Kuşadası Feneri

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Penguen
    Mahdumu Kamil
    • 02 Mayıs 2008
    • 1387

Hallice Hisse Senetleri

* Tablo 25 Aralık kapanışlarına göre hazırlanmıştır.
    * A sütunu hisselerin 21 günlük Basit Hareketli Ortalamalarını (BHO), B sütunu ise 14 günlük Ağırlıklı Hareketli Ortalamalarını (AHO) göstermektedir.
    * Tablodaki hisselerin tümünün 21G BHO'sı 14G AHO'sının altındadır.
    * Kısa vadeli HO'nın görece daha uzun vadeli HO'nın üstünde seyretmesi nedeniyle tablodaki hisselerin İMKB geneline göre normal-iyi durumda olduğu düşünülebilir.
    * Fiyatlar arz ve talebe göre yön belirlediğine göre A ve B sütunlarındaki HO’lar destek-zararı kes noktaları olarak da değerlendirilebilir.

Sn. Mehmet.17,

Hoşgeldiniz. Üyeliğiniz hayırlı, uğurlu olsun.

Keyborsa'nın sunduğu hizmetin kapsamı üyelerine bilgi vermek, yollarını aydınlatmakla sınırlıdır. Bu köşede bugüne kadar Al-Sat-Tut denilmemiştir. Yürürlükteki yasalar da bu tür tasarrufta bulunmayı men etmiştir.

Mesajın başında gereken, gerektiği kadarıyla açıklanmıştır. Eksik olan ve açıklamaya muhtaç bir husus varsa usule uygun sorularınızı cevaplamaya hazırım.
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• Penguen
      Mahdumu Kamil
      • 02 Mayıs 2008
      • 1387

Hisseler ve Primler

1. "Tarih tekerrürden ibarettir" sözünü doğrulamak amacıyla hazırlanan; Temmuz ve Aralık 2008 yükselişlerinde prim sıralamasında ilk 50'ye giren hisseleri gösterir tablo aşağıdadır.

2. Endekse etkisi yüksek banka ve holding hisselerinin son çıkışta Temmuz ayındaki performansı sergileyememeleri nedeniyle beklenilen sonuca ulaşılamamıştır.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• Penguen
        Mahdumu Kamil
        • 02 Mayıs 2008
        • 1387

2008 Değerlendirmesi, 2009 Beklentileri

Kaynak : Y.F. Ekonomi ve Strateji Raporu

Yorum

• Penguen
          Mahdumu Kamil
          • 02 Mayıs 2008
          • 1387

İyi Seneler

Yorum

• tractact
            TOBOma
            • 19 Kasım 2007
            • 560

üstadım yeni yılın kutlu olsun... sağlık, mutluluk, huzur, başarı getirsin...

Yorum

• simurg
              Administrator
              • 10 Mart 2007
              • 9248

Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Yeni yıl; size ve ailenize sağlık ve mutlluk ; tüm insanlığa ise sevgi ve hoşgörü getirsin. Selamlar...
              https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• ÇAKAL
                Ağa'nın Adamı
                • 27 Haziran 2007
                • 2545

Herşey gönlünce olsun yeni yılla birlikte penguen abi.
                Lakin şu tablolarına benim hatrıma vestel'i de sıkıştırıver artık.
                Daha var mı çekmeye.
                Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
                Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)

Yorum

• Penguen
                  Mahdumu Kamil
                  • 02 Mayıs 2008
                  • 1387

Görüldüğü Kadarıyla

(31/12 Kapanışları ve Kısa Vadeli Hareketli Ortamalara Göre)

GÜÇSÜZ HİSSELER
                  ACIBD, AEFES, AKENR, ALARK, ALBRK, ALCAR, ALYAG, ANELT, ARSAN, ASUZU, ASYAB, ATLAS, AVRSY, BAGFS, BERDN, BJKAS, BROVA, BSHEV, BSKYO, BUCIM, CBSBO, CCOLA, CEYLN, CRDFA, DENIZ, DERIM, DOHOL, DYHOL, EGGUB, EFRPO, EGYO, EPAS, ESEMS, FENER, FINBN, GSDHO, GSRAY, GUBRF, HURGZ, IHEVA, IHLAS, ISYAT, IZMDC, KARSN, KLBMO, KRTEK, LINK, LUKSK, MAKTK, METYO, MIGRS, MZBYO, MZHLD, NTHOL, NTTUR, NUHCM, OLMKS, PEGYO, PETKM, PRTAS, SELGD, SISE, SNPAM, TEBNK, TEKST, TIRE, TKBNK, TKFEN, TOASO, TRKCM, TRNSK, TSPOR, VKING, YAZIC, YKGYO

GÜÇ KAYBEDEN HİSSELER
                  AKBNK, ALNTF, ARFYO, AYCES, BANVT, BISAS, BROVA, BUMYO, CMENT, DOKTS, EGCYO, ETYAT, EVNYO, FROTO, GEREL, HALKB, HDFYO, IBTYO, IDAS, INFYO, ISAMB, ISBTR, ISCTR, ISKUR, KCHOL, KLMSN, MAALT, MEMSA, MNDRS, MTEKS, OYAYO, PKENT, PTOFS, SKPLC, TACYO, TAVHL, TCRYO, TTKOM, TUPRS, UNYEC, USAK, VAKBN, VAKKO, VANET, VARYO, VKFYT, YKBNK

GÜÇ TOPLAYAN HİSSELER
                  AKMGY, ALARK, ALCAR, ASUZU, BJKAS, BSHEV, CEMTS, DGGYO, DOAS, EGSER, GLYHO, HEKTS, IZMDC, KARSN, KRDMA/B/D, MIPAZ, MMART, OLMKS, PARSN, SAGYO, SILVR, TEKFK, TRKCM, ULKER, VESBE, YAZIC, YKGYO, YKSGR, YUNSA, ZOREN

Yorum

• Penguen
                    Mahdumu Kamil
                    • 02 Mayıs 2008
                    • 1387

Haftalık Panorama

Her işin başında titiz davranıp doğru karar vermek ve sonunda ortaya çıkan neticeyi değerlendirip sorumluluğu üstlenmek gerekiyor. Perşembe günü yayımlanan Güçsüz Hisseler Listesi ile Cuma günkü kapanışlar karşılaştırıldığında listedeki çoğu hissenin insanı mahcup etmek istercesine iyi primlerle günü tamamladığı görülüyor. Liste hazırlanırken hareketli ortalamalardan bir hat çizilip bu hattın üstünde ve altında kalanlar gruplara ayrılmış ve üyelerle paylaşılmıştır. Bazen aşağı-yukarı sert hareketler olsa da hisse fiyatları er-geç hareketli ortalamalara yaklaşma eğilimindedir. Uçanın-kaçanın peşine düşmek kısa vadede cazip gibi görünse de uzun vadede insanı hüsrana uğratır. Oynaklığın arttığı dönemde anında ve doğru karar verenler kazanç sağlarken geç kalıp yanlış karar verenlerin zarara uğraması normaldir.

Halihazır teknik görünüm, dış borsaların seyri ve mevsimsellik özelliği İMKB’deki yükselişi destekliyor. Yine de mevcut ekonomik kriz devam ettikçe ihtiyatı elden bırakmamak ve manzaranın güzelliğine kapılmak yerine resmin bütününü gözden kaçırmamak gerekiyor. Seçici davranılır, önceden destek-direnç, zararı kes noktaları belirlenir, bunlara harfiyen uyulursa ancak o zaman mevcut risk üstlenilebilir.

Önceki listenin başarısızlığına inat İMKB’deki 330 küsur hissenin tamamını gözden geçirip teknik göstergeleri diğerlerine nazaran daha iyi görünenleri belirlemeye çalıştım. Tercihimi hareketli ortalamaları yükselme eğiliminde olan, momentum ve stokastik indikatörleri iyi yerlerde gezinen ve kapanış fiyatı ortalamalardan fazla uzaklaşmayanlardan yana kullandım. Listedeki zararı kes noktaları Cuma kapanışlarına göre hesaplanmış olup zaman geçip fiyat arttıkça bu rakamları her gün yukarıya taşımak gerekiyor.

Unutmayınız; ihtiyaçlar, hedefler insandan insana değişir ve bunlara ulaşmada en iyi kılavuz insanın kendi aklıdır. Son olarak beyin hücrelerimin yaşlı ve gözlerimin 3,5 derece kusurlu olduğunu hatırlatayım da günah benden gitsin.

Güzel bir hafta geçirmenizi dilerim.

Yorum

• Penguen
                      Mahdumu Kamil
                      • 02 Mayıs 2008
                      • 1387

Kış Güneşine Aldanmayın !

Borsa forumlarına bakılacak olursa bugünlerde iyimserlik tavan yapmış. Henüz 28.000’i bile görmemişken şimdiden 38.000, 48.000 gibi rakamlar telaffuz edilmeye başlanmış. İMKB 6.000 puan artıp 27.000’i görünce 58.000’den 21.000’e gerilediğimiz hemencecik unutulmuş. Benim bildiğim sırıkla atlama müsabakalarında bir önceki engel aşıldığı takdirde çıta bir üst kademeye taşınır.

Geriye dönüp bakarsak Ekim 2003-Ekim 2007 arasındaki 5 yıllık dönemde İMKB’nin 8.000 puandan 58.000 puana ulaştığını hatırlayacağız. Zirveden bu yana şunun şurasında 1 yıl 3 ay gibi bir zaman geçti-geçmedi. 5 Yıllık yokuş yukarı tırmanıştan sonra verilecek bu kadarcık bir mola sizce yeterli midir? Benim bildiğim okullarda 45 dakikalık dersten sonra 15 dakikalık teneffüse çıkılır.

Grafiğe baktığımda pek aklımın ermediği Elliot döngülerinin 1-3-5’nci dalgalarda yukarıda tepe yapıp tamamlandığını hatırladım. Ardından da Münir Nurettin Selçuk’un “Dönülmez akşamın ufkundayız vakit çok geç / Bu son fasıldır ey ömrüm nasıl geçersen geç” şarkısı aklıma düştü.

Bu iyimser hava, bu coşku yakalanmışken İMKB’de bir önceki tepe noktası 29.400 yukarı zorlanırsa şaşırmam. Ancak halihazır dip ile evvelki durak yerleri 36-43.000 arasına çizilen FİBO geri alım hatları 29.000-31.000 arasında yoğunlaşıyor ve 28.800-29.600 bandının bir solukta geçilemeyeceğini düşündürüyor. Güzel hatırınız için önceki zirvenin de yukarı kırıldığını ve endeksin 36.800 zirvesinin % 61.8 geri alımına karşılık gelen 30.700’ü tırmaladığını farz edelim. Bu durumunda 50 günlük bir sürede % 50 gibi bir kar marjı ortaya çıkacaktır ki bu zamanda bu oran hiç azımsanacak bir rakam değildir. Büyük yatırımcının bu fırsatı değerlendirme yoluna gideceği ve İMKB’de hacim rekorları kırılacağı düşüncesindeyim.

80’li yılların sonunda ülkemize gelen yabancı rock gruplarıyla aynı sahneyi paylaşma başarısı da gösteren Kurban adında bir grup onun da Yalan diye bir şarkısı vardı. Günün anlam ve önemine binaen şarkının bir dörtlüğünü aşağıya kopyalıyorum.

Yalan dostum aşk diye birşey yok
                      Aşk dediğin üç günlük eğlence
                      Bilemedin beş gün sürsün
                      Kapılıp da sürünen çok

Farkında olmasanız da bence siz hayli zaman önce Borsa Aşkı denen illete yakalanmışsınız. Bu meret tüm benliğinizi ele geçirse de siz kendini ateşe atan pervaneler misali bu aşkla yanmaktan mutlu-mesutsunuz. Aşk sarhoşlarına nasihatin kar etmeyeceğini bildiğimden siz buna müstahaksınız, sürünün de aklınız başınıza gelsin diyorum.

Yorum

• simurg
                        Administrator
                        • 10 Mart 2007
                        • 9248

Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Yalan dostum aşk diye birşey yok
                        Aşk dediğin üç günlük eğlence
                        Bilemedin beş gün sürsün
                        Kapılıp da sürünen çok

Farkında olmasanız da bence siz hayli zaman önce Borsa Aşkı denen illete yakalanmışsınız. Bu meret tüm benliğinizi ele geçirse de siz kendini ateşe atan pervaneler misali bu aşkla yanmaktan mutlu-mesutsunuz. Aşk sarhoşlarına nasihatin kar etmeyeceğini bildiğimden siz buna müstahaksınız, sürünün de aklınız başınıza gelsin diyorum.
                        Aşk derdiyle hoşem el çek ilacımdan tabîb

Kılma derman kim helakim zehr-i dermanındadır
                        .....
                        Fuzuli

:10_5_134v:
                        https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• MAGGGMA
                          ...................
                          • 12 Haziran 2007
                          • 1375

Bir rüyadayız azcık daha idare edin yahu,tam tatlı yernde uyandırılırmıHadi hadi ne olur yaaaa azıcık daha...

Yorum

• YORUMCU
                            Çalışkan
                            • 26 Kasım 2008
                            • 1296

Sayın pengunen çok iyi anlatmışsınız olayı... 39.000 ikende aynıları yaşandı. boşuna demiyorlar Türkler unutkandır çabuk unuturlar diye (maalesef).
                            bakalım. şimdi 48.000 olacak diyenler bile var... ocak ayı sonunda 30.000'in üstünü düşünenler var... el mi yaman bey mi yaman göreceğiz.
                            Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian

Yorum

• Penguen
                              Mahdumu Kamil
                              • 02 Mayıs 2008
                              • 1387

Günün Sonunda

İMKB-100 endeksi 983 puanlık artış ve % 3.64 primle günü 27.988 puandan tamamladı. Her yukarı harekette olduğu gibi bugün de bankacılık ve holding hisseleri yükselişte başı çekti. Çıkış trendi devam ederse önümüzdeki günlerde hisse değişimleri gündeme gelebilir ve şimdilik unutulan öbür hisseler öne çıkabilir. Prim yapan hisselerin çoğunun İMKB-30 endeksine dahil olması ve bunların endekse etkisinin yüksekliği % 3.64 primi de beraberinde getirdi. Ancak yaptığım parmak hesabına göre günlük getirisi % 3’ü aşan hisse sayısı 75’te kalıyor. Buna rağmen dün yayınlanan seçili hisseler listesi ile bu sayı karşılaştırıldığında boşa gayret sarfında bulunduğumuz ve endeks genelindeki getiriyi yakalayamadığımız ortaya çıkıyor. :( Velhasıl atıyoruz atıyoruz da pek tutturamıyoruz.

GLYHO/3.5, IPMAT/6.3, ISAMB/10.3, ISFIN/3.7, NTHOL/3.1, PINSU/4.3, THYAO/3.4,

Sn. MAGGGMA,

Madem yazdıklarımla sizi hayal kırıklığına uğrattım, bunu telafi etmem gerekiyor. İMKB göreceği en düşük seviyenin 8 katına çıkacak ve muhtemelen 2013-2014 döneminde 160-180 bin puana erişecek. Ben bilmem; FIBO zaman dilimleri öyle söylüyor.

Yorum

• MAGGGMA
                                ...................
                                • 12 Haziran 2007
                                • 1375

Nickli Üyeden Alıntı

Sn. MAGGGMA,

Madem yazdıklarımla sizi hayal kırıklığına uğrattım, bunu telafi etmem gerekiyor. İMKB göreceği en düşük seviyenin 8 katına çıkacak ve muhtemelen 2013-2014 döneminde 160-180 bin puana erişecek. Ben bilmem; FIBO zaman dilimleri öyle söylüyor.
                                AZcık daha idare ,boşaltıyoruz işte yavaş yavaş,hemende olmuyorki
                                Last edited by simurg; 05 Ocak 2009, 19:03.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information