Mur@t ERİŞKİN'le Analiz....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Mur@T_ERISKIN
    Bağımlı
    • 05 Temmuz 2007
    • 1019

iflibiti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Borsada pek fazla tecrübem yok. Kar satışlarının gelebileceğini düşünüp 2. seans sonu elimden çıkartmıştım. Bilgi ve yorumlarınızı bizimle paylaştığınız için teşekkürler.
    Umarım iyi bir kazanç sağlamışsınızdır. Bugün dediğim gibi ne yapacağı kestirilemeyecek hareketler yaptı. Hisse sayısının üç katı işlem hacmine ulaştı. TEB sattı garanti aldı. Patron satışları da olabilir. Danışıklı dövüş te olmuş olabilir. Ama dediğim gibi yeni alımlar riskli orta vadede eldeki senetler tutulabilir.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
      Bağımlı
      • 05 Temmuz 2007
      • 1019

selçuk22 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      günaydın menderes tekstil ne olur sürekli zarar ediyorum sizce ne yapmalıyım
      Sn. selçuk22 tekstil sektörünün krizle tanıştığını farkettiğim 2005 yılında aldığım bossa hisselerinden bu yana bu sektör ve sektörün hisselerini, ne temel ne de teknik olarak inanın incelemedim. Bakın 9 aylıkta da 5 milyon küsür YTL zarar açıklamış menderes. Şöyle kısa bir inceleme yaptım da, gördüğüm gibi söktaştan sonra artık tekstilin Türkiye'de ölmeye başladığını anlamış olsalar gerek, aşağıdaki açıklamadaki yolu denemek istiyorlar. Yani sektörel değişim.

***MNDRS*** MENDERES TEKSTIL SANAYI VE TICARET A.S.`NDEN GELEN YAZI:
      SIRKETIMIZIN 03.09.2007 TARIHINDE YAPTIGI OZEL DURUM ACIKLAMASINDA
      SIRKETIMIZIN TEKSTIL SEKTORU DISINDAKI DIGER SEKTORLERE DAHA COK EGILEREK YENI
      YATIRIM YAPABILMESI VE PROJE GELISTIREBILMESI VE BU YATIRIMLAR VE PROJELERI TEK
      BIR YONETIM MERCII TARAFINDAN ORGANIZE EDEBILMESI AMACI ILE 1) MENDERES TEKSTIL
      SANAYI VE TICARET A.S`NIN BIR HOLDING YAPISINA DONUSTURULMESINE 2) KURUMLAR
      VERGISI KANUNU`NUN 19/20 MADDELERI SERMAYE PIYASASI KURULUNUN SERI:1 NO:26
      TEBLIGININ 11.MADDESI, MALIYE BAKANLIGI VE SANAYI VE TICARET BAKANLIGININ
      ANONIM VE LIMITED SIRKETLERIN KISMI BOLUNME ISLEMLERININ USUL VE ESASLARININ
      DUZENLENMESI HAKKINDA TEBLIG`I HUKUMLERI UYARINCA KISMI BOLUNME SURETIYLE YENI
      BIR SIRKET KURULMASINA VE TEKSTIL ODAKLI OLARAK KURULACAK BU YENI SIRKETE
      SIRKETIMIZIN HALI HAZIRDA YURUTMEKTE OLDUGU TEKSTIL ILE ILGILI TUM
      FAALIYETLERININ AYNEN DEVREDILMESINE, 3) BU KAPSAMDA SIRKETIMIZIN SAHIBI OLDUGU
      TUM URETIM VE ILGILI YETKI BELGELERININ TEKSTIL FAALIYETLERI ICIN KULLANILMAKTA
      OLAN, TUM FABRIKA, MAKINE, BINA EKIPMAN, ALTYAPI, DEPOLAMA LOJISTIK ARITMA
      TESISI VE CIHAZLARIN MUSTERILERININ SATIS KONTRATLARININ SATIN ALMA
      KONTRATLARININ ILGILI CALISANLARIN TAMAMININ DEMIRBASLARININ BUYUK BOLUMUNUN,
      YAZILIMLARIN, VE DIGER FAALIYET ILE ILGILI OLABILECEK ONEMLI KALEMLERIN
      DEVREDILMESINE TUM BU BOLUMLEME ISLEMI ILE ILGILI OLARAK GEREKLI TEKNIK
      HUKUKSAL VE VERGISEL ARASTIRMA VE HAZIRLIKLARIN YAPILMASI KONUSUNDA YONETIM
      KURULU UYESI CEMAL IPEKOGLU`NUN YETKILI KILINMASINA, 4) HOLDING YAPILANMASI
      ICERISINDE ILIK ASAMADA AGIRLIKLI FAALIYET ALANLARI OLARAK TEKSTIL, GAYRIMENKUL
      YATIRIM ORTAKLIGI, ENERJI (OZELLESTIRME IHALESI TARAFINDAN IHALE EDILECEK
      ENERJI DAGITIM IHALELERI DAHIL) VE OTOMOTIV FAALIYETLERI YER ALACAGI KARARLARI
      ALINMIS VE OZEL DURUM ACIKLAMASI YAPILMISTI. BU KONUYLA ILGILI OLARAK
      SIRKETIMIZ ISTIRAKLERINDEN AKTUR ARAC MUAYENE ISLETMELERI A.S TUV-TURK KUZEY
      TASIT MUAYENE ISTASYONLARI YAPIM VE ISLETIM A.S TUV TURK GUNEY TASIT MUAYENE
      ISTASYONLARI YAPIM VE ISLETIM A.S ILE PROTOKOL IMZALAMIS OLUP OZEL DURUM
      ACIKLAMASIYLA KAMUYA DUYURULMUSTUR. SIRKETIMIZIN BU KONUYLA ILGILI OLARAK
      HUKUKI VE TEKNIK CALISMALARI DEVAM ETMEKTE OLUP GELISMELER HAKKINDA SERMAYE
      PIYASASI KANUNU CERCEVESINDE YATIRIMCILAR BILGILENDIRILMEYE DEVAM EDILECEKTIR. ***MNDRS***

Şimdi gelelim teknik yapısına.

0,61 YTL seviyesindeki desteğini aşağıya kıran hissede düşüş hızlanmış ve 0,56 YTL deki desteğine takılmış. Burada tutunursa yatay hareket veya yükseliş eğilimine girecektir. 0,51-52 YTL stoploss olarak kullanılabilir. Burası kuvvetli destek noktası. Gelebilecek haberler bu seviyelerden yükselişi sağlayacaktır. Bunu da unutmamak gerekir.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
        Bağımlı
        • 05 Temmuz 2007
        • 1019

Escom 1,8 stoploss varsa gereği yapılır.

Yorum

• CESUR1985
          Aktif
          • 27 Ekim 2007
          • 360

Syn Murat Tahminlerin Için Sağol örnzfin Sen Dediğinde Girilseymiş Epey Kazanacakmişiz Olsun Sen Daha Iyilerini çikarirsin Bomba Hisse Dedin 1 Haftaya Kalmadi Bravo Yani Bendede Kavpa Var 3,06 Maliyetli Bakalim Neler Olacak Simurg Kardeşte Umutlu Baya Iyi Günler

Yorum

• selçuk22
            Yeni üye
            • 15 Ekim 2007
            • 8

verdiğiniz bilgiler için teşekkürederim

Yorum

• iflibiti
              Seyirci Üye
              • 23 Kasım 2007
              • 67

Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Umarım iyi bir kazanç sağlamışsınızdır. Bugün dediğim gibi ne yapacağı kestirilemeyecek hareketler yaptı. Hisse sayısının üç katı işlem hacmine ulaştı. TEB sattı garanti aldı. Patron satışları da olabilir. Danışıklı dövüş te olmuş olabilir. Ama dediğim gibi yeni alımlar riskli orta vadede eldeki senetler tutulabilir.
              İyi bir kazanç sağladım teşekkürler 1.24 maliyetim vardı. Şu an için sadece izliyorum.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                Bağımlı
                • 05 Temmuz 2007
                • 1019

CESUR1985 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Syn Murat Tahminlerin Için Sağol örnzfin Sen Dediğinde Girilseymiş Epey Kazanacakmişiz Olsun Sen Daha Iyilerini çikarirsin Bomba Hisse Dedin 1 Haftaya Kalmadi Bravo Yani Bendede Kavpa Var 3,06 Maliyetli Bakalim Neler Olacak Simurg Kardeşte Umutlu Baya Iyi Günler
                OZFIN (Orta Vade) Yeni alışlar risklidir
                ESCOM (Orta Vade) Kısa vadede getirisi kadar götürüsü de sert oldu. 1.8 stoploss olarak kullanılmalıdır.
                KAVPA (Orta Vade)
                CMBTN (Orta Vade)
                DGATE (Orta Vade)

DURDO (Orta Vade) 3.9 stoploss olarak kullanılmalıdır.

Orta vadede üç güzel hisse incelememde. Şu an satış pozisyonlarını korumaktalar. Teknik olarak güzelleşince listeye ekleyeceğim. Bol kazançlar.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                  Bağımlı
                  • 05 Temmuz 2007
                  • 1019

ÖZ FİNANS FACTORING HİZMETLERİ

yeni adıyla

ÖZ (FİNANS) GAYRİ MENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI

GYO ona çok yarayacak. SPK karar aşamasında çok yakında haberi düşecektir.

1,70 seviyesi stoploss olmak kaydıyla izlemeye devam ediyoruz. Gelecek ilk haber ile 2 üzerine bir hareket gerçekleştirecektir. Yeni alımlar tehlikeli olsa da dikkatle izlenmesi gerekir.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                    Bağımlı
                    • 05 Temmuz 2007
                    • 1019

Kavpa sessizden hareketine devam ediyor. İlk hedef 4 üzeri. Beklemeye devam. 3,2 seviyesi stoploss olarak kullanılmalıdır.

Yorum

• allosman26
                      Yeni üye
                      • 03 Ocak 2008
                      • 4

çalışmalar oldukça güzel devamını dilerim

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                        Bağımlı
                        • 05 Temmuz 2007
                        • 1019

allosman26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        çalışmalar oldukça güzel devamını dilerim
                        Teşekkürler sn. allosman26. Elimden geldiğince temeli güzel yada beklentisi olan teknik açıdan olgunlaşan hisseleri incelemeye çalışıyorum. Faydamız oluyorsa ne mutlu bize.

OZFIN (Orta Vade) Yeni alışlar risklidir. (2 YTL stoploss olarak kullanılabilir.)
                        ESCOM (Orta Vade) 1,8 seviyesi stoploss olarak kullanılmış ve takip listemizden çıkmıştır.
                        KAVPA (Orta Vade)
                        CMBTN (Orta Vade)
                        DGATE (Orta Vade)
                        DURDO (Orta Vade) 3.9 stoploss olarak kullanılmış ve takip listemizden çıkmıştır.

Yeni listemiz
                        OZFIN (Orta Vade) Yeni alışlar risklidir. (2 YTL stoploss olarak kullanılabilir.)
                        KAVPA (Orta Vade)
                        CMBTN (Orta Vade)
                        DGATE (Orta Vade)

Haftasonu günlük işlemlerini takip ettiğim 3 hisse daha listeye eklenecektir.

Yorum

• CESUR1985
                          Aktif
                          • 27 Ekim 2007
                          • 360

Ozfin Birzamanki Varyo Gibi Gitmeye Başladi Ayni Grubun Götürdüğü Söyleniyo Hatirlarsaniz 1,85 Ten 12.00 A Kadar Kisa Bi Yolculuk Olmuşu Bu Nereye Kadar şiştikçe şişti Bende Kavpa Var 3,06 Maliyetliyim Beklicem 5,00 Görene Kadar Inş Saygilar

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                            Bağımlı
                            • 05 Temmuz 2007
                            • 1019

Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Yeni listemiz
                            KAVPA (Orta Vade)
                            CMBTN (Orta Vade)
                            DGATE (Orta Vade)

Haftasonu günlük işlemlerini takip ettiğim 3 hisse daha listeye eklenecektir.
                            Önümüzdeki haftaların favori hisseleri

DGATE (Datagate, o yeniden doğacak. 2006 dan bu yana daha doğrusu halka arzından bu yana yatırımcısını güldürmeyen hissede, 1,7 li seviyelerden (22.11.2007'den itibaren) başladığı son yükselişle birlikte Nurol 550 bin, Garanti ise 320 bin hisse topladı. Buna karşın en büyük satıcı ise 120 bin lot ile gedik. O benim favorim. O 2008'in favorisi)

KAREL (İşte ikinci bombayı patlatıyorum. Halka arzından bu yana (20.10.2006) yatırımcısının yüzünü güldürmeyen hisselerden bir tanesi daha. Yabancı satışı görünümünde düşüşünü sürdüren hisse 2,5 seviyelerinde güç toplamaya çalışıyor. Bu seviyede artık yabancı satışları da gözükmüyor. 2,5'nin üzerinde kaldığı sürece yatırımcısına 2008 yılında kazandıracak hisselerden birisi olarak görüyorum.)

AGYO (Sadece aşağıdaki yazı yetmez mi? Yabancı satışlarını karşılayan bir Türk yatırımcı. O uzun vadeci. Aldığı hisseleri en azından 8-10 sene satmamasıyla ün yapmış. Benim favori hisselerimden. İsmail Tarman kaybetmez diyorsanız sizin de favori hisseniz olmalı)

KONYA (2006 başından beridir uzun soluklu yükselişinin düzeltmesini yapıyor. 49 ve 47 bin güçlü destekleri bulunan hissede 2006 yılından bu yana da bu seviyeler dip konumunda. Zirvesi 90 binlerde olan hissenin PP/DD değeri 0,82. Yani halen çok ucuz. Orta ve uzun vadede yatırımcısına yine çok kazandıracak. Takibe aldığımız hissede alım için yukarı dönüşünü beklemek daha iyi olacak.)

Takip Listesi
                            DGATE (Orta Vade)
                            KAREL (Orta Vade)
                            KONYA (Orta ve Uzun Vade)
                            AGYO (Orta ve Uzun Vade)
                            KAVPA (Orta Vade)
                            CMBTN (Orta Vade)
                            OZFIN (Hedef fiyata ulaşmıştır. Yükselişine devam edebileceği gibi alım için risk seviyesi yüksektir.)

Yorum

• erhan
                              Yeni üye
                              • 06 Ocak 2008
                              • 8

elimde Beko ve Vestel hisseleri mevcut ne olacağını bilmiyorum.borsanın yönü aşağımı yukarımı tam kestiremiyom. böyle bir site yapıldığı içinde teşekkürler

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                                Bağımlı
                                • 05 Temmuz 2007
                                • 1019

erhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                elimde Beko ve Vestel hisseleri mevcut ne olacağını bilmiyorum.borsanın yönü aşağımı yukarımı tam kestiremiyom. böyle bir site yapıldığı içinde teşekkürler
                                Beko için 1,62 ve 1,52 pisikolojik olarak ta 1,5 destek noktaları mevcut ve 2004 yılından bu yana uzun vadeli bir düzeltme sözkonusu o kadarı da olsun artık. 1998-99 dan bu yana 0,1 li seviyelerden gelen bir yükseliş hareketi sözkonusu. PP/DD değeri 3 üzerinde yüksek olsa da bence bu fiyatlar yine bu hisse için ucuz duruyor.

Vestelde ise 2000 yılından bu yana bir düzeltme değil, yatay bir hareket sözkonusu. 2,68 dikkatle izlenmeli. PP/DD değeri 0,39 ile çoookkk ucuz.

Her iki hissenin de, benim tahminimce büyük oyuncularının, uzun vade düşünen patron, yabancı yatırımcı ve fonlardan oluşması ortak yanı. Böyle olunca da bu tür hisselerde bir kaç ay değil yıllarca beklemek gerekmekte. Büyük haberler oluşmadıkça patronlar hisse üzerinde etkili olmuyorlar. Dolayısı ile hisseler bu şekilde sürünür bir görüntü sergiliyorlar. ne diyeyim beklemeye değer iki hisse uzun vadeci isen beklemeye değer.

Endeks konusunda birşey diyemem. 52,500 ve 50,000 arasında sıkışabilir. Yada 52,000 - 52,500 civarında Amerika borsalarına ters hareket edip yönünü tekrar yukarı çevirebilir. Bu tür zamanlarda hisse bazlı düşünmek gerekir yada müsait durumunuz varsa (batık falan değilseniz) kenarda beklemek.

Bol kazançlar.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information