Her konuda temel analiz, ayıptır söylemesi analizin kralı...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • BayKush
    Tecrübeli
    • 30 Kasım 2013
    • 475

75.400 den kapadığım tek shortu 75.750 den yerine koydum. 75.100 e yazdıklarım gitmedi...
    şu an 3 kontrat short var... grafiğe bakarsam yarın yükselişle açılacak... ancak temel verilere güvenerek yarına short gireceğim... kapanışa 12 dakka var...

way be... kapanış seansında spota 2 kademe alış geldi... vob zıpladı... 76.100 e short girdim... acaba shortcumu silkeliyorlar...??? shortcu silkeledilerse yarın eksi açarız... yoksa eksi...

76.100 de geldi.... 4 short oldu...

yarın benim iş kötü gidebilir...

haydi hayırlısı...

Yorum

• BayKush
      Tecrübeli
      • 30 Kasım 2013
      • 475

kushadasında sahilde cafeMarine oturdum. Şifreyi değiştirmişler.

neyse sabah bi ara borsayabaktım. 63bini geçeceğini düşünmüyordum ancak açılışta geçti ve üzerinde kaldı. İstekli gibi görünen sağlam bir çıkış gibi görünüyordu.

O anda kararsız kaldım. Shortu kapayıp longa mı geçeyim. Shorta takviyemi yapayım... ekrandaki yeşillerde beni longa teşvik ediyordu.
      Bilgisayarı kapayıp derin nefes alınca long isteği geçti.

Tani shortu kapamamamın asıl sebebi, 64binden dönüş yavaştı. Her ne kadar üretim verisi beklenenin üstünde gelmiş ve banka kredileri %35 artmış olsada, banka karlarının ocak ayında %35 azalmış olması benim shortları kapamama engel oldu.

sabahı stresli bi şekilde atlatınca endeks aşağı düştüğünü gördüm rahatladım. Longcular için üzgünüm tabi o ayrı konu...

4 short devam... 61bine yaklaşmasını bekliyorum.

Yorum

• BayKush
        Tecrübeli
        • 30 Kasım 2013
        • 475

Şimdi düşünmemiz gereken 2 veri var.

Birincisi sanayi üretimi nasıl olduda 7.3 geldi. İkincisi krediler nasıl %35 arttı...

Verilerin detayına bakınca sebebi anlaşılıyor. Daha doğrusu benim tahminim bu.

Sanayi üretiminin yüksek gelmesinin sebebi yatırım malları talebi imiş. Kredi artışıda tüketici kredilerinden değilmiş. Buradan üretici geleceğe yatırım yapıyor sonucu çıkabilirki bu TVde bi ekonomistin yorumuydu.
        İkinci seçenekte şudur...
        USD 1.20 lerdeyken TRde fabrikeler kapanmış, pek çok fabrika ucuz ülkelere sökülerek taşınmış ve yeni fabrikalar hep ucuz ülkelerde açılmıştı...
        Şimdi tersi ufak ufak başlamış olabilir...

USD 2.0 yi geçince, yurt dışından alınan ürünler ister istemez BİRAZ pahalı hale geldi. Sanayicilerde bazı uygun parçaları yurt içinde üretmeye karar vermiş olabilirler...
        Eğer USD fiyatı dahada artarsa yani 2.50yi geçerse hatta 3.0ü geçerse. Dışarı göç tersine dönecektir ve yurt içi üretim artacaktır. Cari açık sıfırlanacaktır...

Tabi bu arada halkın %60ı dahada fakirleşip hayat kaliteleri düşecektir. Pek çok kötü yönetilen fabrika iflas edecektir... tabi bunun suçlusuda doları 1.20 seviyelerine bilinçli olarak indirip sahte cennet yaratanlardır. O zaman yedikleri hurmaların sonucu bu... Sıkıntıyıda her zaman olduğu gibi çalışanlar ve dar gelirli çekecektir...

amma yazdım yaw... biraz denizi ve kızları seyredeyim dicem... üç beş kart hatundan başka kimse yok... denize bakayım bari... hava kapalı ve soğuk, perşembe açacakmış.

Bol şans...

Yorum

• BayKush
          Tecrübeli
          • 30 Kasım 2013
          • 475

Yabancı payı 61.57 Bu rakam cumaya ait. endeksin 64bin üzerinde kalmaya çalıştığı ve 2. seans satışların geldiği... Rakama bakılırsa yabancı pek satamamış. 61.59 dan 61.57 ye düşmüş. 61ne doğruda alıyorlar... aldılar ama satamadılar. aslında yabancı uzun vadeli yatırımcıdır, belkide satmaya niyetleri yok, uzun vade için aldılar. Bir yorumcu 63.500 üzerinde yabancı satış ordinoları geliyor demişti.

bu arada satıcı olmadığından endeks düşemiyorda...

61bine giderken yabancı alacak diye kurumsal bebeler erken davranalım diyorlar herhalde... ancak bu bebeler endeksi çıkaracak kadarda güçlü değiller... hali ile bu bebeler tırsıp satana kadar sıkıntılı bekleyeceğiz... azaltsammı diye düşünmeyede başladım doğrusu... ekrana bakmasammı...??? biraz haber okuyayım beleş interneti bulmuşum.

Yorum

• BayKush
            Tecrübeli
            • 30 Kasım 2013
            • 475

fetullah bu salı bi bomba patlatamadı... önümüzdeki salıya beklicez artık... seçimlere bişey kalmadı... kime oy vereyim diyede düşünüyorum hala. en son işçi partisi demiştim... yoksa abdullatif şeneremi versem...??? haydar başı eledim... belkide her partinin kafasına damgayı basıp geçersiz oy kullanırım...

Yorum

• BayKush
              Tecrübeli
              • 30 Kasım 2013
              • 475

75.700 den 75.400 e kadar yaklaşık 3000 kontrat long emri var... bunlar pek olmazdı.? alıcı istekli görünüyor... 320bin açık pozisyon etti, akıl alır gibi değil... bi tarafa patlayacak ama ne tarafa... aşağı patlaması zor çünk bist diğer borsalarla kıyaslayınca ucuz kalıyor... yukarı patlaması kısa vadede anlamsız ama uzun vade için anlamlı olabilir...!!!

4shortun ikisini kapayayım diyorum.!!! alıcı çok.!!! ama hala 61bin görülme ihtimali yüksek diyorum... şu 3000 kontrat alınırsa...!!!

haydi rasgele...

Yorum

• BayKush
                Tecrübeli
                • 30 Kasım 2013
                • 475

shortların
                2 tanesini 75.775 den kapadım... 2 tanesinide 75.650 ye emir olarak girdim... gitmezse aktiften vereceğim...

biraz acele ettim, ama buarad hava soğudu nerdeyse yağmur yağacak... bilgisayarı kapayıp eve yollanmam lazım... bu pozisyonuda artı kapamış oldum... artık önümüzdeki pozisyonlara bakacağım.

haydi iyi akşamlar...

Yorum

• BayKush
                  Tecrübeli
                  • 30 Kasım 2013
                  • 475

74.675 den ilk longu aldım.

USD 2.25 e çıktığı için endeks düşüşle açılıyor... USDnin yükselmesinin sebebi evladımız Berkin'in hastanede ölmesi sonucu çıkan toplumsal olaylardan yabancıların korkması... ingiliztereden yaptıkları işlemlerle doları uçurdular.

VOB 1.35 eksi ile açınca, spotta 62bin civarına denk geliyor burası uygun diyerek daldım... toplamda longu 3 yada dörde çıkaracağım... tabi endeks açıldığında dahada düşerse...

haydi hayırlısı...

Yorum

• BayKush
                    Tecrübeli
                    • 30 Kasım 2013
                    • 475

Bugün Berkin'in cenazesi var... Cenazede olaylar devam edebilir. Radikal guruplar bu durumu kullanabilirler...

Bu arada Dr. Yaşar Erdinç'i izliyorum. İyice dağılmış.
                    Bu büyük oyunculara danışmanlığa başladığından beri dağıldı... önceden kenardan ahkam kesmek kolaydı. işin içine girince olayın kitap yazmak gibi olmadığını anladı tabi...

Yorum

• BayKush
                      Tecrübeli
                      • 30 Kasım 2013
                      • 475

2 kontrat long oldu... aşağılarada yazdım... artık ekranı kapayıp işlerime bakayım...

yabancı payı 61.52
                      abd faiz 2.75
                      TR faiz 11.10 lardan 11.50 lere yükseldi.
                      brent 108... Barzani ve bağdat anlaşırsa buda düşmeye başlar... çinde bulunan petrolün, düşürmeye etkisi az oldu...

bol şans...

Yorum

• BayKush
                        Tecrübeli
                        • 30 Kasım 2013
                        • 475

ha neden long aldırm... Berkin olayı olmasaydı alıcılar 2 kez 62.500 civarından döndürmüştü... şu an o seviyenin altındayız, Berkin olayı geçici olursa, başkada bi olay olmazsa yeniden alıcılar ortaya çıkar diyorum... yani ekonomik verilere yada tekniğe dayanmıyor... sadece psikolojiye... kolay gele...

bu arada spot açıldı, alıcılar var... aşağı yazdıklarım gelmeyecek görünüyor... bi tane aktiften alsammı...? 2 tane az oldu... dur alayım yaw... yok yok... 10:45 de duruma bakıp almaya karar vereyim... bekleyeyim biraz daha...

Yorum

• BayKush
                          Tecrübeli
                          • 30 Kasım 2013
                          • 475

ayhan53 Nickli Üyeden Alıntı
                          uzakdoğuyu gömdüler gitti dolar çok hareketli loong doğru bi karmı sanki birşeyler olacak gibi bi tek bizim iç meselelerimiz için demiyorum. yurtdışıda pek keyifli değil.
                          Tamam senin hatrın için kapadım yaw.

pozisyonu eccük artı ile kapadım... fazla değil ama harçlık çıktı...

cenazede çok insan birikmiş...
                          spot 62.500 üde geçemedi...
                          şubat otomotiv üretimi -%11 geldi...

aşağıdan long kollayayım... 74.250 ve daha aşağılara long emri girdim... belki cenazede olaylar çıkarda 2. seans çok aşağıdan açılır...

ekranı kapayayım ve çay kave olayına gireyim, yürüyüş yapayım, hava serin ama güneş var...

rastgelsin...

Yorum

• VIX100
                            Tecrübeli
                            • 03 Kasım 2011
                            • 1945

baykuşşşş,join me yok mu derinlik izlesek?
                            oh pity pity,care'em all so pity,tear is the last thing,gymnastic

Yorum

• BayKush
                              Tecrübeli
                              • 30 Kasım 2013
                              • 475

VIX100 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              baykuşşşş,join me yok mu derinlik izlesek?
                              yaw vix, join me de nedir... ? anlamadım sorunu.?
                              bana 1. kademe derinliği TEB verdi bedavadan.? bist30 kontrat ücretide 1 tl alıyorlar.

Yorum

• BayKush
                                Tecrübeli
                                • 30 Kasım 2013
                                • 475

çay kave ve yürüyüş olayını bitirdim geldim...
                                borsada değişen bişey olmamış... aşağı yazdıklarımda gelmemiş...

dediğim gibi yerliler alıma çok istekliler. bugün yarın Berkin yüzünden bi olay olmazsa yeniden 63bini geçirmeye çalışacaklar... o kadar kötü veriye rağmen...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information