Sistematik Borsa...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • YORUMCU
    Çalışkan
    • 26 Kasım 2008
    • 1296

Sistematik Borsa...

Sistem...
    Sistem nedir?
    önce bu sorulara cevap bulmak lazım. İnsanlar hisse alırken nelere dikkat etmelidir. Sistemli çalışmak ne kadar gereklidir.
    Evet bir çoğumuzun yaptığı olay bir kere sistemimizin olmaması.
    HATALAR:
    1- Senet yükseldi bende alayım daha çok gidecek mantığı.
    2- Ya olmaz böyle iş, ben sattım çıkmaya başladı. Tekrar alayım en iyisi mantığı
    3- Ekonomi çok iyi en iyisi bende alayım.
    4- Param boşta durmasın. Senede yatırayım iki yıl sonra bakarım.
    5- Bugün son bugünden sonra artar.
    6- Kriz miriz olmaz bizim ülkemiz sağlam liman eninde sonunda hak ettiği yere ulaşacak bu senedin fiyatı.
    7- Ben biliyorum bu işi ben en iyisiyim mantığı
    8- Çok zarardayım ya nasıl satayım. zararım çıkmadan satmam.
    9- Pd/DD çok yüksek bu senet alınmaz.

Biz bunları yok ediyoruz. destekten alıp dirençten satıyoruz... Senette zarar varmış yokmuş önemli değil. önemli olan daha düşük fiyattan sepete tekrar koyabilecek miyiz? önemli olan bu.
    Kanaatkar olacağız %10-15 yeterli gelecek. Piyasaya göre şekil alacağız. Hepimiz biliyoruz şuan krizdeyiz ama krizde bile kazanmak var. Önemli olan destekleri dirençleri ve ekonomiyi iyi okumak. Bunun içinde bol bol ekonomi haberleri takip edilecek.
    Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian
  • YORUMCU
    Çalışkan
    • 26 Kasım 2008
    • 1296

Her ne kadar ekonim kötü olsada. kazanmak mümkün. sabrederek bu işi yapacağız.
    akçansa dan başlayalım şimdilik. ve akbanktan başlayalım ikisde iyi şuan için. akçansa feleğin çemberinden geçti. satış baskısı kalktı ve artık toplanmaya başladı...
    akbank dedikodular vardı son bulacak günlük tradelerle kazanmak mümkün.
    kent gıda sığ senet olsada. günlük destek dirençlerini bilmekte fayda var. uzun dönemli alıcılar için 21.20 güzel bir alım yeri. senedin buralardan alınma imkanı var seans içinde...
    günlük %2 bile kazansak kardır. önemli olan kar elde etmektir.

Yorum

• YORUMCU
      Çalışkan
      • 26 Kasım 2008
      • 1296

hiç acele etmeye gerek yok. illede elimizde senet olacak diye bir kural yok. fırsatları değerlendirip alacağımızı alıp piyasadan çıkacağız sonra tekrar fırsat bulunca bu fırsatı değerlendireceğiz. Her zaman sağlam oynamaya özen göstereceğiz. bir senette çok ısrarcı olmayacağız. ve böylece kazanacağız. 2 ayda ne kadar kazandığımızı hep beraber göreceğiz. yeterki sistemimize uyalım. o bize uymasın biz ona uyalım. sistemli çalışan asla kaybetmez.

Yorum

• YORUMCU
        Çalışkan
        • 26 Kasım 2008
        • 1296

yarın 24.800 aşılırsa kuvvetli direnç kırılmış olacak. Gelen göstergelere göre bu direnci şuan için kırmamız kuvvetli olasılık. Ancak bu direnci kıramazsak ki. Krizde olduğumuzu unutmamak gerek. temkinli olmakta fayda var.

eğer burayı kıramazsak şayet desteğimiz mevcut ve endeks sıkışmış durumda
        daha önceden aynı sıkışma ekim başlarında oldu ve hızlı bir şekilde aşağı düştük. bu nedenle bize iyi bir haber lazım. bu haber gelirse şayet yönümüz yukarı olacaktır... 23.300 ise bizim desteğimiz bunu aşağı kırarsak hızlı düşüşlerimiz başlayacak ve 20.000 lerde nefes alacağız. aralık ayı içinde 18.500 leri bekleyenlerin olduğunu unutmamak gerek. Biz paramızı çarşıda bulmadık. çarşıda kaybetmemek için uğraşacağız. bu nedenle sağlam senetler her zaman için geçerlidir.
        10,60 lira fiyattan elimde aefes var şuan hedefini tamamlamak üzere bana yeter diyenler için alırlarsa eger 12,30 uygun satım yeri.

Yorum

• YORUMCU
          Çalışkan
          • 26 Kasım 2008
          • 1296

borsada kimseye güvenmemeniz gerektiğini asla unutmayın. iç güdülerinizle kazanırsınız. araştırmalarınızla kazanırsınız. asla ve asla o dedi bu oldu onun yüzünden şunun yüzünden bunun yüzünden hiç kimseye suç atmaya hakkınız yok. Burda biliyorum belli bir süre kendi çapımda yazacağım. ama birilerinin ilgisini çektikten sonra buralar dolmaya başlayacak. Bu siteye verebilieceğim hiç bir şey kalmadıktan sonra bende herkes gibi kaybolup giderim.

Yorum

• pltn07
            Yeni üye
            • 26 Ekim 2008
            • 18

selam

aman hocam nereye daha yeni başladınız..söylediklerinize katılıyorum ..bende herkes gibi şu sıralar kısa vadeli az karlarla %5,,10 larla gitmeye çalışıyorum fakat böyle kağıtları bulamıyorum ...bize bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ...2 aydır çok zarar ettim ama hiç panik yapmamaya çalışıyorumdoğru senedi ,,doğru zamanı bekliyorum...emnis taban altında,link,logo,mndrs,tekfn,turcell,escom ..bunlardan bir sepet yapsak nasıl olur düşünceleriniz nedir şimdiden teşekkür ederim..

Yorum

• YORUMCU
              Çalışkan
              • 26 Kasım 2008
              • 1296

erdoğan gerçekten akıllı adam doğrusu...
              paketi açıklayacağı günü iyi bilir.. tam kötüye giderken açıklayacak ve iyiye dönecek göstergeler
              iyi olduğu zaman açıklanması pek anlam ifade etmez ama kötüye giderke açıklayınca herşeyi düzeltir.... bakalım zamanlamayı doğru yapacak mı ve bu zamanlama için yarın uygundur diyorum.

Yorum

• YORUMCU
                Çalışkan
                • 26 Kasım 2008
                • 1296

pltn07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                aman hocam nereye daha yeni başladınız..söylediklerinize katılıyorum ..bende herkes gibi şu sıralar kısa vadeli az karlarla %5,,10 larla gitmeye çalışıyorum fakat böyle kağıtları bulamıyorum ...bize bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ...2 aydır çok zarar ettim ama hiç panik yapmamaya çalışıyorumdoğru senedi ,,doğru zamanı bekliyorum...emnis taban altında,link,logo,mndrs,tekfn,turcell,escom ..bunlardan bir sepet yapsak nasıl olur düşünceleriniz nedir şimdiden teşekkür ederim..
                hemen fırsat vermezler ama aefes var 11,30 dan alabilirsen dua et 12,20 ye çıkacak aşağıda yazdım.... endeks ile alakasız bir senet.... kent gıda var bir kaç gün sonra 21,20 den alma imkanı doğar uzun vadede 38 lere çıkacak 21,20 nin aşağısını göremiyorum
                aefes yarın cuma veya pazartesi tamam.

Yorum

• pltn07
                  Yeni üye
                  • 26 Ekim 2008
                  • 18

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

YORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  hemen fırsat vermezler ama aefes var 11,30 dan alabilirsen dua et 12,20 ye çıkacak aşağıda yazdım.... endeks ile alakasız bir senet.... kent gıda var bir kaç gün sonra 21,20 den alma imkanı doğar uzun vadede 38 lere çıkacak 21,20 nin aşağısını göremiyorum
                  aefes yarın cuma veya pazartesi tamam.
                  teşekkürler hocam hedef anladığım kadarıyla 12,20 tamam hocam oda yeter allah bereket versin..benim yazdığım senetler için ne düşünüyorsunuz hocam aralarından aefes e ekleyebileceğim bişeyler varmı..

Yorum

• pltn07
                    Yeni üye
                    • 26 Ekim 2008
                    • 18

,,,,,,,,,,,,,,,,,,

kent için çok uzun diyosunuz hocam kısa vadeli olrsa benim için daha iyi olacak zarardayımda...

Yorum

• YORUMCU
                      Çalışkan
                      • 26 Kasım 2008
                      • 1296

emnis taban altında,link,logo,mndrs,tekfn,turcell,escom

turcell hariç tanımam...
                      link bir ara ilgilenmiştim logo yine
                      mndrs bir ara iyi pazarlandı spekülatif loga ve linkte öyle
                      agresif senetlerden hoşlanıyorsun sanırım. ama hiç biri takibimde değil benim....
                      düşüşlerde sağlam düşüyorlar yada sağlam çıkıyorlar... bu kadarını söylerim... hedef 13,50 aefeste ama ben 12,20 den vedalaşırım. az olsun öz olsun riski az olsun.. iki kuruş kazanıp kaybetmeye niyetim yok. alacağımı alınca selam verip vedayı çakarım...

Yorum

• YORUMCU
                        Çalışkan
                        • 26 Kasım 2008
                        • 1296

kent için çok uzun diyosunuz hocam kısa vadeli olrsa benim için daha iyi olacak zarardayımda...
                        zararda olmayan mı var... kentte günlük al-sat yapıyorum ben hep bugün mesela 24,30 dan verdim. 23,40 dan yerine koydum.... :-) riskli tabi yarın için 24,20 den satış yazdım hanesine... geçerse uğurlar olsun yine alırız geçmezse hareketi belli..... uzun vadeliden kastım 5 ay o kadarda uzun değil ama al-satlar her zaman daha çok kazandırır.... kentten ben haftanın 4 günü para kazanıyorum. sorun değil benim için. ama alırım tutarım diyorsan diye yazdım.

Yorum

• pltn07
                          Yeni üye
                          • 26 Ekim 2008
                          • 18

aynen hocam

YORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          zararda olmayan mı var... kentte günlük al-sat yapıyorum ben hep bugün mesela 24,30 dan verdim. 23,40 dan yerine koydum.... :-) riskli tabi yarın için 24,20 den satış yazdım hanesine... geçerse uğurlar olsun yine alırız geçmezse hareketi belli..... uzun vadeliden kastım 5 ay o kadarda uzun değil ama al-satlar her zaman daha çok kazandırır.... kentten ben haftanın 4 günü para kazanıyorum. sorun değil benim için. ama alırım tutarım diyorsan diye yazdım.
                          benim içinde şu anda al sat en iyisi ..tamamdır ,aefes,kent yarın alalım peki kent için alım 24,30 falan uygunmu hedef kaç kent için

Yorum

• YORUMCU
                            Çalışkan
                            • 26 Kasım 2008
                            • 1296

benim içinde şu anda al sat en iyisi ..tamamdır ,aefes,kent yarın alalım peki kent için alım 24,30 falan uygunmu hedef kaç kent için
                            sabah açılışta büyük ihtimallle gösterirler ama sonra geri geri gelir.... iki üç gün içinde 21,20 den alıma uygun sonra 26-27 gelir bu da haftaya perşembe cuma günü olabilir bu hafta değil ama... yarın için oacağı söylemeye çalışayım. 24,40 ı görür.... düşmeyebilir ama yarın için 22,20 den alınabilir.... imkan var ertesi gündede 23,80 den satış olabilir... ben yarın 24,30 dan satış verip. 22,20 den alım deneyeceğim. alırsam ertesi gün 23,80 lerden hatta 24 lerden satış imkanı olur... ama 21,20 den almak en sağlamı. beklemek yani.

Yorum

• apruncurtigin
                              Tecrübeli
                              • 13 Mart 2007
                              • 613

Sn. Yorumcu Keyborsaya hos geldiniz. Calismalarinizda basarilar dilerim
                              Borsacıların ve borsanın yeni adresi
                              [url] www.keyborsa.com[/url]

Yorum

Working...
                              X

Debug Information