Yeni Tavanlar Lazim Alyağ Için Diye Düşünüyorum.inş
Sistematik Borsa...
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
BARAbey bir çoğumuz senetleri beklentilerler alırız. büyük bekleriz işte bir %5 daha olur bu senet diye bakarız. oysa makul karı gördükten sonra satmak en iyisidir. giderse gitzsin cebimize koyduğumuza bakmalıyız. imza kısmındaki yazıları okumadın ya da bugün piyasayı pek takip etmedin sanırım. Avrupa borsalarının hepsi ekside abd de öyle. umarım iyi bir haber gelir ve yanılırım. Nakitte olduğum için benim için sorun değil ama siz senette olduğunuz için problem %10 kazanmak için paramın %30'unu riske edemem ben. imza kısmındaki mesajları dikkatlice okumanızı tavsiye ederim. Hatta mümkünse bu topiği okuyun şöyle bir göz geçirin bence. fayda olacaktır.BARAbey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterYeni Tavanlar Lazim Alyağ Için Diye Düşünüyorum.inşPaylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian
Yorum
-
Hocam iyi geceler, benim EMNİS soruma vermiş olduğunuz cevaptan nickiniz dikkatimi çekti ve topiğinizi gördüm ve başından sonuna kadar okudum, ve keşke 2 ocak'ta sizin topiğinizi görebilseydim diye de üzüldüm, size EMNİS'ten uzak kalayım demiştim yazımda ve teşekkür etmiştim yorumunuzdan dolayı ama aslında açık etmesemde EMNİŞ'ten gırtlağa kadar batmış durumdayım ne yapalım sizi beş parasız olarak okumaya devam edeceğim belki birkaç ay sonra emniş benim maliyetime gelirde ben de çıkar ve sizin kervana katılabilirim ümidiyle başarılar diliyorum, sizin gibi daha önce nokta atışı yapan Mühendis hoca vardı, birde Simurg hoca nokta atışlarında etkili sizi de bu sitede okumaya devam edeceğim parama kavuşuncaya kadar
iyi geceler diliyorum.
[COLOR="Indigo"]Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakinin anlayabildiği kadardır. [/COLOR][COLOR="Blue"]Mevlana [/COLOR]
Yorum
-
sayın yorumcu 2 önceki yazımda anlamayıp sordugunuz şey,sizin işlem yaptıgınız miktarla ilgili idi.bunun söylenmesinin kimse için dogru olmayacagını düşündüm yazdıktan sonra ama mesaj silme olmadıgı için yada ben bilmedigim için sadece degiştirdim...imdiii;haklı olarak neden bunu hesaplama geregi duydun size ne idi!! derseniz-hakkınızdır,mazeret olmamakla birlikte geçen gün sormuş oldugum sıg tahtalarda ne kadar miktarlarla işlem yapılmalı sorusunun yanıtını bizzat sizden(yani yazılarınızdan) bulmak maksadı ile bir hesaplama yaptım ve onayınızı almak için buraya yazdım,sonrada dogru olmadıgını düşündügüm için sildim-degiştirdim..
anlamayıp sordugum,bazan yazıyormusunuz-düzeltmenizle,banamı yazıyorsunuz! cümlesini halada anlamış degilim..velevki bir yakınlaştırma ile bu topigemi yazıyorsunuz olarak kabul edersem soruyu,cevabım evet ve hayır olacaktır..özellikle bu topige degil ama bazen söyleyecek bir şeyler oldugunda ve bu topikte ise,o zaman buraya..
yada banamı yazıyorsunuz olarak düzelttiginiz sorunuzu,yazdıklarımdan dolayı,hala anlamamış olabilecegimi düşünüyorsanızda o halde anlayana kadar cevabım yok ve sorunuzla ne demek istediginizi tekrar etmenizi isteyecegim..
kolay gelsin efendim..her şey olacağına varır..
Yorum
-
polat aksoy kaybedilmişi kazanmaya başka yerlerde aramalısınız. ben hep yazmışımdır buraya krdmd de 12.000 Tl zararla çıktım ders oldu diye hep yazdım. eğer bekleseydim halen daha zarardım 0,43 lerden senet 0,62 lere kadar çıkmıştı ama halen daha zarardaydım. bazen kaybettiğimizi göze alıp ordan çıkmak gerekir. emniş bekli sizin maliyetinize gelir. gelir ama ne zaman gelir bu çok önemli. Açık bir şekilde bu yıl içinde 3-4 kere operasyon yapılmış ve siz kurban olmuşsunuz. Ben buraya hatalarımı da yazıyorum ki kimse o hataları yapmasın diye. Neyse ben daha 15-20 gün daha bir portföy oluşturmam büyük ihtimalle hiç doğru dürüst elle tutulan bir haber göremedim piyasada.Polat Aksoy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterHocam iyi geceler, benim EMNİS soruma vermiş olduğunuz cevaptan nickiniz dikkatimi çekti ve topiğinizi gördüm ve başından sonuna kadar okudum, ve keşke 2 ocak'ta sizin topiğinizi görebilseydim diye de üzüldüm, size EMNİS'ten uzak kalayım demiştim yazımda ve teşekkür etmiştim yorumunuzdan dolayı ama aslında açık etmesemde EMNİŞ'ten gırtlağa kadar batmış durumdayım ne yapalım sizi beş parasız olarak okumaya devam edeceğim belki birkaç ay sonra emniş benim maliyetime gelirde ben de çıkar ve sizin kervana katılabilirim ümidiyle başarılar diliyorum, sizin gibi daha önce nokta atışı yapan Mühendis hoca vardı, birde Simurg hoca nokta atışlarında etkili sizi de bu sitede okumaya devam edeceğim parama kavuşuncaya kadar
iyi geceler diliyorum.Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Yorum
-
Pazartesi borsa düşse bile ben olamayabilirim. Dikkatli olun...
aefes için.
şayet
hsbc alıyorsa
deutshe alıyorsa
ubs alıyorsa
merril alıyorsa
ve bunlardan üçü alış işlemleri yapıyorsa yavaş yavaş topluyor demektir. Alın ve bir 10 gün bekleyin %10 kar cebimizde olur. öğle arasında bakıp karar vereceğim.
yok bunlardan ikisi satıyorsa dikkatli olun daha aşağı gelir.Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Yorum
-
endekste belki bir miktar daha yükseliş olabilir. Ancak 24.000'in altına geldiğinde yavaş yavaş alımlar düşünülebilir. Bunun halinde günlük olarak hisseye girebiliriz. orta halli beklentim benim endeks için 22.000 buna inanıyorum.
Ancak piyasanın nabzına göre değişmek üzere;
En iyi beklentim 24.000'e gelir
orta halli beklentim 22.000 olur
en kötü beklentim 18.000 ihtimaller dünyası.
Forumda şimdilik boşuna yazıyorum.
Zamanı gelince bu mesajı hatırlamak dileğiyle hoşçakalın dostlar.Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Yorum
-
NE KADAR HOCAM BEN BİLMİYORUMYORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSize bir soru; alyag'dan daha isbankın elinde ne kadar var?
Yorum
-
Haklısınız hocam, en az zararla çıkmaya çalışacağım ben de, ama siz 15-20 gün kadar yeni öneride bulunmayacaksanız ben de bu arada nakitte bekleyen arkadaşlarım kadar rahat olmasa da :a55: nakitte bekliyormuşçasına kağıdın maliyeti bulmasını ihtimalini gözleyeyim diyorum inşallah sizin tecrübelerinizle oluşturacağınız portföylerde kervana katılmayı düşünüyorum aslında hiç daha fazlasını istemedim sizin de işaret ettiğiniz gibi aylık %5 yeter bana ama hiç öyle olmadı bazen günde %25 kazandık sonra 3 gün boyunca %40-50 zarar ettik o zararları aylarca kurtaramadık vb. durumlarla uğraştık sanırım ky olan bir çok kişi de benim durumumdadır herşeyin hayırlısı diyorum iyi tatiller iyi akşamlarYORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterpolat aksoy kaybedilmişi kazanmaya başka yerlerde aramalısınız. ben hep yazmışımdır buraya krdmd de 12.000 Tl zararla çıktım ders oldu diye hep yazdım. eğer bekleseydim halen daha zarardım 0,43 lerden senet 0,62 lere kadar çıkmıştı ama halen daha zarardaydım. bazen kaybettiğimizi göze alıp ordan çıkmak gerekir. emniş bekli sizin maliyetinize gelir. gelir ama ne zaman gelir bu çok önemli. Açık bir şekilde bu yıl içinde 3-4 kere operasyon yapılmış ve siz kurban olmuşsunuz. Ben buraya hatalarımı da yazıyorum ki kimse o hataları yapmasın diye. Neyse ben daha 15-20 gün daha bir portföy oluşturmam büyük ihtimalle hiç doğru dürüst elle tutulan bir haber göremedim piyasada.[COLOR="Indigo"]Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakinin anlayabildiği kadardır. [/COLOR][COLOR="Blue"]Mevlana [/COLOR]
Yorum
-
BENDE zamanında öyle hatalar yapmıştım. iki kuruş daha yukarı vereyim derken elde avuçta ne varsa ondan oldum. Peki size bir soru büyük bir beklenti yoksa kağıt hakkında. Düşen bir endekste şuan için %20-30 düşecek endekste sizin senedinizin kazanma olasılığı nedir?Polat Aksoy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterHaklısınız hocam, en az zararla çıkmaya çalışacağım ben de, ama siz 15-20 gün kadar yeni öneride bulunmayacaksanız ben de bu arada nakitte bekleyen arkadaşlarım kadar rahat olmasa da :a55: nakitte bekliyormuşçasına kağıdın maliyeti bulmasını ihtimalini gözleyeyim diyorum inşallah sizin tecrübelerinizle oluşturacağınız portföylerde kervana katılmayı düşünüyorum aslında hiç daha fazlasını istemedim sizin de işaret ettiğiniz gibi aylık %5 yeter bana ama hiç öyle olmadı bazen günde %25 kazandık sonra 3 gün boyunca %40-50 zarar ettik o zararları aylarca kurtaramadık vb. durumlarla uğraştık sanırım ky olan bir çok kişi de benim durumumdadır herşeyin hayırlısı diyorum iyi tatiller iyi akşamlar
enerji sektörü olması avantaj geleceğin sektörü gibi görülmesi avantaj. bence tamamen tüm forum sitelerini dolaşıp sorun. endeks düşse bile bu kağıt ne olur diye. alacağınız cevapların ortalamasını alıp ona göre yola devam edin.
adamın biri bana burce gidecek dedi. gidebilir ama ben bu kadar riski göze almam dedim. senedi de tanımam ayrıca dedim. bana getiri verme ihtimali %90'ın altındaysa o senedi almam dedim. biraz aşağı geldi sonra senet yukarı gitti. böyle de olabilir. ihtimaller dünyası. haberlerini takaslarını toplayan var mı yok mu bilmek gerek. yoksa öyle paramızı rast gele diyip yatırırsak işte bu kumara girer. araştırmadan olmaz bu iş.Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Yorum
-
piyasa sakinleşmeden senet filan almam ben. Hele bir sakinleşsin tekniği uygun olanlardan başlarız inşallah.Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Yorum
Yorum