Mur@t ERİŞKİN'le Analiz....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Mur@T_ERISKIN
    Bağımlı
    • 05 Temmuz 2007
    • 1019

KAVPA

Teknik ve temel olarak güzelleşmeye başladı. Şu 2,48 USD (2,96 YTL) direncini bir aşabilseydi hareketi hızlanacaktı. Tekrar dener mi dener belki. İzlemekte fayda var.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
      Bağımlı
      • 05 Temmuz 2007
      • 1019

matei Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      merhaba murat bey deva yorumunuz için teşekkür ederim.
      bu hafta ihlas da büyük bir yükseliş oldu. acaba bu hareket nereye kadar sürer.
      şimdiden teşekkür ederim.
      Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      İhlas hareketine 0,7 li seviyerdeki sert hareketiyle başlamış bir hisse ve %50 ye yakın bir getiri sağlamış durumda. Piyasada konuşulan rakam 1,5 olsa da ben bu hareketin daha sınırlı kalacağını hatta tamamlanmış olduğunu düşünüyorum. Özellikle bir küsür milyon tek tuşla 1,13 ler çizilip tavana kilitlenen hissenin tekrardan bir milyon gibi tek tuşluk net satışlarla bozulması düşündürücü. Bu seviyelerden alım yapmak cesaret ister. Bekleyenler için bir risk görmüyorum fakat alımlar zarar yazdırabilir.
      ÇAKAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      1.20 yi geçerse en az 2.50.;) ki oraları göreceğini düşünüyorum.
      Bence şimdilik beklemekte fayda var. hareket zamanı girilmesi zaman kaybını azaltır. Tabi böyle bir harekette daha önce olduğu gibi kucağımıza malı da boşaltabilirler. Umarım çıkar. Çünkü halen yıllardan beridir bu hisseden kopamamış hatta hesabında unutmuş kişiler tanıyorum. İnsanların böyle zor durumda kaldıklarını düşündükçe de (ben dahil) deli oluyorum.
      İhlas için 1,2 üzerinde kaldığı müddetçe hedef fiyatı olan 1,5 ye bir hareketi olabilir. Direnç noktasını geçmiş durumda.
      Tüm ihlas yorumları. Maalesef korktuğum şey gerçekleşti. 1,2 direncini kıran hisse bu seviye üzerinde zorlandı. 1,2'yi destek yapan hisse bu seviyeninin altına hacimli bir şekilde sarktı ve taban kapadı. Yön Aşağı. Stoploss çalışır bundan sonra.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
        Bağımlı
        • 05 Temmuz 2007
        • 1019

BUMYO güç topluyor. 1,14 üzeri hareketi için önemli. Geçtiği takdirde yukarı hareketi devam edecektir.
        Bende yok ama sn. simurg iyi nasiplenecek gibi duruyor. İmam meselesi. Dediğini yap ama yaptığını yapma. Dedik ama kendimiz uymuyoruz dediğimize. Bol kazançlar.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
          Bağımlı
          • 05 Temmuz 2007
          • 1019

KAVPA

Teknik ve temel olarak güzelleşmeye başladı. Şu 2,48 USD (2,96 YTL) direncini bir aşabilseydi hareketi hızlanacaktı. Tekrar dener mi dener belki. İzlemekte fayda var.

Oluşan Dirençler Zayıf Dirençler 2,80 - 2,84 - 2,90
          Kuvvetli Dirençler 2,96 - 3,68 - 4,60

Oluşan Dirençler 2,72 - 2,68 - 2,50

Yapıkredinin ilk yarı alımı 22 bin lot

Hisse kuvvetleniyor.

Yorum

• sozcelik
            Katılımcı
            • 22 Haziran 2007
            • 66

ihlas konusunda düşünceniz nedir? başlattığı yükseliş hareketi bitti mi yoksa devam edermi?
            :cool:

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
              Bağımlı
              • 05 Temmuz 2007
              • 1019

sozcelik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              ihlas konusunda düşünceniz nedir? başlattığı yükseliş hareketi bitti mi yoksa devam edermi?
              Sadece bugün UBS adlı aracı kurum -23.774 bin lot açığa satış yapmışken bu hisse senedini almak bence intihar olur. Hisseyi sahiplenen büyükler belki bir yukarı hamle daha deneyebilirler ama, şunu bilin ki hisse de bu yükseliş dalgasında ve geri çekilmede kuvvetli bir yabancı satışı yaşandı.

Yorum

• x11
                Yeni üye
                • 23 Haziran 2007
                • 7

Şuan hisseden çıkmak mantıklı olur mu?

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                  Bağımlı
                  • 05 Temmuz 2007
                  • 1019

x11 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Şuan hisseden çıkmak mantıklı olur mu?
                  Sn x11, alım satım kararının öncelikle sizin kendi iradenizle yapılması elbetteki daha sağlıklı olacaktır. Fakat şunu söyleyebilirim ki hissede yabancı satışı gerçekleşmiştir.

Öncelikle Takas olarak inceleyelim (Küsüratları es geçiyorum);

04.01.2007 tarihinden ilk yükselişin başladığı 17.09.2007 tarihine kadar takas dökümü,
                  Alıcılar
                  EKSPRES 26 Milyon
                  EFG 14 Milyon
                  Raymond 12 Milyon

Satıcılar
                  Deniz 10 Milyon
                  Ak 10 Milyon
                  Dündaş 10 Milyon

Yabancı toplamış hisseleri ve 22,5 Milyon ilk beşte para girişi görülüyor.

17.09.2007 Tarihinden Yükselişin sona erdiği 05.10.2007 tarihine kadar;

Alıcılar
                  CREDİT SUİSS 21 Milyon
                  EXSPRES 9 Milyon
                  GLOBAL 8 Milyon

Satıcılar
                  FİNANS 22 Milyon
                  ATA 17 Milyon
                  TACİRLER 6,5 Milyon
                  RAYMOND 5 MİLYON (12 MİLYON SENETTEN 5 MİLYON ÇIKIŞ)

YABANCI ALICI GÖZÜKSEDE BİR DEĞİŞİM SÖZKONUSU Çünkü hiçbir zaman finansın elinde 22 milyon lot mal olmadı ki bunlar virman olarak geriye dönmüş durumda. Bu sadece operasyon ile hisseyi yükseltmek için yapılmış bir durum.

Son olarak son iki gün dün ve bugün.
                  Alıcılar
                  raymond 6 Milyon
                  ak 5 Milyon
                  yapıkredi 5 Milyon

Satıcılar
                  UBS 23 Milyon (23 Milyon lot açığa satış yani başka bir aracıdan virmanlanacak)
                  GLOBAL 4 Milyon (Önceki alıcılardan global satıcı)
                  TEB 3 Milyon

Yani son iki gündeki para çıkışı 13,5 milyon, 7 milyon da hisse çıkarken toplam 20 milyon net para çıkışı var hissede. Yani ocak ayından bugüne giren paralar iki gün içinde uçup gitti diyebiliriz ilk beş için. Tabi bu benim tespit ettiğim görünürdeki işlemler. Bunun bundan sonra fiyatlara ne kadar yansıyacağı yeni para çıkışları yaşanıp yaşanmayacağını ise büyüklerden başka kimse bilemez. Şunu da unutmamak gerekir ki bu tür hisseler büyüklerin ky ile savaşı değildir hiçbir zaman büyükler büyükler ile savaşırlar. Milyon lotlar uçuşuyor havada. Çok KY'nin değil çok büyüğün canı da yanıyor aynı zamanda. Bunun için tepki beklenebilir ama 1 YTL seviyesi kesinlikle güçlü destek ve stoploss olarak kullanılmalı. Ki ben bu seviyeyi daha yükseliş esnasında 1,2 olarak verdim.

Biraz uzun bir yazı oldu ama umarım anlaşılır. Benim görüşüm Yön Aşağı. Tepki yükselişleri yaşanabilir.
                  Last edited by Mur@T_ERISKIN; 10 Ekim 2007, 01:49.

Yorum

• x11
                    Yeni üye
                    • 23 Haziran 2007
                    • 7

Tek kelimeyle yeni bir borsa öğrenmeye çalışan ben için -ders- niteliğinde olmuştur elinize sağlık.. iyi çalışmalar..

Yorum

• faruko
                      Yeni üye
                      • 20 Ekim 2007
                      • 1

Ffkrl

Merhaba Murat Bey,

Siteye yeni üye oldum ve topiğinizi en baştan sonuna kadar okudum. FFKRL nin son durumu hakkındaki görüşünüzü öğrenebilir miyim? Geçen gün 1.3 milyon lot hacimle %5 çıktı ama ertesi gün devamı gelmedi??? Size yönü ne tarafa?
                      Teşekkür ederim

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                        Bağımlı
                        • 05 Temmuz 2007
                        • 1019

Normal Şartlarda Yukarı (FFKRL)

faruko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Merhaba Murat Bey,

Siteye yeni üye oldum ve topiğinizi en baştan sonuna kadar okudum. FFKRL nin son durumu hakkındaki görüşünüzü öğrenebilir miyim? Geçen gün 1.3 milyon lot hacimle %5 çıktı ama ertesi gün devamı gelmedi??? Size yönü ne tarafa?
                        Teşekkür ederim
                        Merhaba MAGGGMA takipe alındığı zaman zaten 4,04 - 4,20 arasındaydı. Hisse bundan sonra kısa sürede iyi prim yaptı ve geri çekildi ve tekrar yükseliş kanalına girdi. Ama yine önünde 4,20-26 seviyelerinde güçlü bir direnç var. Bu seviyeleri alım için uygun ama yükseliş için karar veremedim.
                        Sn. faruko öncelikle sitemize hoşgeldiniz. FFKRL hisse senedi için beklentilerim daha önce de belirttiğim gibi olumlu. Hissenin, bahsettiğiniz yüksek hacimli geçen iş günündeki hareketini dolar bazlı grafik üzerinden izlerseniz, 3,67-68 $'da bulunan yıllık zirvesine takıldığını görürsünüz. Kapanışını da daha önce belirttiğim 4,26 YTL'lik direncinden yaptığını görürsünüz. Yani hisse şu an için iki dirence sahip görünüyor. Güçsüz de olsa 3,54 $ (4,26 YTL) ve 3,68 $. Şu an hisselerin %75 gibi büyük çoğunluğu bıyıklı yada bıyıksız yabancıda olan senetin bence hareketi için yüksek hacimli olarak 3,68 $ direncini geçmesi yeterli.
                        Fakat öncelikli olarak kendisini 3,54 $ üzerine atmalı. Yoksa 5 dakikalıkta oluşturduğu yükseliş kanalının altında kalacaktır. Bu da üst kademelerin güçlenmesine sebep olur. Fakat senetin yüksek işlem hacmiyle yükseldikten sonra düşük işlem hacmiyle gerilemesi de diğer olumlu gelişme. Benim beklentim olumlu ve yukarı yöndedir. dirençler geçildikten sonra hareket hızlanır. Direnç altında kaldıkça geri gelişler veya gereksiz sancı dolu beklemeler yaşanabilir. Özellikle Türkiye'nin sıkıntılı olduğu ve endeksin de yön belirlemede kararsız kaldığı bu günlerde bu duruma dikkat edilmesi gerekir.

Bol kazançlar.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                          Bağımlı
                          • 05 Temmuz 2007
                          • 1019

KAVPA
                          2,50 üzerinde ciddi destek bulan hissemizin buradan tekrar yükseliş dalgası yakalaması yüksek görünüyor. Hisse toplu ve düşüş dalgasında herhangi bir mal kaybı yaşanmamış duruyor.

EGSER
                          Hissede 1,91 $ tepe noktalarından alçalan kanal çizgisinin yarınki değerini veriyor. Dolayısı ile ilk direnç noktamız bu. Bu seviyeyi geçemediği müddetçe hisse değer yitirmeye devam edebilir. İlk direnç noktamızdan sonra 1,96 $ ve 2,12 $ seviyeleri direnç oluşturuyor. Yolunda çok engel olsa da takip listemize girmeye değer bir hisse. Destekler ise 1,79 $ ve 1,65 $ seviyeleri.

IHLAS
                          1 YTL pisikolojik seviyesi üzerinde kalıp tekrar yukarı tepe noktasını deneyen hisse de yeni bir yükseliş dalgası yaşanabilir. Daha önce belirttiğim yabancı satışları geçen sürede tekrar karşılanmış görünüyor.

Yorum

• simurg
                            Administrator
                            • 10 Mart 2007
                            • 9248

Sıra ihlasta mı murat üstad
                            https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                              Bağımlı
                              • 05 Temmuz 2007
                              • 1019

Bakarsın bizim sıradan gidiyorlardır. Kavpa, Egser ve ihlas birer gün arayla

Yorum

• simurg
                                Administrator
                                • 10 Mart 2007
                                • 9248

Murat üstad , bugünler de akşam senle hangi hisseyi konuşsak yarın o yükseliyor. Çimbetona bakar mısın Foruma bir de hisse geyikleri diye bir bölüm açalım ne dersin.
                                https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

Working...
                                X

Debug Information