Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
fx için sadece kendi işlemlerimi yaptığım...ve başka parite ile işlem yapmadığımdan dolayı sadece USD-JPY ile ilgili sistem paylaşımlarımı yarından sonra sizlerle paylaşacağım umarım yararı olur....
buraya kadar olan formulleri girdik duzeltmeleri yaptik. hafta baslamadan bir cuma itibariyle sizle cikan hucrelerde sayi kontrolu yapsak iyi olur kanısindayim. MP deki gibi bir cikti verebilirseniz guzel olur.
Bildiğim şeyler, bilemediklerimin yanında sıfırdır.
Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
su indikatorlestirilmis gorunume bir bakin. buyuk satis baslamadan asiri sat bolgesine inmis ne guzel. tam sn teonun dedigi noktalari isaret ediyor...
Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Sn.Dantes, O bolgeler Anhighall bolgelerimi? OB degerleri nedir?
Ustad diyordu 4 marttan beri 2000 puan bile yukselse dusecek iste onu indikator bazli gostermek icin yaptim. birde 28650 gecilirse cikacak demisti iste her ikiside goruluyor acikca. isaretli bolge hem ob/os 70 in ustunde ama ilginc olan daha 300 puan bile dusmeden asiri satim bolgesini iniyor ve asiri dusus basliyor sonrada cikis tam noktasinda yani ob/os 30 gecince.
Svg. Teo , formulleri Matirkste denedinizmi.? ben aynen yazıyorum matrikse. Durum gittikçe ilginçleşiyor. Bilgi girmekten kurtulabliriz . Mtx biraz kasıyor ama resimi buyuk olarak gorebliyoruz ve fiyatı anlık degerlendirebiliriz..
Svg. Teo , formulleri Matirkste denedinizmi.? ben aynen yazıyorum matrikse. Durum gittikçe ilginçleşiyor. Bilgi girmekten kurtulabliriz . Mtx biraz kasıyor ama resimi buyuk olarak gorebliyoruz ve fiyatı anlık degerlendirebiliriz..
cok guzel, nasil yapiyorsunuz sn gungor bitince paylasirmisiniz.ben ms kullaniyorum sanirim cok fark etmez yazmak icin degilmi?
MS hiç kullanmadım. Kodlama yapablicegim her platforma ilgi duyuyorum. Ama sonucta Indicator yazma bolumunden yaptım. Komutlar aynı olmalı. MTX sanırım MS'in bir alt türevi gibi.
birde bilen varmi acaba ms de edit data deyip datalari downloader goruntuleyince 5 dklik gozukuyor bunun interval degerini 30 dk nasil yapariz. bilmem anlatabildinmi.
sn teo nun isaret ettigi volatility breakout uzerine arastirma yaparken belki bildiginiz ama benim yeni kesfettigim bir channel buldum( Vol. Break konusunu yazan Linda modify etmis) Keltner Channel cogunluk Bol. B icinde kalan bir channel ob/os noktlarini buyuk bir basari ile gosteriyor. bazi dusuk yada yuksek almalar oluyor gordugumum kadariyla bunu teyit eden baska bir yontem yada sistem ile gayet basarili.
su indikatorlestirilmis gorunume bir bakin. buyuk satis baslamadan asiri sat bolgesine inmis ne guzel. tam sn teonun dedigi noktalari isaret ediyor...
Bu grafik o kadar güzelki, yıllarca yazdığım her şeyi özetliyor.
Şimdi trend çizgileri çizen arkadaşlarında yaptığı bariz hataları yeri gelmişken yazayım..
Teknik kitaplar trend çizerken hep uc noktaları birbirine değdirirler.
Ve ne kadar çok değdiyse trend o kadar kuvvetlenir derler.
Bu çok bariz bir yanlıştır.
Bunu farkeden Demark, trend çizim şeklini tamamı ile değiştirmiştir.
Ve trend kanallarını tamamı ile aşırı bölgelere girip çıkma üzerine kurmuştur.
Mantık şu, bana göre de doğrusu budur.
Aşırı bölgeler nedir ,gerek aşırı alım, gerekse aşırı satım, psikolojinin en yoğun olduğu bölgedir.Aşırı satım bölgesinde panik, aşırı alım bölgesinde coşku vardır.
30 ustu ve 70 altı bölgede ise hiç bir mana yoktur,Şaşkın ördek gibi dolaşır fiyat, aşağı iner, tekrar çıkar, tam çıkacakken geri iner, bir daha çıkar,
Fiyat hareketi manasız olduğu için buradaki tüm tahminler zar atmaya benzer...Tutarsa tutmuş olur, tutmazsa tutmamış olur.Forumlar için kavga sebebidir.Ben bildim sen bilemedin vs....
Tüm kavgalar bu bölgede çıkar, lütfen dikkat ediniz.
Yani bizim yöntemimizde 70 üstü veya 30 altı diyelim.
Bu ara bölgede oluşan fiyata trend çizilmemelidir. Her ne kadar ilgili açıyı sağlasa bile..
Bu konuda Raff Channel's makalesinde Raff, bunu çok açıkça belirtmişti.
Bu konuda bende diğer topikte bu konuda makaleyi göndermiştim.
Raff bu aşırı bölgeleri saptamak için MFI ( Money Flow Index) kullanır.
Ben eskiden CCI, şimdide bu yöntemi kullanıyorum..
Raff şöyle der.
Aşırı bölgeye giren noktanın en düşük veya en yüksek yerinden kanal çizilmelidir.
Sizin grafiğinizde o kadar ders alınacak nokta var ki,
Mesala aşırı alım bölgesinde iki kere girmiş, Aşırı satıma giren noktanın yeniden aşıra satıma gitmeden dönüp gelmesini 1 kere diye kabul edeceğiz.
Kereler şu şekilde oluşur.
Aşırı alıma girecek, dönecek ,yeniden aşırı satışa girecek. Sonra yeniden aşırı alıma girecek.
Burada iki aşırı alım farkında fiyat ne durumda.
Bu sizin grafikte iki kere aşırı alım noktasındaki fark fiyatın düşme farkıdır.
Yani bu grafik halen bir yükseliş söylemiyor.
Aynı şekilde artık yükseleceğiz (düşüş trendi bitti diyebilmek için),
Ikı tane aşırı satış bölgesinde fiyatı karşılaştırınca, en son oluşan aşırı satış bölgesindeki fiyat, önce oluşan aşırı satış bölgedeki fiyattan büyükse, artık düşüş bitmiştir diyebiliriz.
98.60-98.70 seviyelerine kadar oluşacak tepki sonrası 200-250 pips aşağı hareket bekliyorum...
tepki hareketi olmadan gevşeme başlarsa 98.50 stop olmak üzere kısa pozisyon açılabilir....
98.80 üzerinde durması halinde tüm senaryo çöpe gider.....
Yorum