Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Dün yünlü tüylü kumaş sanayinin tamamını 5.41 den vermiştim. 5.16 dan üçte bir oranında geri aldım. Ya onlar bana üçün birini gösterecekler ya da ben onlara
Bu işler çok konuşmakla olsaydı en çok parayı kaynanam kazanırdı!
Dün yünlü tüylü kumaş sanayinin tamamını 5.41 den vermiştim. 5.16 dan üçte bir oranında geri aldım. Ya onlar bana üçün birini gösterecekler ya da ben onlara
HAyırlsı olsun abim. Bir kısmı kalın yapmışsın sebebini merak ettim.
“TÜRKMENLERİN YOK SAYILMASI DEMEK SURİYE’DEKİ TÜRK VARLIĞININ YOK OLMASI DEMEKTİR.”
Suriye Oğuz Boyları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kurucu ve Onursal Başkanı Av. Ali Öztürkmen’le Suriye’de yaşayan Türkmenler ve iç savaş hakkında konuştuk. Öztürkmen Adana’da yakalanan Mit Tırlarıyla Türkmenlere yardım gidip gitmediğini, Suriye’de yalnız bırakılan Türkmenlerin son durumunu, Türkiye’nin Suriye politikasında yaptığı hataları, Suriye’de kimin neyi amaçladığını, iç savaşın çarpıcı boyutlarını ve hiçbir yerde duyamayacağınız korkunç iç yüzünü bizlere anlattı.
“TÜRKMENLER BU SAVAŞTA ÇOK BÜYÜK TAVİZ VERDİLER HİÇBİR KAZANIM ELDE EDEMEDİLER.”
Suriye’de yaklaşık 3.5 milyon Türkmen bulunuyor. Bunlar tarihin çeşitli dönemlerinde özellikle de Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinde Suriye’ye çeşitli amaçlarla yerleştirilen ya da kendi istekleriyle göç eden Oğuz boylarındandır.
Savaş öncesi Türkmenler özellikle Osmanlı sonrası Fransızlar, Türkmenleri Osmanlı’nın günah keçisi olarak gördüler. Türkmenlere sürekli baskı ve işkence yaparak Türkmenleri sindirmeye çalıştılar. Onlardan sonra gelen Arap milliyetçileri de özellikle Esed döneminde bunun daha aşırısını yaparak baskı ve katliamlarla Türkmen kimliğini yok etmeye çalıştı. En son gelinen 10 yıllık kardeşlik dönemi diye adlandırılan dönem içerisinde de Türkmenler, hiçbir mevki, hiçbir kazanım elde edemedi. Ne Türkiye’den ne de Suriye’den ilgi ve destek görmediler.
Esed’de o 10 yıllık dönemde baskılarını sürdürdü.
“SURİYE HALKI İÇERİSİNDE EN CAHİL, EN EĞİTİMSİZ VE EN KÜLTÜRSÜZ BIRAKILAN SURİYE TÜRKMENLERİDİR.”
“BİZİM BÜYÜK KAYGIMIZ İLERİKİ AŞAMALARDA PKK TARAFINDAN TÜRKMENLERE YÖNELİK BÜYÜK BİR ETNİK TEMİZLİĞİN YAPILACAK OLMASI.”
“SURİYE PKK’SI TÜRKİYE VE SURİYE İÇİN BÜYÜK BİR TEHLİKE OLUŞTURMAKTADIR.”
Yorum