Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...
Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
,
,cekyadayken enflasyonun sebebi olarak calisan sayisinin cok olmasi listeleniyordu. ne diyolar diye baktim. bildigin issiz yok o yuzden isveren fiyat kiramiyor cunku is icin rekabet eden insan sayisi az, bu da enflasyona sebep oluyor diyo mainstream iktisatcilar. alıntıdır, ilginc yorum,
,Asgari ücretin 20 yılda nasıl geri gittiğini gösteren tabloyu biri çalışmış koydum işte buraya kopyasını.. ne partizanlık kardeşim adam geliri 14 çeyrekten 4 çeyreğe düşmüş hala öncesini filan soruyor .. milattan önceye gittim amele 1 ons gümüş gün kazanıyor .. 702 TL bugün x 26 işgünü = 18252 TL ediyor o bile .. ne sendika ne sosyal haklar var o devirde hemde
alıntıdır,
Yorum
-
bu tablo boyle hazirlanmaz, boylede analiz olmaz.olursa kahvehane soylemi olur.URANACUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
,
,cekyadayken enflasyonun sebebi olarak calisan sayisinin cok olmasi listeleniyordu. ne diyolar diye baktim. bildigin issiz yok o yuzden isveren fiyat kiramiyor cunku is icin rekabet eden insan sayisi az, bu da enflasyona sebep oluyor diyo mainstream iktisatcilar. alıntıdır, ilginc yorum,
,Asgari ücretin 20 yılda nasıl geri gittiğini gösteren tabloyu biri çalışmış koydum işte buraya kopyasını.. ne partizanlık kardeşim adam geliri 14 çeyrekten 4 çeyreğe düşmüş hala öncesini filan soruyor .. milattan önceye gittim amele 1 ons gümüş gün kazanıyor .. 702 TL bugün x 26 işgünü = 18252 TL ediyor o bile .. ne sendika ne sosyal haklar var o devirde hemde
alıntıdır,
niye? cunku ons dolar grafigide gosterimeli ki tablonun hazirlandigi donemlerden once ons dolar fiyati nasil 100 ile iki yuz dolar arasinda seyrederken on, yirmi kat artis yaparak 2000 dolarlara ciktiginida bilmezsen olmaz.
yani boyle bir tabloyu asgari ucret kac dolar aliyordu seklinde yaparsan asgari ucretin alim gucunu gostermesi bakimindan daha nesnel olabilir.Ilim ilim bilmektir. ilim kendin bilmektir.
Sen kendini bilmezsen, ya nice okumaktir.
Yunus Emre der hoca, gerekse var bin hacca.
Hepisinden iyice, bir gonule girmektir.
Yunus Emre
Yorum
-
Ilim ilim bilmektir. ilim kendin bilmektir.
Yunus Emre
Yorum
-
Küresel finansal sömürünün adı: CDS
Batı’nın kurduğu küresel finansal mimari dış kaynağa ihtiyaç duyan ülkelerden istediği oranda nemalanabilmek için CDS/risk primi adı altında haraç alıyor. Ülkelerin gerçek iktisadi tablolarından ziyade finans merkezlerinde komisyoncuların ‘risk’ kriterleri esas alınıyorIlim ilim bilmektir. ilim kendin bilmektir.
Yunus Emre
Yorum
-
2002 den gunumuze asgari ucret, dolar degeri grafigi burdadir.
sadece guncel dolar fiyati ile bugunku asgari ucret degeri tabloda gosterildigi gibi 455 dolar degil cok daha asagidadir dolar 18 den 28 kusura cikmis oldugu icin sene icinde.
ayrica, asgari ucretin yuksekliginin enflasyon sebebi oldugunu dusunmek, dillendirmek cehalettir, hak dusmanligidir ve tam bir beyin gocudur yani beynin yerinde olmamasi durumudur.Ilim ilim bilmektir. ilim kendin bilmektir.
Yunus Emre
Yorum
-
URANACUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
evettt...bildiginiz gibi...uzun yillardir...MAXSIMUS benim yorumlarimi GRAFLARLA pekistiriyor..hissenetten beri....
BU TOPIGIN BASLIGI NEDIR...
: Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...
Bu baslik acildiginda....dolar-tl 18 di...kuzu nun KAPITALIST MODE kitabina gore....
hokumeT ucun 2 yol vardi....
1-DOLAR-TL yi 36 ya basmak ve borsayi tl de yukseltmek....borsanin zirvesini 5 yillik cycle da kuzu 3 dolar tespit etmisti....3 dolari 36 dolar-tl le carp...ne yapar...10 800 yapar....basliga 10 000 yazdim.
borsa...3 dolar endekse yeniden....dolar-tl 27 ve endeks 8500 de geldi....
daha once...1 yil once...3 dolar endekse...dolar-tl 18 de ve endeks 5700 de gelmistim...
bu gercek bir cikis degil...bunda gercek para kazanilmaz....bu bir ILIZYON cikisidir demistim....MALDA YATMAK PARA GETIRMEZ...DOLARINIAL...YUZDE 5 AMRIKI TAHVILINE YATIR DEMISTIM...OYLE YAPTIM BEN.
HOKUMET UCUN 2 CI YOL...bir yerden 100 milyar dolar bulmasi...dolar-tl yi 18 tl den 10 tl ye geri basmasi idi....bu ise BASLIKTA KI 2500 TL ENDEKSI GOSTERIYOR...HOKUMET BUNU YAPAMADI Swap buldu ve yeterli degildi.
ONEMLI UYARI....BU TOPIK GOREVINI YAPTI....baslikta verdigim 10 000....8500 de gerceklesti...belki 10 000 ide gorur....dolar-tl 36 olunca....kuzu saglam hesapcidir..verdigi rakkamlar coookkk uzun ANALITIK CALISMALAR VE KRITIK DUSUNCE urunleridir....SORGULANMISTIR HERSEY...ve o rakkam cikmistir.
yeni bir trend...VE YENI BIR TOPIK gerekiyor....BU TOPIK BITTI.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
NE YAPTI KUZU....
1...2021 de endeks 80 000 iken....HEDEF 300 000 TOPIGINI ACTI....
2...TAYYIP BEY NAS deyince.....topigi revise etti...ne 300 000 I...topigin adini degistirdi....HEDEF FEYZA....
3...HEDEF FEYZA....neresi feyzadir...sordu...izah etti...1 dolar endeksten 3 kat cikariz 3 dolar endekse dedi....burasi feyzadir...neresi 3 dolar endeks....borsa 5700 geldi...dolar-tl 18 e hoopp endeks 3 DOLAR ENDEKS...BITTI FEYZA...SATIYORUM VE DOLARA GECIYORUM DEDI....endeksi shortluyarak bir o kadar parade shorttan kazandi....
SECIM BITTI...
4....baslik acti... Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu... ben MAL ALMAM...MALDA YATMAM..bu cikis degil...gercek para yok bunda...bu bir ilizyondur...dedi.6 AY SHORT FILANDA YAPMAM DEYIP TUYDU...EKIMDE GERI GELDI...geldi cunkii endeks 3 dolara ikili tepeye gelmisti....SHORT YAPIP TIR YUKLUYECEKTI...SHORTU CAKTI ENDEKS 8500 DEN 7300 E YUZDE 15 DUSTU...TIRLARI YUKLEDI....
dediki....artik FUR-KAC donemi....
simdide diyor ki...BU TOPIK BITTI...10 000 GORULDU SAYILIR.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Sevgilerimle....turkun yigit evlatlari....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
degerli okuyucularim....
YENI TOPIGI ACMADAN ONCE....forumu uye olmuyanlara kapatacagim...bu arada uye olun...foruma nicklerinizle girin...YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Yorum
-
Yorum

Yorum