abi hem burdayız hem orda. kızma lutfen.
MEMSA Mensa Mensucat
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
burada olup olmamana karışmam...bunca vaazı dinleyip,terbiye olup,ses çıkarmadıysan benim yaşamımda asla olamazsın...numaramı falan silesen sevinirim...tanıştığımıza memnun olduğumu söyleyemiyorum artık,işin gücün rastgelsin...ne diyelim...jdanovan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterabi hem burdayız hem orda. kızma lutfen.
(
AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE
Yorum
-
Helal olsun umut sarı'ya herkesi hizaya soktu...!!!buranın horozu benim,siz kimsiniz dedi...çocuk azarlar gibi azarladı,tııss yokk...herhalde o sessiz kalanlar 06-08 yaş grubuydu...
))bazılarının sadece bedeni büyüyor dostlar...!!!
Yorum
-
gerçekten çok acıııı...ama gerçeklikte bu,ne yapalımmm...
)) bu coşkuyla af da çıkaracaklar,ben asla dönmem....kişiliğim bazı şeyleri kabul etmez,bakalım neler olacak...??!!?? önce 3-5 gün kapatılıyordu topik,sonra bir geceye düştü,sonra bir saat anca oldu...işte onun için af da çıkacak dedim...
)) ama yazımın okunduğunu biliyorum,af işi yatar...af bekleyenlerden özür...
))
Yorum
-
slm, karot abi.. zaten bu rumuzla üyeymişim..
sizki koskoca SPK toplantı odasında don u çıkarıp uzmana gösteren tek kişisiniz... Helal size..
siz bu hisseanaliz e iyi dayandınız: topiğin 2. sayfasında bu umutsarı denen zatın ne mal olduğu ortadaydı. Ben o gün çıkmıştım. o gün tek destek pazarcı dan geldi.
Şuan orda yazma onurunu kendin de bulanlara selam olsun bizlerdenn
Burda da GÜNDELİK çi kardeşlerimiz (mardin,, mardin47), patron yandaşları ( hamza), patron aynı masada yemek yiyince genel kurula gelemeyip ve vekalet dahi yollamayanlar (taha serdar şirin), dava açtım deyip istanbulda olduğu halde katılmayan-vekaletle çaycısını dahi yollamayan avukat ( rumzu onun olsun) ..
Gelelim bunlardan kaçı patronla anlaştı... !!!!!!
size yolladığım dileçleri okudunuz sanırım..
Uçak biletini rezerve ettim. Genel kurul da yine görüşürüz.
Yorum
-
zamanında dedim alın memsa hissesini , 0.47 lerden patron faiğe iteleyelim diye ama, o günler mardin olur mu öyle diyordu. NE MUHALEFET ETMİŞTİ.. Kendisi 0.18 alma peşindeydi o günler.. hisse düşmesini aç TAVUKLAr gibi bekliyordu GÜNDELİKÇİ kardeşimiz.. Şimdide diyo ki ben zamanında yazdım hisseyi faik 0.47 almalı diye.. Demezler mi adama 0.32 neden sattın 0.46 ayrılma varken. ( bu patron tarafından zararının karşılandığını gösterir veya borsacıyım deyip te geleceği göremeyen hala diplomayı alamayan- mezun olamayan tıfıl borsacı olduğıunu gösterir..) % 50 kar etmek varken.. Bide 0.32 çıktım az hisse var diyordu genel kurul öncesi sonrada hissem kalmadı demişti.. bizi bağlamaz... İnsanın kendi kişiliği genel kurulda pazarcıya bunuda belirtmiştim.. Formu iyi takip edenler bilirler..
Yorum
-
Gelelim dilekçeye orda yazdığımgibi..
SPK 11.02.2013 esas aldı. Şirkette o tarih ten önceki 1 aylık ortalama 0.46 baz aldı. DİLEKÇE den devam edeyim...::::::::::
Tadil metninin 11.02.2013 tarihinden önceki ağırlıklı ortalamaya göre hesaplanması gerekmek zorunda olduğu için 0.46 TL değer ile hesaplanma yapılırsa şirket payının düzeltilmiş fiyatını 1.20 TL (nominal değerinden azami %20 fazla) tutturmak için 162.000.000 TL den 62.100.000 TL düşürmesi gerekir, görüldüğü üzere şirket sermaye azaltım oranı değişir. Tadil metni geçersiz olur.
- Eğer şirket 06.08.2013 tarihinde yeni bir başvuru yaptı denilirse de KAP açıklandığında 0.30 TL olan hissenin son 1 aylık ağırlıklı ortalaması 25.07.2013 tarihinde 0.26 TL olarak açıklanan değerden daha yüksektir. Benim hesapladığım 24.07.2013 tarih ile 06.09.2013 tarihi arasında borsa da 30 iş günü işlem görülmüş toplam değer (resmi tatiller çıkartılmıştır) : 8.34 TL /30 iş günü: 0.278 TL dir. Bu nedenle şirket payının düzeltilmiş fiyatını 1.20 TL tutturulması için (nominal değerinden azami %20 fazla) şirketin sermaye azaltım miktarı farklı olacaktır. Bu uygulanır isede SPK olan güven zedelenir. İtibarı zedelenir.
0.278x162.000.000: 45.036.000 TL olarak (Bu değer 0.28 TL yuvarlanması gerekirse 0.28x162.000.000: 45.360.000 TL) şirketin piyase değeri hesaplanır, şirket payının düzeltilmiş fiyatını 1.20 TL tutturmak için ise sermayenin 37.500.000 TL azaltılması ( 0.28 TL göre 37.800.000 TL sermaye azatlımı gerekir.) gerekir. Bu durumda dagörüldüğü üzere açıklanan sermaye azaltım oranı geçersizdir.
Bu yüzden şirketin uyarılması ve yeniden sermaye azaltım ve artırım oranının ayrılma hakkını 11.02.2013 tarihine göre yapılacağına kanaat getirdiğiniz için o tarihli MEMSA’ nın aylık ağırlık ortalamasına göre sermaye azaltım ve artırım miktarının tesbit edilmesi gerekmektedir. Bu hesabın düzeltilmesini istiyorum.
8) Ayrıca 11.02.2013 tarihinden 1 ay önceki ağırlıklı ortalama değeri şirketin belirlediği gibi 0.46 TL olmayıp 28.12.2013 tarihi ile 11.02.2013 tarihi arasında 30 iş günü olup toplamı 10.91 TL olup 30 iş gününe bölünmesiyle ağırlıklı ortalmanın 0.4636667 TL olması nedeniyle bu oranın 0.47 TL olarak belirlenmesi gerektiğinin tekrar değerlendirilmesini istiyorum.
Yorum
-
MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş.
(MEMSA)
YATIRIMCI İLİŞKİLERİ DEPARTMANINA
İSTANBUL 09.09.2013
Tarafımca 06.08.2013 tarihinde yazılan ve iadeli taahütlü olarak 13.08.2013 tarihinde elinize ulaşan dilekçeme yasal süre dolmasına rağmen cevap vermediğinizi belirterek ve şirketimizin bilgilendirme politikasına çerçevesinde istediğim belgelere;
1) 2013 yılına 09.09.2013 tarihine kadar yapılan tüm yönetim kurulu kararları ,
2) 04.09.2013 tarihli iptal edilen olağanüstü genel kurulunun iptal edilme yazısı,
3) Özellikle de 06.09.2013 tarihinde KAP açıklanan yeni olağanüstü genel kurulunun yönetim kurulu kararının da dahil edilmesi.
Ayrıca 04.09.2013 tarihinde saat 09.17 de iptal edilen olağanüstü genel kurula bizzat katılmak için geldiğim halde şirket merkezinde yetkili hiçbir kimsenin olmaması ve yazdığım ekteki dilekçeyi genel evrak kaydı yaptıramam nedeniyle sizleri kınıyorum. Ekte bulunan uçak bileti ve günlük masraflarımın belirtiğim Halkbankası İBAN numarasına yatırılarak karşılanmasını istiyorum. Olumsuz cevap veya bu dilekçeme yasal süre içinde cevap vermezseniz Sermaye Piyasası Kurulu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, BİST’ e gerekli başvurularımı yapacağımı bilmenizi isterim.
Gereğinin yapılmasını istiyorum. 09.09.2013
ADRES:
T.C. NO:
TLF:
İBAN: ......
EK: 1- 06.08.2013 tarihli dilekçemin iadeli taahütlü kagıt fotokopisi
2- Uçak bileti
Yorum
-
MENSA GAYRİMENKUL VE İNŞAAT A.Ş.
(Ulutaş Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.)
İSTANBUL 09.09.2013
Sermaye piyasası kurulu bültenini 15.05.2013 tarihi ve 17/550 sayılı, 2013/16; f) Oydan Yoksun Pay ihracına ilişkin sözleşmenin Şirket dışına çıkarılması nedeniyle, bu sözleşme nedeniyle Şirketin bağlı ortaklığı Mensa Gayrimenkul ve İnşaat A.Ş.’ye gelebilecek herhangi bir yükümlülüğün kayıtsız şartsız Faik ULUTAŞ tarafından ödeneceğinin Faik ULUTAŞ tarafından taahhüt edilmesi, gerektiğine karar vermişti.
MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş. 30 HAZİRAN 2013 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT MALİ TABLOLARA İLİŞKİN DİPNOTLAR (Tutarlar aksi belirtilmedikçe Türk Lirası (“TL”) olarak ifade edilmiştir.) (Seri:XI, No:29 Konsolide Olmayan)
23. FİNANSAL TABLOLARI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ETKİLEYEN YA DA FİNANSAL TABLOLARIN AÇIK, YORUMLANABİLİR VE ANLAŞILABİLİR OLMASI AÇISINDAN GEREKLİ OLAN DİĞER HUSUSLAR
1. Şirketler grubumuz, tekstil sektöründe sahip olduğu güçlü bilinirliği kullanarak üretime bağlı olmaksızın da faaliyet gösterebilmek istemekte ve bu alanda üretici kimliğinden ziyade ticari kimliğini ön plana çıkarmayı amaçlamaktadır. Bu bağlamda yeniden yapılanan şirketimize ait iplik üretim tesisi ve müştemilatı, 01/05/2013 tarihinden itibaren 5 yıl süreyle geçerli olmak üzere "Marafil Teks. Mad. İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti'ne" kiralanmıştır. Kira sözleşmesinin toplam tutarı KDV dahil 9.204.000 TL'ye tekabül etmektedir.
2. Şirketin 11.03.2013 tarih 2013/11 sayılı yönetim kurulu kararı ile Şirketin ihraç ettiği Oydan Yoksun Paylar'ın belirli bir kısmının yabancı bir yatırımcıya tahsis koşulları ve halka arz sonrası karşılıklı alım satım koşullarını düzenleyen opsiyon sözleşmesinin, sözleşmeyi kül halinde devralmayı teklif eden taraflardan, şirketin iştiraki olan Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş.’ne devredilmesine, aynı sözleşme kapsamında daha önceden verilmiş rehin bedeli olan ve şirketin BSI Bank-Swıtzerland hesabında tutulan 55.202.177.-TL’nın sözleşmeyi üstlenen şirket namına Generali İnternational’e ödenmesine, ödenen bu tutarın Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş. paylarının satınalınmasından kaynaklı borca mahsup edilmesine karar verilmiştir. Akabinde Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş.’ne devir ve temlik edilen opsiyon sözleşmesi, Volt Yatırım Gayrimenkul ve Enerji A.Ş. tarafından kül halinde Faik ULUTAŞ’a devredilmiştir. Böylece şirket yada iştiraklerinin sözkonusu sözleşme kapsamında herhangi bir yükümlülüğü kalmamıştır. Bu hususta SPK tarafından şirkete tebliğ edilen 17/05/2013 tarihli yazıda, bu sözleşmenin şirket dışına çıkartılması nedeniyle, şirket iştiraki Mensa Gayrimenkul’e gelebilecek herhangi bir yükümlülüğün Faik Ulutaş tarafından karşılanacağına dair taahhütname istenmiş olup, bu taahhütname Faik Ulutaş tarafından verilmiştir.
06.02.2013 tarihinde oydan yoksun pay (MEMS1) adi paya dönüşmüş olup 05.02.2013 tarihinden önce sahip olduğum 36.350 adetlik MEMS1 hisselerinin nominal değeri 1 TL üzerinden Mensa GayrimenkulA.Ş.) tarafından satın alınmasını, bu yükümlülüğü kayıtsız şartsız üstlenen Faik ULUTAŞ tarafından masrafın karşılanmasını istiyorum.
Aşağıdaki hesap numarasına ödemenin yapılması, HALKBANK yatırım hesabımda bulunan 36.350 adetlik eski MEMS1 hissenin Faik ULUTAŞ tarafından geri alınmasını kabul ediyorum. Ödeme yapılmaması maddi yönden zarara uğratılmam nedeniyle tarafımca zararımın giderilmesi amacıyla 15.05.2013 tarihi itibariyle yasal faiziyle birlikte karşılanması için T.C. Asliye Ticaret Mahkemesinde dava açma hakkımın saklı kalma koşuluyla gereğinin yapılmasını istiyorum.
ADRES:
T.C. No: 09.09.2013
TLF:
İBAN:
Yorum
-
Avukat zamanında dava açmıştı, boş dava demiştim, 2 ayagı var diyordu. takip ettiyseniz davamın birinci ayağını SPK boşa çıkardı demişti.. BOŞ DAVA DEMİŞTİM:::::
Sermaye azaltım artırım genel kurullardan gecmeden hiçbir anlam ifade etmez bunu dahi bilmeyen tıfıl avukat , erken açmayın dediğimiz halde gitti dava açtı.. Muhalefet olduğumda çok tavırlar alınmıştı.. Zaten o avukatta yandaş görüşlü... Kesin patron onunla görüşmüştür.. Genel kurulda tanışamadık ya...
Yorum
-
sevgili exitus123,olayları kişiselleştirmek doğru değil,gereksiz...ben hisseanalizde gereğinden fazla kaldığımı ve bu konuda eksikliğimi kabul ediyor ve herkesten özür diliyorum...!!!exitus123 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterGenel kurula katılalım, ret oyu veya şerhi koyalım... Benim sınav işi de kasımda biter.. Şirkete ve SPK ya nominal değerden ayrılma veya aldığımız değerden ayrılma , maddi ve manevi tazminat davasını açarız.. BOL döküman, bilgi mevcut...
ancak bu gün o topikte yaşananlar beni çok üzdü,insanlar resmen terbiye edildi...
(
Türkiye toplumu ve insanlar ne hale getirilmiş,gerçekten çok üzücü...
))
neyse biz burada,laftan çok iş üretir ve insanların kafasını karıştırmak yerine aydınlatıcı olabilirsek:insani görevimizi de yapmış oluruz,inancındayım...AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
Yorum
-
benimde bu ara bir yoğunluğum var...kesinlikle bende faitten mems1 parasını isteyeceğim...olumsuz yanıt aldığımızda bunu ilgi tutarak spk'ya başvuralım,ayrıca tek tek veya toplu olarak bir avukat aracılığı ile dava açalım...AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
Yorum
-
hisseanaliz de devam eden arkadaşlarada senin adına , senin yönetime tavrına sahip çıkmayanlarada selam edelim... HİÇ KİMSE , HİÇBİR FORM HİNT KUMAŞI değil....
O arkadaşlar umutsarı eğitiminde kişiliklerini geliştirirler... yazık diyorum o arkadaşlara modüratör her türlü küfür yazısını yazar, üye yazınca da bayan modüratör ( FREDY EMMİ) cezalandırır.. O FREDY o kadar kişilikli olsa UMUTSARI banlar en başta..... KİŞİLİK LAZIM.....
Yorum
Yorum