Kuşadası Feneri
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Nisan 2008 Aylık Gündem
Oyak Yatırım tarafından hazırlanan Nisan 2008 Aylık Gündemine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Sn. ARAGONN,
Halihazırda İMKB’de işlem gören hisse senetlerinin yarıdan çoğu Tut konumunda bulunuyor.
Endeksin son kapanışı 9 Şubat’ta görülen 27.131, 6 Ocak’ta görülen 28.732 zirvelerinin üzerinde 28.838’den gerçekleşti. 4 Kasım 2008’de görülen 29.400 zirvesine ise yaklaşık 550 puan kaldı. Önümüzdeki hafta mutlaka iyi prim yapacak hisse senetleri olur; Kasım 2008 zirvesi de yukarı geçilebilir.
Bu artılara rağmen geldiğimiz noktada riskin arttığı ve bu aşamadan sonra ava çıkanların avlanacağı endişesini taşıyor ve hazırladığım listeleri kendime saklıyorum.
Sn. ÇAKAL,
Katkılarınız için teşekkür ederim.[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
Yani haftaya ava çıkınca avlandığımızda, hiç içiniz sızlamayacak mı:(
Lütfen kızmayın, takılmak istedim sadece. Riskli bir hafta olacağını belirtmeniz bile benim için kıymetli bir bilgidir.Teşekkür ederim
Sahi Hocam kazananlardan vergi alıyormuşsunuz, sizin kuşllardan birinde %50 kadar kar elde ettim vergimi ne zaman nereye ödeyeceğim acaba
HERKES ÖLÜR AMA HERKES YAŞAMAZ
Yorum
-
Keyifler yerinde...
Krizin başladığı yer olan Amerika'da şirket bilançolarında ciddi bir düzelme var. Goldman Sachs ilk çeyrekte 1.6 milyar dolar kâr açıkladı. Öte yandan banka devletten aldığı yardımları geri ödemek için 5 milyar dolarlık hisse arzı yapacak

NEW YORK
Amerikan şirketlerinden gelen iyi bilanço haberleri, "Ekonomik toparlanma gerçekleşiyor mu?" sorusuna neden oldu. Goldman Sachs 2009'un ilk çeyreğinde 1,6 milyar dolarlık kar açıklarken, Wells Cargo'nun iyi bir bilanço açıklayacağı açıklamaları da ABD piyasalarının moral bulmasını sağladı. Krizin başlangıç yeri olan Amerika'da şirket bilançolarının düzeliyor olması ise tüm dünya piyasalarında iyimser beklentilerin artmasına yol açıyor. Uzmanlar bu konuda şunları söylüyor; "Bankacılık sektörünün şöyle bir özelliği var. Kriz ilk finans sektöründe başladı ve ardından sanayi ve diğer sektörlere sıçradı. Düzeltmeye gidecek ilk sektörün bankacılık sektörü olacağını baz alırsak piyasalardaki toparlanmanın bir sinyali olabilir."
BİR DÜZELME VAR, AMA...
"Amerikan şirketlerinin ilk çeyrek bilançolarının iyi gelmesi piyasalarda olumlu bir etki yaratıyor" diyen Eti Menkul Araştırma Kurumsal Finansman Yönetmeni Adem Özen, yine de bir toparlanma sürecinden bahsetmek için erken olduğunu düşünüyor. Piyasalara ilişkin beklentileri Yeni Şafak için yorumlayan Özen'e göre bu dönemde iyi bilançolar gelebilir fakat bunun sürdürülebilirliği ve diğer sektörlere olan etkisini görmek gerekiyor. Gelen haberler piyasaları olumlu etkilemiş olsa da kalıcı bir etkiden bahsedebilmek için henüz çok erken.
Goldman Sachs Group, aldığı işlem risklerini artırarak ilk çeyrekte beklentilerin üzerinde kâr elde ettiğini dün açıkladı ve devletten aldığı sermaye yardımını ödemek için piyasa değeri 5 milyar dolarlık hisse arzı gerçekleştireceğini duyurdu. Banka, halka arz geliri ve bazı ek kaynaklarla, devletten zor durumdaki bankaları kurtarma fonu TARP kapsamında aldığı 10 milyar dolarlık sermaye yardımını geri ödemeyi planlıyor.
Bankalardaki düzelme umut verici
Amerikan Merkez Bankası (FED) Araştırma Eski Koordinatörü Erkin Şahinöz Yeni Şafak'a şunları söyledi: 2009 yılının 4. çeyreğine gelindiğinde hem ABD'de hem de Türkiye'de büyüme verileriyle ilgili ilk pozitif rakamların geleceğine inanıyorum. Piyasalar bu gelişmeleri önceden satın alacak. İkinci çeyrekle ilgili veriler mayıs ve haziran ayları gibi gel-meye başladığında satın almalar başlayabilir. Bankalar tarafında bir maraza çıkmayacak gibi gözküyor. 1. çeyrek ABD bilançolarından problem olmayacağı görülüyor.
15.04.2009Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)
Yorum
-
sn penguen
bu topiğe her baktığımda! belki sürekli gelmeyişinizden ,belki kuşlar dan,bahçe den ,
burada yeni iletinizi görmediğimde...dilime bir parça takılıyor,boynum eğik çıkıyorum..
oğlum üni ye ilk gittiğinde ,o zaman ilk defa duyduğum,ve oğluma olan özlemimle özdeşleştirdiğim bir parça..sen gelmez oldun.:(
Deyiptin baharda görüşelim
Bahar geldi geçti sen gelmez oldun
Yaradan eşgine ne olur dön
Kuşlar kondu göçtü sen gelmez oldun
Sen gelmez oldun sen gelmez oldun
Yari gözleyirem men, isteyirem men
Sen gelmez oldun
Biz bu sonbaharda buluşacaktık
Bahar geldi geçti sen gelmez oldun
Taşlara mı döndü kalbin gelmedin
Aylar geldi geçti sen gelmez oldun
Sen gelmez oldun sen gelmez oldun
Sen gelmez oldun yarim
Gözlerim yolda beklerim ama
Sen gelmez oldun
Demiştin kapına gelirim diye
Kulağım kapıda ses vermez oldun
Boş yere mi yemin ettik ikimiz
Kuşlar yuva kurdu sen gelmez oldun
şivesi ile söylendiğinde çok daha içten oluyor..
mesaj kotanız boşaldı..bekleriz..
saygılar
sevgiler.Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
6 çok önemli gelişme borsayı % 4.23 uçurdu
IMF anlaşmasına ilişkin olumlu beklentiler, faiz indirimlerinin süreceği görüşleri, yurtdışı borsalarda yaşanan yükselişler İMKB’nin dün de yüzde 4.23 artarak son 6 ayın zirvesi olan 29.523 puana çıkmasına neden oldu. Özellikle büyük banka hisselerinde artan alımların etkili olduğu İMKB’de son 1 aylık artış yüzde 25’e ulaştı. Hem içeride hem de dışarıdaki olumlu hava doların dün yeniden 1.60 TL’nin altına inmesine neden oldu. Bono faizleri ise günü yüzde 12.54’ten tamamladı.
İşte piyasalarda yaşanan rallinin nedenleri:
IMF ile anlaşma beklentisi
Türkiye ile IMF arasında yeni stand-by anlaşması olacağı beklentileri piyasalarda moralleri yüksek tutuyor. Olası bir anlaşmanın 3 yıllık bir süreyi kapsayacağı ve kredi miktarının 20-25 milyar dolara seviyelerinde olacağı görüşü hakim.
Faizlerin tarihi dibe inmesi
Merkez Bankası’nın faiz indirimlerinin ardından hem bono faizlerinde hem de mevduat faizlerinde yaşanan gerilemenin borsaya olan ilgiyi artıracağı görüşleri banka hisseleri önderliğinde İMKB’de yükselişin hızlanmasına neden oluyor.
JP Morgan’ın kâr açıklaması
İlk çeyrek sonuçlarını duyuran ABD merkezli banka JP Morgan Chase, beklentilerin üzerinde kâr açıkladı. JP Morgan Chase’in kârı, imtiyazlı hisse sahiplerine verilen temettü dahil edildiğinde 2.14 milyar dolar oldu.
Artan yabancı para girişi
Türkiye gibi gelişmekte olan ülke piyasalarına yabancı sermaye girişleri hızlandı. İMKB’de artan yabancı alımları işlem hacminin de son günlerde 2 milyar TL seviyesinin üzerinde gerçekleşmesine neden oluyor.
Yurtdışındaki olumlu hava
9 Mart’tan itibaren yükselişe geçen uluslararası borsalarda olumlu seyir devam ediyor. Dün de Avrupa borsalarında yüzde 1 ile yüzde 2 arasında artışlar oldu. Fed’in olumlu sinyaller var açıklaması da piyasalarda morallerin yükselmesine neden oldu.
ABD’deki sürpriz işsizlik verisi
ABD’de geçen hafta, işsizlik maaşı başvurularında beklenmedik gerileme yaşandı. ABD’de geçen hafta işsizlik maaşı başvuranların sayısı 610 bin oldu. Ekonomistler, işsizlik maaşı başvuranların sayısını 655 bin olarak öngörmüşlerdi.Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)
Yorum
-
-
hatta özlediksimurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterÖzlemeye başladık Sevgili abimizi.....;)
Yorum
-
Hep yönetim üyeleri uzaklaştıracak değil ya geçen Pazar günü kendi kendime 1 hafta Foruma uğramama cezası verdim. Önünden geçsem de içeri girmedim ve cezam dolunca bugün Foruma geri döndüm.
Sn. ARAGON,
Madem illa hayır-hasenat işinde bulunup huzura kavuşmak istiyorsunuz bu durumda Ankara’da Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesinde faaliyet gösteren 5 çocuk yuvasından size yakın olan birini ziyaret edebilir ve giderken yanınızda 10 masal/hikaye kitabı götürebilirsiniz.
http://www.shcek.gov.tr/Kuruluslarimiz/tablo_cyx.asp
Hep borsada olmanız, sürekli hisse taşımanız gerekmiyor. Yorulduğunuz zamanlarda bir gölgeye çekilip biraz soluklanırsanız çıktığınız seferde daha ileri noktalara erişebilirsiniz.
Sn. Yagmur,
Sizin “Sen gelmez oldun” şarkısını Murathan Mungan’ın Terkeden şiiriyle karşılayıp bu şiiri Sn. EDY'ye ithaf etsem iyi olacak.
Kimdi kimdi kalan
Giden mi suçludur herzaman?
Ne zaman başlar ayrılıklar
Dostluklar biter ne zaman
Her geçen gün bir parça daha
Aldı götürdü bizden
Aynı kalmıyordu hiçbir şey
Değişiyordu herşey
kendiliğinden
Artık çözülmüştü ellerimiz
Artık bölünmüştü yüreğimiz
Birimiz söylemeliydi bunu
Ötekini incitmeden
Kimdi giden kimdi kalan
Aslında giden değil
Kalandır terkeden
Giden de
bu yüzden gitmiştir zaten

Son iki ay içinde XU100 iyi bir performans sergiledi ve 28 Kasım 2008’de gördüğü 29.400 zirvesini geçtiğimiz hafta yukarıya geçti.
Geldiğimiz noktada teknik göstergelerin aşırı alım bölgelerine eriştiği görülüyor ve ihtiyatlı hareket etme gereği ortaya çıkıyor. Aylık grafiğe bakılarak Ağustos 2005’e uzanan ve birkaç kez oyalanılan 30.900 seviyesinin önümüzdeki hafta kuvvetli direnç olarak kendini göstereceği söylenebilir.
Ocak 2003 zirvesinden sonraki düşüş/duraklama döneminde endeks epey zaman geçirmiş ve 3 yıl 2 ay sonra eski zirve seviyesine erişebilmiş. Ekim 2007 zirvesinden bu yana 1 yıl 6 ay geçtiği düşünülürse bugünden yarına büyük sıçramalar beklememek gerekir kanısındayım.[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
tractact Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterhatta özledik
1 haftalık hücre cezası bitmiş, ve geri gelmiş bulunuyor sn penguen:081:
hoşgeldiniz..
sn.penguen
şiirlerle,şarkılarla,
sevgiyle,özlemle,
dostlukla,arkadaşça..Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
Hisselerin Gösterge Değerleri
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
Yorum