HEDEF FEYZA.....ONUMUZDEKI 5 YIL.....duzeltme...ve tekrar feyza...ikinci 5 yil....ve cokus.

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

kuzey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sevgili kuzu son yıllarda doların rezerv para olma ozelliğinin sorgulandıgını biliyoruz. Rusya da artık satıslarını ruble ile yapacagını acıkladı. Tum ulkeler bu konuda bir arayış icindeler. Amerika tabii ki bu avantajını kaybetmek istemez. biden ın digital dolar için calısmalara baslanması talimatını vermesini nasıl degerlendirmeliyiz. . Digital dolara mı gecilecek? eger gecilrse bu nasıl olur ve etkileri ne olur? digitallesme doları kurtarır mı?
    simdi bunuda paraya nasil cevirecegimi....DOLAR-TL YE....MAYISTA SHORTLUYACAGIM DEMEMDEN ANLAMISSINDIR....

biz urusa ruble verip....bugday vesaire alip....digger ulkelere dolarla okutacagiz....DIKKAT ET...BU KONUDA NE YAPACAGIMIZI UC AY ONCEDEN PLANLAMISIZ...moshe paritelerde bir numaradir....sirf bu yuzden cinde bile hesap actirmisti bize...Israel yetmiyor bazen....zaman farkindan dolayi....
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

usaglar....

ALMANYA ile agirlikli is yapan sirketlerdeki payinizi azaltin....

bu savasin yok ettigi tek ulke var......oda ALMANYA.....
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzey
        Katılımcı
        • 28 Ağustos 2009
        • 162

butun bu hengamede amerikada durumlar ne olacak.malum orda da enflasyon var ve doların degeri eriyor.

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

kuzey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          butun bu hengamede amerikada durumlar ne olacak.malum orda da enflasyon var ve doların degeri eriyor.
          amerika bolunmus durumda....AMERIKA FIRST diyenler NATO dan cikmak istiyorlar....

belki birlestiririz diye bu herbi fistikladilar....emme ters tepti....GAZ FIYATLARI FEYZA OLDU...

SONUC...

AMRIKIDE BIDEN I destekliyenler yuzde 38 e dustu...URUS ta putini destekliyenler yuzde 83 e cikti...

ne olduysa....alamanlara oldu....TARRAGIMI YEDILER....

SAVAS TURKIYEYE ILAC GIBIM....TUM YARALARIMIZI SARACAK....COGRAFYAMIZ...KARADENIZ...cirpindi gene...bakip turkun bayragina...

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

beni okuyan herkezin sunu bilmesini isterim....BEN...dunyayi yonetenlerin politikical degil...ONLARI ORALARA KOYANLARIN OLDUGUNA INANIRIM....

BU nedenlede....olusturduklari hicbir olayda taraf tutmam...

dusundugum tek sey vardir....

ben bu olaydan nasil para yaparim....

cunkiii....

bilirimki....ne ben...ne beni okuyanlar...need beni yoneten politikacilarin...OLAYI DURDURMAK VEYA DEGISTIRMEKTE...HICBIRGUCU YOKTUR..

dolayisiyle....

ne urus ikimdedir....nede ukraynali....bunu boyle bilin lutfen.

ikimde olan tek sey vardir....BU KERIZZLERDEN NASIL PARA YAPARIM...

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              usaglar....

ALMANYA ile agirlikli is yapan sirketlerdeki payinizi azaltin....

bu savasin yok ettigi tek ulke var......oda ALMANYA.....
              mehdi putini rublede soyduk...

simdi sira bu kerizzlerde....bekleyin ve izleyin.....

taaa 2013 de...ne demistim....1 euro=0.8 dolar olacak demistim....

moshe duzelt onu....EURO diye bisey olmuyacak diyor....MARK.

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

BUGUN NISAN 1....BUTUN ENERGY SATINALAN ULKELER...URUS PANKALARINDA RUBLE HESABI ACACAKLAR...

cunkii....EURO Kabul etmiyorum....o bir kaart...ben size gercek bir madde veriyorum....Petrol ve gaz...kaart degil bu...BUNU ANCAK RUBLE ILE ALABILIRSINIZ DEDI...IMZALADI...GAZATADA YAYINLANDI VE BITTI....

MEHDI PUTIN...bicagi alamanin kalbine sapladi....

alman basbakani dun tras atmis meyer...euro odeyecegiz diye...

EURO....tarragimi yedi....enflasyon yuzde 7...euro faizi hala sifir....

AVRUPA MERKEZ PANKASI BASKANA TAVSIYEM....RUBLEYE ENDEKSLI kur korumali hesap actirsin...bizdeki gibi.

bizim moshede....rakkamlar var...piyasada o kadar cok euro var ki...AVRUPAYI KOMPLE SATSAN ALIR.

MEHDI....DIHAYDI ULEN DALYARAKLAR DEDI....bas bas paralari LEYLA ya...bi dahami gelecez dunyaya....bitti.

urusa ambargo koyuyorum.....

urusun sana beles petrol ve gaz verdigine sukredecegine...yedigin kaba tukurdun.

Yorum

• Tuncer
                  Tecrübeli
                  • 03 Mart 2022
                  • 2826

Sayın kuzu kafama takılan bir durum var mayısta dolar short dedin yani düşüş beklentin var lakin bizim borsada şöyle bir durum yok mudur; Endeksi süren sanayi ve özellikle ihracat yapan şirket hisseleri dolar düşüşe geçerse bunlarda düşmeyecek midir? Mesela Ereğli şişe KARDEMİR gibi betası yüksek ihracat yapanlar düşerse endeksin ralli modu kırılmaz mı ?

Yorum

• repalize
                    Aktif
                    • 05 Aralık 2011
                    • 311

Putin altın standardına geçiyor.

1 onsu 1600 usd a sabitlemiş. Petrol, gaz ve buğday almak isterseniz Ruble ya da altınla alın diyor.
                    1 ons altın 1924 USD, ben işi 1600 USD a bağlarım diyor.

â›”Artık rezerv USD, Eur değil altın, petrol, buğday, gaz ile ölçülecek diyor...

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

degerli dostlarim....

Biliyorsunuz....ben her ramazanda kuran-i kerim I bastan sona okur...her surede o yilla ilgili bolumlerini not alirim....onceki yillarda aldigim notlari yeniden okurum....kiyaslarim.

oruc tutman....ibadetim budur...budur cunkii KURAN-I KERIM ramazan ayinda indirilmistir...o indirmis...beni yaratmis...indirdigini okuyup beni niye yarattigini anlamaya calisirim.BUGUNKI OKUMAM BITTI....

simdi size RAHMAN suresindeki....NUKLEER SAVAS BOLUMUNU VERIYORUM....

31. Ey cin ve insan topluluğu! Yakında hesâbınızı görmek üzere sizin için de boş vaktimiz olacak!

32. Öyleyse, ey insanlar ve cinler, Rabbinizin hangi nimet ve kudretini yalanlayabilirsiniz?

33. Ey cin ve insan topluluğu! Göklerin ve yerin hududundan geçip gitmeye gücünüz yetiyorsa, haydi geçin gidin bakalım!
                      Şunu bilin ki, onları ancak üstün bir güç, kuvvetli bir delil ve bilgi ile geçe*bilirsiniz.

34. Öyleyse, ey insanlar ve cinler, Rabbinizin hangi nimet ve kud*retini yalanlayabilirsiniz?

35. Üzerinize dumansız bir ateş alevi ve erimiş bir bakır gönderilir de ne yapsanız Allah’ın azabından kurtulamaz,
                      kendinize yardım edecek kimse de bulamazsınız.
                      36.
                      Öyleyse, ey insanlar ve cinler, Rabbinizin hangi nimet ve kud*re*tini yalanlayabilirsiniz?

37. Gök yarılıp kızarmış yağ gibi kıpkırmızı bir güle dönüştüğünde son derece korkunç bir hal alacak ve müthiş işler
                      olacak!

BURADA...bati medeniyetindeki insanlar ve onlari yoneten cinlere diyorki YUCE ALLAHIM....size herseyi verdim...dunyayi yonetmenize izin verdim....IRAHAT DURUN...yogusam size bi bos vaktimi ayirir...ve sunlari yaparim diye...nukleer baslikli isiktan misli misli feci balistik fuzeleri yollarim...

NOT 2....AYET 31 DE....sizing icin DE...burada DE onemli...bizi ayiriyor...sizing icin de bos vaktimiz olacak....diyor...DUA EDELIMDE BIZ ONLARIN ICINDE OLMUYALIM...bizim icin tum vaktini ayirsin.

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

kurani bir method icinde okuyun....her sure nin bir baska sure ile iliskisi vardir...O ILISKILERIN ALTINI CIZIN...sonar iki sureyi birlikte tevsir edin....

hepinizin ramazani....cok iyi degerlendirmesini dierim...iftar yemeklerine...dininizi dinsizlige ceviren seylere yonelmeyin....DINIMIZDE GOSTERIS...DINSIZLIK OLARAK TANIMLANIR.

her ramazanda....tum vaktinizi....KENDINIZI ARAYIP BULMAYA CALISIN...ben kimim sorusuna cevap arayin....beni niye yaratmistir deyin....benden neyi arayip bulmami istemistir....

CUNKII...ben...beni yarat diye ona dilekce yazmadim...ben...kendimi yaratmadim...O BENI YARATTI...NIYE YARATTI.

bak ne diyor ayet....

Şunu bilin ki, onları ancak üstün bir güç, kuvvetli bir delil ve bilgi ile geçebilirsiniz.

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

sevgilerimle....benim dindar kardeslerim...dinciler siz bizden uzak durun.

eger sikilmazsaniz...bu yilda...ara ara....not aldigim surelerdeki ayetleri yazarim....notlarimla birlikte...

Yorum

• hayalım
                            Tecrübeli
                            • 27 Şubat 2009
                            • 822

Sn kuzu, simdi cok merak etdim Kurani oz kaynagindan yani Arapcadan okuyarak mi okudun, yada birinin tercumesinden mi okudun? Eger birisin tercumesinden okudunsa, ne malum o sahsin dogru tercume yada yorumladigi nasil emin olabiliyorsun? Ingilizcesi ve turkce meaallerini okudum arada buyuk farklar var. Galiba en iyisi merhum Ozturk un cevirisi ve yorumlari.
                            Bize sen ogrettin, gorunenler dogru degil "" sorgula"" diye.
                            Ayrica yillardir kafamda sabitlenmis bir soru var ve hic kimseye acamamistim. Burda olmamin rahatligi ile acabilirim ve merakimi giderebilirsin. Turk kirsal kesimi aristrokasinden gelen bir adam liseden sonra yuksek tahsilini Almanya ve Avusurya da tamamlayip oralarda rahmete gidiyor. Rahmetli iyi bir dostum idi, kimyager idi. Viyana radyosunun elinde Ataturkun sesinden bir soyylesi dinledigini ve bu soylesinin en carpici cumlesi ""yuce Turk milleti bir devecinin ardindan gidemez"" diye.
                            Ne dusunuyorsunuz?
                            Bu arada hayirli ramazanlar.

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

hayalım Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Sn kuzu, simdi cok merak etdim Kurani oz kaynagindan yani Arapcadan okuyarak mi okudun, yada birinin tercumesinden mi okudun? Eger birisin tercumesinden okudunsa, ne malum o sahsin dogru tercume yada yorumladigi nasil emin olabiliyorsun? Ingilizcesi ve turkce meaallerini okudum arada buyuk farklar var. Galiba en iyisi merhum Ozturk un cevirisi ve yorumlari.
                              Bize sen ogrettin, gorunenler dogru degil "" sorgula"" diye.
                              Ayrica yillardir kafamda sabitlenmis bir soru var ve hic kimseye acamamistim. Burda olmamin rahatligi ile acabilirim ve merakimi giderebilirsin. Turk kirsal kesimi aristrokasinden gelen bir adam liseden sonra yuksek tahsilini Almanya ve Avusurya da tamamlayip oralarda rahmete gidiyor. Rahmetli iyi bir dostum idi, kimyager idi. Viyana radyosunun elinde Ataturkun sesinden bir soyylesi dinledigini ve bu soylesinin en carpici cumlesi ""yuce Turk milleti bir devecinin ardindan gidemez"" diye.
                              Ne dusunuyorsunuz?
                              Bu arada hayirli ramazanlar.
                              degerli hanimefendi....

Mustafa Kemal dindardi...DINCI DEGILDI....OMRU DINI BOZANLARLA SAVASARAK GECTI....kendi parasiyla KURANI TUKCEYE CEVIRTTI....onu okuyun ey halkim dedi....diyanet islerini kurdu...DINI...dincilerden temizleyin dedi...

ondaki AKIL.....ve o akildan cikan urunleri kavrayabilmek ucun....

BEDENDEKI AKIL...ile kalbdeki akil....AKIL OF MIND....ve...AKIL OF SPIRUTIALITY...ARASI ILISKIYI BILMEK ICABEDER....

cunki....

turkun peygamberi....MUSTAFA KEMAL....konusmalarinda....iki AKILI da kullanmistir....BAKARA SURESI 164 TE...tanimlanan AKIL....Mustafa Kemal deki akildir.

Bakara / 164. Ayet

Göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbiri ardınca gelişinde, insanlara faydalı şeyler taşıyarak denizde akıp giden gemilerde, Allah’ın gökten indirip de kendisiyle ölümünden sonra yeryüzünü dirilttiği ve üzerinde dolaşan her türlü canlıyı yaydığı yağmurda, gökle yer arasında emre hazır bekleyen rüzgarları ve bulutları farklı yönlerde evirip çevirmesinde aklını kullanan bir topluluk için elbette Allah’ın varlığını ve birliğini gösteren deliller vardır.

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

unutmayin....

INCILI....1.5 milyar insan okuyorsa....sende okuyacaksin....NIYE OKUYORLAR BUNU...BENIMDE OGRENECEGIM BISEY VAR MI DIYE....

kurani....1.5 MILYAR INSAN OKUYORSA SENDE OKUYACAKSIN....

OKUMAZ ISEN....

OKUYAN INSANLARDAKI...AKLI VE O AKILLARDAN CIKAN DAVRANIS BICIMLERINI ANLIYAMAZSIN.

AKIL VE DOGRU YOKTUR....

cunki....her akilin dogrusu...AYNI DOGRU DEGILDIR.

ISLAM MEDENIYETININ COKMESININ TEK NEDENI VARDIR....

KURANI OKUMAYI BIRAKIP....alik alik...mossadin...cia nin...paraya bogdugu...agliyan seyhlerin eline dusmektir.

HALKININ YANINDA OLMAK DEMEK....ONUN TUM DEGERLERINE SAHIP CIKMAK...o degerleri somurmek istiyenlerlede savasmaktir....

eger halkim icin din onemli ise....benim icinde onemlidir deyip....o dini herkesten iyi sen bileceksin....ki...kullanmiya kalkanlari durdurasin.

Mustafa KEMAL I anlamak budur....KEMALIST IDEOLOJIDE BUDUR.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information