MEMSA Mensa Mensucat

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • hakimbayram
    Katılımcı
    • 11 Eylül 2013
    • 135

***KUTPO***KÜTAHYA PORSELEN SANAYİİ A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )

***KUTPO***KÜTAHYA PORSELEN SANAYİİ A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )

Ortaklığın Adresi : Eskişehir Karayolu 8.Km KÜTAHYA
    Telefon ve Faks No. : 0 274 225 01 50 0 274 225 01 56
    Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : 0 274 225 01 50 0 274 225 01 56
    Yapılan Açıklama Ertelenmiş Açıklama mı? : Hayır
    Özet Bilgi : 17.01.2014 Tarihinde yapılacak Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı"Ayrılma Hakkı Kullanım Sürecine İlişkin"Pay Sahiplerine Duyuru

AÇIKLAMA:
    Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:

KÜTAHYA PORSELEN SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ

17.01.2014 Tarihinde yapılacak Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı
    "Ayrılma Hakkı Kullanım Sürecine İlişkin"
    Pay Sahiplerine Duyuru

Şirketimiz 17.01.2014 Cuma günü, saat:10.00'da Eskişehir Yolu 8.KM Kütahya adresindeki şirket merkezinde yapılacak 2014 yılı Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gündeminde karara bağlanması öngörülen,

- NG Kütahya Seramik, Porselen, Turizm A.Ş. aktifinde yer alan yeni yapılmış Porselen ve dekor fabrikalarının üzerinde bulundukları gayrimenkulleri ile birlikte Sermaye Piyasası Kurulu lisanslı bir değerleme şirketi tarafından yapılan değerleme çalışması neticesinde değerleme raporunda bulunan 57.202.000 TL tutar üzerinden Şirket tarafından satın alınması ile,
    - Şirket bünyesinde bulunan eski yer ve duvar seramiği fabrikaları ve bu fabrikalara ait hammadde hazırlama tesislerinin ise, üzerinde bulundukları gayrimenkuller ile birlikte Sermaye Piyasası Kurulu lisanslı bir değerleme şirketi tarafından yapılan değerleme çalışması neticesinde değerleme raporunda bulunan 56.360.000 TL tutar üzerinden NG Kütahya Seramik Porselen Turizm A.Ş.'ye satışı

hususları Sermaye Piyasası mevzuatı çerçevesinde, "önemli nitelikte işlem" kapsamındadır.

Her iki hususa ilişkin yapılacak oylamada satın alma ve satışa ilişkin kararların alınması halinde genel kurul toplantısına katılan ve olumsuz oy kullanarak muhalefet şerhini toplantı tutanağına işleten pay sahiplerimiz ya da temsilcilerinin paylarını ortaklığa satarak ayrılma hakkı mevcuttur.

Ayrılma hakkı kullanım fiyatı, sermaye piyasası mevzuatı uyarınca, işlemlerin ilk defa kamuya açıklandığı tarihten önceki, açıklanan tarih hariç olmak üzere, otuz gün içinde borsada oluşan ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması olan 2,20 TL'dir.

Genel kurul toplantısına katılan ve olumsuz oy kullanarak muhalefet şerhini toplantı tutanağına işleten pay sahiplerimiz ayrılma hakkını, sahip olduğu payların tamamı için Şirketimiz adına alım işlemini gerçekleştirmek üzere yetkilendirilen aşağıda iletişim bilgileri verilen Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. vasıtasıyla kullanmak zorundadırlar.

Genel kurul toplantısına katılan ve olumsuz oy kullanarak muhalefet şerhini toplantı tutanağına işleten ayrılma hakkını kullanacak pay sahiplerimizin ayrılma hakkına konu paylarını, Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.'ye aşağıda öngörülen ayrılma hakkı kullanım süresi içerisinde teslim ederek satışın gerçekleştirilmesini istemeleri gerekmekte olup, pay bedelleri en geç satışı takip eden işgünü ödenecektir.

Ayrılma hakkı kullanımı 20 Ocak 2014 günü başlayacak olup, 1 Şubat 2014 günü sona erecektir.

Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.

Adres: Etiler Mah. Tepecik Yolu Demirkent Sok. No: 1 Beşiktaş / İSTANBUL

Telefon: 0 212 384 10 10

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

Yorum

• hakimbayram
      Katılımcı
      • 11 Eylül 2013
      • 135

Faik ulutaş baksinda görsün nasil ayrilma hakki kullandirilir, firma nasil olunur , bu şirket kasasi altinla bile dolsa artik sermaye piyasasinda beş kuruşluk değeri yoktur....

Yorum

• siname
        Bağımlı
        • 18 Eylül 2013
        • 1034

hakimbayram Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Faik ulutaş baksinda görsün nasil ayrilma hakki kullandirilir, firma nasil olunur , bu şirket kasasi altinla bile dolsa artik sermaye piyasasinda beş kuruşluk değeri yoktur....
        hakimcim adamın sermaye azaltım artırımıyla bir işi yok adamın derdi iştiraklerdi hisenin çoğunluğuda bu adamın elinde anlayacağınız bir oyun yaptı dava işi çıkınca süreci yeniden başlatı ama boş bir kere dava etik bu adamı ya hero ya mero ölmüş eşek kurtan korkmaz sonuna kadar adalet istiyorum çektiklerimin adalet önünde bir hesabı olmalı bu sene iki sefer hastalıkla uğraştım ölümlerden döndüm aile huzurum kaçtı imanımda zafiyetlere uğradım ve ben bunların bir cezası olması gerektiğine inanıyorum. bu adamın tüm damarlarını kendi elimle çıkarsam genede bu zata bir zere miktarı dahi acımam

Yorum

• DOREMİ
          Yeni Üye
          • 17 Eylül 2013
          • 16

ben de en nazik yerinden kan alacağım huri melek fait in.

Yorum

• karot43
            Çalışkan
            • 17 Mart 2013
            • 2534

değerli arkadaşlar,memsa ile mems1 birleşmesi aşamasında elinde mems1 olanlara çağrımdır:arkadaşlar,bu konuda bir dava açmamız gerekiyor...!!!nominal değer+%20 hakkımız hala saklı bence...!!!şuan elinizdeki mems1'leri satmış olmanız hakkınızı öldürmez...!!!o birleşme anında elinizde mems1 olması önemli,elimizde yeterli bilgi ve belge mevcut...!!!hukuki bir davada katılımcı olmak isteyenler özelime iletişim bilgisi bıraksın...!!!hak verilmez,alınır arkadaşlar...!!!
            AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
            GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE

Yorum

• exitus123
              Kıdemli
              • 17 Mart 2013
              • 3035

Bizim GECE KUŞUMUZ , KÜLAHLI KUŞUM AYDIN dan ses soluk çıkmamış...

Yorum

• exitus123
                Kıdemli
                • 17 Mart 2013
                • 3035

FAİK hem millete suç duyurusunda bulun sonrada gel şu İRADE METNİNE imza at demen kadar SAÇMA ne olabilir... O maddelerin altına adamım diye geçinen SOYUN_GAÇLI KÜLAHLI arakadaşlarımız imzayı atar, onlar senle içli dışlı olmuşlar... .. suç duyurusunda bulunmuşsun ve onları AFFETMİŞSİN Büyük LÜTUF ya... TÜYOLAR da havada uçuşuyor mu ne... SAT sonrada AL... OHHH ne alaa...

BAK bizden nasıl kurtulursun....

ÖNCE BIYIKLI buldum diyecen, sonra YÖNETİM KURULUNDA karar alıcan... Yoksa bizim davalar ölüme kadar sürer... ŞİRKETİM çok büyük zarar edecek diye beyanda bulunacan... Ben zaten davayı açtım. Keyfin bilir..

SOYUN_GAÇ LI KÜLAHLI DOSTLARIN seni bilgilendirsin.... NOMİNAL değer.... Bak böyle fırsat 40 yılda bir gelir

GERİ ALINAN PAYLAR TEBLİĞİ

(II-22.1)

Geri alım programına ilişkin yetkilendirme

MADDE 5 – (1) Bu Tebliğ hükümlerine göre ortaklıkların geri alım yapabilmesi için genel kurulun yönetim kurulunu yetkilendirmesi esastır. Söz konusu yetki, yönetim kurulu tarafından hazırlanan geri alım programının genel kurul toplantısında onaylanması suretiyle verilir. Geri alım programının genel kurul toplantısında onaylanması suretiyle yetkilendirilen yönetim kurulu, bu yetkiyi belirleyeceği gerçek veya tüzel kişilere devredebilir.

(2) Ortaklık paylarının bağlı ortaklıkları tarafından geri alımının yapılabilmesi için, ortaklık genel kurulunda geri alım programının onaylanması ve bağlı ortaklığın yönetim kurulunun da söz konusu program çerçevesinde geri alım yapacağına ilişkin bir karar alması şarttır. Bağlı ortaklığın da halka açık bir ortaklık olması durumunda; söz konusu bağlı ortaklığın ana ortağı olan ortaklığın paylarında geri alım yapabilmesi için, geri alım programının bağlı ortaklık genel kurulunca da onaylanması zorunludur.

(3) Geri alım programının onaylanacağı genel kurul toplantılarında, ortaklığın esas sözleşmesinde daha ağır nisaplar öngörülmediği takdirde TTK’nın 418 inci maddesinde yer alan toplantı ve karar nisapları uygulanır.

(4) Payları borsada işlem gören ortaklıklar, yakın ve ciddi bir kayıptan kaçınmak amacıyla genel kurulun yetkilendirmeye ilişkin kararı olmadan yönetim kurulu kararıyla da, bu Tebliğin 12 nci maddesindeki kamuyu aydınlatmaya ilişkin yükümlülüklere uymak şartıyla geri alım yapabilir. Bağlı ortaklıklar, ana ortaklığın paylarında geri alım yapabilmek için bu istisnadan yararlanamaz. Genel kurulca onaylanmış bir geri alım programı olmadan yönetim kurulunun yakın ve ciddi bir kayıptan kaçınmak amacıyla aldığı geri alım kararı yapılacak ilk genel kurul toplantısına kadar geçerlidir.
                (5) Ortaklık paylarının günlük ağırlıklı ortalama fiyatının yönetim kurulu karar tarihinden önceki son bir ayda,

a) Nominal değerinin altında seyretmesi veya

b) Yüzde yirminin üzerinde değer kaybetmesi,

durumlarında yakın ve ciddi bir kaybın varlığı kabul edilir.

(6) Beşinci fıkrada belirtilen haller dışında yönetim kurulu kararı ile geri alım yapılabilmesi için, ortaklık tarafından işlem öncesinde Kurulun onayının alınması gereklidir.

Payları borsada işlem görmeyen ortaklıkların geri alım işlemlerine ilişkin özel hükümler

MADDE 6 – (1) Payları borsada işlem görmeyen ortaklıklar veya bağlı ortaklıkları, yakın ve ciddi bir kaybın önlenmesi gerekçesi ile genel kurul kararı olmaksızın yönetim kurulu kararıyla geri alım yapamazlar.

(2) Geri alım, ortaklık genel kurulu tarafından onaylanmış geri alım programı çerçevesinde ortaklığın kendisi veya paylarını satın alacak bağlı ortaklığı tarafından yönetim kurulu kararıyla ortaklara yapılacak gönüllü pay alım teklifi suretiyle gerçekleştirilir. Bu amaç için yapılacak pay alım teklifinde ödenecek bedelin nakit olması zorunludur. Pay alım teklifine katılmak için talepte bulunulan payların sayısının pay alım teklifine konu pay sayısından fazla olması durumunda, satın alınacak payların belirlenmesi için yapılacak dağıtım pay sahipleri arasında eşitsizlik yaratmayacak şekilde oransal dağıtım yöntemine göre yapılır. Gönüllü pay alım teklifinde bulunmak üzere, geri alım programının uygulanmasına başlanılması planlanan tarihten en geç iki ay öncesinde pay alım teklifi bilgi formunun onaylanması talebiyle Kurula başvurulur. Pay alım teklifi Ek-1’de yer alan bilgi formu kullanılarak yapılır.

(3) Pay alım teklifi bilgi formunda yer verilecek geri alım fiyatı, Kurulun ilgili düzenlemelerine göre hazırlanacak değerleme raporu ile tespit edilir. Geri alım programının onaylanmasına ilişkin yapılacak genel kurul gündem ilanında, bu değerleme raporuna ulaşılabilecek yerler ve varsa internet sitesi hakkında bilgi verilir.

(4) Kurul düzenlemeleri uyarınca payları borsada işlem gören ortaklıkların altı aylık finansal tablolarının kamuya ilan tarihinden sonra gerçekleştirilecek geri alıma yönelik pay alım tekliflerinde; payları borsada işlem görmeyen ortaklık bağımsız denetime tabi ise, bağımsız denetçi tarafından incelemeden geçirilmiş altı aylık ara dönem finansal tabloların hazırlatılması, ortaklık merkezinde incelemeye açık tutulması ve varsa ortaklık internet sitesinde ilanı ile özel durum açıklaması eki olarak Kurula iletilmesi zorunludur.

(5) Kurulca onaylanmış pay alım teklifi bilgi formu; en çok altı iş günü içinde ortaklık merkezinin bulunduğu yerde yayımlanan mahalli ve/veya ülke çapında yayımlanan veya dağıtılan en az bir gazetede ve varsa ortaklığın kendi internet sitesi ile Kurulun internet sitesinde ilan edilir.

(6) Payları borsada işlem görmeyen ortaklıkların genel kurul tarafından onaylanmış geri alım programında, bu Tebliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), (c), (e), (f), (g), (ğ), (h) ve (i) bentlerinin yanı sıra aşağıdaki hususlara da yer verilir:

a) Değerleme raporunun özeti,

b) Geri alıma konu paylar için değerleme raporunda tespit edilen birim pay değerine yukarı ve aşağı yönde yüzde on marj uygulanmak suretiyle belirlenen alt ve üst fiyat limitleri,

c) Payların alım-satıma konu olması durumunda, varsa son yıl ile son üç aydaki en yüksek ve en düşük fiyat bilgisi.

(7) Pay alım teklifine ilişkin bu Tebliğde düzenlenmeyen hallerde Kurulun ilgili düzenlemeleri kıyasen uygulanır.

Geri alım programının süresi

MADDE 7 – (1) Genel kurul tarafından onaylanmış geri alım programının süresi payları borsada işlem gören ortaklıklar için azami üç yıl, payları borsada işlem görmeyen ortaklıklar için ise azami bir yıldır. Geri alım programında herhangi bir süre belirtilmemiş olması durumunda azami süre boyunca, süreli bir programın onaylanması durumunda ise ilgili süre boyunca söz konusu program yürürlükte olacaktır. Süreli geri alım programlarının bitmesini takiben yeni bir programın uygulanabilmesi için yeni bir genel kurul kararı alınması gereklidir.

(2) Birinci fıkrada belirlenen üç yıllık program süresi, amacı ortaklığın kendi veya bağlı ortaklarının çalışanlarına yönelik uygulayacağı pay edindirme planları olan geri alım programlarında beş yıla ve paya dönüştürülebilir veya pay ile değiştirilebilir sermaye piyasası aracı ihracında ilgili sermaye piyasası aracının vadesine kadar uzatılabilir.

Geri alım programının unsurları

MADDE 8 – (1) Yönetim kurulu tarafından hazırlanarak onay için genel kurula sunulacak geri alım programında aşağıdaki hususlara yer verilmesi zorunludur:

a) Geri alımın amacı.

b) Varsa geri alım programının uygulanacağı süre.

c) Geri alıma konu azami pay sayısı.

ç) Geri alıma konu azami pay sayısına ulaşılmasını takiben programın sonlandırılacağı.

d) Geri alıma konu paylar için belirli bir göstergeye endekslenerek oransal veya sabit olarak belirlenen alt ve üst fiyat limitleri ile fiyatın düzeltilmesini gerektirecek işlemlerin gerçekleşmesi durumunda bu hususun nasıl dikkate alınacağı.

e) Belirlenmişse program süresince geri alınan payların satış esasları.

f) Geri alım için ayrılan fonun toplam tutarı ve kaynağı.

g) Geri alınan ve halen elden çıkarılmamış olan payların sayısı ve sermayeye oranı ile varsa bir önceki programın sonuçları.

ğ) Geri alım programının ortaklığın finansal durumu ve faaliyet sonuçları üzerindeki muhtemel etkilerine ilişkin açıklamalar.

h) Program kapsamında varsa geri alımda bulunabilecek bağlı ortaklıklara ilişkin bilgiler.

ı) Yıllık ve son üç aydaki en yüksek, en düşük ve ağırlıklı ortalama pay fiyatı bilgisi.

i) Varsa ilişkili tarafların bu işlemden sağlayacağı faydalar.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Sınırlamalar

Geri alınan paylara ilişkin işlem sınırları

MADDE 9 – (1) Ortaklıkların bu Tebliğ hükümleri çerçevesinde geri alınan paylarının nominal değeri, daha önceki alımlar dahil ortaklıkların ödenmiş veya çıkarılmış sermayesinin yüzde onunu aşamaz. Geri alınan paylardan program süresince elden çıkarılanlar bu oranın hesaplanmasında indirim kalemi olarak dikkate alınmaz.

(2) Payları borsada işlem gören ortaklıkların geri alınan payları borsada işlem gören nitelikte olmalı ve geri alım işlemleri yalnızca borsanın ortaklık paylarının işlem gördüğü pazarında gerçekleştirilmelidir. Önceden Kurulun uygun görüşünün alınması koşuluyla, bu Tebliğin 6 ncı maddesinde düzenlenen pay alım teklifi suretiyle geri alım işlemi kıyasen payları borsada işlem gören ortaklıklar tarafından da uygulanabilir.

(3) Geri alınan payların toplam bedeli, Kurul düzenlemeleri çerçevesinde kâr dağıtımına konu edilebilecek kaynakların toplam tutarını aşamaz. Geri alım programı çerçevesinde gerçekleştirilecek geri alım işlemi öncesinde, Kurul düzenlemelerine uygun olarak hazırlanmış ve genel kurulda onaylanmış son yıllık finansal tablolar üzerinden söz konusu şarta uyum sağlanmasının temini yönetim kurulunun sorumluluğundadır.

Geri alım ve satım işlemlerinin yapılamayacağı haller

MADDE 10 – (1) Ortaklıkça açıklanması ertelenmiş içsel bilgiler olması durumunda, bu Tebliğ kapsamında herhangi bir geri alım veya satım işlemi yapılamaz.

(2) Esas sermaye sisteminde olan ortaklıklar tarafından sermaye artırımına ilişkin genel kurul kararı alındığı tarihten, kayıtlı sermaye sisteminde olan ortaklıklar tarafından ise sermaye artırımına ilişkin yönetim kurulu kararı alındığı tarihten sermaye artırım işlemlerinin tamamlandığı tarihe kadar, ortaklıklar ve/veya bağlı ortaklıkları tarafından bu Tebliğ kapsamında bir geri alım veya satım işlemi yapılamaz.

Kurulun sınırlama yetkisi ve ilk halka arzlardaki kısıtlar

MADDE 11 – (1) Bu Tebliğ hükümleri çerçevesinde genel kurul tarafından onaylanmış bir geri alım programının bulunması halinde bu program süresince veya bu Tebliğin 5 inci maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca geri alım kararı alınması durumunda, ortaklığın yönetim kontrolünü elinde bulunduran ortakları veya bunlarla yakından ilişkili kişiler tarafından ortaklık paylarının borsada satış işlemi gerçekleştirilemez.

(2) Birinci fıkra hükmü saklı kalmak üzere, bu Tebliğin 12 nci maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca açıklanan sürenin başlangıç ve bitiş tarihleri arasında veya bu Tebliğin 5 inci maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca geri alım kararı alınması durumunda, ortaklıkta ve/veya bağlı ortaklıklarında Kurulun özel durumlara ilişkin düzenlemelerinde tanımlanan idari sorumluluğu bulunan kişiler ile bunlarla yakından ilişkili kişiler tarafından ortaklık paylarının borsada satış işlemi gerçekleştirilemez.

(3) Payların ilk halka arzında ortaklık ve/veya bağlı ortaklıkları tarafından bu Tebliğ hükümleri çerçevesinde pay satın alınamaz. Bu yasağa aykırı işlemler TTK’nın 388 inci maddesi hükümleri çerçevesinde ortaklığın kendi payını taahhüt etmesi sayılır.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Kamuyu Aydınlatma

Payları borsada işlem gören ortaklıkların geri alım işlemlerine ilişkin kamuyu aydınlatma yükümlülükleri

MADDE 12 – (1) Yönetim kurulu tarafından hazırlanan geri alım programı, ilan ve toplantı günleri hariç olmak üzere genel kurul toplantısı tarihinden en az üç hafta önce ortaklık tarafından yapılacak bir özel durum açıklaması ile kamuya duyurulur ve eşanlı olarak ortaklığın internet sitesinde yayımlanır.

(2) Onaya sunulmuş bir geri alım programında genel kurul tarafından herhangi bir değişiklik yapılması durumunda değiştirilmiş program, genel kurul tarihini izleyen ilk iş günü ortaklık tarafından yapılacak bir özel durum açıklaması ile kamuya duyurulur ve eşanlı olarak ortaklığın internet sitesinde yayımlanır.

(3) Bu Tebliğin 5 inci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca alınacak yetkili organ kararlarının, ortaklığın bağlı ortaklığının halka açık olması halinde ortaklık ve/veya bağlı ortaklığı, halka açık olmaması halinde ise ortaklık tarafından kamuya açıklanması gereklidir.

(4) Program uyarınca geri alım işlemlerine başlanmadan iki iş günü önce, ortaklık ve/veya bağlı ortaklığı tarafından, geri alım yapılması planlanan dönemin başlangıç ve bitiş tarihleri, geri alıma konu payların nominal tutarı ile sermayeye oranına ilişkin özel durum açıklaması yapılır.

(5) Her bir geri alım işlemi için ortaklık ve/veya bağlı ortaklığı tarafından; işlem tarihini izleyen iş günü seans başlamadan önce, işleme konu payların nominal tutarı, sermayeye oranı, işlem fiyatı, program çerçevesinde daha önce geri alınan payların nominal tutarı, varsa bu paylara bağlı imtiyazlar ve işlem tarihi hususlarını içeren bir özel durum açıklaması yapılır.

(6) Daha önceki alımlar dahil, geri alınan payların elden çıkarılması durumunda ortaklık ve/veya bağlı ortaklığı tarafından; işlem tarihini izleyen iş günü seans başlamadan önce, işleme konu payların nominal tutarı, işlem fiyatı, sermayeye oranı, kalan payların sermaye oranı, gerçekleşen kazanç/kayıp tutarı, varsa bu paylara bağlı imtiyazlar ve işlem tarihi hususlarını içeren bir özel durum açıklaması yapılır.

(7) Ortaklık ve/veya bağlı ortaklığı tarafından; bu maddenin dördüncü fıkrası uyarınca açıklanan sürenin bitmesini, programın sona ermesini ve program kapsamında veya bu Tebliğin 5 inci maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca planlanan geri alımların tamamlanmasını izleyen üç iş günü içerisinde geri alınan paylar için ödenmiş olan azami ve ortalama bedel, geri alımın maliyeti ile kullanılan kaynak, geri alınan toplam pay sayısı ve bu payların sermayeye oranı kamuya açıklanır. Ortaklık ve/veya bağlı ortaklığı tarafından geri alınan payların program süresince elden çıkarılmış olması durumunda ek olarak aynı şekilde; elden çıkarılan payların toplam nominal tutarı, toplam kazanç/kayıp tutarı ile ortalama satış fiyatı, varsa alım satıma konu paylara bağlı imtiyazlar ve işlem tarihleri açıklanır. Geri alım programı çerçevesinde gerçekleştirilen işlemlerin özeti mahiyetindeki bu bilgiler ayrıca ilk genel kurulda ortakların bilgisine sunulur.

(8) Payları borsada işlem gören ortaklıkların yönetim kurulları tarafından yakın ve ciddi bir kayıptan kaçınmak amacıyla yapılacak geri alım işlemlerine ilişkin olarak;

a) Geri alım işlemlerine başlanmasından en az iki iş günü önce ortaklık tarafından yapılacak bir özel durum açıklaması ile geri alım yapılacağı hususu, söz konusu geri alımın amacı, geri alıma konu pay miktarı ve ödenecek azami tutar kamuya duyurulur.

b) Geri alımlar kapsamında ve geri alımların tamamlanması üzerine gerekli özel durum açıklamaları yapılır.

c) Yönetim kurulu tarafından ayrıca, geri alımın amacı, kullanılan kaynak ile geri alımların özeti mahiyetindeki yedinci fıkrada belirtilen bilgiler ilk genel kurulda ortakların bilgisine sunulur.

(9) Ortaklıklar ve/veya bağlı ortaklıkları, bu Tebliğ kapsamında yapacakları özel durum açıklamalarına ilişkin olarak bu Tebliğde hüküm bulunmayan hallerde Kurulun özel durumlara ilişkin düzenlemelerine uymakla yükümlüdür.

Payları borsada işlem görmeyen ortaklıkların geri alım işlemlerine ilişkin kamuyu aydınlatma yükümlülükleri

MADDE 13 – (1) 12 nci maddenin birinci, ikinci, üçüncü ve dokuzuncu fıkralarına ek olarak;

a) Genel kurulca onaylanan bir geri alım programı çerçevesinde Kurula gönüllü pay alım teklifi yapmak üzere başvuruda bulunulması durumunda konu hakkında bir özel durum açıklaması yapılır.

b) Gönüllü pay alım teklifi süresinin bitiminde, pay alım teklifi süresince geri alınan payların toplam nominal değeri ile geri alım için ödenen toplam tutar ve pay alım teklifine karşılık veren toplam pay sahibi sayısı bir özel durum açıklamasıyla kamuya duyurulur. Açıklamada, gönüllü pay alım teklifi sonrasında oluşan ortaklık yapısına ve yönetim kontrolü durumuna da yer verilir.

Yorum

• exitus123
                  Kıdemli
                  • 17 Mart 2013
                  • 3035

Sanırım bu kararı alırsan bizim davalar OTAMATİK düşer... Yasal dayanak kalmaz diye düşündüm, SESLİ oldu biraz..... MKK da 10.000 KY çok düşünüyorsun ya... 10.000 kişi için 89 kişinin parasını vermedin gitti..

Yorum

• exitus123
                    Kıdemli
                    • 17 Mart 2013
                    • 3035

yok ben VOLT ve MENSA gayrımenkul MAHSUPLAŞMA paralarını şirketin kasasına koyacam diyorsan, onu bilmem... Oda insafa geldiğini, tövbe ettiğinin delili olur..

Yorum

• crefty
                      Yeni Üye
                      • 08 Ekim 2013
                      • 20

Uzun bir yol bu arkadaşlar, mahkemeler uzar... toplantılar uzar... memsada gözaltında uzar... karot hocanında dediği gibi kısa vadede gözaltından çıkış bile 6 aydan önce olmuyo oda kısa olursa yani Burda uzunca bi soluklanırız daha biz burdaki yorumları okuruz Sizde yorum yazarsınız

Yorum

• YALNIZ EFE
                        Çalışkan
                        • 20 Ağustos 2011
                        • 467

Yorum

• karot43
                          Çalışkan
                          • 17 Mart 2013
                          • 2534

değerli arkadaşlar,memsa ile mems1 birleşmesi aşamasında elinde mems1 olanlara çağrımdır:arkadaşlar,bu konuda bir dava açmamız gerekiyor...!!!nominal değer+%20 hakkımız hala saklı bence...!!!şuan elinizdeki mems1'leri satmış olmanız hakkınızı öldürmez...!!!o birleşme anında elinizde mems1 olması önemli,elimizde yeterli bilgi ve belge mevcut...!!!hukuki bir davada katılımcı olmak isteyenler özelime iletişim bilgisi bıraksın...!!!hak verilmez,alınır arkadaşlar...!!!
                          bugün,sanat ve perfectarat isimli arkadaşlardan iletişim bilgisi mesajı aldım...
                          AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
                          GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE

Yorum

• mmerbas
                            Yeni Üye
                            • 05 Ekim 2013
                            • 30

ulutaşlar 2 yıl ile 5 yıl arası hapis cezası alacaksınız?

Yorum

• efe-kral
                              Yeni Üye
                              • 13 Ekim 2013
                              • 26

karot43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              bugün,sanat ve perfectarat isimli arkadaşlardan iletişim bilgisi mesajı aldım...
                              Süreç nasıl işleyecek. Dava ile ilgili masraf ne kadar olacak, elinde ki belgeler neler, bununla ilgili özelden bilgilendirme yaparsanız, memnun olurum.

Yorum

• efe-kral
                                Yeni Üye
                                • 13 Ekim 2013
                                • 26

HABER 1 --------------------------------------------------------------------------------
                                10.01.2013
                                OZET BILGI : OYDAN YOKSUN PAYLAR (MEMS1) TEDAVUL SURESI

SIRKETIMIZIN TURKIYE SERMAYE PIYASALARINDA BIR ILK OLARAK 2010 YILI SUBAT AYI ICERISINDE IHRAC ETMIS OLDUGU OYDAN YOKSUN PAYLARI'NIN TEDAVUL SURESI ILGILI IZAHNAMEDE 36 AY OLARAK BELIRLENMIS, ESAS SOZLESMEMIZE EKLENEN HUKUM ILE OYDAN YOKSUN PAY SAHIPLERINE 2010 YILI KARININ TAMAMI ILE TAKIP EDEN YILLARIN KARININ 75% KISMI TAHSIS EDILMIS, AYRICA TEDAVUL SURESININ SONUNDA OYP ' LERE BIREBIR ESASLA ADI PAYA DONUSUM HAKKI ILE NOMINAL DEGERIN ALTINDA OLMAMAK SARTIYLA PIYASA FIYATINDAN 20% ISKONTO ILE ILAVE (BEDELLI) PAY ALMA OPSIYONU TANINMISTIR. BUNA GORE, TEDAVUL SURESININ SONU 2013 YILI SUBAT AYINA DENK GELMEKTE OLUP, BU TARIHTE OYP ' LERIN ISLEM SIRASININ KAPANMASI VE OYP'LERIN (MEMS1) SIRKETIMIZ ADI PAYLARINI TEMSIL EDEN MEMSA HISSE SENEDINE DONUSTURULMESININ YANI SIRA OYP SAHIPLERINE TAHSISLI OLACAK SEKILDE BEDELLI SERMAYE ARTIRIMI YAPILMASI GEREKMEKTEDIR.

ILGIDE BELIRTILEN OZEL DURUM ACIKLAMAMIZDA, YOGUN IS SURECLERI GOZ ONUNE ALINARAK OYP TEDAVUL SURESININ UZATILIP UZATILMAYACAGINA DAIR SERMAYE PIYASASI KURULU'NDAN GORUS ISTENDIGI VE ALINACAK TAVSIYE VE IZINLERE BAGLI OLARAK MEMS1 ISLEM SIRASININ KAPANMASI VE ISLEM SIRALARININ BIRLESTIRILMESI ILE MEMS1 SAHIPLERINE TAHSISLI VE 20% ISKONTOLU BEDELLI SERMAYE ARTIRIMININ MAYIS AYI ICERISINE BIRAKILMASININ PLANLANDIGI DUYURULMUS OLUP, BU BASVURUMUZA ILISKIN HENUZ BIR CEVAP GELMEMISTIR. BU MAHALDE, ISLEM SIRALARININ BIRLESTIRILMESI ISLEMLERININ OYP IZAHNAMESINDE BELIRTILDIGI UZERE SUBAT AYI ITIBARIYLE TAMAMLANMASI ; MEMS1 PAYLARININ , KAPANIS VE OPSIYON KULLANIMI ISLEMLERININ AKABINDE MEMSA PAYLARINA DONUSTURULMESI VE OPSIYONLARIN YENI SPK KANUNU CERCEVESINDE NOMINAL DEGER ALTINDA DA KULLANDIRILABILMESI DOGRULTUSUNDA SERMAYE PIYASASI KURULU VE BORSA ISTANBUL'A ES ZAMANLI OLARAK BASVURUDA BULUNULMUSTUR. BU DOGRULTUDA GELISME OLDUKCA SAYIN YATIRIMCILARIMIZ ILE PAYLASILACAKTIR.

HABER 2--------------------------------------------------------------------

Özet Bilgi :Oydan Yoksun Paylar (MEMS1) tedavül süresi

AÇIKLAMA:
                                Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:

İlgi : 10.01.2013 tarihli özel durum açıklamamız

ilgi belirtilen özel durum açıklamamızda, Şirketimizin Türkiye Sermaye piyasalarında bir ilk olarak 2010 yılı Şubat ayı içerisinde ihraç etmiş olduğu Oydan Yoksun Payları (Mems1) ile adi payları (Memsa) işlem sıralarının birleştirilmesi işlemlerinin OYP izahnamesinde belirtildiği üzere Şubat ayı itibariyle tamamlanması ; Mems1 paylarının , kapanış ve opsiyon kullanımı işlemlerinin akabinde Memsa paylarına dönüştürülmesi ve opsiyonların yeni SPK kanunu çerçevesinde nominal değer altında da kullandırılabilmesi doğrultusunda Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul'a eş zamanlı olarak başvuruda bulunulduğu duyurulmuştu. Başvurumuzun incelenmesi sonucunda, Oydan Yoksun Paylar'ın son tedavül tarihi, 05.02.2013 olarak belirlenmiş , bununla birlikte OYP izahnamesinde ilan edilen OYP sahiplerine dönüşümle eş anlı olarak tanınan 20% indirim ile ilave pay alma hakkının nominal değerin altında bedelli olarak kullandırılması talebimizin söz konusu izahnamede ilave pay alma hakkının "nominal değerin altında olmamak" şartıyla kullandırılacağının açıkça belirtilmiş olması sebebiyle olumsuz karşılandığı, ve tedavül bitimi itibariyle şirketimiz paylarının İMKB'de nominal değerin altında işlem görüyor olması sebebiyle OYP sahiplerinin yeni pay alma haklarının nominal değerden de kullandırılamayacağı yönündeki kurul kararı, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 01.02.2013 tarihli haftalık bülteninde ilan edilmiştir. Bu kapsamda, şirketimizin işlem görmekte olan tüm Oydan Yoksun Payları, (MEMS1) 05.02.2013 tarihi itibariyle şirketimiz adi paylarını temsilen MEMSA paylarına birebir esasla dönüştürülecek olup MEMS1 paylarımızın işlem sırası kapatılacak ve şirketimiz sermayesine tekabül eden payların tamamı aynı işlem sırasında MEMSA koduyla işlem görmeye devam edecektir. Payların dönüşüm işlemleri, MKK nezdinde otomatikman gerçekleştirilecek olup, sayın yatırımcılarımızın herhangi bir başvuru yapmalarına gerek bulunmamaktadır.

YUKARIDA YAZMIŞ OLDUĞUM HABER 1 VE HABER 2 DE MEMS1 İLE MEMSA BİRLEŞMESİ İLE İLGİLİ KAP HABERİ YER ALIYOR.BUNDAN HARİÇ HABER VAR MI.BİLMİYORUM.BURADAKİ HABER 2 DE DE BELİRTİLDİĞİ GİBİ MEMS1 LER MEMSA YA BİRE BİR DÖNÜŞTÜRÜLMEK ZORUNDAYMIŞ.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information