karot43 Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
1-yönetim kurulun sermaye azaltım ve artırım ile ilgili kararın iptal edilmesi gerekiyor bu iptal kararı olağan üstü genel kurulunda iptali anlamına geliyor.
2- sermaye azaltım işi hisenin nominal değern üzerine taşınması amacı ile yapılıyor sizin dediğiniz gibi nominal değerin altında bir sermaye azaltımı yapılamaz sermaye azaltımın tabiatına aykırı bir durum olur
3- sermaye azaltım oranın yüksek olması şirketin geçmiş yıl zararların ödenmiş sermayesine denk gelmesinden kaynaklanıyor. bilanço zararın kapattılmasına yönelik yapılan bu sermaye azaltımındaki oran bile geçmiş yıl zararlarını kapatmıyor yaklaşık 33ile 35 milyon orasında bir geçmiş yıl zararı kalıyor. yapılacak bedelideki amaçta teknik olarak şirket kasasına para girsin amacı taşımıyor. bölünme sonrası kalan sermaye 35milyon olacak. geçmiş yıl zararıda 35milyona yakın olacak ee ne anladık biz bu sermaye azaltımından sermaye artrılmassa yeni bir sermaye azaltımına daha ihtiyaç olacak ki buda pek mantıklı bir davranış olmayacağı için %120 lik bir sermaye artrımı yapılıyor. bu işlemler sonucunda sermaye 77 milyona geçmiş yıl zararıda 35 milyona düşüyor . sermaye azaltımın gerekli olduğu oranları araştırabilirsiniz. ttk ne diyor. bir şirketin sermayesin %50siz zayi olmuşssa yönetim kurulu acilen toplanıp ya geçmiş yıl zararlarını ortadan kaldıracak bir sermaye azaltım ilemi yapması lazım yada bu sermayeyle devam edemiyoruz deyip iflasını istemesi gerekiyor.(yeni ttk kanunu sermaye azaltımnı gerektirecek durumlar konusunu ıkursanız daha açıklayıcı olur)
4- yeni bir ağırlık ortalaması ile bölünmesi durumunda yani daha düşük bir oranda bölünmesi demek %120l,ik bedelli artırım yüzdesin de yükselmesine sebeb olacak bunların hepsi hesap. %120lik sermaye artrımında bir anlamı var bu konuyu isterseniz biraz daha araştıırın.
5- 0,26 öngörüme neden bu kadar taktınız anlamıyorum bana göre hedef sermaye azaltım ve artrımın iptaline yöenelik hareket sergilemeniz daha anlamlı olur
6- şirketin mali verileri ortada ve ulutaşlarında bu kunda ısrarcı olmaları keyfi değil mecburiyetten
7 yorumumu başka yönlere çekmeseniz menun olurum kimsenin avukatıda değilim kimsenin adında knuşmuyorum şirketin mevcut durumunu yorumlamaya çalışıyorum. bu yorumları yapmak benimde hoşuma gitmiyor lakin doğrular neyse bunları yazmamız gerektiğini düşünüyorum . ben isterimki herkes zararını çıkrsın şirket bir tarafa hisse fiayatı bir tarfa gitsin.
))
Yorum