..
simdi burada haklısın ama suna bakmak lazım,
Amerıka da oynayan veya Japonya da oynayan bır de Almanyada oynayan , kısıler forex platformunu actıklarında, gunluk barları aynımı gorurler, yoksa farklımı, (open,close, hıgh, low)
Asıl soru ve cevap burada....
Bunun cevabı ıcın, bılgısayarının bolgesını degıstırın ve yenıden acın, mesela bız +2 deyız, yapın -6, bırde + 8, aynı platformu yenıden acın, gunluk degerler degısıyormu...
Yorum
-
forexde sadece cumartesimi tatil pazar islemler basliyor sanirim yahudi takvimi kullaniliyor. ms icin fx major pairs verilerini matriks downloader ile cektigimde 60 dk nin altindaki 5 dk veriler eksik geliyor herseyi denedim ama olmuyor. neden acaba.Last edited by Dantes; 08 Mart 2009, 00:53.Bildiğim şeyler, bilemediklerimin yanında sıfırdır.
Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorum
Yorum