Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • mertz
    Katılımcı
    • 21 Mart 2022
    • 76

Faiz tepesi aşağı yukarı belli ise yabancının girebileceği kur tepesi nedir o halde? 36 mı?
    2 tepenin kesişimi ne zaman olabilir?

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

mertz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Faiz tepesi aşağı yukarı belli ise yabancının girebileceği kur tepesi nedir o halde? 36 mı?
      2 tepenin kesişimi ne zaman olabilir?
      yabanci....

once TAHVILE girer....2 yillik veya 5 yillik bir yatirimdir bu....

suan amriki tahvil getirisi yuzde 5....yani 100 bin dolar yatirirsan 105 bin dolari garanti aliyorsun....BU ADAMIN TURK PIYASASINA GELMESI ICIN....ONA ONERECEGIN MINUMUM YATIR 100 BIN BEN SANA 110 BIN VEREYIM....risk pirimi bu...oyleyse...

OYLEYSE....

sen adama oyle bir faiz oneriyorsun ki tl de....1 yil sonar...bu faizi alip tl olarak...dolara dondugunde....110 bin dolari alabilsin...DOLAR-TL ARTISI COK ONEMLI BURADA...ADAM SORUYOR...REZERVIN YETERLI MI....veya IMF ile anlas...dolar-tl yi o garanti etsin bana...BIR GARANTOR SART.

IMF ve DUNYA BANKASI....bu nedenle kuruldular...bunlar GARANTORLER.

GELISEN EKONOMILERDE....10 YILLIK EKONOMIK CYCLE DE....KUR 10 YILDA 20 KAT ARTAR....

2013 DE KUR 1.8 TL IDI...cokecegiz borsayi satip dolara geciyorum....2003 den 2013 e 10 yil dolmustu...YENI ON YILDA KUR 20 KAT CIKACAK...ULKE YENIDEN FAKIRLESTIRILIP...ISCILIK UCUZLATILACAK DEMISTIM....

1.8 TL YI 20 ILE CARP....36 TL EDER....YABANCI YATIRIMCI BUNU BILIR...

benim meshur 36 tl em bu hesaptan gelir...
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• Misafir

doları 15 e getirecek faiz 50-60 olmaz herhalde dahasıda 8e getircekse hiç yetmez kuzu hocam,

Yorum

• mertz
          Katılımcı
          • 21 Mart 2022
          • 76

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          yabanci....

once TAHVILE girer....2 yillik veya 5 yillik bir yatirimdir bu....

suan amriki tahvil getirisi yuzde 5....yani 100 bin dolar yatirirsan 105 bin dolari garanti aliyorsun....BU ADAMIN TURK PIYASASINA GELMESI ICIN....ONA ONERECEGIN MINUMUM YATIR 100 BIN BEN SANA 110 BIN VEREYIM....risk pirimi bu...oyleyse...

OYLEYSE....

sen adama oyle bir faiz oneriyorsun ki tl de....1 yil sonar...bu faizi alip tl olarak...dolara dondugunde....110 bin dolari alabilsin...DOLAR-TL ARTISI COK ONEMLI BURADA...ADAM SORUYOR...REZERVIN YETERLI MI....veya IMF ile anlas...dolar-tl yi o garanti etsin bana...BIR GARANTOR SART.

IMF ve DUNYA BANKASI....bu nedenle kuruldular...bunlar GARANTORLER.

GELISEN EKONOMILERDE....10 YILLIK EKONOMIK CYCLE DE....KUR 10 YILDA 20 KAT ARTAR....

2013 DE KUR 1.8 TL IDI...cokecegiz borsayi satip dolara geciyorum....2003 den 2013 e 10 yil dolmustu...YENI ON YILDA KUR 20 KAT CIKACAK...ULKE YENIDEN FAKIRLESTIRILIP...ISCILIK UCUZLATILACAK DEMISTIM....

1.8 TL YI 20 ILE CARP....36 TL EDER....YABANCI YATIRIMCI BUNU BILIR...

benim meshur 36 tl em bu hesaptan gelir...
          Emmi, peki enflasyon eğiminin dikligine gore 10 yillik cycle da kurda 20 kat hesabı değişmiyor mu?
          2003-2013 az enflasyonlu dönemdi.

Yorum

• Tuncer
            Tecrübeli
            • 03 Mart 2022
            • 2825

Bu arada ocak ayımda yapılacak asgari ücret zammı

Kur böyle kalırsa pahalı işçilik anlamına gelecektir

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

mertz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Emmi, peki enflasyon eğiminin dikligine gore 10 yillik cycle da kurda 20 kat hesabı değişmiyor mu?
              2003-2013 az enflasyonlu dönemdi.

ENFLASYON VERGIDIR...halklarin fakirlestirilmesi ucun ENFLASYON ana silahtir...

2003 de para girdi turkiyeye...2013 de para cikti turkiyeden...enflasyon yoktu....

CIKAN PARA...TURKIYEDEN CALINDI...TURK HALKI ENFLASYONLA CALINAN BU PARAYI ODUYOR...bu surec 10 yil surdu...2013 den 2023 e....

YENI ON YIL BASLIYACAK....2023 ILA 2033....

DIYELIM...dolar-tl 36 da basliyacak...birinci 5 yil...dolar-tl...28 ila 38 arasi sabitlenir...enflasyon yuzde 5...baslarken faiz yuzde 55 olsun...BORSA BIRINCI YIL YUZDE 55 CIKAR...ikinci yil yuzde 110...cikis dalgalari katlanarak artar her yil...faizlerde ayni sekilde duser...faizden cikan para borsaya geleceginden...BORSA TRENDI DIMDIK bir hyperbole donusr...ORASI FEYZADIR...SAT VE KAC.

BORSANIN ILK DURAGI...BU RAKKAMLARA GORE...18 000 ENDEKSTIR....

suan erely 35 tl ise....ilk duragi 700 tl dir....

HEDEF FEYZA-2...

topigimi mal almaya baslarken acacagim....iste orada sise simdi 25 tl...5 yil sonar 2500 tl diye yazacagim....

HEDEF FEYZA-1 de de bunlari yazdim...kaartlar 20 ser kat 100 er kat ciktilar.
              YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

esas dip...YEREL SECIMDEN sonraki 6 ayda olusacak....simdi degil...tayyip bey secim korkusu olmadigi ucun...EN FECI KARARLARI ALIP UYGULUYACAK...

ISSIZLIK TAVAN....EV FIYATLARI DORTTE BIRE....

bazi illerde siki yonetim...

SULAR DALGALANMADAN DURULMAZ...FATURA ODENECEK.

Yorum

• hayalım
                  Tecrübeli
                  • 27 Şubat 2009
                  • 822

Tuncer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Bu arada ocak ayımda yapılacak asgari ücret zammı

Kur böyle kalırsa pahalı işçilik anlamına gelecektir
                  Duydun mu Tuncer, emmin eregli 700 kayme olcak diyor. Sen daha ereglinin copu cekirdegi var diye vakit harciyorsun.

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

SATILIK HALK....

kim alir gotururse....200 milyar dolar odeme hazir...

gaze ve west bantaki filistinlilerin bedeli bu....

dedim ki len ipneler floridayi filisinlilere verin...200 milyarda icerde kalsin.

Yorum

• Tuncer
                      Tecrübeli
                      • 03 Mart 2022
                      • 2825

hayalım Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Duydun mu Tuncer, emmin eregli 700 kayme olcak diyor. Sen daha ereglinin copu cekirdegi var diye vakit harciyorsun.
                      He valla öyle demiş

Ama tencerenin dibi için bekleyeceğiz de demiş

O öyle yazınca mal alamıyorum

Alınca sıkıntı basıyor altımda kazık var gibi hissediyorum

Yorum

• Tuncer
                        Tecrübeli
                        • 03 Mart 2022
                        • 2825

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        esas dip...YEREL SECIMDEN sonraki 6 ayda olusacak....simdi degil...tayyip bey secim korkusu olmadigi ucun...EN FECI KARARLARI ALIP UYGULUYACAK...

ISSIZLIK TAVAN....EV FIYATLARI DORTTE BIRE....

bazi illerde siki yonetim...

SULAR DALGALANMADAN DURULMAZ...FATURA ODENECEK.
                        Emmi

O zaman seçimden önce bunlar o son dalgayı yaparlar işte ordan sonra düşeriz

Ne dersin 11500

Yorum

• Misafir

,

Yorum

• Misafir

asgari ucret ,her zaman aclık sınırının altında ne zaman esitleniyor, o zaman enflasyon yaratılıyor, mayıs 2024 enflasyon 74 le zirve olcakmış,yıl sonuda 35 ne diyim ,bundan sonra el atacakları sey işsizlik, işten çıkarmalar

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

yogg yog...bitcoinde degil....

GALATASARAYLI TOPCU USAGARIN PARASI...BOFA VE BENDE....

22 ARALIKTA BOFA VE BEN SHORTLARKEN....SECIL GIZ LONGTU....

TOLGA nin yazisi...bu tipleri anlatiyor...PLATONUN MAGARASINI....bu tippler cogalirsa....biz ihya oluyoruz....

43 milyon dolarla longlarsan...BORSA COKER...VE O PARA IC EDILIR....ETTIK...PARA GELDIMI...ANINDA ONU IC ETMEK....BOFA VE BENIM ISIM.

Yorum

• Misafir

milli takıma da hizmet etmiş bir antranör varmış, adı ne idi , bilmiyorum, futboldan anlamam, odamı varmış platoda

Yorum

Working...
                                X

Debug Information