Fikirler -> Sistemler

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • SEREN I
    KAMYON ŞOFÖRÜ
    • 25 Şubat 2009
    • 0

sistem gün içinde para vermiştir...açılışta yeni yükseklik yapacağını öngörmüş.....ve ordan kısa pozisyon açılmasını söylemiştir.....28900..lerde longa geçirmiştir.........(bu benim hareketli sistem tahminim..ben öyle yaptım....)
    yazılarım şahsi görüşlerimdir..yatırım tavsiyesi değildir...genel borsa bilgileri olup sohbet amaçlıdır...

Yorum

• teo
      Demirbaş
      • 03 Mart 2009
      • 3712

SEREN I Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      29150 civarındaki kapanış 0.40 değerini verir.........flat........longda olunabilir.....

tamda 29150 kapattı, geceye ben zaten pozisyon almıyorum, ama ob=0,40

yarın hareket swing olur...

Vur patlasın, çal oynasın, adamlar da tam yazdığımız yerde kapattı.

Yarın olsun açılışı görelim.

Buğüne mama olmadı.

Yarın tüm gün Teo flat, ertesi güne bakarız.

Neticede ya 0.70 üzerine gider, Ya 0.30 altına gider,

Tek korkum yarında bunun arasında kalırsa ertesi gün yine flat..

Dayan dayanabilirsen pozisyon almadan....

Yorum

• mmo
        Katılımcı
        • 28 Haziran 2007
        • 47

Teşekkürler yarın için beklemedeyim.

Yorum

• bgungor68
          ....................
          • 06 Aralık 2007
          • 809

Svg. Teo. , OB, .70 ustunde olması Asırı Alım,.30 altında olması asırı satım seviyelerimidir? IB'yi baz alarak, IB nin altına kayarsa ve OB<.30 IB in altından Short, IB'nın ustune kayarsa ve OB >.70 Long, bu sistem mantıklımıdır?.
          bugun boyle trade yaptım. OB acılısta 0.10 idi ve Fiyat IB altına kaydı. 29.175 ten short girdim (AnhighAll yakın seviye). IB genislignine tam katına kadar bekledim. Eger sonraki bar ustte kapatsaydı stop olacaktım. 15 tick aşağıa kadar bekledim( Hareketli stop gereği ) sonra cover (28.850). ama 20 tick aşağıda iken Long olmak gerekiyordu..(28.700) yapamadım. çok kafam karıstı ondan sonra..

Yorum

• bgungor68
            ....................
            • 06 Aralık 2007
            • 809

IB high = 29 650 , IB low = 29175 ,, IB width 19 .bar.. 19 barın ticklerini sayıyorum devamlı poz almak için.. Bir seyleri eksik yapıyormusum gibi geliyor. Bu trade sekli biraz değişik..

Yorum

• bgungor68
              ....................
              • 06 Aralık 2007
              • 809

Yorum

• bgungor68
                ....................
                • 06 Aralık 2007
                • 809

Svg Teo ben hala IB hikmetini anlayamadım. Ama çok sağlam bir Çıpa görevi yapıyor. MAtematiksel olarak açıklayamıyorum ama IB sanırım birden çok şeyi ifade ediyor.. IB ve OB etkin kullanablirsem çok sağlam bir sistem olusacak sanırım..

Yorum

• teo
                  Demirbaş
                  • 03 Mart 2009
                  • 3712

bgungor68 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Svg. Teo. , OB, .70 ustunde olması Asırı Alım,.30 altında olması asırı satım seviyelerimidir? IB'yi baz alarak, IB nin altına kayarsa ve OB<.30 IB in altından Short, IB'nın ustune kayarsa ve OB >.70 Long, bu sistem mantıklımıdır?.
                  bugun boyle trade yaptım. OB acılısta 0.10 idi ve Fiyat IB altına kaydı. 29.175 ten short girdim (AnhighAll yakın seviye). IB genislignine tam katına kadar bekledim. Eger sonraki bar ustte kapatsaydı stop olacaktım. 15 tick aşağıa kadar bekledim( Hareketli stop gereği ) sonra cover (28.850). ama 20 tick aşağıda iken Long olmak gerekiyordu..(28.700) yapamadım. çok kafam karıstı ondan sonra..

para kazanıyorsanız sorun yok, ben genelde o kademe de shortlarım
                  tekrar donerse alırım,

Cok kımıldamak huyum degıldır

Forex de 00:31 de poziyon alırım , eger stoplamıyorsa ertesı gune kadar 00:31 de yenıden poz alırım

Piyasa artık ne verırse, cok basında duramıyorum bu ara...

Pozisyon alıp stopu yazıp cıkıyorum, veya forexde yatıp uyuyorum...

Bugun sıstemın zarar ettırmıs olması lazım eger tıckı bekledıysenız, 100 puan cıvarı..

Bu sıstemın en guzel yanı, yatay pıyasada carpılmazsınız, swıngte dıpten satıp, ustten almazsınız, Cunku bız o pıyasalarda flat kalıyoruz...

Sistemler uygulayanın beklentılerını yansıtır,

Bu sıstem bana aıt olduguna gore bunu kullanan benım le aynı beklentıde olması gerekır.

Daha fazla rısk almak ısteyen veya daha fazla konservatıf olmayan artık kendı karakterıne gore bunu uyarlaması lazım.

Olayın mantıgı bellı...

Ob 70 uzerınde satıs fırsatı beklerız, eger yukarı gıdıyorsa, konservatıf olan long yapmaz , fırsatı bekler short ıcın, agresıf olan long da olur,

Macera seven gece son duruma gore poz da alabılır.

Artık bundan sonrası, uygulayanın rısk anlayısına, ve kar iştahına bağlı...

Yorum

• Dantes
                    Bağımlı
                    • 26 Şubat 2009
                    • 836

Ustad formul bazinda hersey olustumu biraz kullanmayi biliyoruz ama tam degil. yani makine var ama manueli kafamizda eksik. Bugun siz yokken bazi ongorulerde bulundum hem forex hem fdow hem vob30 icin sukur hemen hepsi tuttu (fdow sadece bir delik acti ama tutunamadi gidecegi yeri de soyledim hatta. eur/usd icin bile tahmin yaptim.(onceki sayfalarda bakarsaniz sevinirim) 1 hafta oncesine kadar hic bilmezdim ama simdi suraya gider surdan doner diyebiliyorum mesela ama biraz corba sekilde. tam otursa guzel olacak eminim sizdeki guven bizede gececektir. piyasanin ne oldugu artik hic onemli degil bir sayi oyunu gibi.
                    elimizde ne var mp,tgus elementleri ,baz indikator,raff bunlarla pazar ne olursa olsun fikir yurutebiliyoruz orta capli.
                    Bildiğim şeyler, bilemediklerimin yanında sıfırdır.
                    Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
                    Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorum

• mordak
                      Yasaklı
                      • 26 Şubat 2009
                      • 191

vadeli-sistem

Yorum

• teo
                        Demirbaş
                        • 03 Mart 2009
                        • 3712

Dantes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Ustad formul bazinda hersey olustumu biraz kullanmayi biliyoruz ama tam degil. yani makine var ama manueli kafamizda eksik. Bugun siz yokken bazi ongorulerde bulundum hem forex hem fdow hem vob30 icin sukur hemen hepsi tuttu (fdow sadece bir delik acti ama tutunamadi gidecegi yeri de soyledim hatta. eur/usd icin bile tahmin yaptim.(onceki sayfalarda bakarsaniz sevinirim) 1 hafta oncesine kadar hic bilmezdim ama simdi suraya gider surdan doner diyebiliyorum mesela ama biraz corba sekilde. tam otursa guzel olacak eminim sizdeki guven bizede gececektir. piyasanin ne oldugu artik hic onemli degil bir sayi oyunu gibi.
                        elimizde ne var mp,tgus elementleri ,baz indikator,raff bunlarla pazar ne olursa olsun fikir yurutebiliyoruz orta capli.

hayır formul bazında her seyı yazmadım, her seyı bırden yazmak ıstemedım dogrusu, su an ob yı acıkladım, exceldekı dıger degerlerde ılerledıkce yazacagım manasını, ve nasıl trade edılecegını..

Malum bu foruma yenı geldık, her seyı bırden yazmıyalım.

Yorum

• mordak
                          Yasaklı
                          • 26 Şubat 2009
                          • 191

---usd-jpy---

98.80 üzeri görüldüğünden ve buralara çapa attığından dün yazılan senaryo iptal olmuştur....

98.65 altına inmeden kısa pozisyon almadan flat beklemek gerekiyor....

99.10 üzeri tutunmalarda ve 99.30 kırılımı olursa temkinli uzun yapılabilir...

bu arada ben kısa pozisyon için beklemeyi tercih ediyorum....

bol kazançlar...

Yorum

• teo
                            Demirbaş
                            • 03 Mart 2009
                            • 3712

mordak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            ---usd-jpy---

98.80 üzeri görüldüğünden ve buralara çapa attığından dün yazılan senaryo iptal olmuştur....

98.65 altına inmeden kısa pozisyon almadan flat beklemek gerekiyor....

99.10 üzeri tutunmalarda ve 99.30 kırılımı olursa temkinli uzun yapılabilir...

bu arada ben kısa pozisyon için beklemeyi tercih ediyorum....

bol kazançlar...
                            bu usd cok uyuzlastı, 0.70 uzerınde duruyor 4 gundur, ne zaman basacaklar bende merakla beklıyorum, gecen haftayı mındar etti stoplata, stoplata...

Yorum

• mordak
                              Yasaklı
                              • 26 Şubat 2009
                              • 191

teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              bu usd cok uyuzlastı, 0.70 uzerınde duruyor 4 gundur, ne zaman basacaklar bende merakla beklıyorum, habıre stopluyorum...
                              sorma abi ya...valla benide sinir etti....3 kez de ben stop yedim.....

sanırım yarına başlar show....hele 98.65 altı gelsin ve biraz oyalansın....

yavaş yavaş yapıp yatacam üzerine....stopların acısıda var daha çıkacak...:040::040:

Yorum

• Dantes
                                Bağımlı
                                • 26 Şubat 2009
                                • 836

teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                hayır formul bazında her seyı yazmadım, her seyı bırden yazmak ıstemedım dogrusu, su an ob yı acıkladım, exceldekı dıger degerlerde ılerledıkce yazacagım manasını, ve nasıl trade edılecegını..

Malum bu foruma yenı geldık, her seyı bırden yazmıyalım.
                                forumlar bir arac. sizin arkanizdan o forumda da yazip olay cikartmistim ama anlamadilar hellim olaya mekanik bakip sizi destekleyen yazilari dip kose biryere tasidi. bende bunu sinirlendim. ne kadar basit. birisini kaybetmek kolay kazanmak zor diye. ama yine anlamdilar. sanki dunyada forum yok.
                                Bildiğim şeyler, bilemediklerimin yanında sıfırdır.
                                Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
                                Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information