zoraa Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
Simurg'un Köşesi
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
Hocam soruyu eksik sordum galiba.
X'in ve y 'nin 5.000. er ytl'si var.
A hissesininin lotu 5 ytl
Yarın hisse lot başı.1 ytl temettü verecek.
X parasına temettüden önce 1000 lot hisse alıyor. y ise ben temettüden sonra alacağım diyor.
ertesi gün hisse 4 liradan açılıyor. X 'in hisselerinin fiatı 4.000 ytl ye düşüyor.
Hesabına da 1000 ytl temettüsü yatıyor.
Y ise temettü sonrası 4 ytl ye düşen hisselerden 5.000 lirası karşılığı 1.250 lot A hisse alıyor.
Bir süre sonra hissenin fiatı tekrar 5 liraya çıkınca X'in 1000 lotu 5000 liraya çıkıyor 1000 lira temettü ile birlikte 6.000 lirası oluyor.
y ise 1250lot X5000= 6250 lirası oluyor. 250 lira daha karlı ben bu işi anlamıyorum
Temettü alan kişinin neden hissesinin fiyatı düşüyor, ayrıca hesabına yatmıyor mantığım almıyor.
Yorum
-
EEE, dostum temettü alan vatandaş parasını cari hesapta bekletirse yada yerse sonuç dediğin gibi olur. Temettü parası ile 250 lot x şahsı da almış olsa onun karı da eşit olur...beyborsa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterHocam soruyu eksik sordum galiba.
X'in ve y 'nin 5.000. er ytl'si var.
A hissesininin lotu 5 ytl
Yarın hisse lot başı.1 ytl temettü verecek.
X parasına temettüden önce 1000 lot hisse alıyor. y ise ben temettüden sonra alacağım diyor.
ertesi gün hisse 4 liradan açılıyor. X 'in hisselerinin fiatı 4.000 ytl ye düşüyor.
Hesabına da 1000 ytl temettüsü yatıyor.
Y ise temettü sonrası 4 ytl ye düşen hisselerden 5.000 lirası karşılığı 1.250 lot A hisse alıyor.
Bir süre sonra hissenin fiatı tekrar 5 liraya çıkınca X'in 1000 lotu 5000 liraya çıkıyor 1000 lira temettü ile birlikte 6.000 lirası oluyor.
y ise 1250lot X5000= 6250 lirası oluyor. 250 lira daha karlı ben bu işi anlamıyorum
Temettü alan kişinin neden hissesinin fiyatı düşüyor, ayrıca hesabına yatmıyor mantığım almıyor.
Yorum
-
bu soruyu görünce Öss sinavlari aklima geldi birden
simurg hocama basarilar diliyorum
Borsacıların ve borsanın yeni adresi
[url] www.keyborsa.com[/url]
Yorum
-
??????BARAbey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterÜSTAT FFKRL YORUMU ALABİLİRMİYİM.SANKİ İYİCE SIKŞMIŞ GİBİ GELDİ BANA.DESTEK DİRENÇ.TŞK
Yorum
-
gözden kaçmış kusurumuza bakmayın. Senet sıkışmıştı ama cuma aşğı kırdılar. 0.94 üstüne kendini atmadıkça alım için riskli görüyorum.0.88 lerde hacimli satış yerse stop yapılmalı.BARAbey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster??????
Yorum
-
ÇOK TEŞEKKÜRLERsimurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstergözden kaçmış kusurumuza bakmayın. Senet sıkışmıştı ama cuma aşğı kırdılar. 0.94 üstüne kendini atmadıkça alım için riskli görüyorum.0.88 lerde hacimli satış yerse stop yapılmalı.
Yorum
-
tesekkurlar hocamsimurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteriheva için olumlu bir beklentim yok. Operasyon sonlandırılmaya çalışılıyor. orta vade içinde 0.83 e kadar inerse şaşırmam.
Dyhol: 1.04 direnci var kırarlarsa yükseliş başlayabilir. 0.86 desteği var. Bu destek kırlmadıkça tutulabilir.
Yorum
-
Menderes Tekstil San. ve Tic. A.S.’nin 07.11.2008 tarihli yazisi
asagiya çikarilmistir.
"Konu: Sermaye Piyasasi Kurulu’nun Seri:VIII, No: 39 sayili
Tebligi uyarinca yapilan açiklamadir.
Sirketimizin bugün yapilan yönetim kurulu toplantisinda
Bilindigi üzere Sirketimizin 17.03.2006 tarihinde yaptigi özel
durum açiklamasinda
"Sirket’imizin tekstil sektörü disindaki diger sektörlerde de yeni
yatirim yapabilmesi, projeler gelistirebilmesi ile bu yatirimlarin ve
projelerin tek bir yönetim mercii tarafindan organize edebilmesi amaci
ile, Menderes Tekstil Sanayi ve Ticaret A.S.’nin bir Holding yapisina
dönüstürülecegi,
Holding yapilanmasi içerisinde ilk asamada agirlikli faaliyet
alanlari olarak tesktil, gayrimenkul yatirim ortakligi, enerji
(özellestirme ihalesi tarafindan ihale edilecek enerji dagitim
ihaleleri dahil) ve otomotivle sektörüyle ilgili faaliyetlerin yer
alacagini" kamuya duyurmustuk.
Yapilanma çalismalariyla ilgili olarak 17.03.2006 tarihinden bu
güne kadar asagidaki çalismalar yapilmistir.
-Sirketimiz Aydin, Manisa, Denizli ve Izmir illerinde araç muayene
istasyonlari isletmeciligi faaliyetinde bulunanAktur Araç Muayene
Istasyonlari Isletmeciligi A.S.’ne %48 oraninda istirak etmistir.
Istirakimiz olan bu sirket halihazirda saydigimiz 4 il ve ilçelerinde
20 ayri noktada kurdugu 20 sabit istasyon ve 4 seyyar istasyonla
hizmet vermekte olup 20 yil süreyle bu muyene islemini yapacaktir.
-Sirketimiz enerji ihtiyacini 31 Ekim 2008 tarihine kadar istiraki
olan Akça Enerji Üretim Otoprodüktör Grubu A.S.’den temin etmekteydi.
Ancak 31 Ekim 2008 tarihinden itibaren EPDK’dan almis oldugu
otoprodüktör üretim lisansiyla beraber artik kendi enerjisini kendisi
üreten otoprodüktör enerji sirketi haline gelmistir.
-Sirketimiz ayrica yeniden yapilanmayla ilgili olarak hukuki ve
mali konularda da çalismalarina devam etmistir.
Ancak 2007 yili baslarindan beri yasanmakta olan ve süresi tam
olarak kestirilemeyen küresel kriz ortaminda yeniden yapilanma
çalismalarinin istenilen sonuca ulasmayacagi düsünülmektedir.Bu
nedenle yeniden yapilanma çalismalarinin küresel ekonomik dengelerin
olusacagi döneme kadar durdurulmasina yönetim kurulumuzca karar
verilmistir."
Yorum
-
Sn Leman öncelikle hoşgeldiniz,LEMAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstermerhaba ben leman almanyadan burdaki borsada 20bin euro kaybettim:( ve simdi burda yine bi düsme söz konusu sizce hangi hisse senedini almaliyim bilgi verirmisiniz tesekkürler....
Sn simurgun hoşgörüsüne sığınarak ben de düşüncelerimi paylaşmak istedim.
Almanyada yaşadığınıza göre Türkiyede yatırım yapmak için Avrodan YTL ye geçmeniz gerekiyor, duygusal açıdan ülkeme giren her döviz bu dönemde beni sevindirir. Ne var ki, sizin için riks teşkil etmez mi? Hem Avro YTL dengesini gözetmek zorundasınız, hem de İMKB riskini.
Ama, uzun vadede İMKB de trade yaparak veya uygun zamanda repo ve faizde bekleyerek Avro açısından da kazanabileceğinizi düşünüyorum, ne ki şimdilik bence risk düzeyi biraz yüksek
SaygılarBurada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Yorum
-
tkfen
TEKFEN HOLDİNG A.Ş. / TKFEN [] 10.11.2008 10:28:32
Özel Durum Açıklaması (Güncelleme)
Orjinal Açıklamanın Tarihi: 07 Kasım 2008
Konu:Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri:VIII, No: 39 sayılı Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır.
İlgi: 08 Eylül 2008 tarihli özel durum açıklamamız.
Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:
Şirketimizin %99,99 oranında pay ile sahibi olduğu Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. hisselerinin %50'sinin Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR'a satışına ilişkin süreç planlandığı gibi devam etmektedir.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun Seri: VIII, No:39 sayılı Tebliğinde yer alan
esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını;
bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak
elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu
beyan ederiz.
Yorum
Yorum