Her konuda temel analiz, ayıptır söylemesi analizin kralı...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • yetkisiz
    Katılımcı
    • 18 Aralık 2013
    • 80

halledemedin şu klavyeyi bi türlü...geçen yıl da benim 1-2 harf yazmıyordu hatırlarsan

Yorum

• yetkisiz
      Katılımcı
      • 18 Aralık 2013
      • 80

yetkisiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      munzam karşılıklara faiz verileceği konusu bankaları uçurdu kanka...daha da devam edebilir yükseliş, ki şahsi kanaatim 72 bin...seçim sonuçları ne çıkarsa çıksın yoruma açık olacağı için 1-2 sallanmada geçiştirirler onu...büyük para açısından; rusya sallantıda, dow, dax tepelerde...para koyacak yeni yerler lazım...
      şu not-görünüm tedirginliği 3-5 gün sürer gibi...en fazla 66-67 aralığı...sonrasında kademeli bir şekilde 110.000

nokta.

Yorum

• BayKush
        Tecrübeli
        • 30 Kasım 2013
        • 475

Sanırım kumpası anladım....

Bizim vob da açık pozisyon sayısı 180binleri geçtiğinde şaşırırdık.... rakam yüksek derdik... sonra aps ne oldu 200,000 300000 şu an dahada fazla... o zaman demiştimki, galiba bunlar vobdan kazanmaya oynuyor....

Şu geldiğimiz noktada bu gerçekleşmiş gibi görünüyor.... endeksi yukarıda tuttukları her gün kazanıyorlar.... kötü veriler onların ekmeğine yağ sürüyor çünki karşılarında short alanlar çoğalıyor...

böyle bir kumpası kuracak güçte kim var....???

Borsayı yükselttikleri halde onları devirebilecek kimse yok... kim bunlar...???

APS bu kadar yüksek olmasa, sadece endeks yükselse olabilir diyeceğim... ama aps, endeks çıkışa başlamadan çok yükseldi...

Bakalım ne olacak... yukarı götürebildikleri müddetçe kaldıraçlı kazanıyorlar... spottan daha iyi...

Bugünde aps arttığına göre, mokoko ya devam etmeye çalışacaklar gibi... yarın notumuz bile düşse yine yukarı sürebilirler...

Yorum

• BayKush
          Tecrübeli
          • 30 Kasım 2013
          • 475

fitch açıklamayı erken yaptı.
          Notada görümede ellemedi... kumpas tamamlanmış oldu...

Bu fetullahtan haber erken alıp borsada işlem yapan merril lynch di. 17 aralıktan önce yük satışa geçmişti...
          25aralıkta yüklü alışa geçende yabancı bankalardı... bugüne kadar yükseltende yabancıydı... bu yabancı büyük bankaların sahibi yahudiler... bu fitch le moodys in sahipleride aynı yahudiler... fitch in bugünki açıklamasında ülkeye ve bankalara methiyeler düzmeside normal... yoksa malı dağıtamazlar...

Bu yabancılar alıma başlamadan önce bankaların durumu kötü diye incelemeye aldılar, ülkeyi en kırılganların en kırılganı ilan ettiler. Borsa yükseldi şimdide nasıl sağlam olduğumuzu anlatıyorlar...

Afrika ülkesinden farkımız kalmadı... maymun gibi bizi oynatıyorlar...

Yorum

• BayKush
            Tecrübeli
            • 30 Kasım 2013
            • 475

Ve bu yabancılara karşı gelebilecekte kimse yok... ya hapisteler yada korkutulup sindirilmiş sesi kesilmiş durumdalar...

Çook uzun yıllar önce demiştim otuz yıl geri gittik diye... artık afrika ülkeleri seviyesini zorlamaya başladık....

Yorum

• BayKush
              Tecrübeli
              • 30 Kasım 2013
              • 475

Gelişmekte olan ülke borsalarında dünden beridir kırmızılar görünmryr başladı. Her gün hepsi yeşilken, dün ve bugün mexika, brezilya, indonezya ekside...
              Abd faizi hızlı yükseldi... gelişen ülkeler için kötü 2,79
              Brent düşüşünü durdurdu...106

Yabancı payı henüz matrikste çokmadı...

Bu arada haziran vade tahtasında düzenli oynayan tek büyük oyuncu vardı... birmüddettir sayı arttı... birbirlerine girmezler umarım... büyük oyuncu dediysem tahta için dedim...

Yorum

• BayKush
                Tecrübeli
                • 30 Kasım 2013
                • 475

Yabancı payını geç açıkladılar 63,39... bu yabancının 70bin üzerindede aldığını gösterdi...

Yükseklik korkusu devam ediyor... inişler keskin oluyor...

Shortlar duruyor ancak sadece yakın vadeye döndüm...

Yorum

• BayKush
                  Tecrübeli
                  • 30 Kasım 2013
                  • 475

Yukarı short, aşağıda short kapama emirleri girdim... ekranı kapayayım.... kolay gelsin...

Yorum

• BayKush
                    Tecrübeli
                    • 30 Kasım 2013
                    • 475

Kushadas. Shildeyim. Hava güzel.

Yukarı yazdığımshortlardan biri gelmiş...

Bindik bi alamete durumu.... çok zamangeçirdi buralarda... bi kaç gün daha geçerse algılar değişecek ve satıcılar azalacak...

Shortlar tehlikeli olmaya başladı... bin puanlık bir düzeltme bana yeterdi... ona bile izin vermiyorlar...

Yorum

• BayKush
                      Tecrübeli
                      • 30 Kasım 2013
                      • 475

Üçüncüdür 72binden dönüyor. 15:00 de açıklanacak abd tarım dışı istihdam verisi , bist için iyi gelirse geçecek gibi görünüyor. Geçerde orada kalırmı?

Kalmaması lazım, ancak bu normal iartlar için geçerli. TRye giren para daha varsa geride dönmeyebilir...

Bol şans yaw... seçimden beridir piyasayı okuyamadım... seçimde ara vermem kötü oldu... konsantrasyon kaybolunca tekrar yakalaması zor oluyor.

Yorum

• BayKush
                        Tecrübeli
                        • 30 Kasım 2013
                        • 475

192bin geldi... endekse alış geldi... 88950den bi short daha...

Daha yukarıdanda takviye yapacağım...

Haydi hayırlısı...

Yorum

• BayKush
                          Tecrübeli
                          • 30 Kasım 2013
                          • 475

89,650 den son shortu aldım... artık beklemece...

Yorum

• BayKush
                            Tecrübeli
                            • 30 Kasım 2013
                            • 475

Günaydın, iyi bir hafta olsun.

Geçen haftayı eksi kapadım. Yükselişin sonu gelmedi bir türlü... döneceği yeri bilmek için ya şans yada yükselten zibidinin niyetini bilmek gerekliydi. Tüm EM ler yükseldi, sadece bizimki diğerlerini katladı... bizde para az o sebeple iyice bezi sıkmaları gerekiyor sanıyorum.

Son veriler ortada. İlk üç ay otomobil satışları %24 gerilemiş, inşaat %7gerilemiş, ocak ayı banka karları %44 gerilemiş, krediler son haftalarda %20gerilemiş, ilk çeyrek karları %10-15 civarı düşük grlrcrk, soraki çeyrekte öyle.... Borsada rallinin anlamı yoktu yani... Uzun vade için olabilir, düzeltmelerle yavaş yavaş yükselirsin... aama bu yükseliş hep gel gel türünde agresifti... yani tamamen spekülasyon... yabancıların yerliyi dilimleme ve silkmeye çalışma operasyonuydu... bakalım devam edecekmi...

Short devem... gün içi bi kaç short kontratı kapayıp, yükseldiğinde geri alıyorum... bu nları yazmıyorum... ana pozisyonum short...

Bol şans...

Yorum

• BayKush
                              Tecrübeli
                              • 30 Kasım 2013
                              • 475

Yaw bu tayyipin kazanmasının en kötü yanıda bi beş yıl daha züper loto ikramiyelerini hayal edemeyeceğim... adama nefes aldırmıyor yaw..." bütün iriler olmuşlar sulular benim " diyor "ama ses çıkarmazsan senide boş bırakmam " deyip yal teknesinide günde bi kez dolduruyor... yal anadolu çoban köteklerinin ana besinidir efenim...

Yorum

• BayKush
                                Tecrübeli
                                • 30 Kasım 2013
                                • 475

Çok ilginç, halk bankası düne göre eksi olduğu halde matriks te artış varmış gibi yüzde ferk artı görünüyor.
                                Önceki gün kapanış 13,95
                                Aktif fiyat 13,70 13,75
                                Günlük fark +0,73 görünüyor, halbuki eğey eksi olmalı... çok ilginç.... yazılım bu tür hata yapmaz.... yaparsa hepsine yapar... ellede bi şirkete böyle müdehale edemezsin.... ilginç....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information