MEMSA Mensa Mensucat

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • atakan
    Katılımcı
    • 31 Temmuz 2013
    • 77

karot43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yeni bir AOF oluşacak,buna bağlı olarak nominal değer altında sermaye azaltım ve arttırımı yapacaksa:yeni AOF ve buna bağlı olarak sermaye azaltım ve arttırım oranları da değişecektir...bu da benim senaryom...))
    hocam tezimizin çürümesi için
    1-yönetim kurulun sermaye azaltım ve artırım ile ilgili kararın iptal edilmesi gerekiyor bu iptal kararı olağan üstü genel kurulunda iptali anlamına geliyor.
    2- sermaye azaltım işi hisenin nominal değern üzerine taşınması amacı ile yapılıyor sizin dediğiniz gibi nominal değerin altında bir sermaye azaltımı yapılamaz sermaye azaltımın tabiatına aykırı bir durum olur
    3- sermaye azaltım oranın yüksek olması şirketin geçmiş yıl zararların ödenmiş sermayesine denk gelmesinden kaynaklanıyor. bilanço zararın kapattılmasına yönelik yapılan bu sermaye azaltımındaki oran bile geçmiş yıl zararlarını kapatmıyor yaklaşık 33ile 35 milyon orasında bir geçmiş yıl zararı kalıyor. yapılacak bedelideki amaçta teknik olarak şirket kasasına para girsin amacı taşımıyor. bölünme sonrası kalan sermaye 35milyon olacak. geçmiş yıl zararıda 35milyona yakın olacak ee ne anladık biz bu sermaye azaltımından sermaye artrılmassa yeni bir sermaye azaltımına daha ihtiyaç olacak ki buda pek mantıklı bir davranış olmayacağı için %120 lik bir sermaye artrımı yapılıyor. bu işlemler sonucunda sermaye 77 milyona geçmiş yıl zararıda 35 milyona düşüyor . sermaye azaltımın gerekli olduğu oranları araştırabilirsiniz. ttk ne diyor. bir şirketin sermayesin %50siz zayi olmuşssa yönetim kurulu acilen toplanıp ya geçmiş yıl zararlarını ortadan kaldıracak bir sermaye azaltım ilemi yapması lazım yada bu sermayeyle devam edemiyoruz deyip iflasını istemesi gerekiyor.(yeni ttk kanunu sermaye azaltımnı gerektirecek durumlar konusunu ıkursanız daha açıklayıcı olur)
    4- yeni bir ağırlık ortalaması ile bölünmesi durumunda yani daha düşük bir oranda bölünmesi demek %120l,ik bedelli artırım yüzdesin de yükselmesine sebeb olacak bunların hepsi hesap. %120lik sermaye artrımında bir anlamı var bu konuyu isterseniz biraz daha araştıırın.
    5- 0,26 öngörüme neden bu kadar taktınız anlamıyorum bana göre hedef sermaye azaltım ve artrımın iptaline yöenelik hareket sergilemeniz daha anlamlı olur
    6- şirketin mali verileri ortada ve ulutaşlarında bu kunda ısrarcı olmaları keyfi değil mecburiyetten
    7 yorumumu başka yönlere çekmeseniz menun olurum kimsenin avukatıda değilim kimsenin adında knuşmuyorum şirketin mevcut durumunu yorumlamaya çalışıyorum. bu yorumları yapmak benimde hoşuma gitmiyor lakin doğrular neyse bunları yazmamız gerektiğini düşünüyorum . ben isterimki herkes zararını çıkrsın şirket bir tarafa hisse fiayatı bir tarfa gitsin.

Yorum

• gokalp80
      Tecrübeli
      • 11 Eylül 2013
      • 522

bu oyun KAHBE BİZANS ın Bır bir başka versiyonu

Yorum

• gokalp80
        Tecrübeli
        • 11 Eylül 2013
        • 522

zor oyunu bozarmış

Yorum

• karot43
          Çalışkan
          • 17 Mart 2013
          • 2534

Arkadaşlar,memsa bilançosunu mart ayı içerisinde açıklamadı mı...bu hesap dönemi sonu değil mi...yönetmelik ne diyor,hesap dönemi sonununu takip eden 3 ay içinde "olağan genel kurul"yapılır,özel hesap dönemi olanlar hariç diyor...!!!bizim özel bir hesap dönemimiz mi var,hayır...o halde bu "olağanüstü genel kurul"ne demek ya...?!!?
          ayrıca:spk iştirakleri yeniden değerlendirme raporları istedei,bunlar kap'ta yayınlanmadı...
          arada fark var ise kasaya faiziyle koy dedi,herhangi bir ses çıktı mı...?!!?
          daha sayalım mı...))
          AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
          GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE

Yorum

• karot43
            Çalışkan
            • 17 Mart 2013
            • 2534

atakan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            hocam tezimizin çürümesi için
            1-yönetim kurulun sermaye azaltım ve artırım ile ilgili kararın iptal edilmesi gerekiyor bu iptal kararı olağan üstü genel kurulunda iptali anlamına geliyor.
            2- sermaye azaltım işi hisenin nominal değern üzerine taşınması amacı ile yapılıyor sizin dediğiniz gibi nominal değerin altında bir sermaye azaltımı yapılamaz sermaye azaltımın tabiatına aykırı bir durum olur
            3- sermaye azaltım oranın yüksek olması şirketin geçmiş yıl zararların ödenmiş sermayesine denk gelmesinden kaynaklanıyor. bilanço zararın kapattılmasına yönelik yapılan bu sermaye azaltımındaki oran bile geçmiş yıl zararlarını kapatmıyor yaklaşık 33ile 35 milyon orasında bir geçmiş yıl zararı kalıyor. yapılacak bedelideki amaçta teknik olarak şirket kasasına para girsin amacı taşımıyor. bölünme sonrası kalan sermaye 35milyon olacak. geçmiş yıl zararıda 35milyona yakın olacak ee ne anladık biz bu sermaye azaltımından sermaye artrılmassa yeni bir sermaye azaltımına daha ihtiyaç olacak ki buda pek mantıklı bir davranış olmayacağı için %120 lik bir sermaye artrımı yapılıyor. bu işlemler sonucunda sermaye 77 milyona geçmiş yıl zararıda 35 milyona düşüyor . sermaye azaltımın gerekli olduğu oranları araştırabilirsiniz. ttk ne diyor. bir şirketin sermayesin %50siz zayi olmuşssa yönetim kurulu acilen toplanıp ya geçmiş yıl zararlarını ortadan kaldıracak bir sermaye azaltım ilemi yapması lazım yada bu sermayeyle devam edemiyoruz deyip iflasını istemesi gerekiyor.(yeni ttk kanunu sermaye azaltımnı gerektirecek durumlar konusunu ıkursanız daha açıklayıcı olur)
            4- yeni bir ağırlık ortalaması ile bölünmesi durumunda yani daha düşük bir oranda bölünmesi demek %120l,ik bedelli artırım yüzdesin de yükselmesine sebeb olacak bunların hepsi hesap. %120lik sermaye artrımında bir anlamı var bu konuyu isterseniz biraz daha araştıırın.
            5- 0,26 öngörüme neden bu kadar taktınız anlamıyorum bana göre hedef sermaye azaltım ve artrımın iptaline yöenelik hareket sergilemeniz daha anlamlı olur
            6- şirketin mali verileri ortada ve ulutaşlarında bu kunda ısrarcı olmaları keyfi değil mecburiyetten
            7 yorumumu başka yönlere çekmeseniz menun olurum kimsenin avukatıda değilim kimsenin adında knuşmuyorum şirketin mevcut durumunu yorumlamaya çalışıyorum. bu yorumları yapmak benimde hoşuma gitmiyor lakin doğrular neyse bunları yazmamız gerektiğini düşünüyorum . ben isterimki herkes zararını çıkrsın şirket bir tarafa hisse fiayatı bir tarfa gitsin.
            sevgili dostum,ben size ve tezinize takmış falan değilim...ama mantığımın kabul etmediği şeyler var...bütüne baktığımda bir şeyler eksik kalıyor...!!!ben sizden bilgili olduğumu falan da düşünmüyorum...!!!öğrenme tek taraflı değil,iki taraflıdır...öğrenirken öğretir insan,ben böyle biliyorum...!!!
            pekala,şirketin "olağan genel kurul yerine olağanüstü genel kurul"yapmasını nereye koyuyorsun...?!!?
            ayrıca "yeniden değerleme raporları"nerede...?!!?
            ben spk'ya yapılan başvurunun hükmünü yitirdiği kanısındayım,çünkü ortada eksik işlem ve başvuru sözkonusu...))

Yorum

• karot43
              Çalışkan
              • 17 Mart 2013
              • 2534

Bir ihaleye giriyorsunuz ve evrak eksik,şartname uyumun eksik...belki çok kısa sürede tamamlasanız,amenna...ihale sizin şartları yerine getirmenizi bekler mi...?eksiklikler temel eksiklik niteliğinde,sen başvurum bekleyedursun,ben bir "olağanüstü genel kurul"yapayım geleyim demen ne kadar mantıklı...?!!?

Yorum

• atakan
                Katılımcı
                • 31 Temmuz 2013
                • 77

karot43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                sevgili dostum,ben size ve tezinize takmış falan değilim...ama mantığımın kabul etmediği şeyler var...bütüne baktığımda bir şeyler eksik kalıyor...!!!ben sizden bilgili olduğumu falan da düşünmüyorum...!!!öğrenme tek taraflı değil,iki taraflıdır...öğrenirken öğretir insan,ben böyle biliyorum...!!!
                pekala,şirketin "olağan genel kurul yerine olağanüstü genel kurul"yapmasını nereye koyuyorsun...?!!?
                ayrıca "yeniden değerleme raporları"nerede...?!!?
                ben spk'ya yapılan başvurunun hükmünü yitirdiği kanısındayım,çünkü ortada eksik işlem ve başvuru sözkonusu...))
                şirket genel kurul toplantısını yapmıyor yada yapamıyorsa azınlık hakları kulanılarak yönetim kurulun toplanması yada yapılması sağlanabilir bunun la ilgili bir girişimimiz olmuştu lakin bu davranışımızda yanlış anlaşıldı yanlış yoprumlandı azınlık haklarımızı kulanabilmemiz için %5lik hisse oranına sahip olunması gerekiyor ve ticaret mahkemlerinden birine müraacatla bu iş haledilebiliyor . burdaki sorun 7.500 milyon hisedarın bir araya gelip bu talebi mahkemeye bildirmesi gerekiyor.
                yorum yaptığım topikte dün ben bu değerleme raoprları ile ilgili yorumum omuştu.
                bu raporlar hangi kriterlere göre yapılacak muamma . bu değerlemeyi şirketmi yapacak yoksa spk mı? şirket bu dğerlemeyi yaptırmışsa rapor hazılrnmıştır bir tek kamu oyuna duyuru işi kalmıştır. yok bu değerlemeyi spk yapıyorsa kararların iptali için herhangi bir sorun yok anlamı taşıyor. ozamanda bu süreç devam ediyor ve spk bültenini takip edip sonuçların yayınlanmasını beklemkten başka çaremizde yoktuur.

Yorum

• exitus123
                  Kıdemli
                  • 17 Mart 2013
                  • 3035

Karot abi bizler SPK yazıyoruz, sana son dilekçeyi yollamıştım, 8 maddelik orda biz nelere itiraz ettik çok belli!!

Bazılarıda form sitelerine yazıyor!! Aradaki fark birini resmi kurum okuyup değerlendiriyor

Yorum

• karot43
                    Çalışkan
                    • 17 Mart 2013
                    • 2534

şirket genel kurul toplantısını yapmıyor yada yapamıyorsa azınlık hakları kulanılarak yönetim kurulun toplanması yada yapılması sağlanabilir bunun la ilgili bir girişimimiz olmuştu lakin bu davranışımızda yanlış anlaşıldı yanlış yoprumlandı azınlık haklarımızı kulanabilmemiz için %5lik hisse oranına sahip olunması gerekiyor ve ticaret mahkemlerinden birine müraacatla bu iş haledilebiliyor . burdaki sorun 7.500 milyon hisedarın bir araya gelip bu talebi mahkemeye bildirmesi gerekiyor.
                    yorum yaptığım topikte dün ben bu değerleme raoprları ile ilgili yorumum omuştu.
                    bu raporlar hangi kriterlere göre yapılacak muamma . bu değerlemeyi şirketmi yapacak yoksa spk mı? şirket bu dğerlemeyi yaptırmışsa rapor hazılrnmıştır bir tek kamu oyuna duyuru işi kalmıştır. yok bu değerlemeyi spk yapıyorsa kararların iptali için herhangi bir sorun yok anlamı taşıyor. ozamanda bu süreç devam ediyor ve spk bültenini takip edip sonuçların yayınlanmasını beklemkten başka çaremizde yoktuur.
                    neyse,ben bu hafta yayınlanacak spk bülteninde memsa'ya yer verileceğine inanıyorum...
                    olağan genel kurulu toplamayıp(toplayamayıp),olağanüstü genel kurulu toplamak traji-komik bir durum dostum...))

Yorum

• exitus123
                      Kıdemli
                      • 17 Mart 2013
                      • 3035

Haftaya dananın kuyruğu kopacak, yazdığım bildiride bilgi kısımlarını gelen gazetecilere verilecek belge olarak ekledim!! Yoksa o yazı 1 saatte okunmaz ki

Yorum

• atakan
                        Katılımcı
                        • 31 Temmuz 2013
                        • 77

exitus123 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Karot abi bizler SPK yazıyoruz, sana son dilekçeyi yollamıştım, 8 maddelik orda biz nelere itiraz ettik çok belli!!

Bazılarıda form sitelerine yazıyor!! Aradaki fark birini resmi kurum okuyup değerlendiriyor
                        bence forum sitelerinde yazanlarıda küüçümsemeyin sayın dr. o insanlar bu forumlarda yazmazsaydı bu birliktelik olmazdı insanlar bilgilenemezdi neyin ne olduğunu anlayamazdı ve en önemlisi patronlar üsküdarı çoktan geçmişti. yiğidi öldüreceksin ama hakınıda yemeyeceksin

Yorum

• exitus123
                          Kıdemli
                          • 17 Mart 2013
                          • 3035

SPK bülteni açıkladığında o dilekçenin tamamını eklerim!!

Yorum

• exitus123
                            Kıdemli
                            • 17 Mart 2013
                            • 3035

2007 yılından beri okuyorum, neden buralara düştüğümü kaç kez yazdım

Yorum

• karot43
                              Çalışkan
                              • 17 Mart 2013
                              • 2534

exitus123 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

sevgili dostlar,atışmayı bir kenara bırakalım...!!!isteyen spk'ya yazsın,isteyen forumda...yeterki artniyet olmasın...!!!tartışmak güzel,yapıcı eleştiri önemlidir...çünkü eleştirmek,sahip çıkmaktır...!!!yapıcı bir eleştiri,dosta yapılır,dostu yanlıştan korumak için yapılır...))

Yorum

• exitus123
                                Kıdemli
                                • 17 Mart 2013
                                • 3035

Sen dahil yandaşlarından kaç kişi genel kuruldaydı, pazarcı dışında:(
                                Son nokta , iyi akşamlar, yandaşların bekliyordur

bence forum sitelerinde yazanlarıda küüçümsemeyin sayın dr. o insanlar bu forumlarda yazmazsaydı bu birliktelik olmazdı insanlar bilgilenemezdi neyin ne olduğunu anlayamazdı ve en önemlisi patronlar üsküdarı çoktan geçmişti. yiğidi öldüreceksin ama hakınıda yemeyeceksin

Yorum

Working...
                                X

Debug Information