MEMSA Mensa Mensucat

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Intelligent
    Katılımcı
    • 12 Eylül 2013
    • 110

Karot hocam, o zaman hiç kusura bakmasın ama ben en son anlaşacağı kişiyim Fazla uzak da sayılmayız kalksın gelsin ayağıma ama ben kesinlikle cash isterim, kandıramaz beni uyanık.

Otel'i KY'yı etkilemek için iyi ortam diye mi seçti acaba. Allah bilir ne oyunlar çevirecekler gidenlere....

karot43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sevgili dostum,bir kişi bile anlaşmaz ve parası ödenmez ise iş yatar...!!!hiçbir koşulda ben anlaşmayacağım,fıyıkta paramı ödemezse bu iş yatmış demektir...))

Yorum

• karot43
      Çalışkan
      • 17 Mart 2013
      • 2534

Intelligent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Karot hocam, o zaman hiç kusura bakmasın ama ben en son anlaşacağı kişiyim Fazla uzak da sayılmayız kalksın gelsin ayağıma ama ben kesinlikle cash isterim, kandıramaz beni uyanık.

Otel'i KY'yı etkilemek için iyi ortam diye mi seçti acaba. Allah bilir ne oyunlar çevirecekler gidenlere....
      senden sonra ben varım,unutmaa...))kafam kalındır benim:"odun gibi laf ederim,odun gibi laftan anlarım"...))eğilip bükülmek doğama ters,dost...))elinden tutup,götüreceğim gözaltına...))

AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
      GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE

Yorum

• exitus123
        Kıdemli
        • 17 Mart 2013
        • 3035

) Payları Borsada ĠĢlem Gören Ortaklıkların Bedelli Sermaye Artırımları

SPK BÜLTENİ 12.02.2013 5. BÜLTEN

1) Payları Borsa'da iĢlem gören ortaklıklar tarafından yapılacak nakit sermaye artırımlarında, sermaye artırımından elde edilecek fonun ortaklığın mevcut sermayesini aĢması ve Kurul’un Seri:IV, No:41 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’na Tabi Olan Anonim Ortaklıkların Uyacakları Esaslar Hakkında Tebliğ’inde tanımlanan iliĢkili taraflara olan ve ortaklığa nakit dıĢındaki varlık devirlerinden kaynaklanan borçların ödenmesinde kullanılacak olması durumunda sermaye artırımı, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun (SPKn) 23’üncü maddesi çerçevesinde önemli nitelikteki iĢlemler arasında sayılır. Bu durumda söz konusu sermaye artırımı sebebiyle Kurul’a yapılacak baĢvuru öncesinde, SPKn’nun 24’üncü maddesi gereğince ortaklara ayrılma hakkı verilmesi gerekir. Ayrılma hakkı verilmesine iliĢkin iĢlemler tamamlanmadan yapılacak sermaye artırım baĢvuruları Kurulca değerlendirmeye alınmaz.

Yorum

• Erendiz
          Katılımcı
          • 12 Eylül 2013
          • 126

BEN BUGUNLUK GOREVIMI YAPTIM. YAZILI OKUYAYACAGIM. GENEL KURULA GELMEMEZLIK YAPMAYIN. spk uzmani karsisinda kivirmasini izleyelim faikin. Sonrada ya paramizi oder yada gozaltina gider kagitta kendiside nitelikli dolandiriciliktan. Iyi aksamlar...

Yorum

• exitus123
            Kıdemli
            • 17 Mart 2013
            • 3035

Arkadaşlar faiğ anlaşma yapmayacaklar faikulutas@mensa.com.tr mail atsınlar..

şirketin yasal mail adresi... faiğ ona göre ayağını uzatsın...

Attığınız mail li, dilekçeylede yarın SPK ya kargolayınız ki PAZARTESİ ellerinde olsun...

Yorum

• exitus123
              Kıdemli
              • 17 Mart 2013
              • 3035

d) Sermaye artırımına ilişkin izahname onayı başvurusunun, ayrılma hakkını kullanan tüm ortaklara ayrılma hakkı bedellerinin ödenmesinden sonra değerlendirmeye alınacağı..

Şimdi faiğ ben senden HAYIR dediğim için ayrıldım, ayrılma hakkım ve paramı paşa paşa ödeyeceksin... Ödemezsen SPK dan maddi ve manevi tazminat alırım.. AİHM yoluyla alırım... Yani zararımı bir türlü alırım...

Ben sana PEŞİN çalıştığımı TEBLİĞ ettim bunu da SPK ilettim,,, son 2 iş günün ,, iyi düşün, AKIL HOCALARIN sana bugüne kadar ne verdiki... 0.26 dediler, 0.46-0.47 olmadı mı!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yorum

• exitus123
                Kıdemli
                • 17 Mart 2013
                • 3035

faiğ sana hisseleri virman etmemiş gibi bize bu saatten sonra davranamazsın..

Yorum

• exitus123
                  Kıdemli
                  • 17 Mart 2013
                  • 3035

Bana hisseleri tekrar virman edip, bunun üzerine sermaye azaltıp artırmayımı düşünüyorsun...... ÇOK ZEKİSİN faiğ yukardaki d maddesini oku orda ne diyor TÜM ORTAKLARA diyor..

ŞİMDİ ben o OGK neden katıldım, amaç neydi, HAYIR demek için katıldım, şimdi SPK sana oo faiğ iyi yapmışsın, aferin sana, parasını ödemediğin adamlara tekrarda virman etmişsin... Ödülün sermaya azalt artır mı diyecek sence.... SANA bu aklı kim verdi....

Yorum

• exitus123
                    Kıdemli
                    • 17 Mart 2013
                    • 3035

11 maddeden neden ayrıldık !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SPK mevzuatları ortada olduğu için...

Yorum

• exitus123
                      Kıdemli
                      • 17 Mart 2013
                      • 3035

FAİĞ akıl hocalarına şunu okut..

KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞ den

Ayrılma hakkı ve kullanımı
                      MADDE 10 – (1) Önemli nitelikteki işlemlere ilişkin genel kurul toplantılarına katılan ve olumsuz oy kullanarak muhalefet şerhini toplantı tutanağına işleten pay sahipleri paylarını halka açık ortaklığa satarak ayrılma hakkına sahiptir. Pay üzerinde intifa hakkı bulunduğu ve oy hakkının intifa hakkı sahiplerince kullanıldığı hallerde intifa hakkı sahibi ayrılma hakkını kullanamaz. Bu durumda pay sahibi ayrılma hakkını kullanmak için genel kurul toplantılarına katılıp ilgili işleme karşı olumsuz oy kullanarak muhalefet şerhini toplantı tutanağına işletmek zorundadır.
                      (2) Pay sahibinin genel kurul toplantısına katılmasına haksız bir biçimde engel olunması, genel kurul toplantısına usulüne uygun davet yapılmaması veya gündemin usulüne uygun bir biçimde ilan edilmemesi hâllerinde, genel kurul kararlarına muhalif kalma ve muhalefet şerhini tutanağa kaydettirme şartı aranmaksızın birinci fıkra hükmü uygulanır.
                      (3) Önemli nitelikteki işlemlerin görüşüleceği genel kurul toplantısının gündeminde, bu kararlara muhalefet oyu kullanacak pay sahiplerinin ortaklıktan ayrılma hakkının bulunduğu hususu ile bu hakkın kullanılması durumunda payların ortaklık tarafından satın alınacağı bedel yer alır.
                      (4) Önemli nitelikteki işlemin gerçekleşmesi, bu işlemin görüşüleceği genel kurul toplantısı sonucuna göre ayrılma hakkı kullanımları sonucunda ortaklığın katlanmak zorunda kalacağı maliyetin belirli bir tutarı aşmaması şartına bağlanabilir. Ancak bu imkandan yararlanabilmek için; azami maliyet tutarının ayrılma hakkı kullanım fiyatı ile birlikte genel kurul gündeminde açıklanmış olması ve genel kurulda, ayrılma hakkı kullanım süresi bitmeden yeni bir genel kurul onayına gerek kalmaksızın işlemden vazgeçme konusunda yönetim kuruluna açıkça yetki verilmiş olması zorunludur.
                      (5) Ayrılma hakkının kullanılmasına ilişkin işleyiş süreci, fiyat ve ilgili işleme ilişkin alınan yönetim kurulu kararı bağımsız yönetim kurulu üyelerinin oyu da belirtilmek üzere KAP’ta açıklanır. Payları Borsada işlem görmeyen şirketlerin yönetim kurulu kararı ise Kurulumuz ve ortaklık internet sitesinde açıklanır. Genel kurul toplantısına katılıp da olumsuz oy kullanan ve muhalefet şerhini toplantı tutanağına işleten pay sahiplerine ortaklık tarafından ayrılma hakkının kullanımını temin etmek için hazırlanacak form genel kurul gündemiyle birlikte kamuya duyurulur. Bu formlar genel kurul toplantı tarihinden itibaren 10 iş günü içinde iadeli taahhütlü ve noter tasdikli olarak ortaklığa gönderilir. Ortaklık, formun kendisine teslimini izleyen 10 iş günü içerisinde payların devri karşılığında ödemeyi yapar. Ödemenin geç yapılması halinde yasal faiz işletilir.
                      (6) Önemli nitelikteki işlemlere ilişkin genel kurul kararları, ayrılma hakkını kullanacak pay sahiplerine yapılacak ödemeler tamamlanmadan tescil edilemez.(7) Ayrılma hakkı, grup ayrımına bakılmaksızın sahip olunan payların tamamı için kullanılır.

Yorum

• hakimbayram
                        Katılımcı
                        • 11 Eylül 2013
                        • 135

Ekrem Öncüekrem.oncu@dkrdenetim.com
                        Ekrem Öncü

Anonim ve limited şirketler dikkat, yaptığınız genel kurul kararları yıllar sonra geçersiz sayılabilir!
                        Yeni TTK'nın 447 ve 622'nci maddeleri ile genel kurulların butlanı (geçersiz sayılması) kanuna girmiş oldu. Bu düzenleme kanuna yeni girmiştir, ancak Yargıtay’ın yerleşik içtihatlarında genel kurul kararlarının geçersiz sayılabileceği mevcut idi. Genel kurul kararlarının iptali ile geçersiz sayılmasını birbirinden ayırmak gerekir. Genel kurul kararlarının iptali farklı düzenlemelere tabi tutulmuştur. Örneğin, anonim şirketlerde genel kurul kararlarının hangi durumlarda iptal edilebileceği 445 ve 446'ncı maddelerde düzenlenmiştir ve bu düzenleme Eski TTK'nın 381'inci maddesi düzenlemelerine paraleldir. Yine limited şirketler için de Yeni TTK'nın 624'üncü maddesi ile genel kurul kararlarının iptali için anonim şirketlerdeki düzenlemelere atıfta bulunulmuştur.

Hangi durumlarda anonim ve limited şirket genel kurul kararları geçersiz (butlan) sayılacaktır.

Hangi durumlarda anonim şirket genel kurullarının geçersiz sayılacağı Yeni TTK'nın 447'nci maddesi ile düzenlenmiştir. Yeni TTK'nın 622'nci maddesi ile 447'nci maddede yer alan düzenlemeler limited şirket genel kurulları kararları için de uygulanacağı belirtilmiştir. Buna göre;

Genel kurulun, özellikle;

- Pay sahibinin, genel kurula katılma, asgari oy, dava ve kanundan kaynaklanan vazgeçilemez nitelikteki haklarını sınırlandıran veya ortadan kaldıran,
                        - Pay sahibinin bilgi alma, inceleme ve denetleme haklarını, kanunen izin verilen ölçü dışında sınırlandıran,
                        - Anonim şirketin temel yapısını bozan veya sermayenin korunması hükümlerine aykırı olan, kararları batıldır.

Kanun metninde “geçersiz ya da hükümsüz” yerine “batıl” kelimesinin seçilmesi gerekçede, Borçlar Kanunu ile uyum sağlamak ve geçersiz ya da hükümsüz kelimelerinin daha geniş terimler olmasından kaynaklandığı ifade edilmiştir.

Dikkat edilecek olursa kanun metninde “özellikle” sözcüğü kullanılmıştır. Bu şu anlama gelmektedir; geçersiz genel kurul kararları sadece maddede sayılanlardan ibaret değildir. Yani, madde sınırlı sayı niteliği taşımamakta, maddede sayılan durumlar dışında da genel kurul kararlarının iptal edilebileceği vurgulanmaktadır. Eğer ki, tersi yapılarak hangi durumlarda genel kurul kararlarının geçersiz sayılacağı burada tek tek sayılacak olsa idi, geçersiz sayılabilecek bir çok genel kurul kararı düzenlemenin dışında kalabilirdi. Tüm geçersizlik hallerinin ve sebeplerinin kanunda gösterilmesi mümkün de değildir. Dolayısıyla, geçersizlik hallerini sadece kanunda sayılan durumlar olarak algılamamak, daha geniş manada algılamak gereklidir.

Genel kurul kararları “şekil” yönünden geçersiz olabileceği gibi “konusu” itibariyle de geçersiz olabilir.

Şekil yönünden geçersiz genel kurul kararları, kanunda genel kurulların yapılması sırasında öngörülen şekli düzenlemelere uyulmaması halleri olup, uygulamada bunu mahkemeler tespit edecektir.

Konusu itibariyle geçersiz sayılacak genel kurul kararları ise, pay sahipliği haklarını kaldıran veya sınırlayan, anonim şirketlerin temel yapısını bozan ve sermayenin korunması ilkesine aykırı olan kararlardır. Bunun dışında batıl sayılacak genel kurul kararları ise, hukukun genel hüküm ve ilkelerine göre geçersiz sayılmasına karar verilmesi anlamına gelir.

Geçersiz genel kurul kararları hüküm doğurabilir mi ve hangi sürede tespit davası açılmalıdır?

Batıl genel kurul kararları başından itibaren hüküm doğurmazlar ve sonraki süreçte de geçerli hale gelmezler.

Genel kurul kararlarının geçersiz olduğunu, mahkemeler re'sen (kendiliğinden) dikkate alabileceği gibi, def'i olarak da ileri sürülebilir. Ayrıca süreye bağlı olmaksızın asliye ticaret mahkemelerinde bir tespit davası da açılabilir. Yani yıllar sonra da genel kurul kararlarının geçersiz sayılması için tespit davası açılabilecektir.

Yıllar sonra genel kurul kararlarının geçersiz sayılması için tespit davası açılması durumunda alınan kararlara istinaden yapılan işlemlerin durumu ne olacaktır?

Gerçekten de yıllar sonra genel kurul kararları geçersiz sayılabilir. Bu durum, şirket yönetimi, pay sahipleri, alacaklılar, sermaye piyasasındaki yatırımcılar ya da potansiyel yatırımcılar bakımından bir tedirginlik yaratabilir. Yıllar sonra mahkemece geçersiz sayılan bir genel kurul kararı nedeniyle kurulan birçok ilişki ve işlem geriye etkili olarak ortadan kalkacaktır. İptal kararlarının sınırları kanunda çizilmediğinden mahkemelerin geçersizlik kararlarını çok yönlü değerlendirmesi gerekecektir. Kanunda çerçeve yukarıda bahsettiğimiz gibi çok geniş olarak çizildiği için başkaca da bir yol bulunmamaktadır.

Sonuç olarak genel kurul kararlarının geçersiz sayılmasına yönelik düzenlemeler Yeni TTK ile hukukta yerini almıştır. Bundan sonraki süreçte genel kurulları yapacak olanlar bu düzenlemeleri de dikkate alarak daha özenli davranmalıdır. Aksi türlü, yıllar sonra bile alınan kararlar geçersiz sayılabilecek ve kararlara istinaden yapılan işlemler de geriye dönük olarak ortadan kalkacaktır. Dolayısıyla, tüm şirketler bakımından ve özelikle de halka açık şirketler bakımından içinden çıkılmaz durumlar doğabilecektir.

Yorum

• exitus123
                          Kıdemli
                          • 17 Mart 2013
                          • 3035

ŞİMDİ soruyorum faiğ, hiçkimse senle anlaşamazsa, sen bu maddeleri SPK onaylattıracağınımı zannediyosun...

10.12.2013 mesai bitimine kadar SPK ya paralar ödendi makbuzunu paşa paşa gönderecen....

Yorum

• exitus123
                            Kıdemli
                            • 17 Mart 2013
                            • 3035

BAYRAM HOCAM, o belgeleri 10.12.2013 mesai bitiminde hep birlikte değerlendiririz... Çok önemli MADDİ HATALAR yapılmış mı, yapılmamış mı !!!!! DEĞERLENDİRİRİZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hakimbayram Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Ekrem Öncüekrem.oncu@dkrdenetim.com
                            Ekrem Öncü

Anonim ve limited şirketler dikkat, yaptığınız genel kurul kararları yıllar sonra geçersiz sayılabilir!
                            Yeni TTK'nın 447 ve 622'nci maddeleri ile genel kurulların butlanı (geçersiz sayılması) kanuna girmiş oldu. Bu düzenleme kanuna yeni girmiştir, ancak Yargıtay’ın yerleşik içtihatlarında genel kurul kararlarının geçersiz sayılabileceği mevcut idi. Genel kurul kararlarının iptali ile geçersiz sayılmasını birbirinden ayırmak gerekir. Genel kurul kararlarının iptali farklı düzenlemelere tabi tutulmuştur. Örneğin, anonim şirketlerde genel kurul kararlarının hangi durumlarda iptal edilebileceği 445 ve 446'ncı maddelerde düzenlenmiştir ve bu düzenleme Eski TTK'nın 381'inci maddesi düzenlemelerine paraleldir. Yine limited şirketler için de Yeni TTK'nın 624'üncü maddesi ile genel kurul kararlarının iptali için anonim şirketlerdeki düzenlemelere atıfta bulunulmuştur.

Hangi durumlarda anonim ve limited şirket genel kurul kararları geçersiz (butlan) sayılacaktır.

Hangi durumlarda anonim şirket genel kurullarının geçersiz sayılacağı Yeni TTK'nın 447'nci maddesi ile düzenlenmiştir. Yeni TTK'nın 622'nci maddesi ile 447'nci maddede yer alan düzenlemeler limited şirket genel kurulları kararları için de uygulanacağı belirtilmiştir. Buna göre;

Genel kurulun, özellikle;

- Pay sahibinin, genel kurula katılma, asgari oy, dava ve kanundan kaynaklanan vazgeçilemez nitelikteki haklarını sınırlandıran veya ortadan kaldıran,
                            - Pay sahibinin bilgi alma, inceleme ve denetleme haklarını, kanunen izin verilen ölçü dışında sınırlandıran,
                            - Anonim şirketin temel yapısını bozan veya sermayenin korunması hükümlerine aykırı olan, kararları batıldır.

Kanun metninde “geçersiz ya da hükümsüz” yerine “batıl” kelimesinin seçilmesi gerekçede, Borçlar Kanunu ile uyum sağlamak ve geçersiz ya da hükümsüz kelimelerinin daha geniş terimler olmasından kaynaklandığı ifade edilmiştir.

Dikkat edilecek olursa kanun metninde “özellikle” sözcüğü kullanılmıştır. Bu şu anlama gelmektedir; geçersiz genel kurul kararları sadece maddede sayılanlardan ibaret değildir. Yani, madde sınırlı sayı niteliği taşımamakta, maddede sayılan durumlar dışında da genel kurul kararlarının iptal edilebileceği vurgulanmaktadır. Eğer ki, tersi yapılarak hangi durumlarda genel kurul kararlarının geçersiz sayılacağı burada tek tek sayılacak olsa idi, geçersiz sayılabilecek bir çok genel kurul kararı düzenlemenin dışında kalabilirdi. Tüm geçersizlik hallerinin ve sebeplerinin kanunda gösterilmesi mümkün de değildir. Dolayısıyla, geçersizlik hallerini sadece kanunda sayılan durumlar olarak algılamamak, daha geniş manada algılamak gereklidir.

Genel kurul kararları “şekil” yönünden geçersiz olabileceği gibi “konusu” itibariyle de geçersiz olabilir.

Şekil yönünden geçersiz genel kurul kararları, kanunda genel kurulların yapılması sırasında öngörülen şekli düzenlemelere uyulmaması halleri olup, uygulamada bunu mahkemeler tespit edecektir.

Konusu itibariyle geçersiz sayılacak genel kurul kararları ise, pay sahipliği haklarını kaldıran veya sınırlayan, anonim şirketlerin temel yapısını bozan ve sermayenin korunması ilkesine aykırı olan kararlardır. Bunun dışında batıl sayılacak genel kurul kararları ise, hukukun genel hüküm ve ilkelerine göre geçersiz sayılmasına karar verilmesi anlamına gelir.

Geçersiz genel kurul kararları hüküm doğurabilir mi ve hangi sürede tespit davası açılmalıdır?

Batıl genel kurul kararları başından itibaren hüküm doğurmazlar ve sonraki süreçte de geçerli hale gelmezler.

Genel kurul kararlarının geçersiz olduğunu, mahkemeler re'sen (kendiliğinden) dikkate alabileceği gibi, def'i olarak da ileri sürülebilir. Ayrıca süreye bağlı olmaksızın asliye ticaret mahkemelerinde bir tespit davası da açılabilir. Yani yıllar sonra da genel kurul kararlarının geçersiz sayılması için tespit davası açılabilecektir.

Yıllar sonra genel kurul kararlarının geçersiz sayılması için tespit davası açılması durumunda alınan kararlara istinaden yapılan işlemlerin durumu ne olacaktır?

Gerçekten de yıllar sonra genel kurul kararları geçersiz sayılabilir. Bu durum, şirket yönetimi, pay sahipleri, alacaklılar, sermaye piyasasındaki yatırımcılar ya da potansiyel yatırımcılar bakımından bir tedirginlik yaratabilir. Yıllar sonra mahkemece geçersiz sayılan bir genel kurul kararı nedeniyle kurulan birçok ilişki ve işlem geriye etkili olarak ortadan kalkacaktır. İptal kararlarının sınırları kanunda çizilmediğinden mahkemelerin geçersizlik kararlarını çok yönlü değerlendirmesi gerekecektir. Kanunda çerçeve yukarıda bahsettiğimiz gibi çok geniş olarak çizildiği için başkaca da bir yol bulunmamaktadır.

Sonuç olarak genel kurul kararlarının geçersiz sayılmasına yönelik düzenlemeler Yeni TTK ile hukukta yerini almıştır. Bundan sonraki süreçte genel kurulları yapacak olanlar bu düzenlemeleri de dikkate alarak daha özenli davranmalıdır. Aksi türlü, yıllar sonra bile alınan kararlar geçersiz sayılabilecek ve kararlara istinaden yapılan işlemler de geriye dönük olarak ortadan kalkacaktır. Dolayısıyla, tüm şirketler bakımından ve özelikle de halka açık şirketler bakımından içinden çıkılmaz durumlar doğabilecektir.

Yorum

• eagle
                              Seyirci Üye
                              • 28 Eylül 2013
                              • 68

Arkadaşlar bu toplantı yapılacak otele kimler katılacak?
                              Ben katılmayı düşünmüyorum

Yorum

• exitus123
                                Kıdemli
                                • 17 Mart 2013
                                • 3035

Şimdilik uyandırmayalım akıl hocalarını...

Herkesin son HAMLESİ vardır...

exitus123 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                BAYRAM HOCAM, o belgeleri 10.12.2013 mesai bitiminde hep birlikte değerlendiririz... Çok önemli MADDİ HATALAR yapılmış mı, yapılmamış mı !!!!! DEĞERLENDİRİRİZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yorum

Working...
                                X

Debug Information