Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Henüz bir haber yok, ben tahminimi yazayım:
bu iş ortaklık yapısı ile ilgili...
dün Generalli'nin 500,000 lotluk spkya başvuru yapması fitili ateşledi...
ortada kayıp Generalli'nin elinde olduğu iddia edilen 55,000,000 hisse var,ama ortaklık yapısında Generalli'nin esamesi okunmuyor...
bu BİST kararı yayınlandığı günlerde şunu yazmıştım:bu istenenlerle Bist faite tuzak kurdu diyee...))
evet,bu tuzak çalıştı ve faitte bu tuzağa düştü...
işte şimdi bu 55.000,000 Generalli'de olması gereken hisselerin hesabı soruluyor...faitte yanıt bulamıyor...))
satıldıysa,kap'ta hiç açıklama yapılmadı ama...
İsviçre bankasındaki 55,000,000 TL'nin hesabı da var ortada...!!!
faitin işi zor,iyi kıvırıyordu ama fıtık olmuş oldu her halde fait...))
işler karışık fait için,bizim için ise iyi olacağı kanısındayım...))
fait,mems1'lerimin parasını ayarla oğlum...))
AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE
ben faitten mems1'lerimin parasını istedim...iadeli taahhütlü gönderdim,henüz eline geçtiğine dair geri dönüşüm kağıdı gelmedi...!!!hazırla fait paramı...))
ola gardaş bu eleman sene para mara vermez. aklın başan topla. adam zeten çarpacak yer ariri. sende bundan para beklirsen. adam zeten vuracağini vurdi çarpacagınide çarpti. zeten adamın istediğide buyddi. eee bu adam daha sene para verir mi? sizin şimdi yapacağız işi söyleyim. bu eleman ey köşeye sıkıştı. 8 ekimdede genel kurul var senin yapacagın iş ver adamın eline mali 0,47 alsın. ondan sonra görürsen birde yüzüne tükürürsen başkada yapacak bir işin yok. akabinde eğer spk bunlara yapacagıni yapar gerekli şartlari söyler ya yaptın yada battın derse işte o zaman yine iş bu faitte biter. ya cıkartır ya yendirir. amma velakin aylık bildirim ortada adamda mal yok. hepsi bir kac ky ya kakalamışlar. durum ortada durum meydanda. veselam.
ola gardaş bu eleman sene para mara vermez. aklın başan topla. adam zeten çarpacak yer ariri. sende bundan para beklirsen. adam zeten vuracağini vurdi çarpacagınide çarpti. zeten adamın istediğide buyddi. eee bu adam daha sene para verir mi? sizin şimdi yapacağız işi söyleyim. bu eleman ey köşeye sıkıştı. 8 ekimdede genel kurul var senin yapacagın iş ver adamın eline mali 0,47 alsın. ondan sonra görürsen birde yüzüne tükürürsen başkada yapacak bir işin yok. akabinde eğer spk bunlara yapacagıni yapar gerekli şartlari söyler ya yaptın yada battın derse işte o zaman yine iş bu faitte biter. ya cıkartır ya yendirir. amma velakin aylık bildirim ortada adamda mal yok. hepsi bir kac ky ya kakalamışlar. durum ortada durum meydanda. veselam.
........................)).........))
e) 16.09.2010-11.04.2011 döneminde Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş. (MEMSA) pay piyasasında
gerçekleştirilen işlemler nedeniyle 2499 sayılı (mülga) Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn)'nun 47/1-(A)-2 maddesi ve 6362 sayılı
Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn)'nun 107/1 maddesi kapsamında işlem yapılmak üzere 6362 sayılı SPKn'nun 115’inci maddesi
uyarınca aşağıdaki tabloda yer alan suç duyurularının yapılmasına karar verilmiştir.
Suç Duyurusunda
Bulunulan Şahıslar Suç Duyurusuna Neden Olan Eylem Eylemin Aykırılık Teşkil Ettiği
Kanun Maddesi
1. Faik ULUTAŞ 16.09.2010-11.04.2011 döneminde MEMSA pay
piyasasında 2499 sayılı (mülga) SPKn'nun 47/1-(A)-2
maddesi ve 6362 sayılı SPKn'nun 107/1 maddesinde
belirtilen suçun işlenmesi.
2499 sayılı (mülga) SPK’nun 47/1-
(A)-2 ve 6362 sayılı SPKn'nun
107/1 maddesi. 2. Emine ÖNER
f) 06.09.2010-27.12.2010 döneminde Favori Dinlenme Yerleri A.Ş. (FVORI) pay piyasasında gerçekle
i) 22.09-14.12.2010 döneminde Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş. oydan yoksun (MEMS1) pay piyasasında
gerçekleştirilen işlemler nedeniyle 2499 sayılı (mülga) Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn)'nun 47/1-(A)-2 maddesi ve 6362 sayılı
Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn)'nun 107/1 maddesi kapsamında işlem yapılmak üzere 6362 sayılı SPKn'nun 115’inci maddesi
uyarınca aşağıdaki tabloda yer alan suç duyurularının yapılmasına karar verilmiştir.MERKEZ Eskişehir Yolu 8.Km No:156 06530 ANKARA Tel: (312) 292 90 90 Faks:(312) 292 90 00 www.spk.gov.tr
İSTANBUL TEMSİLCİLİĞİ Harbiye Mah. Askerocağı Cad. No:15 34367 Şişli İSTANBUL Tel: (212) 334 55 00 Faks: (212) 334 56 00
6
Suç Duyurusunda
Bulunulan Şahıslar Suç Duyurusuna Neden Olan Eylem Eylemin Aykırılık Teşkil Ettiği
Kanun Maddesi
1. Faik ULUTAŞ 22.09-14.12.2010 döneminde MEMS1 pay piyasasında
2499 sayılı (mülga) SPKn'nun 47/1-(A)-2 maddesi ve
6362 sayılı SPKn'nun 107/1 maddesinde belirtilen suçun
işlenmesi.
2499 sayılı (mülga) SPK’nun 47/1-
(A)-2 ve 6362 sayılı SPKn'nun
107/1 maddesi.
3. İşlem Yasakları
Cosmos Yatırım Ortaklığı A.Ş. (COSMO), Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri T.A.Ş. (BOSSA), Favori Dinlenme Yerleri
A.Ş. (FVORI), Makina Takım Endüstrisi A.Ş. (MAKTK), Transtürk Holding A.Ş. (TRNSK), Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar
A.Ş. (MEMSA), Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş. oydan yoksun pay piyasasında (MEMS1), Hateks Hatay Tekstil
İşletmeleri A.Ş. (HATEK) ve Mert Gıda Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. (MRTGG) pay piyasalarında gerçekleştirilen işlemlerin
Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde incelenmesi sonucunda, aşağıdaki tabloda yer alan şahıslar hakkında,
6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 101/1-(a) maddesi uyarınca, geçici olarak 6 ay süreliğine borsalar ve teşkilatlanmış
diğer piyasalarda işlem yapma yasağı getirilmesine, işlem yapma yasağının getirildiği tarih itibarıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş.
nezdindeki hesaplarına işlem yasağı kaydının işlenmesine ve söz konusu şahsa ait kaydi payların, takas işlemlerine konu
edilmelerinin önlenmesini teminen “Yasaklı Paylar”, suça konu edilmiş kaydi paylar dışındaki kaydi payların “Borsada işlem
görmeyen paylar” statüsünde izlenmesine karar verilmiştir.
İşlem Yasağı Getirilen
Şahıslar İşlem Yasağına Konu Olan Payların Kodları İşlem Yasağı Süresi
1. Emine ÖNER COSMO, BOSSA, FVORI, MEMSA, MEMS1, HATEK, MRTGG 6 Ay
2. Fazıl DİNDAR MAKTK, TRNSK, HATEK, MRTGG 6 Ay
3. Faruk Erol SÜREN MAKTK, TRNSK 6 Ay 4. Faik ULUTAŞ MEMSA, MEMS1 6 Ay
5. Cemil ÇAKMAKLI FVORI 6 Ay
Piyasa dolandırıcılığı
MADDE 107 – (1) Sermaye piyasası araçlarının fiyatlarına, fiyat değişimlerine, arz ve taleplerine ilişkin olarak yanlış veya yanıltıcı izlenim uyandırmak amacıyla alım veya satım yapanlar, emir verenler, emir iptal edenler, emir değiştirenler veya hesap hareketleri gerçekleştirenler iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beş bin günden on bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılırlar. Ancak, bu suçtan dolayı verilecek olan adli para cezasının miktarı, suçun işlenmesi ile elde edilen menfaatten az olamaz.
arkadaşlar herkezin emegine teşekkür ediyorum bizler ses çıkarmasaydık elbet birileri bizi dolandırmaya devam edecekti bu imkanı veren keyborsaya ayrıca teşekkür ediyorum önümüzde zor günler var amma faikin işi bizden daha zor
Yorum