Her konuda temel analiz, ayıptır söylemesi analizin kralı...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • BayKush
    Tecrübeli
    • 30 Kasım 2013
    • 475

endeks eksiye geçmiş... niye geçti bir araştırayım... bu arada aşağı yazdığım kontratda gelmiş... elimizde 3 kontrat long oldu...

Yorum

• BayKush
      Tecrübeli
      • 30 Kasım 2013
      • 475

Bizde usd fırlamış. Sebep kırımın bağımsızlık ilan etme ihtimaline karşılık putinin orduyu hazırola geçirmesiymiş... tayyip yetmedi bide putin çıktı...
      bizimkiler yine düşünmeden ne olur ne olmaz diye satıyor... yada yabancı satar korkusuyla... yada fırsattan yararlanmak amacıyle dökmek için.... sebep ne ise bu pozisyon zarar yazacak gibi...

bekleyelim bakalım...

Yorum

• BayKush
        Tecrübeli
        • 30 Kasım 2013
        • 475

Haberin detayını okudum... putin geçen sene 6 kez orduyu hazırola geçiren tatbikat yapmış... aslında sıradan bir olay... ancak bizde panik yarattı...

Maliyetim düşük olduğu için panik yapmadım... Buradan ne öğreniyoruz, alım yeri çok önemli....
        aşağılara 3 tane long emri girdim... bi panik dalgası daha olursa longlarım artacak...

kolay gelsin abicim...

Yorum

• BayKush
          Tecrübeli
          • 30 Kasım 2013
          • 475

74.100 den bir kontrat daha long... dün aşağılara yazdığım kontratlardan gelen olmamış...
          şu an 4 kontratla devam...

endeks kısa vade dibinde... tabi dibinde dibi var unutmamak lazım...
          usd de kısa vade tepesinde... tabi fetullahıda unutmamak lazım... tayyip bilal ikilisinin görüntülerinide her an yayınlayabilirler... ben önümüzdeki hafta gösterirler diye düşünüyorum... fetullahçılar zamana yayarak ortaya çıkarıyorlar...

yabancı payı 61.08 de
          ABD faiz 2.67... düşüyor...
          TR faiz 11.20 de... yüksek...
          Brent 109... yüksek...
          Gelişen piyasalar yatayda...

Yorum

• BayKush
            Tecrübeli
            • 30 Kasım 2013
            • 475

Bu arada TVde ekonomistler konuşuyor... soros para kazanabilmek için bir dönem hong kong parasını speküle etmiş... spekülasyona destek içinde hong kongda gazete ve tv'lerde ekonomik yorum yapanlara tonla para verip karanlık bir ortam yaratmış... ve başarmış... aynısını daha önce ingilteredede yapmış ve oradada başarmış... ki bu iki ülke finans ve devlet yönetimi konusunda bizden çok çok daha tecrübeli ve güçlü... yinede spekülasyonu önleyememişler...

buradan öğrenmemiz gereken, gazete ve tv yorumcularına farklı gözle bakın... her söylenilene inanmayın, hep arkasında yatanı bulmaya çalışın... bunu bulabilmeniz için konuşan insanın kimliğini az çok bilmeniz gerekir... kökeni ne.? siyasi olarak tarafmı.? rüzgara göre konuşan birimi.? yerlimi yabancımı hayranı.? doğuştan çok zenginmi.? birsürü şeye dikkat etmek lazım sonra yorumunu o gözle anlamaya çalışmak lazım...

iş çok zor yani...

Yorum

• BayKush
              Tecrübeli
              • 30 Kasım 2013
              • 475

Bu arada spot açıldı... nerdeyse artı açtı... VOBda 0.80 eksi açması normal değildi... 74.100 den güzel almışım... tabi şimdilik, 1 saat sonra zararada girebilirim... oda kısmet artık...

herkese bol şans...

Yorum

• BayKush
                Tecrübeli
                • 30 Kasım 2013
                • 475

75.500 den kapama yaptım, 2 kontrat long kaldı... onuda bugün kapayacağım... pazartesi yada salı günü tayyip bilal ikilisinin görüntülerinin çıkmasını bakliyorum...

Yabancı payı 61.14 te... 61.04 ten buraya geldi 3 günde... şimdilik 62.500 altında satmıyorlar orası anlaşıldı...

Bu arada son pozisyonumdada önce eksiye geçmeme rağmen dün akşamdan beri artıya geçtim...

Yorum

• BayKush
                  Tecrübeli
                  • 30 Kasım 2013
                  • 475

usd faizi 2.64 te..
                  TR faiz 11.20 hala yüksek...

Bu arada rusya tehlikesi sebebi ile usd 2.25 e kadar çıkmıştı...
                  Şu eski SSCB yeni rusya ve diğer ayrılan ülkeler beni çok şaşırtıyorlar...

Ben eskiden hırsızlığın yolsuzluğun gelenek haline geldiği bizim gibi ülkelerin eğitimsiz ve cahil oldukları için yolsuzluğa battığını düşünürdüm..
                  Ancak rusya Ukrayna gibi ülkelerde gençlerin tamamına yakını universite mezunu yada meslek okulu mezunu... Ancak bu ülkeler taa SSCB devrinden beri mafya kontrolundaydılar... SSCB dağıldıktan sonrada ülkeleri mafya paylaştı ve mafya elemanları yöneticileri oldular... işte buna şaşırıyorum... demekki eğitim tek başına doğru yolu bulabilmek için yeterli değil.... bu konuda düşünüyorum efendim...

endeks 62bin üzerinde kalırsa 62.500 üzerinde longları kapayacağım...
                  62bin üzerinde kalamayacağını düşünürsemde herhangibir seviyeden kapayacağım...

herkese bol şans...

Yorum

• BayKush
                    Tecrübeli
                    • 30 Kasım 2013
                    • 475

Alışlar durulduğundan kademeli olarak 75.650 ve 600 den longları kapadım...

Yalnız eğer 62bin üzerinde kalmaya devam ederse gün içi tek kontratla bi kaç al sat yapabilirim ... onları yazmayacağım çünki ana pozisyonum olmayacak...

Ana pozisyonum short olacak... Artık short için beklemeye geçeceğim... Büyük ihtimalle pazartesi akşamına short gireceğim...

Haydi hayırlısı...

Yorum

• BayKush
                      Tecrübeli
                      • 30 Kasım 2013
                      • 475

Açık pozisyon sayısı 300.000 i geçti...

Bu acayip bir rakam... bu kadar belirsizliğin olduğu bir dönemde...????!!!!

Şu ihtimal olabilir...

Yabancı takası 10 yıllık dipte...
                      Endekse kim yön veriyor... yabancılar... uzun ve orta vade trendi yabncılar belirliyor... yabancı son 10 yılda pek kazanamadı... çünki yerli takaslara bakarak çok çabuk hareket etti ve yabancıyla aldı, yabancıyla sattı... 2000 yılındaki kazığı yemedi... son 10 yılda endeks çıkmış olsada USD de çıktığı için yabancının karı gitti...

Şimdi yabancı şöyle yapıyor olabilir... Spotta mal alarak çıkış trendi başlatsa, yerli çok hızlı davranacak ve yabancıdan daha çok alacak.... hali ile yabancı yine istedi karı elde edemeyecek...

O zaman yabancı ne yapabilir...?
                      VOBdan kazanmaya çalışabilir... spotta satarken VOBda pozisyon alır... Spotda çıkış trendini başlattıında, spotda kazanamasa bile VOBdan kazanabilir... 300bin kontrat az değil...

Bu teorinin gerçekliğini nasıl test edebiliriz... Yabancı işlemi yapan kurumların vob pozisyonuna bakarak... millet bi yerlerden bakıp görüyor ama ben nerden bakılıyor bilmiyorum...

Bu öğle sonrası kushadasına gideyim yaw...

Yorum

• BayKush
                        Tecrübeli
                        • 30 Kasım 2013
                        • 475

Günlük grafikte çok bariz alçalan üçgen var...
                        Alt çizgi 61binde... kırılırsa.? fiyatlar ucuz olduğundan ve bilinmeyen pek bişey kalmadığından fazla aşağı gitmez... 60bin bilemedin 57.500 dirençlerine takılır... bu tabi bir kaç aylık kısa orta vade için... yazın algıların değişeceğini düşünüyorum...

pozisyon flat... kafa rahat.... güneş açsada kushadasına gitsem... sahilde güzel kızları seyretsem... pek yok ama olanla idare edeceğiz...

Yorum

• BayKush
                          Tecrübeli
                          • 30 Kasım 2013
                          • 475

yaw artık züper lotoda oynayamıyorum... düzenli alıyordum... bu sene almıyorum... büyük ikramiyeleri ya tayyip yada paraleller cebe indirdiği yönünde mahkemeye verildiğinden, artık almıyorum... normade ortalama olarak 5-6 hafta devretmesi gerekir... en fazla bir veya 2 hafta dayanabiliyorlar... hemen cebe atıyorlar... pes yaw... nereye kadar düştük... yiyin efendiler... milli piyangoya bile göz dikiyorlar, ağızlarından Allah'ı eksik etmiyorlar... mızrak ucuna Kuran takıp Muhammed'in ordusuna saldıran muaviye ordusundan hiç bir farkları yok, bunlarda dillerine takmış Kuran'ı...

Neyse bu konulara girmeyeyim...

Bilgisayarı kapayayım.... bol şans...

Yorum

• BayKush
                            Tecrübeli
                            • 30 Kasım 2013
                            • 475

kushadasında sonunda güneş açı... deniz sütliman... bende bu sayede süperim...

yukarda 2 cümlem çelişkiye düşmüş... 300.000 açık pozisyon sayısı var bu kadar belirsizlik varken demişim... daha altdada, bilinmeyen bişey kalmadı, alçalan üçgen aşağı kırılsada fazla inmez demişim...
                            şimdi nasıl açıklayacağız bakalım bu çelişkiyi görelim... yanar dönermiyim yoksa.... bende merak ediyorum...???

Şimdi abicim yabancı uzun vadeli oyuncudur, 300.000 açık pozisyonun çoğu bunlara aitse.? uzun vadede gelecek iyi görünmüyor TR açısından tabi... yani shortu anlarımda longu anlamam...
                            Kısa vadede ise TR için bütün belirsizlikler ortada ve bu belirsizlikler açıldı ama iyi şeyler değiller... TR verileri hala kötü geliyor... yukarı çıkış olsada tepki olur...
                            Sonuç... çelişki yok... ilki uzun vade yabancı gözlüğü ile bakılıyor, ikincisi ise kendi açımdan kısa vadede ne pozisyon alayım... kısa vade bir kaç günlük demek istiyorum bilemedein bir hafta, sınır 2 hafta... Bilmiyorum açıklayabildimmi... flat olduumdan bu tür gereksiz yazılar yazabiliyorum... ...

Yorum

• BayKush
                              Tecrübeli
                              • 30 Kasım 2013
                              • 475

Ay kapandı... özet geçelim...
                              2013 yıl haziran ... kasım ayları normal artı kapanmıştı...
                              Aralık ve ocak aylarını fetullah yüzünden çok yüksek eksi kapamıştım...
                              Şubat ayı normal artı kapadım...

Öğle sorası tek kontratla bikaç short long filan alıp sattım... günü artı kapadım ancak... şubat vade tek kontrat short vardı... onu kapamadan ekranı kapamıştım... nasıl olsa gün sonunda otomatik kapanır çünki dönem sonu demiştim... şu an hesabımda hala duruyor... kapanmamış görünüyor nede devir olmuş görünüyor...

herkese iyi haftasonları dilerim...

Yorum

• BayKush
                                Tecrübeli
                                • 30 Kasım 2013
                                • 475

Günaydın ve iyi bir hafta diliyorum...
                                Yarın salı, fetullah önceki 2 bombasını salı günü patlamak üzere ayarlamıştı. Endeks kısa vade için yüksek olmamasına rağmen, yarına long girmeyi düşünmüyorum... pozisyonda girersem short girerim...
                                Cumadan kalan tek kontrat short, dönem sonu olduğu için kapanmış. Pozisyonum FLAT.

Yabancı payı 61.22... Perşembe endeks 61binden dönerken biraz almışlar...
                                ABD faiz 2.60
                                TR faiz 11.07
                                Brent 110 üzerinde... brentin kısa vadede düşmeye niyeti yok... Kürt petrolü sekteye uğrayınca yükseldi...

Bugün için planım yok... fetullah çekincem olmasa kıs vade yani bi kaç günde kapamak üzere long gidebilirdim...
                                Endeks düşük açarsa akşama kapamak üzere yinede bikaç long alabilirim...

Herkese bol şans...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information