Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Peki bu macera burada bitti mi?
Sanmam.
Çünkü amcalar % 10 kar için aylarca bekçilik, hamallık yapmaz !
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
Söylemeyi unutuyordum.
Sabah İBugra ve Boğaziçi'nin yaptığı tahminler doğruydu.
Fakat dün kaptırdıklarımı henüz yerine koyamadım. ;)
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
ASLAN yarın pozitif bir kapanış yaparsa yükseliş eğilimini 3-4 hafta sürdürebilir
ve Ocak ayındaki zirvesini zorlayabilir kanısındayım.
(*) Bugün nispeten genele yayılan hareket sonrasında Otomat istilaya uğradı. Geçen 2,5 ay içinde bu miktarda günlük giriş olmadığı gibi şimdiye kadar ki en yüksek rakama ulaşıldı. Bunu hayra mı, şerre mi yormak gerekir bilemiyorum. Ancak dumanı azaltmak için filtreyi daraltmak şart oldu. ;)
Borsada ne zaman pozisyon alınmalıPiyasa29.11.2012 - 08:32
KAR RAKAMLARI PATLADI
İlk 20 hisseye bakıldığında Mondi Tire Kutsan, THY, Net Holding, Turcas Petrol, Emlak GYO, Göltaş Çimento ve Aselsan gibi şirketlerin kârlarını en çok artırdıkları görülüyor. Kârını geçen yılın dokuz aylık dönemine göre en çok düşürenler arasında ise Anadolu Sigorta, Deva Holding, Vestel, Torunlar GYO ve Global Yatırım Holding gibi şirketler bulunuyor.
Bilançolarla ilgili uzmanlar birkaç faktöre dikkat çekerek olumlu havanın nasıl yakalandığını açıklıyor.
Turkish Yatırım Araştırma Müdürü Mehmet Baki Atılal, “Faizlerdeki gerilemenin devam etmesi, kurun stabil kalması ve petrol fiyatlarının dengesi seyri IMKB şirketlerinin kârlılıklarına olumlu katkıda bulundu” diyor.
Mehmet Baki Atılal, bu üç etmenin genel olarak tüm sektörlere hem kârlılık hem finansman giderlerinde iyileşme olarak geri döndüğünü fakat çekince olarak satışlardaki artışın düşük kaldığı yorumunu yapıyor.
ÖNE ÇIKAN SEKTÖRLER
Gübre, GYO, bankacılık, otomotiv sektörleri ile Goodyear ve Brisa gibi lastik üreten şirketler özelikle dikkat çeken sektörler olduğu ifade ediliyor. Burada önemli unsur, ekonomideki toparlanma olarak gösteriliyor. Bunun dışında sanayi sektörünün, metal ana ve metal eşya yan sanayi sektörünün, hizmet sektörünün, ulaştırma, iletişim, mali sektörün ve holdinglerin geçen yılın aynı dönemine göre, finansman durumunun iyileştiği ifade ediliyor.
Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
Dr. Yaşar Erdinç'in 27.11.2012 tarihli webinar'ını (web semineri) aşağıdaki adresten indirmenizi tavsiye ederim. Video şeklinde 1,5 saat sürüyor ama oldukça detaylı DYHOL, CRDFA, TTRAK, ERICO, MUTLU, TRKCM ve ALKIM analizleri var...
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
ukraynaya böle bir şey için gitmeyi düşünen varsa okusun öle hareket etsin. :::::::
Mevlana der ki;
Yorum