Mur@t ERİŞKİN'le Analiz....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Mur@T_ERISKIN
    Bağımlı
    • 05 Temmuz 2007
    • 1019

usta0560 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    murat bey tekfen de açgözlülük yaptım satmadım.şu anda pis yuvarlandık.1 yıl dokunmayacağım bir parayla yatırdım.tekfen azerilere gitti.526 milyon euro gibi para nakitleri vat.bu paradan yatırımcya bir şeyler düşer mi?tekfen in önünün açıkolduğunu düşüyorum.alımları başladı mı?yorumlar mısın?
    Sn. usta0560 çoğu hissede ki bunların içinde Tkfen de var, para çıkışı gözükmüyor. Düşüşün başladığı 09.09.2008 tarihinden itibaren tekfen'de 100 milyon dolaşımdaki hisseden sadece 400 bin lot para çıkışı olmuş. Düşüş için ne kadar komik bir rakam değil mi? Üstelik İş satmış Efg almış. Oyak satmış ak almış. Morgan satmış Credit almış. Zamanı gelince hakettiği yere yeniden gelecektir. Eğer gün içi trade yaparım diyorsanız alsat düşünebilirsiniz ama şu durumda beklemek en güzeli. Şirket hakkında pek bir bilgim yok. Ama kasasındaki para zamanı gelince Bedelsiz olarak kullanılabilir. Kar eden bir şirket var ortada.

Yorum

• usta0560
      Katılımcı
      • 21 Şubat 2008
      • 91

Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Sn. usta0560 çoğu hissede ki bunların içinde Tkfen de var, para çıkışı gözükmüyor. Düşüşün başladığı 09.09.2008 tarihinden itibaren tekfen'de 100 milyon dolaşımdaki hisseden sadece 400 bin lot para çıkışı olmuş. Düşüş için ne kadar komik bir rakam değil mi? Üstelik İş satmış Efg almış. Oyak satmış ak almış. Morgan satmış Credit almış. Zamanı gelince hakettiği yere yeniden gelecektir. Eğer gün içi trade yaparım diyorsanız alsat düşünebilirsiniz ama şu durumda beklemek en güzeli. Şirket hakkında pek bir bilgim yok. Ama kasasındaki para zamanı gelince Bedelsiz olarak kullanılabilir. Kar eden bir şirket var ortada.
      teşekkürler murat bey.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
        Bağımlı
        • 05 Temmuz 2007
        • 1019

Hisse pazarlamak elindeki hisseyi kandırarak bir başkalarına teslim etmektir. Şu an ben de zarardayım. İşlem yaptığım çoğu hisseyi size söylemiyorum bile. Bazen riskli hisseler girip çıkıyorum aman bir gram da siz alında iki kademe yukarıdan satayım diye düşünen arkadaşlara tek cevabım ben bu tip bir insan değilim. Alın size kanıtı işlem numaraları ile birlikte iş'ten yapılan işlemlerim. Hangi hissemi burada pazarlamışım? Düşüşten itibaren hangi hissemi bu topicte veya başka topicte yazmışım? Bir başka topicteki yazıya istinaden yazılmış bir yazıdır.

Yorum

• usta0560
          Katılımcı
          • 21 Şubat 2008
          • 91

Hisse pazarlamak elindeki hisseyi kandırarak bir başkalarına teslim etmektir. Şu an ben de zarardayım. İşlem yaptığım çoğu hisseyi size söylemiyorum bile. Bazen riskli hisseler girip çıkıyorum aman bir gram da siz alında iki kademe yukarıdan satayım diye düşünen arkadaşlara tek cevabım ben bu tip bir insan değilim. Alın size kanıtı işlem numaraları ile birlikte iş'ten yapılan işlemlerim. Hangi hissemi burada pazarlamışım? Düşüşten itibaren hangi hissemi bu topicte veya başka topicte yazmışım? Bir başka topicteki yazıya istinaden yazılmış bir yazıdır.

murat bey siz burada emek veriyor zamanınızı bizim hisse analizleriyle geçiyorsunuz.şu zamanda kim kar etmiş de biz edelim.biz size güveniyoruz ki görüşlerinize başvuruyoruz.her şey için teşekkür ederiz....

Yorum

• sio
            Yeni üye
            • 23 Haziran 2008
            • 19

üstad, fmzip le baya ilgilenmişin... kısa vadede nasıl görünüyor. çorba içermiyiz...

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
              Bağımlı
              • 05 Temmuz 2007
              • 1019

sio Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              üstad, fmzip le baya ilgilenmişin... kısa vadede nasıl görünüyor. çorba içermiyiz...
              Sayın sio, fmizp özellikle günlük göstergelerin olumluya dönmesiyle 12 YTL seviyesinden başladığı yükselişi 14,8 seviyesine kadar sürdürebildi. Düşüşün ilk iki gününde hisseyi başarılı bir şekilde tutmaya çalışan Tera - Yat Fin - Global üçlüsü diğer iki günde çok zorlandı yada öyle hissedilmesini sağladı ve yükselişin olduğu gün 13,5 ortalama ile topladıkları hisseleri 12,6 - 7 ortalama ile ellerinden çıkartabildiler. En azından gözüken bu. Şimdilik düşen trend devam ediyor akşama doğru grafikte eklerim. Ama uzun vade listeme eklemeyi düşünüyorum. Şimdilik beklemedeyiz.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                Bağımlı
                • 05 Temmuz 2007
                • 1019

Sayın sio, fmizp özellikle günlük göstergelerin olumluya dönmesiyle 12 YTL seviyesinden başladığı yükselişi 14,8 seviyesine kadar sürdürebildi. Düşüşün ilk iki gününde hisseyi başarılı bir şekilde tutmaya çalışan Tera - Yat Fin - Global üçlüsü diğer iki günde çok zorlandı yada öyle hissedilmesini sağladı ve yükselişin olduğu gün 13,5 ortalama ile topladıkları hisseleri 12,6 - 7 ortalama ile ellerinden çıkartabildiler. En azından gözüken bu. Şimdilik düşen trend devam ediyor akşama doğru grafikte eklerim. Ama uzun vade listeme eklemeyi düşünüyorum. Şimdilik beklemedeyiz.

1992 yılında başladığı yükseliş kanalından 2006 yılında ayrılmış. Tam 14 yıl soluksuz bir yükseliş yaşamış. 2005 yılından itibaren de fiyat olarak genelde yatay bir seyir izliyor.

Haftalık grafikte ise ilk bakıldığında kanal desteğini kırdıktan itibaren ilk dip seviyesini 2007 nisan ayında yakalamış ve tekrar yukarı denemiş. 2007 sonunda bu kanalı aşağı kıran hisse 2008 mart ayında yeni ve son dip seviyesi oluşturmuş ve buradan başladığı yükselişini bir önceki kanal çizgisi üzerinde sonlandırmış. Bir süre bu kanal (orta) çizgisini destek olarak kullanan hisse son olarak aşağı kırmış ve tekrar son oluşturduğu alt kanal çizgisine gerilemiş. Şimdilik bu seviye 11,4 lı seviyelerde bulunuyor. Eğer bu seviye günlük grafikte de maksimum 11 yatay destek seviyesi kırılmadığı müddetçe orta kanal çizgisine hareketi söz konusu olabilir. Yani 20 YTL üzeri. Ama zaman ve tarih olarak birşey söylemek biraz zor. Bunu da şirketin performansı ve hisseye olaşan ilgi belirleyecektir.

Hisse günlük grafiklere bakıldığında ise ucuzlamış durumda. Yani hissedeki aylık grafikteki aşağı görünüme rağmen, haftalık grafikte incelendiğinde orta vadeli düzeltmenin sonuna yaklaşıldığını, günlük grafikte ise gelmiş olduğu kanal desteğinden yukarı dönüş ve orta kanal çizgisine hareket olasılığının daha fazla olduğunu gösteriyor. Yine de ben beyaz bayrağı şimdilik çekmiş durumdayım.

Yorum

• beyborsa
                  Yeni üye
                  • 01 Ağustos 2008
                  • 8

Murat bey iyi geceler Alkatel hakkındaki görülerinizi alabilirmiyim. Hisse neden sürekli düşüyor. Bu fiyatlardan 1 yıl vadeli alınabilirmi. Bir de Aselsan ve Adana C 'yi soracaktım 3 'ü arasına kararsız kaldım. Teşekkürler

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                    Bağımlı
                    • 05 Temmuz 2007
                    • 1019

beyborsa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Murat bey iyi geceler Alkatel hakkındaki görülerinizi alabilirmiyim. Hisse neden sürekli düşüyor. Bu fiyatlardan 1 yıl vadeli alınabilirmi. Bir de Aselsan ve Adana C 'yi soracaktım 3 'ü arasına kararsız kaldım. Teşekkürler
                    Alcatel teknik olarak ucuz konumda bulunuyor. Ama yine de güçlü desteği 0,6 YTL seviyesinde bulunuyor. Bunun dışında 1 YTL de psikolojik destek olarak çalışacaktır. 2000 yılında 11 liraları görmesi sonrasında ise uzun soluklu bir düşüşe başlaması hisseye bir de temel anlamda bakalım dedirtiyor. Peki temel durumu nasıl? 8 yıllık uzun soluklu bu düşüşe rağmen halen 1,33 PD/DD değeri, 38 milyon sermayesi, 33 milyon özsermayesi ve 37 milyon geçmiş yıl zararları şirketin bilançolarda ne denli bir erime yaşadığını gösteriyor. Sanırım bu yüzden de takası dağınık ve hisseye talep yok. Bir haber gelmediği müddetçe ucuzluğuna aldanmamak gerekiyor.

Aselsan'ın 2000 yılından itibaren hisse fiyatında eskisine göre bir azalış sözkonusu. Özellikle de 2006 yılından itibaren bir düşüş görünüyor. Buna rağmen hissede yatay 3,5 desteği çalışmış görünüyor. 3,85 seviyesi de şu anda destek konumunda. Temel anlamda bir sıkıntı yok. Bu konumuyla orta ve uzun vade risk teşkil etmeyecek bir durum sergiliyor. Özellikle 4,5 seviyesinin üzerine çıkarsa daha da güçlenir. Şimdilik endeksten de etkilenerek düşüşler yaşayabilir. Özellikle takaslar çok dağınık görünüyor. Takip edilmesi bu yüzden güç ama düşüşün başladığı günden itibaren UBS'nin alımları dikkat çekici.

ADANA çimentolar, ben temettü parası yerim derseniz tam sizlik hisseler. ADNAC 2006 yılından beri düşüş trendinde olsa da daha öncesinde hem seviyeli yükselişi ve verdiği temettü ile güzel bir durum sergilemiş. Teknik olarak 0,44 - 0,42 seviyeleri güçlü destek konumunda. Üzerinde kaldığı müddetçe buraları maliyet oluşturmak için güzel seviyeler.

Yorum

• beyborsa
                      Yeni üye
                      • 01 Ağustos 2008
                      • 8

Mur@t bey bilgi için çok teşekkürler. Başarılar dilerim.

Yorum

• CESUR1985
                        Aktif
                        • 27 Ekim 2007
                        • 360

üstadim Emnis I Yorumlarmisin

Yorum

• AKVOLGA
                          Yeni üye
                          • 13 Eylül 2008
                          • 2

Sayin Murat Bey
                          Maliyetlenmek Için Kozad-krdmd-goldaş-anacm-tksyo-evnyo-iheva -asyab Hisseleri Ile Ilgilili Görüş Ve öenerilerinizi Açiklamanizi Taleb Ediyor Saygilar Sunuyorum Teşekkür Ederim

Yorum

• as1975
                            Yeni üye
                            • 10 Haziran 2008
                            • 12

slm

Merhabalar 15 gün öncesi 3,33 maliyetli iheva sayesinde ayvayı yemiş durumdayım 2,24 den sattım şimdi 2,50 lerde bu zararı telafi edebileceğim tekniği güzel olan hisse önerileriniz olabilirmi ?biliyorum al-sat yorumu yapılmıyor ama almaya değer hisseleride belirtiyorsunuzdur ciddi bir zarardayım yardımlarınız olursa sevinirim

Yorum

• meltem

slm bende asyabank soruyorum. yazıklar olsun diyorum buda vakıfbank gibi 1,400leri boylıyacak sanırım. saygılarımla

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                                Bağımlı
                                • 05 Temmuz 2007
                                • 1019

as1975 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Merhabalar 15 gün öncesi 3,33 maliyetli iheva sayesinde ayvayı yemiş durumdayım 2,24 den sattım şimdi 2,50 lerde bu zararı telafi edebileceğim tekniği güzel olan hisse önerileriniz olabilirmi ?biliyorum al-sat yorumu yapılmıyor ama almaya değer hisseleride belirtiyorsunuzdur ciddi bir zarardayım yardımlarınız olursa sevinirim
                                Takip ettiğim hisseler bellidir. Bu hisseler temel anlamda sağlam ve beklentisi hisselerden hoşuma giden hisseler olarak seçilmiştir. Size ne söylesem kısa vadede bu havada ters hareket etme ihtimali doğuracaktır. Bu sebeple imzamda bulunan hisselere bir göz atmanız ve bu hisselerden size uyanı seçmeniz benim size vereceğim en güzel cevap olur.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information