Her konuda temel analiz, ayıptır söylemesi analizin kralı...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • BayKush
    Tecrübeli
    • 30 Kasım 2013
    • 475

Bi temel analiz daha kondurayom. Aslında borsaya konsantre olmam lazım ama benim beyin çok dağınık , bi şeye konsantre olamıyorum.

Başçıya tayyip giydirdi, normalde tayyipin ekibi biat yöntemi ile çalışır, öyle öğrenmişler. Bu durumda tayyipi başçı konusunda desteklemeleri beklenir değilmi. Biat öyledir, sürekli popo yalama sistemi ile çalışır, kendi fikrin olmamalıdır.
    Bebecan ve şimşek tayyipi desteklemedikleri gibi başçıyı desteklediler...
    Zerrab tapelerde ne demişti, 'bebecan ve şimşek diğer bakanlar gibi değil', şu evde milyon avrolar besleyenleri kast ediyor...

Buradanda şimşek ve başçının dürüst, temiz olduklarını ve hırsız olmadıklarını öğreniyoruz. Zaten vekil emekli maaşı ve olanakları ölene kadar orta üst sınıf yaşamalarına yeterde artar bile fazlasını ilkeller ister. Benim vekil akrabalarım vardı öldüler üzerinden elli yıl geçti hala kızı babasından kalan 6bin tl emekli maaşı alıyor, sağlık ilaç yurt dışı dahil katlısız bedava. Ölene kadarda bi kırk yıl almaya devam edecek. Daha ne istiyorsun aç gözlü dingiller...

Her neyse şimşekle başçı diyordum, ikisinin hırsız ve biatçı olmadıklarını öğrendik ancak başarılılarmı, başarısızlarmı.?
    Bunuda söyleyemeyiz çünki tepende diktatör varken kupon arsa peşinde koşuyorken nasıl ekonomi idare edersin. Hali ile başarılı yada başarısız diyemeyiz.

Ekonominin geldiği durumsa şudur...

20 yıl önce dört odalı evde güzel eşyalarınla yaşıyordun, araban dükkanın arsan vardı. İdare ediyordun.
    Derken yıllar içinde arsanı dükkanını sattın, paraları ile daha lüks araba led tv, çocuklarına ipod cep telefonları, lüks beyaz eşyalar aldın.
    Yıllar geçince para bitti borçlandın, yetmedi ev odalarını birer birer satmaya başladın...

20 yıl önce elinde olanlarını sattın yerine ithal lüks mallar aldın. Dışarıdan bakan seni lüks içinde gördü.

Şimdi siz karar verin bu adam zenginleştimi, sonu yakınmı...

Bu aralar duydumki ev eşyalarınıda satmaya başlamış, oğlu mafyaya girmiş, kızı başka ülkelerde köşe tutmuş bedenini satıyormuş... buda ukrayna ve rusyanın daha doğrusu doğu blokunun durumu... tr oraya gidiyor...

Lüks görüntü algıyı bozuyor ve zenginleştik sanılıyor, hayırlısı neyse o olsun yaw, belki hoker piyasa fiyatları düşerde garibanlarda faydalanır...

Yorum

• BayKush
      Tecrübeli
      • 30 Kasım 2013
      • 475

Tayyipi eleştiriyorum diye sanmayın chp yi tutuyorum. Chp baykaldan beridir orta ve üst sınıfın temsilcisi oldu, sadece kendilerini düşünür durumdalar. Onlara verdiğimiz oy vekil olanaklarından faydalanmalarını sağlıyor başka hiç bir işe yaramıyor. Bide devlet yardımı ve iş banktan her yıl trilyonlar aşıyorlar, bolluk içindeler... başka bişey istemiyorlar, halkıda makarna peşinde koşan zavallılar olarak görüyorlar, zavallı sizsiniz yaw...

Her neyse siyaseti kesip borsaya odaklanmaya çalışayım...

Yorum

• BayKush
        Tecrübeli
        • 30 Kasım 2013
        • 475

Tekrar long...

Yorum

• BayKush
          Tecrübeli
          • 30 Kasım 2013
          • 475

80,000 güçlü direnç. Üzerinde kalırsa eski gapı kapamaya yönelecektir. Oda 85,000

Batı borsalarıda rekorlar kırıyor, daha önce yazdığım altın vuruşu yapmaya çalışıyorlar bence. Altın vuruş haline gelmesi için tek şart neydi, fed abd finans kurumlarını destekleyecek yeni bişey uydurmayacak. Bu yıl içindede tapering bitecek.

Gelişen borsalardada hem altın vuruşun etkisi hemde rusyadan kaçan paranın etkisi var galiba.
          Bugün duruma göre longu kapayıp tekrar alabilirim ancak shorta geçmeyeceğim. Tabi grafikte yarımyamalak değilde tam bir dönüş görürsem o zaman short deneyebilirim...

Yorum

• BayKush
            Tecrübeli
            • 30 Kasım 2013
            • 475

Yukarı satış, çok aşağıda alış emirleri girdim ekranı kapıyorım. Sökeye çay kave gazete keyfine gideceğim, gittığimde bakarım emirler gerçekleşmişmi...

Yorum

• BayKush
              Tecrübeli
              • 30 Kasım 2013
              • 475

Flat... öğle sorası bakarım...

Yorum

• BayKush
                Tecrübeli
                • 30 Kasım 2013
                • 475

Tekrar long.

Endeks 80,000 denedi geçemedi şimdi geriledi, bi deneme daha yapacak, bakalım geçecekmi. İlk iki denemede geçemeze bile geçme ihtimalini %60 olarak görüyorum. Sebebini yazmayacağım kimseyi etkilememek için çünki borsa ucuz değil.

Bol şsan dilerim.

Yorum

• BayKush
                  Tecrübeli
                  • 30 Kasım 2013
                  • 475

Belliki 80,000 i deneyecek bugün.
                  Denemeyi yaptığında longları kapayabilirrim tekrar almak üzere. Shorta geçmek için beklemeli. Yarınki enflasyon verisi dalga yaratacaktır ancak büyük oyuncuların hedefini değiştirmez. Perşembe ecb kararı önemli.

Yorum

• BayKush
                    Tecrübeli
                    • 30 Kasım 2013
                    • 475

Geçen ayı hafif artı kapadım.
                    Bugünden itibaren oynadığım kontrat sayısını 3e çıkaracağım. Yani long veya short aldım sattım diyorsam 3e kadar bir rakam olabilir. Amma şeffafım yaw, bunu yazmam gerekmiyor aslında.

Doğru Tahmin oranımın düşmesinin sebebini buldum. 17 aralıktan sonra konsantrasyonumu kaybettiğimi farkettim. Yeniden konsantre olmaya çalışıyorum, doğruluk oranımı yine %80 üzerine çıkarmayı başarmalıyım.

Bol şans. .

Yorum

• BayKush
                      Tecrübeli
                      • 30 Kasım 2013
                      • 475

Bir haber dh okudum, fannie mae ve fredie mac de sıkıntıya düşmüş. Daha önce 5 büyük banka saymıştım, bunnarla 7 finanskurumu etti. Tapering devam ederse ve yerine bişey konmazsa önümüzdeki yıl seyreyleyin siz gümbürtüyü.

Gümbürtü olmaması içintek çözüm yolu var oda, gürgen kürü. Sabah akşam 70cc gürgen kürü uygulayacaksınoz bu abd ve geri kalan tüm ülkelere. Gürgen odunu ile dalacaksınız yani, halk arasında böyle deniyor ancak tıb dünyası halk söylemini banaâl buluyor.

Yorum

• BayKush
                        Tecrübeli
                        • 30 Kasım 2013
                        • 475

Long duruyor, doğrusu satışlar ve grafik görüntüsü tedirgin edici. Sabah yolda olmasaydım kapardım büyük ihtimal. Bakalım ne olacak.

Yorum

• saleve
                          Aktif
                          • 27 Eylül 2013
                          • 244

BayKush Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Tayyipi eleştiriyorum diye sanmayın chp yi tutuyorum. Chp baykaldan beridir orta ve üst sınıfın temsilcisi oldu, sadece kendilerini düşünür durumdalar. Onlara verdiğimiz oy vekil olanaklarından faydalanmalarını sağlıyor başka hiç bir işe yaramıyor. Bide devlet yardımı ve [B]iş banktan her[/B] yıl trilyonlar aşıyorlar, bolluk içindeler... başka bişey istemiyorlar, halkıda makarna peşinde koşan zavallılar olarak görüyorlar, zavallı sizsiniz yaw...

Her neyse siyaseti kesip borsaya odaklanmaya çalışayım...
                          Borsada olup üstelik temel analiz yapıyorum diye konu açan birisinin CHP'nin İş bankasından her yıl trilyonlar aldığını yazması bilgisizlik değilse algı yoluyla yönlendirmeye girer. nedir doğrusu;

Yapı
                          Merkezi Kayıt Kuruluşu verilerine göre, 15.8.2013 tarihi itibarıyla İş Bankası'nın ortaklık yapısı aşağıdaki gibidir:[15]

İş Bankası Munzam Sandık Vakfı: % 39.74
                          Atatürk Hisseleri (Cumhuriyet Halk Partisi)*: % 28,09
                          Halka açık pay: % 32.17
                          *Atatürk'ün vasiyeti çerçevesinde mülkiyeti Cumhuriyet Halk Partisi'ne ait olan söz konusu hisselere ilişkin temettü geliri, Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu'na bırakılmıştır.[

Atatürk'ün vasiyeti gereği %28,09 oranındaki hisse CHP tarafından temsil edilmektedir ve bu hisselerden bir temettü almamıştır ve alamaz.

ÖFKE RÜZGAR GİBİDİR, BİR SÜRE SONRA DİNER; AMA PEK ÇOK DAL KIRILMIŞTIR. Liberte- Egalite - Fraternite

Yorum

• BayKush
                            Tecrübeli
                            • 30 Kasım 2013
                            • 475

Ben 7 göbekten chp li bi aileden geldiimden chplilerin okumuş takımından olduunu bilirim. saleve kardeşimiz de okumuş benim yazıları.

Akp li biri olsa daha ilk hecede bana salvoyu geçirirdi.
                            Os sebeple chp lileri severim sayarım. Saleveyide seviyorum. Bu yazısını ruh durumuna veriyorum. 2 yıl önceden hatırlıyorumki chp iş bankasını mahkemeye vermişti kendi payını vermiyor diye. Atatürk türk dil kurumu payı ayrıyetten vardı.... ben veya saleve yannış hatırlıyor olabiliriz ancak hakarete gerek yok değilmi. Asıl sorun chp nin halkı akp kadar bilmemesinden kaynaklanıyor. Akp nin aldığı oylarda o sebeple. İş bank payı için ısrar etmem ancak chp nin halkı akp kadar tanımadığı konusunda ters fikir üreten olursa ona cevabım çok. Yorgunum belki parmaamı oynatmayadabilirim o konuda ama bilinmez. Chp nin dürüstlüğü, akpnin yolsuzluğu ayrı konu. Benim kast ettiğim anlamak, tanımak.

Neyse yaw, siyasete gerek yok, elimde longla düşüşe yakalandım, ancak düşüş derin olmaması lazım diye düşünüyorum. Derinleşirse benim için işler sakat. Gerizekalı olduuma yada vobu beceremediğime kanaat getirip bırakacam artık...

78,500 altı kısa vade düşüş trendine geçiyoruzun sinyalidir... bakalım ne olacak...

Yorum

• BayKush
                              Tecrübeli
                              • 30 Kasım 2013
                              • 475

Google da biraz araştırdım, chp halkatende iş banktan para almıyormuş.
                              Ancak bu benim yazdıım yazının özünü zerre kadar değiştirmiyor.

Chp vekil ve yöneticilerinin tek derdi sahip olduu koltuklar. Sahip oldukları rahatı yeterli buluyorlar ve yaptıkları eylemlerde tamamen sahip olduklarını kaybetmemek için. Yani bencilce.
                              Sahip oldukları ne.? Vekil olanakları. Eskiden dağlarda aç gezen insanların torunları vekil olanaklarına sahip olunca kendilerini kaybettiler. Yannış annama olmasın bende o dağlarda gezen insanların torunuyumancak kendimi bi sebeple kaybetmemişim.

Tabi bu durumda akp yide yazmam lazım. Akp chp ile kıyaslanırsa ayaklarının tırnaaa etmez.
                              Ancak akp yi yaratanda chp nin halkı artık anlamaması... neyse yaw, borsada long yakalandım, saleve belki iyi bir insan ama vaktimi harcamaya değecek biri değil büyük ihtimalle. Nasılki zora düşmüş vatandaş akp bana yeş'l kart verri karmın doyar ona oy vereyim diyorsa salevede chp sayesinde memurluk kapmış biridir büyük ihtimalle. Savunmaya geçtiğine göre. Yada derinliine incelemek lazım sebep ne?

Bezmiş biri olmasam saleveyide analiz etmeye çalışırdım...

Yorum

• saleve
                                Aktif
                                • 27 Eylül 2013
                                • 244

Baykush kardeşim size hakaret etmedim, öyle bir şeyi asla düşünmem. CHP'yi benim de eleştirdiğim noktalar var, burada ve başka borsa forumlarında bu konunun bilerek veya bilmeyerek yanlış aktarılmasına idi tepkim. Bu konuda linkler de verdim, bakarsanız siz de daha fazlasını bulabilirsiniz. Halkı bilip bilmeme konusuna gelince, biz halk değil miyiz şimdi. Burada önemli olan bir şeyleri savunurken veya taraf bile olurken akıl ve bilgi yolunu kullanarak bunu yapabilmek. Bunu yapabildiğiniz zaman hiç kimsenin veya hiçbir görüşün fanatiği olmazsınız zaten.
                                AKP seçmenine gelince, oy vermelerinin başlıca nedeni din. Fakat %95'inin dini bile tam anlamıyla bildiğini düşünmüyorum. Belli çıkarlar uğruna ve baştaki adamda pek çok yönden kendi yansımalarını buldukları için hurafelerle süslenmiş bu zırvalara inanıyorlar çünkü en kolayı bu. Öbür türlü bazı şeyleri sorgulamak ,anlamaya çalışmak emek ve çaba ister.
                                ÖFKE RÜZGAR GİBİDİR, BİR SÜRE SONRA DİNER; AMA PEK ÇOK DAL KIRILMIŞTIR. Liberte- Egalite - Fraternite

Yorum

Working...
                                X

Debug Information