önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....
Collapse
X
-
iki gozum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kahvenin yanında Godiva çukulata iyi gider.(222 X 2)
YTD
Yorum
-
Teşekkür ederim.ens Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterTebrikler iki gozum
Biz görüp değerlendiremedik..
İlerleyen zamanlarda yeni paylaşımlarım olursa değerlendirmenizi dilerim.
Gerçi bu topik hisse paylaşım yeri değil,hoş karşılanmıyor olabilir.
sn KUZU'nun %25 düşüş beklentisini uygun zamanlarda hisselerde hep beraber değerlendiririz.
YTD
Yorum
-
iki gozum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBist patinaj yapmaya başladı.
Malların büyük kısmını sattım,uzun vade için portföye aldığım kalanlarla beklemeye geçtim.
Gece uyumadım uyumaya gidiyorum,akşam bakarım duruma.
YTDYukarıdaki grafiklere özellikle yorum yapmadım,sadece uyguladım ve uygulayacağım.iki gozum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterUyumadan önce hedge amaçlı birazda short açtım.
YTD
2019 yılında Ocak ayından sonra RSI günlükte en yüksek 74 görmüş ve sürekli oradan dönmüş.
Macd aynı şekilde grafikteki seviyelerde aşağı yönlü kesişmiş.
Aylık grafik orta vadede çok önemli.
YTD
Yorum
-
skender delemedin gitti. su nisadiri sira bize geliyor. haberin olsunURANACUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterskender attigin tas urkkuttugun kusa degdimi,
Yorum
-
-

Aylık grafiklerde bir kez olmuş Mav 60 altı kalıcı olarak..2007 de Aylık Mavın altına %40 sarkmış..Şuan mav60 92binlerde..%40 altı 55bin..
Gelişmiş Ülkelerin trent düzeltmeye ihtiyacı var.. Bu da bize yansıması olabilir..Ciddi bir düzeltme sonrası Gelişmiş ülke borsalarından çıkan para, gelişmekte olan ülkelere en dipten giriş imkanı sağlar..
Yorum
-
bu GRAF...VE yazdığı yorumlar...cok önemli...MAVİ CIZGI...TEMEL ANALİZDE...ÜLKENİN DIS VE İÇ BORCU ile bu borcu ödeyecek insanların GELİRLERİNDE Kİ DENGEYİ GÖSTERİR....ens Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aylık grafiklerde bir kez olmuş Mav 60 altı kalıcı olarak..2007 de Aylık Mavın altına %40 sarkmış..Şuan mav60 92binlerde..%40 altı 55bin..
Gelişmiş Ülkelerin trent düzeltmeye ihtiyacı var.. Bu da bize yansıması olabilir..Ciddi bir düzeltme sonrası Gelişmiş ülke borsalarından çıkan para, gelişmekte olan ülkelere en dipten giriş imkanı sağlar..
söyle anlatayım....borç kötü değildir....borcu alanın kazancıda bu borcun artısı kadar artmışsa...VE GELİRDE DENGE VARDIR....
eger borç ve gelirde DENGE YOKSA...BORCU ÖDEMEK ZORLAŞIR...Bu ise ens in grafındaki...MAVİ CIZGIYI HASAT EDER...VE SÖYLEDİGİ 55 000 GÜNDME GELİR....
bendeki...BORC VE GELİR graflarında….DENGE BOZULMUŞTUR...bu denge...122 ye gidişimizde sistemik 1 yani....yeniden yapılandırnma ve devletin para pompalaması ile....ki bunun bilimsel adı...BORCU PARCALAMAKTIR...denge sağlanmış....ve fekaat verilen ilave kredilerle...sistemik 2 bu...BORC yeniden tavana sürülmüştür....buda bendeki BORC VE GELİR DENGE grafını borç lehine bozmuştur...böyle oldumu...KAPİTALİZM de...sistemik 3 gelir...bu BORCUN krizle silinmesidir...İFLAS ETTİM...demektir ki...MAVİ CIZGININ HASATIDIR BU.
BİR YAZIMDADA DEDİMKİ DÜN....bilinenin aksine...faizlerin sıfıra doğru sürülmesi....DÜNYA BORSALARININ GÖÇMESİNE NEDEN OLUR....
neden böyle diyor kuzu...halbuki faiz sıfırsa para borsaya hücum eder....
kazın ayağı öyle değildir dostlarım...
neden değildir....faizler sıfıra doğru düştümü...HERKES KOLAYCA BORC ALIR...BUDA BORCU TAVANA KİLİTLER....gelir aynı oranda artmıyacagı üçün....BORC ÖDENEMEZ HALE GELİR...VE SİSTEM ÇÖKER.
işte bu nedenlerle...2020...DÜNYA PİYASALARININ...borç ve gelir graflarıyla yüzleşme yılıdır....cünki 2008 krizinden bu yana on yıl geçmiş...faizler sıfırlanmış...BORC TAVANA SÜRÜLMÜŞTÜR...2020 de borç ve gelirler ÖPÜŞECEKTİR...borç gelirleri BADEMCİKLERİNE KADAR ÖPECEKTİR.
anadın nı….yogusam kuzu...durduk oturduk yerde...ipnelik yapmaz.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
sevgili kuzu hocam,sayin enes bu aylik grafa bakinca borsalar yukselis icin vardir, demeden kendimi alamiyorum,bazi enstrumanlar eksik gibi.2013 den bu yana yasanan krizi,gostermiyor.yaniteknik duzeltme olarak gosteriyor. vede son anlattiginiz konuyla beraber 1,2. sistemlerinizi, 85 ooo lerde piyasa olumlu algilamis olarak dusunuyorum
Yorum
-
URANACUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersevgili kuzu hocam,sayin enes bu aylik grafa bakinca borsalar yukselis icin vardir, demeden kendimi alamiyorum,bazi enstrumanlar eksik gibi.2013 den bu yana yasanan krizi,gostermiyor.yaniteknik duzeltme olarak gosteriyor. vede son anlattiginiz konuyla beraber 1,2. sistemlerinizi, 85 ooo lerde piyasa olumlu algilamis olarak dusunuyorum
Tl bazında yükseliş evet ama altın bazında 12 de 1 e düşmüş yatırım değerleri.(daha önce bu konuyu konuşmuştuk)
Bist 1 ocak 2000 yılından günümüze 3.950 grm dan 328 grm a düşmüş.
YTD
Yorum
-
sayin iki gozum borsalar toplumun refah duzeyini belirler. bir nevi rot balans ayari yapar, dolar bazinda vs vs baksaniz,ucurumdan asagi yuvarlanmis.olmemis ayaga kalkmaya calisiyor.izlenimi veriyor, benim demek istedigim graf atamiyorum su anda haftalikta ayaga kalkmis. tl bazli saha kalkmak uzere ,aylikta dedigim gibi bu krizin dibi 85 dir diye dusunuyorum
Yorum

Yorum